Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 7 minutami je Boss napisal:

Verjamem ja, da ne razumeš glih najbolje. Naši voluharji? Kateri? Špar, Lidl, Hofer, Eurospin, Mercator, MOL, Agip? A to so teli "naši" voluharji?

Če bi se več davka pobralo v državi, manj bi bil davčni pritisk na plače in druge zadeve... ampak pač eni so pametnejši od tega pa se požvižgajo na logiko in ne razumejo, da z davkom plačujemo lastne ljudi, lastno infrastrukturo v državi, lastno policijo, vojsko, šolstvo in vse kar rabi država, da funkcionira. 

Več kot davka nesemo ven bolj je država prisiljena uvajat davke nekje drugje... pač tukaj je čista matematika in logika. in to nima veze al je na oblasti Golob al pa Janša.

Se strinjam . Dokler pa ima 300000 Slovencev račune v tujini (tolko jih je uradnih) in prebivališča v Monte Carlu in Dubaju, bo pač  tako še naprej v tej naši preljubi kokoški.

Jaz od korone naprej pač drugače razmišljam.

Ko sem bil mlad, sem recimo bil v prvi službi sindikalni zaupnik, nato predsednik sindikata in sem se boril za pravice delavcev. Verjel sem , da se da kaj narediti. Veliko smo dosegli v firmi, a sem zaradi tega tudi velikokrat nasrkal. Spoznal sem delo sindikatov od blizu. In prišel do spoznanja , da se nima smisla boriti proti mlinom na veter. Pozneje nisem bil nikoli več član nobenih sindikatov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Zakaj nisem presenečen?

Ne vem. Kaj bi moral napisati? Ok. Bom kupoval pri nas, pa četudi bo benzin po 3 evre. In  bom dal za voziček hrane pol več pri nas. Važno je, da teh naši voluharji služijo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

In potem se čudiš ... 😁

Jaz sem enkrat dal tem v Kopru tudi oceno 5. In od takrat so ful prijazni do mene. Še preveč. Nekaj takih ocen in jih mogoče strezni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Hja, tam ga ni, kjer so egoistične riti prihajale na pumpo s cisternami in kanistri pa bohvedi še s čem. En kmet se je celo hvalil, da je šel na tri različne pumpe in na vsaki natočil po 3000 litrov v cisterno. Hja, a je potem čudno, da takih anomalij ne morejo nadomestit čez noč... šoferjev cistern tudi ni dovolj za take neuravnovešene nakupe... no ja pa seveda Holob je kriv.

Šoferjev je dovolj. Kolega, ki je bil zadolžen za nabavo kurilnega olja v hotelskem kompleksu Bernardin je povedal, da so jim vozili kurilno olje iz Petrola le vsak torek. Če je kaj prišlo vmes, niso hoteli biti slišati, da bi jim ga pripeljali vmes. Baje, da je sedaj enako.

Petrol vozi gorivo po urniku in sproti še malo izsiljujejo državo. Ko bo država zopet omenila rezerve , se bo zopet gorivo čudežno našlo. Kaki pacienti.

Pa ni samo Petrol. Sedaj so se jim  pridružiti se orbanovi naftarji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Še vedno je dober nakup.... :jupiii:

Res je. Za ta denar v bistvu ne dobiš drugje nič pametnega oziroma vsaj za silo všečnega in kvalitetnega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 41 minutami je goB napisal:

Ja, pri premijski iz prejšnjega desetletja, naj bi bile porodne težave. Res pa je, da bi lahko brezplačno zamenjali panel ne glede na garancijo, saj vedo, da se lahko pojavi, ni pa nujno... Za dobro ime Mazde, ker strošek napram celoti bi bil minimalen, verjetno ni veliko primerov... Ker tiste, ki so se pojavili v garanciji so tako ali tako menjali...

Japs, preveri, glede na znano napako, mogoče vseeno menjajo gratis...

Za tolažbo, imajo pa drugi "pravi" premijci kot Mercedes, BMW prav tako še večje težave, vpoklice...

Oni drugi mislijo, da so še vedno premijci. V bistvu imajo vsak mesec vpoklice.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz prav tako. Čakam da se na obali znebimo megle in da se temperature dvignejo nad ničlo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 51 minutami je Boss napisal:

Sicer zgleda kot, da se spet delam norca, ampak naslednjih 14 dni bo ključnih.... 😜

To pa zato, ker upam, da je moj prjatu Holob, dovolj brihten, da bo ceno goriv vzdrževal dovolj visoko, da ne bomo imeli tukaj bencinskega turizma. Če bodo šle cene v Avstriji na 2€, bomo morali bit mi minimalno na 1,85€. 

Bolj je namreč pomembno, da boš gorivo lahko kupil kot pa da boš dal za tank 10€ manj. 

Mogoče me kdo zdajle pošilja na izlet v kurac, ampak vsaj na ta izlet se lahko odpeljem, ker drugače tud izleta v kurac ne bo, če goriv ne bo, ali pa da bo država prisiljena v redukcije in raznorazne omejitve... par-nepar, pa bencinski boni, če se kdo še tega spomni.

