Te so pa mal hude...sploh tista o 20-30%....upam, da se avtor zaveda, da plin su?i ma?ino....Vse skupaj s plinom je mi?ljeno, da se nakako 20-30% vseh relacij fjaka s plinom 70-80% pa na bencin.

P.S. Dobro je imeti tudi vsaj ¼ bencina v rezervoarju za hlajenje benz pumpe in ob?asno (4-5kkm) prevoziti en tank samo na bencin.
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Hello,
v?eraj sem se le odlo?il in svojo Mazdo3 GTA (l.2005) predelal na plin. Namesto rezervnega kolesa je sedaj plin . Tankanje plina je speljano tik zraven luknje za bencin, tako da je vse zelo lepo skrito in odli?no narejeno.
Prvega tanka sicer ?e nisem porabil, tako da o porabi ne morem govoriti. Je pa ?lo iz Bre?ic v Lj na polno :-)

poraba MXe od nakupa do prodaje:
litrov goriva | kilometrov | povpre?na letna | leto
1400,88 14555,20 9,62 2004
1334,29 13803,30 9,67 2005
954,89 9524,70 10,03 2006
Celotno povpre?je 9,84 l/100km
Poraba dizlce
839,93 12674,50 6,63 2007/2008
razlika v povpre?ju je 3,21 l/100km, kar pomeni pri povpre?no prevo?enih 14.000 km/leto
razliko v koli?ini 449,4 l goriva x pribli?no 1 ? = cca 450? na leto
zanemarjeno je dejstvo, da je dizlca 7-8x dra?ja ob trenutku primerjave, pa tudi 140kg te?ja
oba avta mata 100kW, je pa MX-a bolj letela

Zakaj pa ?e razliko za kasko nisi ura?unal :ne vem: pr 6ki ga mora? met
Ta je bil v 21. letih manjkrat na servisu kot ve?ina danes 5-7 let starih avtov...Tole pa je ohranjeno v nulo za svoja leta, mislim da kar posebnost na na?ih cestah. Lih za nedeljske vo?nje na tr?nico in k ma?i
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1903238#
...zanimivost: sredisnka konzola (gumbi za vro?e hladno) so pa skoraj identi?ni kot pri na?ih BA mazdah

Al pa: ta je dal v 21. letih manj za vse servise kot pride danes samo servis pri 120.000...
Evo po prebranem BOBI-jevem postu za BAjko, sem vtipkal MX-3 in na?el tole - KLIK
Ne morem, da ne bi napisal nekaj pohval:
...s tem je postala zrelej?a, varnej?a in predvsem prijaznej?a okolju...
...ustreza trenutno najstro?jim predpisom o dovoljeni koli?ini strupenih snovi v izpuhu... (bljak zmanj?ali mo?
)
...armaturna plo??a je po novem bolj ?portna...
...nova pa je tudi elektri?na nastavitev zra?enja in gretja s tipkami...
...omogo?a ?e natanj?nej?e vodenje ob resni?no neposrednem volanu, saj gnani kolesi sledita v smeri ?e na vsak, tudi najmanj?i premik volanskega obro?a..
...hitra in natan?na je tudi prestavna ro?ica, ki bi lahko bila kraj?a... (moja je ?e )
...7 odstotkov izbolj?ani izkoristek pri porabi goriva...
...pravilo: ugasniti morate radio in poslu?ati pesem, ki jo izvabljate iz ?estih, filigrafsko obdelanih valjev...
Napisano
K-Jetronic in KE-Jetronic sta sistema s stalnim vbrizgavanjem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani