jaz ti definitivno priporo?am usnje. Imam v avtu ob straneh sky in po sredini mikrofibro, pa se na soncu tako segreje, da komaj sedi?, usnje je veliko prijaznej?e, ?eprav dra?je ... verjemi mi, tistih 40k je definitivno vrednih kasnej?ega udobja v avtu.
hehe, a usnje pa ni vro?e al kaj?
?e no?e? imeti peklensko vro?ih sede?ev je re?itev kve?emu blago na sede?ih ali pa temnenje stekel...
Po moje, da ne dostkrat, ker je to zelo drse? asfalt (stopljen od sonca in pripeke) poleg tega je gor ?e pu??avski pesek zato zgleda kot da bi se po snegu vozili.
Rad bi vas prosu za va?e mnenje s katerim bi se la?je odlo?u kater avto nej kupim. In sicer, Rabim avto ki ne bo imel ve? kot 1.5 ccm, 100 KM, 120.000 prevo?enih Km, da ne bo karamboliran, da ne bo 4X4, da ne bo kabriolet.....
Uglavnem nekaj ?parovnega, pa vsaj kokr tok varnega (ne recimo Maruttia) po mo?nosti naj ma pa ?e klimo.
Naj ne bo dra?ji od 600.000 SIT.
Gledam Cliota pa Megana, Colta, Renault 19, Peugeot 306.......
Uglavnem ?e se vam slu?ajno ljubi mi napi?te kaj bi recimo vi nabavli za ta dnar.
Hvala!
No?em nekaj pametovat samo si izbral ?udne omejitve glede na to, da je cestnina enaka za kubaturo od 1350-1800 ccm in da je je zavarovanje enako za mo?i od 81-108KM.
?e bo taka kriza z nafto ?e naprej nam te novosti itak ne bodo kaj dosti ote?evale ?ivljenje. Al se ne bomo ve? vozili al se bomo pa zelo po?as, da bi bila poraba ?im manj?a.
Na razne ?portnike in terence bomo pa kar pozabili, ker bodo predragi za futrat
Boj? n? jih ?parat naj se ve kdo so lemerji in mogo?e se bodo naslednji? pozanimal okoli te zadeve.
Ok jih bom jaz zato?u: to so Interclassovci, ki se kot ka?e ?edalje bolj samo ?e z Volvoti ukvarjajo, Mazde pa so pri njih bolj na stranskem tiru. :ne vem:
Ampak bolj banalne fore kot je nastaviti dol?ino snopa pa se niso mogli spomniti.
Ma ja saj za to eno sivo vem, da je v SLO, samo drugih ni, da bi lahko ljudem sploh kaj prodali - men je to rahlo ?alostno, da je v vseh katalogih, testih a kupit je pa ne more? in nih?e ne ve/no?e vedet kdaj bo normalna dobava.
Na?alost se je za?elo ?e pri na?i priljubljeni znamki Mazda
Manipuliranje ?tevcev km - vrtenje nazaj
Bodite pozorni na stanje kilometrov na ?tevcu!!!
Mislim, da ni ni? narobe, ?e se ob nakupu rabljene Mazde posvetite z va?im najbli?jim trgovcem Mazda, saj si lahko skupaj pogledate doti?no vozilo, eventualno preverite ?e servisno knji?ico.
?e je prodajalec soliden, ne bi smel nasprotovati temu.
?al smo se ravno sre?ali z tak?nim neprijetnim primerom.
Pojavljajo se sicer le posami?ni primeri, a vendar, saj jih do nedavnega sploh nismo imeli.
Seveda je bistvena razlika v obrabljenosti, ali ima Mazda letnik 2000 realne km skoraj 300.000 ali "samo" 150.000 ?alostno.
Pametno kupujte
Zdej mi pa samo povej, da je to ?estka pripeljana iz Italije, brez servisne knji?ice, ?rne barve - pa je slika popolna. Eno tako sem ?el gledat in je imela vse nekako OK razen da je v prvem letu in pol nardila 80.000km nato pa v zadnjem letu samo ?e 7.000. Zanimivo je bilo ?e to, da je bil volan izredno ohranjen, vklju?no z sredinsko konzolo, stopalkami in sede?i. Kot, da so pri?li iz drugega avta pri 20.000 prevo?enih kilometrih
To pa ni res, poznam ?loveka ki ima 6 MPS je pa iz posavja bli?ina sevnice.V?eraj smo se menl da se nasledn teden primajam dol in se gremo "mal" okrog zapeljat.
ee what, jaz sem se pa pri Cosmusu, 14 dni nazaj, pregovarajal pa so sam jokcal, da jih ?e ni tako za test kot za prodajo ... nekdo tu nekaj prikriva zarota mogo?e
z MPS-ko mal slabo ka?e, ker jih ni in ni v SLO... tako, da bo tudi koli?ina ?ez 2-3 leta pri rabljenih bolj simboli?na kot ne... aja pa ena bo itak moja
Mislim, da se nad dolo?eno zunanjo temperaturo sploh ne v?gejo. Bi pa te?ko verjel, da nima te lu?ke, ker pozimi je treba pustiti sve?kam ?as, da ogrejejo notranjost valjev.
v stekla ti verjetno nebi sli bulit.. ampak pri tehni?nem mora? prit skoz neopazno..
O ja, ?e kasko zavaruje? avto, ki pred tem ni bil kasko zavarovan, ga pregledajo od koles do strehe. Nato pa vpi?ejo vse (tudi najmanj?e) po?kodbe, ki so ?e na avtu tako, da sigurno ne bodo spregledali po?kodbe ?ipe.
Ima? pa drugo mo?nost, da vseeno zavaruje? stekla pa nato vr?e? ogromen kamen v ?ipo in jo ?ist razbije? pol pa prijavi?, da ti je kamen vrglo izpod koles kakega kamiona - glede na to da noben k***c ve? ne o?isti koles ko zapelje z gradbi??a je to zelo verjetna zgodba. V glavnem, tega ti jaz nisem povedal
Samo toliko v premislek, ve?ino avtomobilov merijo mo? na gredi oziroma sklopki, tako da dejansko je na kolesih je vedno manj.
?e, ?e, samo razlika na gredi in kolesih je vsaj 15% oziroma raje ?ez 20%. Tukaj govorimo pa o 6% razlike na kolesih od tistih, ki jo deklarira proizvajalec v teh.podatkih. Pri tem je pa na istih valjih testni Golf pokazal skoraj to?no nazivno mo? (140KM) in to so tekom supertesta v razli?nih obdobjih (za?etek, sredina in konec testa)merili 3x in je bila razlika med najmanj?o zmerjeno in najve?jo cca 1% (1,5KM).
V glavnem nekaj tu ne ?tima, ker govorimo o 8KM, ki so izginili neznano kam. To ni malo in ta razlika pomeni, da si pla?al nekaj kar nisi dobil (tudi top speed je bil za 8km/h ni?ji od deklariranega).
Pa mi povejte kaj bi vi naredili v takem primeru, da kupite nov avto - odkartate >7milijonov in greste preverit avto na valje in ugotovite, da ne dosega deklariranih tehni?nih podatkov. Poleg tega, da ne dobi? tistega kar si pla?al te vsako leto ?e zavarovalnica "tepe" z vi?jo zavarovalnino (meja je 136KM), ker ima? napisano v karton?ki 140KM, ki pa jih sploh ne dosega? oziroma si po?teno spodaj. Ne vem, jaz se verjetno ne bi sprijaznil s tem, da gre za tolerance, pa slabo gorivo, pa ponedeljkov avto, pa razli?ni pogoji za dolo?anje nazivne mo?i - ja ne vem no saj neki standardi pa morajo obstajati ali je to vse tako malo po doma?e.
ja sem se res, samo se mi zdi, da fantje tam za dolo?ene stvari mal mim tol?ejo predvsem tisti, ki trdijo, da je normalno da ti na valjarjih poka?e 20-30% manj kot na gredi, kjer naj bi se merila mo? za tehni?ni podatek naveden v homologaciji. Ker bi bilo potem pri 140 konjskem motorju na valjih kazalo tam nekje okrog 100 konjev, kar pa ni res, ker recimo pred ?ipanjem ponavadi preverijo serijsko mo? in je ta v ve?ini primerov skoraj to?no taka kot v teh.podatkih - ok par procentov gor dol.