Ravno danes  smo se v družbi  pogovarjali o teh par-nepar. In glej ga zlomka, imam to. 👍

Cena ne bo šla bistveno gor, tako,da lahko pričakujemo pol Avstrije in Italije pri nas. Še dobro, da imamo nekateri E-bike. Bodi prošli prav, izgleda. Sicer bolj lokalno, a vseeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sem šel takat, ker je bil prazen tank, normalno, nobene gneče. Vse skulirano. Ni panike kot v drugih delih države, kjer baje, da tudi sekret papirja že  zmanjkuje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 53 minutami je Boss napisal:

Tako je, ta pernati stvor je nenormalno podražil gorivo v Nemčiji, Avstriji in v vseh državah, kjer niso regulirana. V bistu to dela samo zato, da bo lahko pred volitvami v Sloveniji se hvalil kako njegova vlada skrbi za nizko ceno goriv. Mi pa vemo, kam pes taco moli in da so to le predvolilni bombončki. Zato zahtevamo janševo vlado, deregulacijo cen goriv in liter dizla minimalno po 2€. Dost je blo tega goloba in nerealno nizkih cen... sej smo ja v tržnem gospodarstvu... naj nam Petrol pa Shell pa uni madžari povedo kolk morajo goriva stat, če je pač kriza.

Kakorkoli, Huolub nam bo podražil goriva. Jaz jih sigurno ne bom. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 27 minutami je Z M A J napisal:

Si bodo upali podražiti tik pred volitvami?

WWW.24UR.COM

Ob stopnjevanju krize na Bližnjem vzhodu se občutno dražijo tudi cene nafte. Zaradi prilagoditve tržnim cenam je v Sloveniji v torek pričakovati zvišanje cen pogonskih goriv.

Holuop bo spet podražil goriva.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Tisti so tiho, ker jih je sram.... :nevem:

Saj niso vse kitajske slabe, niso pa ravno dobre.... 🤔

Kitajske gume so pač -kitajske. Kitajci potrebujejo še kar nekaj let, da bodo njihove gume mogoče pogojno sprejemljive. Podobno kot kitajski avti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Saj že veliko proizvajalcev avt daje gor tovarniško kitajske gume. Narod se ne pritožuje nič🤣

Ta narod, ki kupuje kitajske avtomobile, je zadovoljen z vsem.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

Torej X186 le ni dovolj dober motor za CX-30. OK. :) 

Če pogledaš malo nazaj, sem vedno trdil,da vse mazdam manjka turbo. Dobro,dizel ga edini ima. Zato je tudi dober motor.🤗

Od ostalih "normalnih" je pa X motor najboljši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Robantili ste pa vi obalniki, kaka krivica se vam godi... pol vam je pa vaš perjenosni Primorc zrihtal free ride. Nikomur drugemu ni, sam za svoje je poskrbel. Pa kljub temu ga ti ne maraš... čudna so ta pota. 🤪

Meni je vseeno. Tako, kot je vseeno večini folka na obali. Najbolj so tega bombončka veseli italijančki, ki gredo lahko sedaj na manjado k nam in v Istro.  Imam vinjete na obeh avtih.🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 5 urami je samSimon napisal:

Moraš pa tut vedno nekaj najt. Nisi resen. Če bi bla CX-30, pa barva ne bi bla ok. 🙄

Itak. Se ve, katere barve pridejo v poštev. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Čak, a to so tisti zastonjkarji, katerim cela Slovenija plačuje uporabo obalne AC/HC? Odlično res.

No,no, Boss, pa moramo imeti tudi na obali kaj zastonj, ne? 😄 Ne, v bistvu so to uvedli 'vaši"  za Italijane in turiste, da se lahko lepo peljejo brez plačila cestnine do meje so hrčki. Pa moramo skrbeti za njihov turizem, ni tako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano

Ali pa greš enostavno na njihovo stran in vpišeš tablico.

https://evinjeta.dars.si/selfcare/sl/check-validity/request

pred 33 minutami je Bini napisal:

Sem naloži eno Darsovo in vpisal svojo tablico pa ti v trenutku servira veljavnost... 👍

Žalostno je pa to, da bo novo moral kupiti PENZIONIST.... 🫣😉

Screenshot_2026-03-03-09-47-27-481_si.dars.evinjeta.jpg

Še koliko dni šteješ do penzije? Sitno , kot v vojski?😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Pa veš kolk je to dodatnega dela... tko pa samo slikaš in se naslajaš.... v stilu "glej ga tega reveža, še za vinjeto nima". :punk:

Eni sploh nikoli ne kupijo vinjete. Imaš ljudi, ki se ne premaknejo recimo iz Kopra, če pa že gredo enkrat na leto v Ljubljani ali kam drugam po Sloveniji, kupijo pač tisto, ki najmanj stane.

Ali pa se švercajo po stari cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 14 minutami je 50keda napisal:

Pa ja vsi tk hočjo turbo pa ne vem kaj še use ... kje so zej @Alex in podobni, k bi to takoj kupli :D

Oblika x5 je meni osebno najbolj neposrečena oblika od vseh Mazd.

Sam je ne bi kupil nikoli.

To je res SUV v pravem pomenu besede. Če bi bila na prodaj CX 30 turbo, potem pa ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.