Skoči na vsebino
z 350
Napisano

Ne more? primerjat 10 let stare Mazde z novim Nissanom, ki je ?e ?portnik po du?i in izgledu :D

Verjetno bi rabil kak?no gara?o ... sem imel kolega, ki je svoje ?ase imel tudi en strup od ?portnega Mercedesa pa je ?ivel v strnjenem naselju brez svoje gara?e. No tip si je najel gara?o, ki je bila skoraj 2km stran. Zato si je kupil eno staro Pando, da se je odpeljal od doma do gara?e, zamenjal avtomobila, se vozil z Meco in na koncu dneva se je zopet pripeljal domov s Pando.

Sam to je pa tolk telovadbe, da je bolj profdat stanovanje in se preselit 30km na pode?elje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

Boss mi je svetoval, naj nafilam gume (trenutno imam spredne 2.1), pa mi je svetoval da jih dam na cca. 2.5, pa naj bi mi avto tut manj pokuril (kar se mi zdi logi?), ampak ne vem pa ?e je idealno da jih tok nafilam, kaj pa drugi mislite! :blink:

ja, ?e sem ?el mimo avta pa sem najprej mislil, da ti je guma spustila, k je bla tko razvle?ena spodi... pa probi najprej recimo na 2.3 napolnt pa se mal naokrog vozi...

ne vem kako se lahko ?portno vozi?, ker ?e guma nima bo?ne stabilnosti ti jo v ovinkih valja kot ?igumi po ustih, pa ?e jo bo? na 2.5 napihnil ti bo avto ?e kak cm vi?je stal (skoraj idealno za hribe) :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozna kdo to Mazdo 6
Napisano

Verjetno obstaja mo?nost kontrole kilometrov na servisu je pa vpra?anje, ?e ti to na servisu sploh ho?ejo povedat. Namre?, ko je Boj? kupoval ?estko sva ?la gledat eno uvo?no iz ITA. Zadeva je bila sumljiva saj avto sploh ni imel servisne (bili so samo neki ra?unalni?ki izpisi). Zanimivo je bilo tudi s temi izpisi saj je avto v prvih dveh letih imel prevo?enih 80.000km potem se je pa kon?ala zgodovina zapisanih servisov in v zadnjem letu je avto prevozil samo ?e 5.000km :hohoho: Na Gami pa niso hoteli povedati zgodovine avtomobila, ?eprav niso zanikali obstoja podatkov v Mazdini servisni mre?i, do katere imajo dostop.

Verjetno je avto imel prevo?enih 120kkm, kar v bistvu ni ni? narobe se je pa postavljalo vpra?anje a sta bila res narejena servisa na 100k in 120k in to je najve?ji problem prevrtavanja kilometrov.

on topic

?e je bil avto redno servisiran tudi kilometri niso problem, ?e so le realni ampak kle bo? verjetno potreboval nekoga, ki se spozna, ker oceniti pri teh kilometrih a ima 180kkm al mogo?e 280kkm je veliko te?je oceniti kot pri razliki 80kkm in 120kkm.

Tudi na forumu nimamo nikogar, ki bi imel ?estko vsaj pribli?no pri teh kilometrih, da bi lahko vizuelno primerjal obrabljenost.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

Bom pa ?e jaz malo zapametoval

Hectopascali oz hPa se uporabljajo v glavnem oz. zgolj v meteorologiji, ker je en hPa enako en milibar in je veliko la?je uporabljati kot mero za zra?ni tlak, ki se sicer ?e na veliko uporablja izraz milibari.

