Zadovoljen sem samo z dejstvom, da je res manj mrtvih. Nisem pa zadovoljen z dejstvom, da zato hvalijo nov zakon kot, da je to glavni faktor.
Da bi upravi?ili drakonske kazni in "dokazali" uspe?nost zakona so z uvedbo kazni so isto?asno pove?ali policijski nadzor in izvedli kar nekaj policijskih preventivnih akcij. Da ne bo narobe razumljeno - sem navdu?en, da je teh akcij in nadzora ve? samo to ni direktna povezava z uspe?nostjo novega zakona saj bi tudi s starim in ve?jim nadzorom (tudi napovedanimi akcijami) storili natanko isto.
Na roko je ?lo ?e izredno slabo vreme skoraj ves junij, ki je pregnalo kar nekaj motoristov s cest vklju?no z drugimi joyriderji nad joydriverji. Poznajo se tudi povi?ane cene goriv, ki rezultirajo v po?asnej?ih (var?nej?ih) vo?njah, da ne re?em, da si marsikdo ?e skoraj ne more privo??iti izleta za en dan na morje.
Pa do uvedbe novega ZVCP-ja smo imeli ?e itak precej ugodnej?o statistiko kot lani.
V glavnem, super je da je ?rtev manj ampak po?teno bi bilo, da bi navedli vse dejavnike, ki so to omogo?ili ne pa da se samo trkajo po prsih in ponavljajo kake face so, da so uvedli novi ZVCP, ki naj bi bil zaslu?en za vse to.
Boss kaj meni? o 205W seriji? Bi bla dovol za navadno navigiranje? Ne rabim nekih mp3 itd, ampak enostavno da me pripelje od A do B
Potem ?e me zanima ali se da npr. AR nalo?it brez, da bi zanj moral od?tet ?e dodatnih 100??
Vrh glave dovolj - vedi edino to, da da razlika med 205W in 255W je v tem, da ima 255W ve? internega spomina in gor ?e prednalo?en Citynavigator NT 2008 Europe in ?e nisi preve? zahteven uporabnik je to ?ist zadosti in ne rabi? AR.
Kar se pa ti?e map je pa zaenkrat ?e vedno mogo?e malce pir....at.
Vse je mo?no... jaz imam napake od par deci in tudi do 7 deci od tistega kar pravi BC. Zanimivo je pa to, da ?e tankam na Petrolu je manj napake, kot pa recimo pri OMV-ju. Me resno zanima kolk, ?e sploh, bi bilo napake pri kak?nem res kvalitetnem dieslu (recimo v-power).
boss a mas idejo zakaj z oplom moram dat garmina ven (dobesedno ga drzim z odprtim oknom ven dokler se najde satelit) pri golfu pa ni treba?
opel ma cist temne sipe ampak samo zadaj...a je tud karoserija cist zanic al kaj je?
A pol, k pa najde satelite je pa v redu?
Mo?no je to?no to kar pravi x-layer, ponavadi imajo pa vsi ti avti tudi del stekla (ponavadi je to za ogledalom), kjer naj ne bi bilo za??iteno. Poskusi ?e tam.
Prav ta model 255T, ker ?e ga rabi? za Hrva?ko je Garmin oz. AdriaRoute edina spodobna navigacija za ta konec.
Ker v Italiji, Avstriji in Nem?iji prav lepo deluje TMC (izogibanje zastojem) in edini od teh nizkocenovnih N?vijev ima TMC ?e serijsko, pri ostalih iz serije 2xx je treba to dokupiti.
?e odklene? in naprej dr?i? pritisnjen gumb se vse 4 ?ipe odprejo, isto lahko ko zaklene? dr?i? in se zaprejo. Uporabno ko ma? odprt avto in gre? kam, samo zaklene? in ?e ?ipe zapre?, da ti ni treba v avto pa kontakt pa ?ipe dol...
Samo pri faceliftani to deluje, pri navadni pa ?al ne.
Lepo si ti tole obdelal... pri feltnah popravljajo marsikaj, vklju?no s popravilom odlomljenih oziroma manjkajo?ih delov tako, da nikar prehitro obupat
Druga?e je pa zanimiv tale LandcruiserX5 samo motorr je nekam slaboten za takole te?o. 126 bencinskih konjev in 190Nm je verjetno treba kar pritiskat. :ne vem:
Ker ?e dolgo nismo govorili o navigacijah pa dajmo re?t kak?no o novi seriji Garminov dru?ine 200, ki je ?e korak naprej v uporabnosti.
Nove so tako serija 205, 255, 255T (TMC), 205W in 255W. Za vse je zna?ilno, da so glede na svoje starej?e brate dobili dodatnih 512MB internega spomina in hitrej?i procesor, ki zdaj laufa na 333MHz. To se pozna predvsem v veliko bolj gladki animaciji med samim prikazom poti kot tudi pri tem, da je izra?un poti bistveno hitrej?i, hitreje pa se tudi zboota cela napravica do stanja delovanja.
Poleg tega se v serijo 200 vra?ata tako tekst to speech, kot TMC.
Veliko ve? novosti pa je v samem softwareu, kjer se je na osnovni ekran vra?a hitrost (tudi med navigacijo), opozorila za hitrostne omejitve (?e to podpira karta - CN Europe 2008 DA, Adriaroute (?e) NE).
Navigacija tudi bele?i ?e prej prevo?eno pot in to tudi prika?e s turkizno barvo - v?asih se zgodi, da vozi? v krogih in tukaj je lahko tudi dokaz.
Enostaven je tudi dostop do trenutne lokacije z najbolj pogostimi bli?inskimi to?kami.
Novost je tudi t.i. sen?na mapa, kjer lahko vidimo hrib?ke in dolinice kot so v naravi skupaj z izohipsami in sen?enji, da res dobi? ob?utek 3D. Zaenkrat to omogo?ajo le topografske mape ampak baje bodo to kmalu vklju?ili v vse mape. Na sliki je AdriaTopo 2.11.
Za zaklju?ek pa ?e novost za vse tiste, ki bi radi naknadno preverjali kje vse so se vozili. navgacija bele?i kompleten log vo?nje z vsemi potrebnimi podatki in ko zadevo priklopimo na PC le te enostavno potegnemo v Gaminov program Mapsource.
in pa za vse kolesarje ?e vi?inski graf
V glavnem N?vi 255 sicer ni revolucija v ponudbi ampak je prav lepa evolucija in je vredna tistih 50? doplo?ila kot stanejo modeli brez petke na zadnji cifri.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
hehe, takrat ?e kaj druzga ?umi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani