Skoči na vsebino
5 letna garancija Mazde
Napisano

?e je res kaj na tem, si sigurno pljuvajo v lastno skledo in kupci nismo neumni saj ve? kako gre tisto fool me once, shame on you, fool me twice shame on me.

Pri garancijah 5 let in ve? pa mislim, da si lahko kar miren saj recimo pri 7 letni garanciji avto proda? pri starosti 6 let in recimo 140.000km pa ima kupec ?e vedno mirno vest, da ?e bo karkoli ve?jega narobe z motorjem bo ?e vedno krito iz naslova garancije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

5 letna garancija Mazde
Napisano

Ravno v?eraj sem imel testno vo?njo z KIO Cee'd s 7 letno garancijo. Poskusil sem oba testna primerkain sicer z bencinskim 1.4 (97KM) motorjem in z 1.6 (110KM) dieslom.

Moj prvi vtis po cca 30 prevo?enih km z obema je samo :bravo::jupiii::danzoman:

Bencinar je za moj okus sicer ob?utno pre?voh, medtem ko je diesel tisti pravi. V glavnem da ne nakladam je ti?ji tako od moje Mazde kot od slu?benega Golfa in to tudi pri hitrosti ve?ji od 180km/h se pelje odli?no. Plastika v notranjosti je mehka na otip, kar je pri KIA-h kar novost. Ogromna medostna razdalja pomeni veliko prostora tudi na zadnji klopi.

S 7-letno garancijo, v?e?no obliko, kvalitetno izdelavo, en kup bombon?kov med opremo (USB priklop, variabilna dr?ala za pija?o, itd) bo to zelo primeren nakup za marsikoga, ki v glavi ni obremenjen z znamko in zna?ko na avtu.

Je pa tak poseg KIA-e predvsem dober za nas kupce saj bo prisilil marsikaterega proizvajalca, da bo zaradi konkuren?nosti, moral razmi?ljati tudi o podalj?anju garancije in s tem vi?anjem kvalitete.

bottomline

?e bi v tem trenutku kupoval avto v golfovem razredu bi se 90% sigurno odlo?il za Cee'd-a - mene je prepri?al, predlagam pa da ga sprobate na kak?ni testni vo?nji pa se prepri?ate, da ni vse japonsko kar se sveti :ouje:

Podobnost Cee'd- z Mazdo 3 je verjetno zgolj naklju?na?!?!?

Objavljena slika

Zame je pa karavan tisto pravo

Objavljena slika

Objavljena slika

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

To da so samo letos (v dveh mesecih) ukradli ve? VW passatov kot vseh mazd v 5 letih je verjetno slaba tola?ba..........ali pa?!? :ne vem:

Mislim, da je to kar lepa tola?ba, ?eprav verjetno ne bi tako govoril, ?e bi bil eden od teh nesre?nikov.

Je pa zanimivo, da marsikje v tujini je temu primerna tudi velikost zavarovalne premije. Kaska zavarovanja za rizi?ne grupe avtomobilov so namre? vi?ja ne pa tako kot pri nas, ko vsi pla?ujemo visoka zavarovanja tudi na ra?un raznih VW-jev in Audi-jev. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policaji me imajo radi?
Napisano

jah ni mi cist nic jasen!!! mene ko je se z bivso miksko stran pocu pa sem seveda cez naselje prgonu (tako kot vedno) driftu sem pred njemu pripet nisem biv pa ni blo nc postiman glede homolomo pa je reku da odejo tablice pade sodnik pa na licu kazen 120k bivsga dnara zarad homo bimi vse to naredu zaradi ostalih prekrskov pa ni mogu nec ker se kazni ne smejo sestevat!!!

?e ni imel radarja ti zaradi hitrosti itak ni mogel ni?, pasu ni opazil, ker se je preusmeril na vizualni pregled avta in nehomologiranih delov, pa svojo normo je izpolnil in se mu ni bilo treba prerekat a si imel pas ali ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policaji me imajo radi?
Napisano

?ist takole ti bom povedal. Moj bratranec (Honda lover - bes ga plentaj) je s svojim Civicom nevede tekmoval z drugo Hondo Accordom, ki je ?isto sluu?ajno imela name??eno Providijo. Pa so ga oskubili za hitrost, neuporabo smernika in premajhno varnostno - vse skupaj je bilo kar precej bogato.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policaji me imajo radi?
Napisano

mah glede homo lomo bi se hit neki vn zuleku bi potegnu sam kako kazen za neprivezan pas al pa za mobi ven potegnu kazni mi pa tako ne more sestevat tak da bi ga dobr vn potegnu!!!

Od kdaj se pa kazni ne se?tevajo - ?e prekleto se in ?e bo? brez lu?i prinorel skozi naselje, prevozil rde?o lu?, zavil v enosmerno ulico, neprivezan dahnil maligane bo? kar naenkarat postal glavni sponzor dr?ave in policije.

"Mazdohist Policija".press

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ena majn
Napisano

Ampak ne ?tekam, pa kako da se niso erbeki odprl? :ne vem:

Edino prav, da se niso odprli, ker airbag se mora odpreti samo pri velikih pojemkih v eni od smeri, kar se pa pri prevra?anju ne zgodi.

Z drugimi besedami to pomeni trk naravnost ali pa v bok bo odprl airbage (samo tiste, ki so v tej smeri) obra?anje pa ne. Pa ?e trki recimo od spredaj morajo bite ?e kar dovolj veliki, da odprejo airbag, ker ?e bi bila ta meja prenisko nastavljena se lahko zgodi, da recimo, pri parkiranju, butne? s sprednjimi kolesi ob rob plo?nika pa ti odpre airbage (poznam tudi tak?en primer).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Jeb*** ?e GY F1 nimajo te dimenzije....... Labi help!

?e bi bil nesramen, bi ti rekel, da si Mazdo kupi :D tko pa ne bom ;)

Sem imel isti problem s Clarusom, ker je bila tam homologirana dimenzija 195/65 R14, kar je v bistvu najve?ja guma pri 14 colah in je bila precej redka in temu primerno draga 100? po kosu ?!?!?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Jaz imam dva meseca stare GY F1 tako, da letos bomo kar na teh gumah me pa ?e malce ima, da bi kar za vikeend zamenjal zimske z letnimi - tole namre? ratuje ?edalje bolj drse?e. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policaji me imajo radi?
Napisano

aaaah... nima veze.... money comes.. money goes.... :bravo:

Sam te pike grde ma stra?ijo malo..... <_<

Kaj, a jih je ?e dosti?

Druga? je pa en te?aj s katerim si lahko del pik pobri?e? stane pa cca 300?, ?e se ne motim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To rde?o sn pa ?e gledal na netu ja,res je lepa! :bravo:

pa pocen, glede na novo... je pa kar huda, da v dobrih dveh letih zgubi? pol cene, kot da bi bil BMW (Labi ne me tepst, please) :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

Kaj pa glede TU?-ojla, sm sli?u, da ?e kup? u trgovin za vrednost (biv?ih) 10 smukov, da pol ma? za litr benza ceno 200 SIT! :blink:

A je kdo to probu, ker to pa se ne sli? tok slabo! :jupiii:

al pa ?e ti dajo v ?tacuni popust, na koncu je to isti ?tos

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

kaj a shell obstaja v sloveniji? kje pa je? njihov v-power je pa nekaj drugega (glede mirnega teka)

V Sloveniji so zaenkrat ?tiri vendar so vse namenjene prvenstveno tovornjakarjem, ?e pa ima? njihovo kartico (vse so namre? avtomatske) pa lohka tudi v osebni avto tanka?... aja, seveda edino, ?e ima? diesla.

Ve? infa na tej strani

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

Za Agip sm pa zdej tut sam ?e parkat sli?u, da so se ful pokvarl, npr. kolega SDI kot njihova stalna stranka, je reku, da z Agipom celo mn prevoz, kot pa z njihovo konkurenco, pred pov leta npr. je bla pa stvar krepko drga?na! B)

Klele bi se moral kar strinjati saj z njihovim dieslom nisem bil zadovoljen (ve?ja poraba) pri tem, da sem se full namatral, da sem jo spravil v tank (skos je ro?ko izklapljalo pa kljub temu, da je nisem nastavil na najve?ji pretok) pa ?e ena stvar je ?udna in to so tiste nizke rde?e ograjce (zvite cevi) pri stebri?kih in ?e si le malce raztresen jih to?no zadane? s spodnjim delom vrat, ko izstopa? saj so pod nivojem pogleda in jih zlahka spregleda?.

Zadovoljen sem pa z OMV-jevim dieslom (predvsem zimskim), ne vem pa kaj folk vidi pri MOL-u saj je ?isto povpre?en diesel... Petrol me tudi ?e ni pustil na cedilu saj ima normalno porabo in spodobne vozne lastnosti.

Ostale (Logo, Tu?, Deo, ...) sem pa tanakal enkrat, dvakrat tako da ne morem dati pametne ocene. Edinga, ki se izogibam je Interina (govorice iz Hrva?ke o slabem dieslu) nisem pa tankal ?e na Shellu, Eri in Ultri, ker imajo premalo pump, al pa so tam, kjer me pot ne zanese.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

jaz sem pa ze zdavni nehal mert porabo...brezveze

sicer se mi giblje od 6.0 do 7.5 l/100km

ampak, a ve? ker avto porab najmanj bencina na 100km?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zra?ni filter
Napisano

PS. Hladen zrak je zakon, bolj je mrzel bolj? e se pelje moj V6 !

Yap, ve? molekul kisika na isti volumen poskrbi za bolj?e izgorevanje - zato pa se uporabljajo razni intercoolerji in podobna krama za hlajenje. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.