Kle pa govorimo o 6% razlike in za cel zavarovalni razred kar ni sprejemljivo ?e posebej ker so na supertestnem Golfu z enakim motorjem zmerili na teh valjih ve? kot 140KM.
Nekaj tu ne ?tima, lahko tudi pri merilni napravi, ki ali ni umerjena ali pa je celo mo?no manipulirati s podatki :ne vem:
V AM-ju so dobili Passata 2.0TDI za supertest. Avto ima po tovarni?kih specifikacijah 140KM, a ko so ga postavili na valje so namerili le 132KM. OK - pustimo AM, ker v njihovem primeru se pa? podarjenemu konju ne gleda na v zobe.
Kako pa recimo morebitni kupec lahko na to reagira? Kupi avto, ki ima deklariranih 140 konjev in za pi?le 4 konje pade v vi?ji zavarovalni razred a dobi avto, ki ima konjev za ni?ji zavarovalni razred - razlika med razredoma je odvisna od bonifikacije in zna?a od 20-40jurjev.
A kdo ve kako je to pravno urejeno, a se za kaj takega da garancijo uveljavljati...
Mislim tole je res hudo, da si zastopnik VW privo??i tako blama?o saj se niso za supertestnega vsaj toliko potrudili in preverili parametre, kljub temu, da vedo, da ga bodo AM-jevci premerili po dolgem in po?ez. Koliko novih avtomobilov je potemtakem s tak?nim "?ibkej?im" motorjem kot je deklarirano? Poleg manj zmogljivega motorja kupci nato pla?ujejo za "nagrado" oz nevednost ?e ob?utno dra?je zavarovanje.
Res ne vem, a bo treba pri novih avtomobilih pred nakupom zahtevati ?e izpis merjenja mo?i, CO2, ipd al kaj, da te ne nategnejo na suho.
Zanima me naslednje: med katere avtomobile spada dizel megan?!
call me stupid, but i don't get it - a lahko malo bolje razlo?i? kaj te zanima, da bomo dojeli tudi tisti, ki smo na precej ni?jem mentalnem nivoju? :ne vem:
Evo jest delam 50k km na leto... pa bencin njam njam...
letno bi lahko ene 250 do 300 jurjev pri?paral z dieslom
Druga? pa kot zanimivost: v zadnjem AM je test Peugeota 207 1.4 HDI z 68konji. zadevo so verjetno upravi?eno spljuvali, da je motor pre?voh, nepro?en za tako te?ek avto. Povpre?no porabo so mu tekom testa namerili 8,3 Litra/100km , kar si upam trditi, da se da s tako porabo priti skozi tudi pri enako mo?nem ali mo?nej?em bencinarju. Za primerjavo so v isti ?tevilki AM ?e testi "velikih" dieslov Mazda 6 sportkombi 120CD s povpre?no testno porabo 8,5 litra, Honda Accord 2.2 diesel s porabo 9,1 litra in Audi A6 2.0TDI s povpre?no testno porabo 7,7 litra na 100km in supertestni Passat kombi 2.0TDI z 8,5litrov.
Pa da se vrnem k Peugeotu - zakaj tako velika poraba, ki je za ve? kot 3 litre in pol ve?ja od tiste, ki je navedena kot povpre?na v tehni?nih podatkih? Enostavno zato, ker takega malega diesla mora? terati, da da nekaj od sebe.
