Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Jaz sem zamenjal Nokian wr d4, katere sem imel kar 8.let in so še vedno presenetljivo dobro držale, tudi v mokrem. Sam ok, vseeno se ni za igrat z gumami. 

Sem pa uzel Dunlop ws5 , na testih so bile odlične, pa tudi v moji dimenziji 205/60/16 so cenovno dost ok (pod 100€/kos).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 vs. Toyota Yaris
Napisano
pred 10 urami je DonFelipe napisal:

Zanimivo.

Pa si drugače pristaš avtomatike?

Moraš vedeti da je to brezstopenjski menjalnik tako kot na skuterjih in da to ni za divjanje, hkrati pa imaš tudi malega hibrida ki je bolj za mestne vožnje in ne za avtocesto ter vleko prikolice

Ja, avtomatik je zakon. Upam,da bo tudi moj naslednji avto avtomatik. Vem, da inajo novejsi avti dosti boljso zvocno izolacijo, pa tudi mocnejsi avti hitreje dosezejo hitrost in cvt ni tolk motec.

Ce bi inel denar, bi si kupil subaru outbacka, ki ima isto cvt menjalnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 vs. Toyota Yaris
Napisano

https://www.mazda.si/vozila/mazda2-hybrid/

Tale hybrid je yaris z mazdino značko (kar sicer ni nič narobe). Sam , da je men navadna Mazda lepša :)

Za naslednje leto bo pa mal spremenjena

https://www.netcarshow.com/mazda/2024-2_hybrid/

Moja ima yarisa 2018 letnik in je drugač super zadevca. Vozi se relacija logatec-ljubljana in ima porabo okrog 4l. Edini minus mi je cvt menjalnik, ker zna bit avto kar hlasen v notranjosti pri pospeševanjih. Sej novejši modeli imajo boljšo zvočno izolacijo, pa tud tukaj ni to lih nekaj, kar bi jo odvrnilo od nakupa :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zalita CX5 - sanacija
Napisano (urejeno)

Smola tole, kar berem tule in po fb-ju 😪😪 sicer sam uživam z družino na dopustu v dalmaciji, tako da sem se izognil nalivom.

Me je pa strah oz so mi zaskrbljujoči odgovori v stilu prodaj avto, saj imam občutek, da se bo čez pol leta našel nov uporabnik foruma, ki bo spraševal, kaj storiti, ker ima težave z avtom. 

Imam občutek, da bo kar nekaj švercerjev prišlo na svoj račun, odkupili avtomobile napol zastonj, jih za silo očistili in prodali naprej za lepo ohranjeno vozilo , slovenskega porekla s servisno knjižico... 

Kar se same teme tiče, pa nimam nobenega pametnega ogovora. Je nekaj filmčkov na youtubu, sam vseeno so to ljudje, ki imajo čas, delavnico in dosti denarja 🤔

Popravljeno od Freak
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj prvi avto
Napisano

Moj prvi avto...izpit sem naredil leta 1999, v tem času sem vozil pa naslednje avtomobile ( preden sem si kupil svoj avto, sem si sposodil bratovega subaru justy 1.2, 4x4, letnik 87', avto je bil top,samo rja ga je pojedla 😪 )

Suzuki swift 1.3gs 90'

Suzuki swift 1.3 gti 90'

Citroen ax 1.1 (za poštukat)

Honda civic 1.6 vti sedan

Mazda 6, 2.0 GH

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tole okrog BMW voznikov bo kar držalo. Čeprav imam nekje globoko v srcu še vedno soft spot za BMWja 850 csi 🥰 To je avto iz mojega otroštva, ko sem gledal te legende po cesti in fantaziral o njihovem lastništvu ( tukaj paše še npr subaru svx, nissan 300zx, mitsubishi 3000gt...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

@ignacij morda veš letnik PHEV mazde? Ker baje imajo novejši letniki neke spremembe na podvozju in se je zaradi tega dizelska (novejša) verzija lepše peljala? Drugač pa fajn opis testne vožnje 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Men je tudi cx60 zelo všeč. Samo cena je nedosegljiva 😪

