Ampak se bom zmenil ja. Vsaj za dve stvari. Vem, da "jamranje" po forumih ne bo rešilo ničesar.
In ne ne delam reklame oplu. Morda bi moral ostati na oplu ja. 😁Ampak tudi opel ni več opel sedaj ko je pod Stellantis grupo.
....
Malo za šalo, malo zares. Najprej moraš preboleti staro ljubezen (Astro), potem lahko z odkritimi nameni vstopiš v novo zvezo... Na dveh stolih je vedno težko sedeti. Šele potem se boš mogoče zares zaljubil v Mazdo 🥰 in bodo vse napake izginile, vsaj za kakšno leto 😃 Pri nas nekaterih, ta zaljubljenost verjetno še traja, pa sploh ne opazimo napak 😍
Pol so bile pa same astre. Ena bencinar ostalo vse dizel.
Tudi bencinar je pil manj.
Dizli pa jasno da obcutno manj.
......
Kot sem že enkrat zapisal, očitno bi moral ostati na Astri...
Čudno, da smo ostali večinoma zadovoljni. Ali si res imel tako smolo, pa zakaj že enkrat ne greš na servis (jamranje na forumu ne bo pomagalo), ali mogoče delaš reklamo za Opel 😁 ?
Ga motorji so bili vedno in so še vedno vstopni motorji (prav tako je tudi mini dino in je tudi cenejši -stara tehnologija)x 186 je bil vedno in je še vedno top motor pri prodajnih modelih cx 30. Pa lahko si vi razlagate kolikor hočete,tako pač je 😉
Sedaj forsirajo ta mini dino motor, ker je večji zaslužek na njih.
Tukaj ima @Alex po mojem mnenju prav, motor X je z inženirskega vidika naprednejši in modernejši, s strokovnega vidika boljši, tu nimamo kaj, dejstva so dejstva. Sam sicer vozim G140, za moje potrebe do sedaj izjemno zadovoljen, razen želel bi si porabo od X-a, se pravi GX140 motor😁 (mogoče bo to novi Z motor?). In nič ni narobe, če je X boljši od G, jaz sem se s tem že sprijaznil 😄
Menim tudi, da pri teh komentarjih vsak malo gleda na to kaj ima in težko je objektivno take zadeve laično komentirati in posploševati, sploh nekaj kar ne voziš, niti dovolj ne poznaš (treba je gledati tudi celovito, ne npr. samo navor v neki točki in da je zato avtomatsko že nekaj boljše). Vsak se pa odloči sam kaj bo kupil... Jaz bi rekel, da sta oba motorja prava izbira za CX-30 in za karkoli se odločiš, se ne boš napačno odločil.
A se ni nekdo nad senzorji pritoževal? 😄 Napiš še ''slabi park senzorji'' za ziher
S park senzorji ima probleme kolikor vem Valh. To je zgleda ena redkih zadev, ki pa pri Tommzy-ju deluje. Da ne bomo vse njemu podtaknili 😁(malo heca).
Mene recimo to moti, da poleg Mazde stojijo še Kitajci, mi ne deluje več premium znamka 😁... Pri Mercedesu verjetno to ne gre skozi...
Verjetno so jim Kitajci lepo plačali (ker zaenkrat še skoraj nimajo svojih salonov). Samo upam pa, da trenutni zaslužek trgovcev ne bo potem poguben za znamko...
Vse več prodajnih salonov v Sloveniji ima poleg tradicionalne znamke pod isto streho tudi nova kitajska imena. Je to nova realnost in kako na tekmece gledajo tisti, ki ekskluzive v salonih več nimajo?
Sem pred kratkim zasledil en članek, da Kitajce prodajajo tudi v salonih poleg nekaterih drugih priznanih znamk, tako tudi Mazda. Mazda je izjavila, da se jim zaenkrat ne zdi problematično, da se poleg Mazde prodajajo še Kitajci, ker baje jim zaenkrat le ti še ne predstavljajo direktne konkurence (izjava direktorja Mazde Slovenija). Če najdem članek ga še kasneje prilepim.
.... Edino Toyota, Mazda in Honda so še nekako držale japonsko zastavo živo, pa čedalje bolj izgleda, da Mazda izgublja bitko, Honda počasi tudi, edino Toyota je še dokaj na varni strani.
Mazdo, bolj kot novi modeli, skrbi, da bo preživela do 2030.
Mogoče. Mislim pa, da glede na zeleni prisilni "pokop" to vse proizvajalce skrbi, razen made in china .... (ali so zato nekatere nove mazde kitajske, ker preživeli bodo menda samo kitajci 😁). P.S. upam sicer da ne.
A nima CX30 48l oziroma 51l tank? Po navodilih je že tako.
Zakaj pol natankam samo okrog 40 litrov?
Po tehničnih podatkih za CX-30 imajo vse 51 litrski rezervoar, razen modeli z AWD 48 litrov.
Rezervoar bi naj bil tako skonstruiran, da ima mislim da vsaj 10% rezerve od skupne kapacitete, naj me kdo popravi če se motim. Ko ti prikaže nula kilometrov, imaš torej še vedno 10% goriva v rezervoarju. Pa verjetno nikoli ne greš tankati ko je nula, ampak mogoče na prikazanih ca. 70, 80km, vsaj jaz (ti si napisal sicer na 30). Pa še malo je lahko napake v prikazu nivoja in je to to. Jaz na nekje 80km preostanka tankam nekje do 42 litrov, če bi preračunal je približno ok (ca. 5 litrov rezerve + ca. 4 litre še preostanek prikazanih km = ca. 9 litrov + 42 =51 litrov).
Po dolgem čakanju prispela... po dveh dneh vožnje zaenkrat zelo navdušen. Avto pozitivno preseneča. Se je pa potrebno navaditi na kar nekaj novosti, ki niso tipične za Mazdo.
Oblikovno mi je všeč, se vidi da je Mazda imela prste zraven, motor je pa druga zgodba,..., pa garaža je malo prekratka 😁
Mogoče ena stvar pri G140 AT za katero opažam, da je malenkost moteča, ko je v vozilu tišina (= ni radia, ventilacija dela zelo počasi, idr)…. Stopalka za zavoro naredi zvok “klik” ki je podoben zvoku tipke na računalniški tipkovnici. Še kdo zazna ta zvok?
Do sedaj pri svojem G140 nisem opazil, sem "prisluškoval" tudi brez radia (mogoče sem pa že malo naglušen 😁). Mogoče je kaj povezano z AT, sam imam sicer MT?
Sicer pa, ne vem kaj bi bilo s tem narobe, če zavore delujejo, pa verjetno se tudi nikoli ne voziš v tišini...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ključ (5:00) pa zgleda kot da rabiš orožni list
Povezava za deljenje
Deli na druge strani