In kje je tukaj profit? Enostavno ga ni, ker tak avto s takim motorjem ima same minuse: zaradi dieselkega motorja je prete?ka isto?asno pa prostorninsko premajhen, da bi imel neke konkretne konje oziroma navor. Posledi?no pomeni da je poraba velika (razen ?e si upokojenec, ki stopalke za plin ?ez polovico itak ne pritisne?), vo?nja nezabavna, prihranka pri gorivu ni, itd itd in v konkretnem primeru pla?a? za to skupno sranje 3,2 milijona tolarjev Za ta denar lahko kupi? precej mo?nej?ega bencinarja in tudi pri porabi ne bo? na slab?em, ?e ne celo na istem za enak ?eljeni efekt (pospe?ke in dinamiko vo?nje).
Zakaj pri prera?unavanju ne upo?tevate ?e ve? vrednost vozila pri prodaji.....dizel je ?e po eurotaxu ve? vreden... Tako pride izena?enje ?e pri pol kilometrov kot ste jih napisali
?e, ?e, ampak a bi ti kupil rabljen mali avto z dieselskim motorjem, star 5 let, ki bi imel 100.000km. Jaz se ga ne bi upal kupiti, ker je velika verjetnost, da je te kilometre naklepal po mestu oziroma v pogojih, ki so za diesle najmanj priporo?ljivi (kratke vo?nje, mestna vo?nja, malo relacij,...)?
Tak avto ?e povoham ne oz. bi isti letnik in kilometre veliko raje kupil bencinarja, ki mu tak?ni re?imi vo?nje veliko manj ?kodijo kot dieslu.
V bistvu sem ta topic odprl zato, ker mi ni jasno zakaj diesli v majhnih avtomobilih. Ti avtomobili so prvenstveno namenjeni kraj?im relacijam, mestni vo?nji in se v povpre?ju z njimi dela veliko manj kot 20.000 km. V kolikor pa dela? dalj?e razdalje in veliko kilometrov (>20.000 na leto) pa kupi? mali avto si pa mo?no zgre?il poanto malih avtomobil?kov in bi moral gledati vsaj v ni?ji srednji razred (Mazda 3, Golf ) ali vi?je. Tako zaradi udobja, manj utrujajo?e vo?nje, predvsem pa zaradi varnosti (tako pasivne kot aktivne, ki jo je na?eloma v ve?jih avtih ve?).
Ne vem ampak tole je ?e sme?no kako ljudje razmi?ljajo in se neosnovano prepu??ajo trendom. V zadnjih 14 dnevih sem imel dve podobni debati s kolegoma, ki se odlo?ata za nakup malega avtomobila. Oba namre? vstrajata pri nakupu diesla navkljub temu, da bosta ve?inoma avte uporabljala za mestno vo?njo in kratke razdalje ter letno ne prevozita 15.000km. Ne glede, da sem jima razlagal, da se jima finan?no ne spla?a saj pri njuni kilometrini pa pri malo dra?jih servisih za diesle bosta povrnila razliko za dra?jega diesla ?ele nekje po ?estih do osmih ali celo devetih letih, sta ?e vedno prepri?ana, da je diesel precej cenej?i.
za primerjavo neka cen in kdaj se na osnovi porabe cena izena?i
Mazda 2 1.25 TE 6,3 litrov
Mazda 2 68CD TE 4,5 litrov + 350.000sit
izena?enje po 80.000km
Getz 1.4 97KM 6,0
Getz 1.5 CRDi 88KM 4,5 + 440.000sit
izena?enje po 122.000km
Polo 1.4 TDI 80KM 4,6
Polo 1.4 86KM 5,9 + 370.000sit
izena?enje po 118.000km
Kaj pa ostali pravte na to, ker se mi zdi, da ljudje veliko prev? podegajo trendom brez tehtnega razmisleka?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Clarkson je bil tudi presenetljivo navdu?en ?e posebej kaj dobi? za ta denar
Povezava za deljenje
Deli na druge strani