Za vse ostale pritiske pa je bolje primerna uporaba v kiloPascalih kPa, kar pomeni, da je 1bar =100kPa oz. z drugimi besedami pomeni, d polnimo gume z 220 - 290 kPa. :D

1 pascal (Pa) ≡ 1 N/m^2 ≡ 1 J/m^3 ≡ 1 kg/(m^1·s^2)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barabe na delu
Napisano

grdo - samo tole se da raziskat, ?e bo interes pri :policaj:

kaj pa pravte na tole - parkiri??e v BTC-ju za Simobilom med 9 in 12 uro dopaldan ob delavniku

post-133-1158853393_thumb.jpg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

Upam, da ne predstavlja? polno obremenitev avtomobila ko se sam vsede? za volam. HI ....HI :jupiii:

hehe, lepa :bravo:

v bistvu sem mislil, ko imajo avto na dvigalu oziroma na ma?ini za (de)monta?o pnevmatik in ni nobenega dodatnega pritiska zaradi lastne te?e avtomobila

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

A nima? na stebri?ku levih vrat nalepko, na kateri je naveden pritisk v gumah pri normalni obremenitvi in pri polni obremenitvi????

Ja, sem se pri Mazdi dr?al navodil in imel originalne gume napolnjene spredaj 2,2 in mi jih je pobralo po robovih pa nisem divjak in lo??ilec ovinkov. Potem sem pa drugo leto zamenjal spredaj zadaj in polnil s tlakom 2,6 pa je gumo pobiralo veliko bolj enakomerno.

Jaz imam ob?utek, da ali je tisto na vratih napisan minimalni tlak polnjenja ali pa je to tlak, ki je namenjen vulkanizerjem, ki polnijo kolesa na neobremenjenem avtomobilu.

Mi je pa neko? nekdaj nek vulkanizer rekel, da ni ni? narobe, ?e polni? s tlakom pol bara ve?jim od tistega napisanega na nalepkah :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

Dajte mal napisat kolk polnite pnevmatike spredaj/zadaj, dimenzijo gum pa ?e je mo?no ?e pribli?no te?o avta

Firbec me matra zato, ker so strokovnjaki na servisu napumapal mojga slu?benga Golf na 1,8/1,8 gume so ble pa ?ist na tleh pa se jim je vseeno zdelo normalno :blink:

Druga? mam pa na ?estki 2,6/2,3 205/55 R16 pri te?i cca 1450kg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drift
Napisano

NORCI!! ?zmeden? Mater jim zavidam tako znanje.... :(

saj ti si na pravi poti, avto ma? ?e taprav, zdaj je pa treba samo trenirat pa imet enga vulkanizerja za prjatla

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

GPS navigacija
Napisano

eno ?ist lai?no vpra?anje, ker na GPS-e se ?ist ni? ne spoznam

A ?e kupi? Adriroute si potem dele?en vseh popravkov in nadgradenj zastonj, al te molzejo ?e naprej?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

www.poraba.com
Napisano

saj tako je pravilno, ker prvi vpis ?e ne more imeti porabe, ker je nima iz kje izra?unat razen, ?e mu pove? koliko km si prevozu s tolk pa tolk litri. ?e pa vpisuje? kilometre na kilometrskem ?tevcu potem pa lahko izra?una samo razliko v prevo?enih kilometrih in zato rabi? vsaj dva vnosa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazenske to?ke
Napisano (urejeno)

V?eraj smo na sre?anju malce na?eli temo o kazenskih to?kah in o tem kako z lahkoto jih fa?e?.

Pa da vidimo koliko ste uspe?ni pri to?karjenju.

Trenutno imam to?k/do zdaj sem imel vse skupaj to?k

moj rezultat je 0/0

crap... sem vedel da sem 0 pozabil pri anketi - Bo?ti a se da kako pomagat?

Popravljeno od Bosti

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Al pa, da kar v prtlja?nik nato?im nafto (enkrat sem ?e :hohoho: ) - 500 litrov se kar dobro sli?i, eno tankanje na 8500km :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

No, saj si to?no ugotovu, kaj sem hotel dokazati - in tisti, ki tulijo kolk jim TDI mal pokuri delajo natan?no to non stop, kar sem jaz posku?al v dobrih 200km in mislim, da ne bom nikoli ve?. Ker to res ubije voljo in duha, ?eprav bi bilo res lepo, da bi lahko z enim tankom prevozil 1300km :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.