Pa itak je treba kako leto še počakat, da se pojavijo vse težave in da jih poštimajo 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Meni se dopade novi focus karavan. Samo mi pa ne gre v lajšto, kako to, da jih ponujajo samo z 1.0 ecoboost motorjem. Me zanima, kako se to kaj premika, sploh če delaš relacije po AC? Pa kaj je s temi motorji po 200 000km, oz življenska doba tega motorja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 2.0i GTA, letnik:2011,11500 EUR :: www.Avto.net ::

Ok,huda mazda, sam cena je pa 🙄 🥺

Raje malce doplačam, pa uzamem to 👍

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda3 2.3i MPS, letnik:2012,14990 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 22 urami je sportman333 napisal:

Takih avtov ni več, škoda da si ga prodal, danes je to eden bolj iskanih/zaželenih avtov....(seveda za tiste ki iščejo old legende....)

Sej ne rečem, ko sem presedlal s civica  na 13.let mlajšo mazdo 6, je razlika kot dan in noč , v prid mazdi. Je vseen avto en razred višji in precej mlajši. Sem pa istočasno gledal za hondo accord, pa je bila dobra 2 000€ dražja. Za mazdo 6  , 2009 letnik, z dobrimi 90 000km, od prvega lastnika, sem odštel 9200 €, accord je bil pa dobrih 12 000 € 🤔 (to je bilo 8.let nazaj). 

Popravljeno od Freak
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Kaj sem naredil, zamenjal sem (oz mi ga je mojster) računalnik za air bag, ker mi je svetila lučka. Rešitev je bila drug računalnik z ebaya, druge rešitve ni bilo. Me je pa prišlo vseskupaj 250€, kar je kar precej manj od 1000€, kolikor je bil predračun na pooblaščencu.

Kar pa nisem naredil, tehnični pregled. Spet zadnje zavore, že tako je bila žalost, pa še levo desno je precej odstopanja... 😪

Sem kar malce jezen oz razočaran nad mazdo (2,0 bencinar / 147 KM). Prej sem imel civica 1.6 VTI, avto se je vrtel do 8500rpm, pa mi je pil  1l olja /10 000km, pa nikoli nisem imel težav na tehničnem + avto je imel 370 000km, ko sem jo prodal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Poraba za G165

WWW.SPRITMONITOR.DE

Overview Mazda, 6

In poraba za 2.5 motor

WWW.SPRITMONITOR.DE

Overview Mazda, 6

Servisi niso noben bav bav. Mislim,da nič ne odstopajo od ostalih znamk. Jaz sem za reden servis (olje,filtri), dajal nekaj pod 200€ na servisu v BTC-ju. Je pa res,da je to že nekaj let nazaj.

Imam pa pozitivno izkušnjo z istim servisom pred kratkim, kjer so mi naredili diagnostko računalnika (zaradi lučke za airbag), nastavili so mi xsenonke, in odrkrili vzrok pokanja v podvozju. Ter vse to naredili gratis. So rekli,da bomo poračunal pri menjavi končnika, sam ko so mi pa končnik menjal, so mi pa samo to računal. Ko sem jim omenil prejšnje posege so rekli, da je že ok 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 urami je FuManchu napisal:

Kako je z temi 2.0 motorji? Tud goltajo olje?

Še kakšne druge hibe teh Mazd bencincev?

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 2.0i TE AT, letnik:2008,5350 EUR :: www.Avto.net ::

Jaz imam tako in mi pije olje (dober liter/10 000km). Imam pa 250 000km. Baje, da dajejo na servisu nek aditiv noter in se potem poraba olja zmanjša. Drgač pa avto dela dobro, probleme sem imel s tresenjem diskov, sedaj mi je crknil računalnik za airbage in so rekli na servisu, da ni to tako redek primer (sam imam naročen rabljen računalnik za 200 €, nov pride pa z montažo na servisu 1000€).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.