No, saj si to?no ugotovu, kaj sem hotel dokazati - in tisti, ki tulijo kolk jim TDI mal pokuri delajo natan?no to non stop, kar sem jaz posku?al v dobrih 200km in mislim, da ne bom nikoli ve?. Ker to res ubije voljo in duha, ?eprav bi bilo res lepo, da bi lahko z enim tankom prevozil 1300km
Imel sem malce preve? ?asa in sem naredil zanimiv, ?eprav precej nepotreben, preizkus saj me konstantno jezi nakladanje nekaterih lastnikov dieselskih golfov, ki trdijo da jim avto kuri 4litre/100km.
In glej ga vraga tudi meni je uspelo z Mazdo 6 dose?i porabo 3,4l/100km po BC oz. realno je to nekje 4,1l/100km In to na relaciji 215km od Ljubljane do Kr?kega in nazaj.
Evo zdajle vas je ve?ina sko?ila pokonci, da si zmi?ljujem.
No zdaj pa ?e postopek za doseganje takega rezultata: Na avtocesti sem se enostavno vozil cca 20 metrov za tovornjakom v njegovem zaveterju s hitrostjo 90km/h. Na drugih cestah pa je bila itak kolona in smo se vozili med 70-80km/h.
To je bila moja do danes najbolj dolgo?asna in brezvezna vo?nja, a kot ka?e enaka kot pri vseh tistih, ki jim TDI kurijo 4 litre
jok, jaz sem jih dodatno vgradil (v sprednje luci, najblizje dolgimi luci) ...prve serije nimajo serijsko meglenke.
sicer sem offtopic sam vseeno - kolko denarja so te stale meglenke z vgradnjo, ker resno razmi?ljam, da bi si jih vgradil in bi mogo?e dal ?ibkej?e ?arnice ter jih podnevi in dobri vidljivosti uporabljal kot dnevne lu?i namesto xenonov.
poanta ni v tem da bi mi v lj po?kodovali avto zaradi reg tablice,tak texas pa tudi ni,upam
doma?ini so precej bol nestrpni do tujcev ki cincajo skozi mesto in so kot izgubljeni in ovirajo promet.
sem se pa za novo leto zakopal v sneg na parkiri??u v be?igradu pred barom in notr sem videl kako so se usi krohotali ?e?:'glejga gori?ana z letnimi gumami kako se maltra'
ko pa je kolegu z lj reg tablicami isto za?elo kopat so usi iz bara sko?ili na pomo?
sicer pa je to bol ali manj offtopic
s tem se pa absolutno strinjam - to je pa? lokalpatriotizem, ki je ?ist OK, ?e le ne dela ?kode
end offtopic
begin ontopic
MB-EAUTY
MB-EAST (ta mi je v?e?, ker ima dvojni pomen)
MB-EAT ME (tud ta ni ?voh, samo se lahko zgodi, da bi kdo tole preve? zares vzel)
MB-SO FAST
MB-OR BUST (?e si dovolj lokalpatriota)
MB-BADBOY
MB-IMCOOL
MB-FLY HI (sam ne se ?udit, ?e te bodo konstantno vabili na odvzem krvi)
MB-LOW FLY (glede na naravo avta tole niti ni tako nemogo?e )
MB-FAROUT
MB-I OWN
MB-SMOKEU
MB-WAS HIS (?koda, ker nisi bejba, ker tale bi bil )
MB-PEN15 (hihihihi)
MB-PIVO (kle je nevarno, da te zbijejo na?i pa ?e Srbi te lohka to?ijo)
evo, ?e se ?e kaj spomnim, pa napi?em
druga? je pa moj favorit tale tablic, ki je neko? obstajala v Ljubljani LJ-UBICA
ker ?tudiram u lj razmi?ljam dat lj tablice,ker ljubljan?ani nimajo lih radi gori?ane oz tujce na splo?no
tale izjava je pa res kr-neki... enaka tisti, ?e Ljubljan?an pride v Maribor (oz. kontra)in mu kar razmontirajo avto.. Pri prej?nji firmi smo imeli en avto z MB tablico in smo ga terenci ve?ino ?asa vozili in parkirali po raznoraznih parkiri??ih (tudi v Fu?inah ) pa se v dveh letih kar sem bil tam ni na avtu zgodilo ?isto ni?.
Poznam pa en resni?en dogodek, ko sem ?e hodil na faks in imel kolega, ki je bil Maribor?an. Enkrat sva ?la skupaj na z njegovim avtom na en ?ur pa je bil kolega malce neroden in je pri vzvratni vo?nji zadel v kovinsko ograjo ter razbil lu? in malo skrivil pleh. Fora pa je bla pa namre? ta, da je zgodba ?ez ?as zokro?ila in sem jo sli?al ?isto spremenjeno, ?e? da so mu avto razbili v Ljubljani ker je imel MB tablice. ?e ne bi bil takrat zraven bi verjetno ?e celo verjel tej zgodbici in bi se zgra?al tako ko 99% tistih, ki niso bili prisotni ob dogodku.
Tolk o teh urbanih mitih, ki so verjetno resni?ni v zelo majhnem procentu dogodkov saj veliko bolje palijo zgodbice o ve?nem sovra?tvu LJ in MB ter drugih mest.
Bi se pa tisti, ki sem jim taki dogodki celo dogajajo, morali raje vpra?ati, ?e niso mogo?e sami vspodbudili nastanek nekega dogodka. Predvsem so to zadeve vezane na parkiranje, kjer nekateri pa? pu??ajo avte vsepovsod na plo?nikih (tako, da prepre?ijo hojo pe?cem) pred dovozi do hi? ipd... Tudi jaz sem bil enkrat v Ljubljani dele?en zvitih brisalcev ampak sem to?no vedel zakaj in sem bil jezen sam nase in ne na tistega, ki je to mogo?e celo "upravi?eno" naredil.
?e ?e omenja? gume ne pozabit, da je eden najpomembnej?ih faktorjev, koliko so gume napolnjene. Premalo napolnjene gume lahko pove?ajo porabo za 10-15%.
Koliko je meni poznano se ta motor v Tributu ni ravno odrezal. Je namre? po?re?en in v povpre?ju bo? raje nad 13 litrov/100km kot spodaj, kar bo kar ?ok, ker si verjetno navajen na porabo DTI-ja.
Moje mnenje je, da raje poi??i dvo litrski motor, ki kljub temu, da ima 75 konjev manj nima toliko slab?ih performance kot trilitrski. Res da ni V6 ampak 2 litra manj?a poraba in izognitev najvi?jem zavarovalnem in cestninskem razredu pa tudi nekaj pomenita .
Kar se ti?e barantanja s ceno pri novem vozilu, se seveda da, ?eprav je treba imet kar ?ivce. Je pa res tudi, da ?e ne komplicira?, si ob nakupu in kasneje car. Tako je bilo pri meni. Pri ceni nisem kompliciral, ko sem kupoval novo trojko prej?njo jesen. Pa moram re?i, da so mi ?li (in mi gredo ?e vedno) zelo na roko. Z avtom so me ?akali skoraj en mesec, da sem ?el na dopust in do konca zbral denar. Noter sem dobil komplet opremo (tudi s tekstilnimi predpra?niki itd...), pa prevoza in dostave ter priprave novega vozila mi niso posebej zara?unali (kot so mi ga ?eleli pri enem drugem prodajalcu). Tudi sedaj pri servisu in dodatni opremi vedno dobim popust, brez da bi si ga moral izpogajati; pa pri terminih mi gredo vedno na roke, tako da mi ni treba avta pu??at tam, pa kak?no malenkost mi naredijo tudi zastonj itd.
Jaz imam pa? take izku?nje, da se na koncu vse tako ali druga?e povrne. Ni pa denar ?isto vse (?eprav je veliko ) Raje dam kak?en tolar ve?, pa da se do mene obna?ajo kot se spodobi za stranko, ne pa da izgubljam ?as in ?ivce s pregovarjanjem, klicanjem... Tudi z drugih podro?ij (motorji) imam take izku?nje, da se je bolje dr?at enega prodajalca (?eprav bi drugje podobno stvar mogo?e dobil kak?en tolar ceneje). Potem pa dobi? kak?ne popuste, pa kak?no informacijo prej kot drugi, pa kak?no zadevo ti rezervirajo pred drugimi...
hmm... pa a ti resno verjame?, da ?e ne baranta? za ceno te potem bolj peden?kajo... glej za njih si ?e bolj?a stranka takrat, ko vozi? avto na servise in v interesu jim je, da ?e naprej vozi? avto k njim. Polovica zneska na servisu je njihov ?isti zaslu?ek in zato se trudije, da bo? zadovoljen in da se bo? vra?al. Simple as that.
S temi servisi je vedno "zanimivo" - recimo Interclass mi je vedno zelo dobro in po normalnih cenah servisiral KIO in vedno so naredili tako kot je bilo dogovorjeno tudi takrat, ko je bil avto po?kodovan v nesre?i. Jaz sem bil z njimi 100% zadovoljen in prepri?an sem bil, da resni?no obvladajo posel, potem je pa zadnji? Boj? hotel pri njih nastaviti vi?ino svetenja xenonk pa mu re?ejo na servisu, da se to ne da, ker se xenonke ?telajo avtomatsko. Ja fak, zakaj so pa pol vijaki za ?telanje vi?ine?
Kar se pa ti?e Game, od kar so pod Cosmosom, sem servisiral avto samo enkrat (redni servis) in poleg servisa so uspe?no ubili nadle?nega ?ri?ka v zadnjih vratih in brezpla?no zamenjali prednje zavesice (?eh.press) tako, da sem z njimi ?e vedno zadovoljen.
Pa ?e stavek o uradnih servisih. Dokler je avto v garanciji je servisiranje pri neuradnih servisih lahko prekleto drago. Kar se mene ti?e bom avto tudi kasneje servisiral pri uradnih servisih, saj ?e gre kaj narobe jih vseeno la?je dr?i? za jajca kot pa raznorazne fu?arje. Da o MES-u sploh ne govorimo.
edina stvar, ki konje po?ira so pa zavesce in vle?na kljuka, vse ostalo pa jih, po navedbah strokovnjakov, dodaja... sicer na merilnih valjih se to ne poka?e ampak taisti strokovnjaki trdijo, da avto bolj leti - mislim, da je to stvar za Mythbusterje, ker znanstvene razlage tukaj odpovejo
spet nekaj novega zame, al si kupoval rabljenega ali novega? (ker pri novem prvi? sli?im, za kakr?enkoli dodatni popust)
in kako, da si se po tem odlo?il za mazdo, he, he
Pa ?e kako se da zbijat ceno tudi pri novem - ?e jo ne zbije? vsaj 5-6% si slab pogajalec vsaj kar se ti?e kupovanja Japoncev. Pri drugih znamkah pa se da tudi 10, 15 ali pa celo 20% skontat, ?e le ima? ?as in ?ivce. Moram pa priznat, da za fotrov avto ni ?lo ve? kot 4% ampak smo se sprijaznili z dejstvom, da je bila to faceliftana ?estka in da jo je fotr dobil dva meseca preden je sploh uradno stekla dobava.
a kako sem se odlo?il za Mazdo? Kako si se pa ti odlo?ila zanjo? Verjetno obstaja neki vzorec zakaj se odlo?i? za neko znamko in ne za neko drugo. Veliko stvari je pomembno pri izbiri: v?e?nost oblike, zmogljivosti, velikost, ekonomi?nost, zanesljivost in pa seveda cena oz. bolje re?eno price/performance.
Glede tega se je Mazda 6 v dru?bi Peugeota 407, ?kode Octavie, Kie Cerato in Hyundai Elantre izkazala najbolje navkljub temu, da je recimo 2 milijona dra?ja od Hyunjadija. Cena Pugija je bila enaka ampak kljub temu, da je imel ve? opreme od Mazde je pa? prevladal parameter zanesljivosti. In ko zbere? vse pluse in minuse se odlo?i?.
Oh Violet, ti sploh ne razume? bistva tega avta - primarna naloga tega avta ni t.i. peoplecarrier ampak je namenjen u?ivanju voznika. Kdor ho?e ?parat pa? ne bo izbral tega, ker var?evanje in visoke zmogljivosti se med seboj izklju?ujejo. Tudi ?e bi bil HighPower diesel z 260 konji bi bila poraba ?e vedno samo kake dva litra manj?a od bencinarja, kar pa pri povpre?ni porabi okoli 11-13 litrov ni tak?na bistvena razlika, da bi upravi?ilo uporabo diesla v ?istokrvnem ?portniku.
Bo pa glede izku?enj z MPS-ko, verjetno ?e nekaj ?asa zijala velika luknja na tem forumu, ker glede na informacije sta v Sloveniji trenutno samo dva in tudi jaz ga verjetno vsaj ?e kak?no leto ne bom kupil.
Mazda je moj drugi avto, katerega sem kupil novega.
Je bilo pa zanimivo, ko sem kupoval KIO sem prilezel v salon v kratkih spranih hla?ah in eni pretegnjeni majici. Prodajalec je kljub temu poznavalsko po?akal, da sem si kak?no minuto, dve sam ogledoval avto in ?ele nato je nevsiljivo pristopil (tak?en na?in imam najraje, ker takoj?nji napad prodajalcev me ?ivcira) ter mi dodatno razkazal avto, ?eprav je verjetno mislil, da samo firbcam brez namena nakupa.
Kljub tem dejstvom se je prodajalec potrudil in organiziral tudi testno vo?njo a je bil vseeno vidno presene?en, ko sem po pol ure izvlekel ?eke in pla?al avans ter zavaroval nakup. (prodajal?ev pogled)
Pri Mazdi pa sem imel slabe izku?nje s prodajalcem pri Gami, ki je bil stra?no pameten in mi je skoraj jokcal, ko sem se hotel malce zbarantati za popuste. ?e? kako, je Mazda oh in sploh in, da imajo najmanj?o provizijo od vseh zastopnikov drugih znamk in da ne more dat ve?jega popusta kot 100.000 sit. Zraven je spluval ?e nekaj drugih znamk, kar se mi zdi skrajno neprofesionalno, namesto da bi raje poudaril prednosti Mazde.
V glavnem sem potem kupil avto pri Interclassu, kjer sva s prodajalcem lepo barantala tako, da sem zbil ceno za 350.000 sit a sem tudi jaz malce popustil in del tega popusta porabil z nakupom zimskih gum in plati?? (katere bi itak moral kupiti )
Druga?e se pa pred vsakim nakupom pozanimam na Internetu in preberem na desetine testov v revijah in spletu zato je zame prodajalec zgolj orodje za doseganje ?im ve?jega popusta
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
V?eraj smo na sre?anju malce na?eli temo o kazenskih to?kah in o tem kako z lahkoto jih fa?e?.
Pa da vidimo koliko ste uspe?ni pri to?karjenju.
Trenutno imam to?k/do zdaj sem imel vse skupaj to?k
moj rezultat je 0/0
crap... sem vedel da sem 0 pozabil pri anketi - Bo?ti a se da kako pomagat?
Popravljeno od BostiPovezava za deljenje
Deli na druge strani