Skoči na vsebino
mazda 3
Napisano

Facelift: poglej kako starejso zensko, kako ji visijo licke pa to. Ce bi sla k plasticnemu kirurgu, bi ji on dal noter vsadke, da ne bi vse viselo dol. In bi pol zgledala mlajsa. Torej je sla na facelift :)

A ti je jasno zdaj :P

Hehe Labi :hohoho: slikovita primerjava. Qwerty zdaj pa samo namesto besede ?enska vstavi avto pa dobi? re?itev uganke. Z drugimi besedami: avto, ki se na trgu prodaja nekaj let rata preve? obi?ajen (star) in z raznoraznimi tehni?nimi, predvsem pa karoserijskimi popravki ga rahlo pomladijo, da zgleda nov in se lahko prodaja ?e nekaj let predno ga zamenja popolnoma nov model.

V ?argonu NFS-ja je facelifting neke vrste enostaven tovarni?ki stayling.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Garmin N?vi 350 in Adriaroute
Napisano

Shimmy lepo pozdravljen

Tako kot pri vsaki zadevi je tudi tukaj koliko denarja toliko muzike. Je pa tako, da ?e kupuje? samo napravo za navigacijo potem ti (oz.o?etu) lahko priporo?am model 250 (ali pa 250W z ve?jim ekran?kom - dra?ji za 50?), ki ima vse potrebne karte razen adriaroute, ki pa je itak v osnovni nakupni ceni noben nima.

Za 200? dobi? prakti?no vse kar rabi? in tistih nekaj dodatkov (text to speech, TMC, MP3 predvajalnik, priklop za slu?alke in zunanjo anteno) pa? te?ko odtehtajo ceno 370? kolikor stane model 350. ?e pa ?e potem pa vzemi 350T, ki je ?e 30? dra?ji in ima prilo?en ?e TMC senzor (pri nas ne deluje je pa v tujini zanimiv, ker opozarja na zastoje in i??e proste obvozne poti).

360T ima dodan ?e bluetooth samo po mojem mnenju je to ?ist brez veze ?e posebej s ceno 480?. Za isto ceno dobi? model 750T z ta velikim ekranom in je ekvivalent po funkcijah modelu 350T.

Kakor je meni znano se Adriaroute ne da uporabljati brez unikatnega klju?a, ki se generira pri prijavi in tako razne piratske zadeve ne bodo delovale. Je pa adriaroute trenutno ?e vedno edini paket, ki pokrije slovenijo 99% in tudi ve?ino hi?nih ?tevilk tudi v raznih vukojebinah. Ostali ponudniki navigacije in kart tukaj Garminu ne se?ejo niti do kolen ?eprav Garmin ni najbolj?a navigacija na trgu. Je pa zato dale? najbolj uporabna, vsaj v Sloveniji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ni slabo Si?i, si pa zgleda pedal za gas samo narahlo bo?al al se motim :ne vem:

Moja zadnja poraba je kljub Webastu (ki vsak dan zjutraj laufa cca pol ure) je bila nadvse zglednih 6,17l/100km

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Kok pa naj jst napumpam 175/65-14?

Zdj mam 2,4 spredi pa 2,3 zadi.

eksperimentiraj, to je najla?je - za?ni z +0,2 pa se vozi nekaj ?asa potem pa lahko ?e za 0,2 pove?a?. Ve?, pa mislim, da nima smisla ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Hvala,

bom ?e malo dofilal gume... sam toel so pa kar ekstremni pritiski :blink:

Bom poro?al, ?e me ne odnese v luft :D

Hehe :D brez skrbi, nikamor te ne bo odneslo ;) ne gor (v nebo), ne dol (s ceste) ?e bo? ?e naprej vozil z glavo.

Tudi v navodilih nekateri proizvajalci priporo?ajo dvig tlaka pri zimskih gumah glede na tiste tlake, ki so navedeni na informacijskih nalepkah prlimanih na vratih.

Plusi pri ve?jem tlaku:

- bolj?i ob?utek pri vo?nji

- bolj?a vodljivost in z njo varnost

- manj?e "stopni?enje" pri nekaterih gumah, ki so na to ob?utljive

- mo?nost, da prebije? gumo na udarni jami (pozimi zelo pogost pojav) je mo?no zmanj?ana

- manj?a poraba (pri meni v povpre?ju 0,1 do 0,2 litra/100km)

Minus

- nekoliko tr?a in malenkostno manj udobna vo?nja

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pa sm jo vpla?ala
Napisano

Sam res... ?e mi avta ne morejo zrihtat v enem mesecu naj ga kar imajo, ker izbire je dovolj oziroma preve?. Ok, ?e gre za ekskluzivo, al pa ?ist nov model bi po?akal ampak ziher ne 8 mesecev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Malo eksperimentiraj ?e s tlakom v gumi - glede na te?o avta ne bo ni? narobe će bo? dal spredaj 2,8 - 3,0 in zadaj za dve desetinki manj.

Jaz imam na Mazdi 6 z Dunlopkami M3 in na Golfu z GY UG7 napumpane spredaj 2,8 in zadaj 2,6 pa sem se vsaj znebil tega gumjastega ob?utka v vo?nji in tudi v ovinkih se obna?a bolje. Ker bo telo gume bolje dr?alo se naj bi tudi efekt "stopni?enja" gume zmanj?al ali tudi odpravil. Pri meni ga recimo ni ne na enih ne na drugih gumah.

Ne vem, probaj pa po kak?nih 2.000 prevo?enih kilometrih povej a je kaj razlike. :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Hmmm vpra?anje je a je rekel, da bodo bile glasne ali da bodo tresle. Ker ?e je mislil, da bodo tresle se verjetno nekaj dogaja z gumo oziroma ali dobiva bulo ali se je celo za?ela zvijati.

Je pa bolj va?en en drug podatek kot tisti koliko sezon si jih imel nataknjene. Va?no je koliko kilometrov si ?e naredil z njimi.

Na slu?benem imam tretjo sezono nataknjene UG7 ampak sem z njimi prevozil "le" cca 7-8kkm in zaenkrat ?e ni vidnih/sli?nih te?av razen da je TDI itak glasna ?vau. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pa sm jo vpla?ala
Napisano

moj je clio III, letnik maj 06.....se nikakor ne ujameva..in da ne na?tejem, kaj vse so mu menjali v garanciji..... :blink: sm prou ?alostna nad njim.....zato tudi gre.....

Hehe Renault - ?e bi bil Forest Gump bi rekel: "Renault is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get"

:hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Hja a ve? kako je to, ?e bi namesto 185? koliko me zdaj pride prevoz v slu?bo in nazaj dal 490? - 630?. Hmm bo zdaj bolj jasno zakaj je nekaterim pa? pomembno kolko avto porabi? Meni pa? je, pa mi ni ni? nerodno tole javno povedat. :hohoho::hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Mafija wannbe guys operirajo samo pono?i in podnevi spijo tako, da ni ?anse da bi lahko podnevi slikal. V glavnem je tip hotel bit ?e racer in rezultat je pa? tole na slikah. :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e ?e mora bit kia, naj bo proceed, za ne preve? velik znesek, ve? kot spodoben avto, vsaj zame

V?eraj sem ga prvi? v ?ivo na cesti videl in zgleda ?e lep?e kot na uradnih slikah. ?e z obliko nakazuje, da je full power (?eprav ni) - a to bo zares ?ele s Proceedom XR in 225KM.

od Aprila 2008.

Cena bi morala biti po moje ene 6.000? manj od Mazde 3 MPS se pravi okrog 22.000? - Pa da vidimo ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodatni grelec v Mazdi 6 Diesel
Napisano

Kdo ve kaj ve? o vgrajenem dodatnem (Vebasto) grelcu v Mazdi 6 Diesel? Koliko jaz vem, ob ni?jih temperaturah ogreva filter goriva, ne vem pa, ali dodatno ogreva tudi kabino.

Pri nekaterih vozilih se ga da predelati v samostojno predogrevanje kabine, ali tudi tukaj?

Pozdravljen na forumu

Glej o tem grelcu smo ?e toliko pisali, da res ne bi ?e enkrat... odtipkaj v iskalnik webasto pa ti bo vrglo cel kup topicov na to temo.

Zadevo ti pa lahko montirajo ali na mazdinih servisih ali pa pri samem dobavitelju Webasto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Hja sej... tujci se pridno pobijajo pri nas in nam izdatno pomagajo pri ustvarjanju slabe "statistike" zaradi katere bomo pa mi fasali oderu?ke kazni.

Policija tako pridno vodi statistiko po vseh mo?nih parametrih ampak nikjer pa ni javnega podatka koliko tujcev pri nas povzro?i nesre?o in koliko je smrtnih ?rtev iz tega "naslova". Le zakaj se to skriva?

samo v zadnjih dveh dneh recimo zgleda situacija takole

- Ukrajinski tovornjak stal oziroma celo vozil v rikverc po AC, ker je zgre?il odcep. V njega se je zakantal voznik, ki se mu verjetno tudi ni sanjalo, da je nekdo lahko tako neumen da ustavi ali vozi v rikverc na AC in to po VOZNEM pasu.

- Na ?tajerski AC je v soboto ravno tako po?ilo tokrat v poljski kamion. Ponovno mrtev voznik avtomobila, ki se je zaletel zadaj. Predvidevajo, da je kamion izsili, ko je ?el na prehitevalni pas

- o slovakih, ki so zleteli s ceste pa ste ?e pisali - zaenkrat dva mrtva, a kot ka?e so po?kodbe tretjega tudi tako hude, da verjetno ne bo pre?ivel :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.