Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano
dne 5. 2. 2026 ob 15:06 je Boss napisal:

A to je resna cena?

Ja, kaj, a ta mestni se pa lahko vozite v avtih za 40.000€?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi je nikoli nismo menjali. Ne pri Mazdi 5, ki je šla od hiše z 360.000 km, ne pri BTjcu, ki bo zdaj - zdaj imel 240.000.

In na tvojem mestu je ne bi menjal. Ker bolj zaupam original Mazdini kot konkurenci, ki jo izdelujejo kdo ve kje in kdo ve iz kakšnih materialov...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je odveč danes na avtu?
Napisano

Počasi bodo ugotovili, da ni vse zlato, kar se sveti...

Saj je fino, dokler dela. Samo določene stvari morajo delati tudi ko ne delajo več - ker je od njih odvisno življenje...

N1INFO.SI

Kitajska uvaja prepoved skritih vratnih kljuk na vseh avtomobilih, ki se prodajajo v državi, s čimer postaja prva država na svetu s takšnim ukrepom.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

10.000 km utekanja? 🤨 

Noro. Da bi 1.5 leta utekal motor. 

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Jaz ne kupujem vozil za to, da stojijo v garaži in da jih razkazujem sosedom in žlahti...

Kljub vsem okvaram in čakanju na servisu je Ford 10.000 km naredil v pol leta...

Da ni kriv Ford? Kdo pa? Mahindra? Mogoče Daewoo? Gor je Fordova značka. Če so naročili podizvajalca, je meni vseeno. Oni naj pa nadzirajo, kaj podizvajalec dobavlja v Fordove salone in kaj Ford prodaja pod svojim imenom.

Hov-hov!

(ne se bat, pes, ki laja, ne grize)

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 17 urami je g.Wankel napisal:

Lahko se pa za Forda vprašamo, ali je problem v vozilu ali vozniku? :) 

To, da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče. In pri nežni vožnji prvih 6.000 km poraba enega litra olja - ne, to ni kriv voznik, tega ne priznam. Kasneje ja, smo ga obremenjevali in priganjali, ampak prvih 10.000 km je šlo bolj umirjeno, da se zadeva lepo uteče.

Vse ostalo pa ... ... Dizelaš sam po sebi ni delal težav. Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako. Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!) tudi ni odvisen od vrste goriva. Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva. In tako naprej, ne bom zdaj našteval vsega, ker ne vem, koliko strani ima forum, pa da ne popišem celega Mazdinega foruma s Fordovimi težavami...

Če je pa težava, ker je voznik prepričan, da je vozilo s štirikolesnim pogonom primerno za vožnjo po hribih, pa ga parkira v garažo na 965 metrih nadmorske višine, pa ... Jah, glej, v bistvu je spet kriv Ford. Ker v Navodilih za uporabo nikjer ni zapisano, da je namenjen samo za uporabo na avtocestah Padske nižine in Panonske ravnine...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Moram kupit enega tega sodobnega dizla, pa da vidim, a je res problem v vozilu al v vozniku...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V Novi Gorici se zaenkrat še dobi E5.

Ja, vem, zame so edino dizelaši tisti ta-pravi. Ma dvokolesna Honda, Jonsered 630 in Efco 132S nočejo delati na dizel...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 urami je FuManchu napisal:

Kolega je imel včasih. Ko smo še gume narezval 🤣

A pa ta kolega to še ima?

Bi hotel to posodit?

Od kje pa sploh je ta kolega?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

A veš, da sem to že sam opažal. Prehitim po skrajno levem, ker nekdo vozi po srednjem. Nato se umaknem skrajno desno. In tistemu ne 'potegne', da bi pravzaprav lahko tudi on vozil po skrajno desnem. Sem se že spraševal, če mi hoče s tem kaj sporočit, ker vozi po 'sredincu'...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 35 minutami je Bini napisal:

Večina lastnikov Mazd so tako umirjeni in pametni vozniki! Jaz jih veliko prehitim na AC, ko vozijo zavidljivih 110km/h.....:nevem:

Če to leti na mojo vožnjo včeraj od Nove Gorice do Destrnika in nazaj: prikolica je imela 2.550 kg. Zakonsko je omejitev na 100 km/h. Ja, sem pa pameten in umiren, to je pa res. In pa skromen. Če pa tebi kaj ni bilo prav, bi pa lahko potrobil pa nakazal, da ti sledim na prvo počivališče in bi častil ... ...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Včasih, ko malo gledat na YT kakšne posnetke, se resno sprašujem, kakšne pnevmatike imajo tam v Rusiji. Malo ga zanese in kar drsi in drsi. Morajo pa biti iskana roba med kakšnimi drifterji...

In mene sploh ne gane, če ima težave s premikanjem. Bolj me skrbi, ko se to enkrat spravi v pogon, kako se bo to ustavilo...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 12 urami je goB napisal:

... ... ... ... ...tri, po moji oceni najboljši od vseh Mazd, p... ... ... ... ...

Saj nisi resen...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je odveč danes na avtu?
Napisano

A nismo o tem že govorili?

To, da je tisti ekran sredi armature ne le odveč ampak celo nevaren.

N1INFO.SI

Strokovnjaki za varnost pozivajo proizvajalce avtomobilov k vrnitvi k tradicionalnim armaturnim ploščam z gumbi in stikali.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.