Kaj pravite na tole... Se splača do 26. septembra tankat na MOL-u premium gorivo EVO Plus in potem prešaltat nazaj na standardno gorivo EVO? So me pa razpizdli zadnjic, ker vidim, da na VIPu (MOL kartica) ni več 3 cente na liter popusta, ampak samo še cent, ne glede na to, kolk točk maš. (VIP je najvišji status)
Ja, nekaj so nam vzeli! Jaz izkuristim kuponček za - 10c pri premium na približno 5kkm ali pa kako daljšo turo... Drugače pa imam še par stvari gratis, pranje avta, gotdog, senvič in kofe, wc pa tak al tak... 🤗😉
Javljam se, da sem srečno prevozil svojih prvih 1.000 kilometrov s svojim dinozavrčkom.
Kaj naj rečem?
Super zadevca, ampak to že veste 🙂
Torej v bisvu, je zdaj že 1.300 km na števcu, poraba je točno 7,5 l na 100 kilometrov, raćunalnik sicer kaže 7,2l, ampak nisem še uspel odpret navodil in ne vem točno kaj misli, s tistimi tabelcami. Mi je pa prodajalec rekel, da bo prvih nekaj tankov, poraba višja kot potem, ko se motor ulaufa.
Se še držim uvajanja in se trudim, da ne grem preko 3.000 obratov, ampak ne vozim nekaj preveč šparovno sicer. Si rad privoščim kak nizek štart na semaforjih 🙂 Motor deluje kot bi mel precej več konjev kot 140. Sploh pri speljevanju in nizkih hitrostih. Kolega je mesec pred mano vzel Cx-5 s 165 konjskim 2.0 motorjem. No, ni primerjave. Cx-5 je res upokojensko zaspan. Baby dino je bisvteno, ampak res bistveno hitrejši bolj odziven, čeprav ima celih 25 konjičev manj na papirju.
Sem pa opazil, kot je omenil že @Alex, je lahko pri višjih hitrostih, posebej na vrhiškem klancu, malce problematična kar se tiče pridobivanja histrosti nad 130 kmh, ker avto pridobiva hitrost precej počasi. Je pa po drugi stani, vožnja na regionalki pravcati užitek. Nad avtom in voznimi lastnostmi sem navdušen, po pravici povedano, je kar malce težko stopit iz njega po zaključku vožnje.
Imam pa par vprašanj:
1. Ročni menjalnik je odličen, edino včasih gre mal trše v trejto brzino, a je to zato ker je avto še nov?
2. Mogoče se motim in sem preveč pikolovski, ampak opažam malce glasnejše brnenje ob vžigu. Tega pri testnih avtih, kolikor se spomnem, ni bilo.
3. Avtomatska vrata prtljažnika. Nisem še pogruntal kako naj bi se odpirala. Če sem v avtu in stiskam gumb, se odprejo samo, če je motor ugasnjen, kar zna bit nadležno. Če je kontakt oz. če je motor laufa, se nočejo odpret. Kako je s tem? Sem iskal v nastavitvah, pa ni.
Ja, in, si moreš misliti, za tisto reč moraš imeti B kategorijo - kot da gre za pravi avto. In ne samo to, ti povem še nekaj bolj zabavnega: v prometni piše, da je limuzina! Še zdaj me popade smeh, ko se spomnim na to... In ne, to ni vic, res mu piše limuzina. Ko Mazda, ki je enega SUVa poredelila kot karavana...
Tisti SUV-Crossover, ki naj bi bil karavan je pa CX-30 Premium.... 😁😉
In kaj pol bluziš da se bo 2013letnik popravila in vozila kot dober avto? A si sploh pogledal oglas? Moja naj bi bila že popravljena verzija ker je mlajši letnik..pa večjih jajc v življenu še nisem vozil. Sam obvoz od mazda dizlov pa od mazda znamke. Itak nič pometnega in dobrega ne ponujajo
Kupil sem Mazdo, dizelsko zver,
prodajalec rekel: »To je sanjski fer!«
Zdaj se vsako jutro sprašujem z grozo:
»Zakaj nisem vzel raje bicikla iz Hoferja z novo verigo?«
Prvi teden – vse je šlo kot namazano,
drugi teden – že malo čudno je zaropotalo.
Tretji teden – EGR je zatajil,
četrti – DPF filter se v pepel spremenil.
Ko stopiš na gas, se ne zgodi nič,
mogoče se premakne, če jo prosim v tiš.
Avtocesta? Samo za pogumne,
Mazda se raje ustavi in prižge vse lučke neumne.
In ko prideš na servis – tam so že doma,
»A dizelska Mazda? Kar v vrsto, ni si sama!«
Vsi že poznajo moj obraz in ime,
ker sem redna stranka, kot študent pri malici za dve.
Poraba? Ja, menda je nizka...
Razen ko greš v klanec – potem rabi kopača in vitla.
In če dež pada ali je mraz,
se lahko samo obrneš in greš domov brez gaz.
Na tehničnem? Komedija brez mere –
»Gospod, ta avto diha kot kadilec po štirih žganjih in cigare!«
A še kar jo imam – sem trmast, priznam,
a vsak dan si želim, da bi jo nekdo ukradel pred mojim pragom sam.
Seveda! Tukaj je pesem, posvečena Mazdi CX-30 z motorjem X186 — napisana z občutkom za lepoto vožnje, inovacijo in užitek, ki ga tak avto lahko prinese:
Mazda CX-30 X186 – Pesem vožnje
V jutru mirnem, sonce vstaja,
Mazda nežno motor predrami,
X186 zašepeta:
»Pripravljena sem, le pot mi daj.«
Z linijami kot val morja,
karoserija pleše s svetlobo,
v rdeči duši ogenj gori,
ne gre zgolj za jeklo, gre za svobodo.
Skyactiv srce bije nežno,
a v njem je moč, ki jo čutiš v dlani,
ob vsakem ovinku ti šepne tiho:
»Zaupaj mi, peljem te v sanje zdaj.«
V kabini vonj usnja in mir,
dotik volana kot stisk roke,
zvočna tišina, a srce pospeši,
ko čutiš pot, ki vodi čez oblake.
Ne hiti – vožnja je pesem,
in Mazda je tvoja kitara brez strun,
X186 zaigra brez glasu,
a pesem slišiš – v telesu, v trenutku, v tistem zvoku.
Ko mesto zaspi in cesta je prazna,
pod zvezdami voziš v tihi ekstazi,
v vsakem obratu, vsakem pogledu
je Mazda več kot le avto – je pot brez ovir.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Evo, pa še bi se našlo kaj... 😊
Je pa zato cx-30 skupaj s XCeed najnižji crossover....
Vsedi se not in boš presenečen kako je nizek....🤗😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani