Jump to content

Mraušk Mčk

Members
 • Posts

  3,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Mraušk Mčk last won the day on November 7 2020

Mraušk Mčk had the most liked content!

About Mraušk Mčk

 • Birthday January 1

Recent Profile Visitors

1,185 profile views

Mraušk Mčk's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

1.8k

Reputation

 1. Jodlarjem bi bilo potrebno upalit nadzor na meji, pa da imajo kolono do Ferlaha
 2. jutri bo čudežno kar naenkrat goriva kolikor hočeš pač, vojno dobičkarstvo ampak za to smo se boril
 3. To paše k barvi diskov ko se pregrejejo
 4. Vse Kočne so dobre. Zmaj, nkar mi rečt, da ti temu rečeš kolesarjenje. Če bi bil ti pravi kolesar, bi po opravljeni turi z garmina zdavnlovdal vse mogoče grafe, in jih potem preučeval več časa, kot si porabil za turo.
 5. Prvo specialko sem dobil leta 85, takrat so imele vse še tubularje - to je tista reč ki poči, če jo samo malenkost grdo pogledaš. Iz lastnih izkušenj zanesljivo lahko trdim, da je bil asfalt takrat speglan v primerjavi s sr... ki ga imamo sedaj. Ko me nekdo vpraša, kako sem, vedno odgovorim: slabš ko včeraj pa boljš ko jutri. Pa tega nisem kriv jaz in moj večni optimizem.
 6. Najprej z biciklom do gor, potem pa po kolenih ene trikrat okol cerkle. (reuma v kolenih za pokoro gratis)
 7. Tudi jaz zelo rad vozim pozimi, le pred modno policijo se takrat skrivam, ker takrat na kolo namontiram velike blatnike spredaj in zadaj. Zima je absolutno odličen letni čas, ker se Liion baterija manj pregreva.
 8. Jaz gledam na to drugače. Za menjavo zavorne tekočine si jaz vzamem doma zeeelo veliko časa. Le tako je 100% verjetnost, da je zares popolnoma preluftano ker to opravilo res zahteva čas. Če bi si kolesarski servisi za to isto delo vzeli toliko časa kot jaz, bi hudo malo zaslužili.
 9. Jaz se tud šparam za v klanec. V še tako strm klanec vedno na 2. stopnji (tour), nikoli na 4. (turbo).
 10. Si pa privoščiš. Tajkun!
 11. Verjetnost, da so gume, je majhna. Če so vzrok gume, za začetek poizkusiš menjat spredaj/zadaj, vsaj v primeru mojega Suzukija se je izkazalo da je pomagalo.
 12. Original renoldovi nenavrtani do 100Kkm brez tresenja, potem zamenjani zaradi ker se spodobi. Original škodilakovi nenavrtani do 100Kkm brez tresenja, potem zamenjani zaradi ker se spodobi. Bremze lahko tresejo tudi zaradi gum. In ne bo držalo, da take gume tresejo tudi takrat, ko ne zaviraš. Sprobano na Suzukiju. Enkrat sem že razlagal moje domneve. Ali trese ali ne je pomoje kombinacija podhranjenih diskov, čeljusti in podvozja. Japonci zgleda, da nimajo preveč sreče pri tem. To si upam trdit, ker imamo tudi v službi težave z japonci. Kodiak nikoli nobenih težav z zavorami, Rižota LC pa karnaprej.
 13. Enkratno bremzanje na polno niti ni tak problem, kot je daljša konstantna obremenitev. Sam sem bil prav presenečen, kako zelo počasi se diski hladijo. V nedeljo vožnja po klancih navzdol - 5minut, potem normala vožnja po ravnini ko bi se diski morali ohladit, pa so po 15 minutah še vedno imeli krepko čez 100°C. Moja šestica 1generacije sploh ni znala bremzat drugače, kot da je treslo, enkrat celo že 40km po menjavi diskov in ploščic. Z biciklom imam enak problem kot sem imel z mazdo, karkoli dam na poddimenzionirane bremze - lahko so zlate ploščice in diski - vedno trese.
 14. Jaz te ne poznam. Ampak a si ti to kupil zase, ali za hčerko?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.