Ta teden je bil res ekstremen. Trobim pa res takrat, ko me folk ogroža in v vseh treh je šlo precej na knap. Pri prvi situacije je bila le sreča, da nimam SUV-a, ker bi ogledali odleteli, tako sta pa šli eno pod drugim tako blizu je bilo s tem, da sem skoraj zadel v robnik z desnimi kolesi. Druga, če ne bi zabremzal, do ustavitve bi počilo, tretja me je pa reševala dobesedno samo to, da je tam cesta širša zaradi avtobusnih postaj.
Drugač pa ja, vsaj kletvic sem se vzdržal, kar je pa tud lep uspeh... 😎
Pismo, jaz bi to nadgradil, da naj poštarji še tehnični pregled naredijo... 2 muhi na en mah, sej pošta že tako al tako sili poštarje, da delajo še vse drugo poleg raznašanja pošte pa naj še tehničnega naredijo pol pa sploh ne bo treba vozit avte naokoli po tehničnih pregledih.
Mene bolj moti, da mi aplikacija govori kako vozit
Ja sej, pol se pa matraš pa matraš, da delaš vse po predpisih, pol pa končno prideš do konca, stopiš iz avta... telefon ti pade na tla. Aplikacija pa :"you crashed, please start again, you have now ... ZERO points"
Sinoci imel na obisku zavarovalnicarja, ki je prisel po denar ... in sem potem se takoj za tem se podaljsal veljavnost prometnega dovoljenja preko e-uprave ... tako, da bo spet za eno leto mir s tem ...
Čak a pol sploh ni treba nikamor it, če ne rabiš tehničnega? Se pravi nadomestilo za uporabo cest plačaš online, zavarovanje maš in verjetno vneseš samo številko police, kako pa izpolneš na kartončku prometnega, da je registriran do tega pa tega?
Točno to, ampak dejansko se cjazenje oziroma cincanje prinese neko opazno razliko pri N/A bencinarjih, kjer je res razlika a izkoriščaš vse konje, ki so na voljo šele tam nekje pri 6k obratov al pa uporabljaš polovico konjenice in probaš pršparat dva litra ali več z vožnjo do 3k obratov.
Pri dizlih je drugače in teli maksimalni konji so na voljo kmalu po 2k obratov in neko cincanje al pa taka dinamična hitra vožnja ne presežeta liter razlike v porabi. Tako, da pri dizlu res ni treba mašit motorja, ker prihranka ne bo. Mogoče trenutno na dolgi rok pa bo hitr kakšen servis več zarad tega pa bo šel ves prihranek pri porabi lepo papa.
Pa še enkrat, ne govorimo o teranju avtov ves čas do konca in pri visokih obratih, ampak pametno in odločno izkoriščanje celotnega spektra uporabnih obratov.
Tako kot ni dobro jajcat in mečkat pri vožnji tudi ni dobro pregrevat motor z dolgo vožnjo pri visokih obratih. Dovolj je že, da se mašina nekajkrat zavrti proti svoji največji moči in to je pri Mazda bencinarjih preko 6000 obratov. Seveda je to nemogoče narest v 6. prestavi, se pa to lepo da z drugo in tretjo, ko poženeš na AC. Ampak pol ne vozit v drugi 100km/h ampak normalno v 6. prestavi.
Pa nikar preveč upoštevat predlaganih prestav, ker ne dosežeš nič pametnega razen, da se motor matra, ko hočeš pospešit. Lepo se sliši, kdaj motor zdravo pospešuje, kdaj pa "ječi" zaradi prenizkih obratov.
Je pa res, da če tako voziš bencinarja bo poraba nekoliko višja in bo težko met manj kot 6,5 litra na 100km si pa upam trdit, da motor ne bo zamorjen in ga bo veselje vozit pa tud če ma samo 120KM.
Jaz edin ne razumem ene stvari - tolk je govora proti dizlom pol pa večina bencinarje vozi kot, da bi bli dizli.
Mislim, resno no, jaz grem z dizlom vsaj 2x dnevno nad 4.000 obratov pri pospeševanju na AC, klele pa berem, da se ljudje vozijo z bencinarji do 3000 al pa ob dobrem dnevu do 4000 obratov.
Sicer ne vem o katerem motorju je govora v Mazdi 3 ampak ne glede na to, pri 3000 obratih ima moči le od 85-90KM pa ne gleda al je to 120KM, 150KM al pa X motor.
Ampak glede na to da je to tema o menjalniku, predvidevam, da je bolj problem v antomsko oblikovani ročici ročnega menjalnika napram tisti avtomatskega, kjer ji verjetno gabariti ali položaj ne ustrezajo. Mislim ne vem, se sprašujem zato, ker vožnje še ni mogla sprobat, ker je takoj izstopila in glede na dejstvo, da je nekaj "telovadila" mi pač pride na misel kaj je bilo narobe in zakaj ji nova KIA od znotraj ni všeč.
Verjetno barva ni glih glavni problem, sploh ponoči ne ker so vse zelo podobne/temne.
Sodelavec je zamenjal niti dve leti staro kio xceed ,18000 km za novo enako, druge barve.
Prej ročni menjalnik, sedaj avtomatski.
In sedaj smeh, žena ga noče vozit, samo enkrat se je vsedla noter, nekaj telovadila, preklinjala in izstopila iz njega... sedaj je že kak teden tiha maša. 😊
Prejšnjo rdečo barvo je izbrala ona, sedanjo svetlo-medlo zeleno pa on.
Grše barve za avto še nisem videl.
Tako je, ko se mož odloča, brez, da bi poslušal ženo.😊
Jaz mam bolj občutek, da so to ročni preklopi in ne avtomatski. Bolj ljudje spijo in pozno reagirajo kot avtomatika. Je pa res, da izkušen voznik zna predvidet tudi po osvetljeni ograji, obcestnih objektov, dreves, da mu gre nekdo nasproti in to lahko naredi predčasno. Ampak kolk pa je takih?
Eni itak samo nergajo v življenju. Tudi meni prihajajo nasproti avti z led lučmi, pa ne godrnjam. 😉
To ni še nič, men pridejo nasproti ponoč tud taki brez luči, tam me pa prime, da bi ustavil in mu dal ene par vzgojnih okol kepe. Pa kako za vraga ne vidiš, da ti luči ne svetijo.
aja, tud kolesarji brez luči si zaslužijo parkrat okol kepe, ker namenoma vozijo brez. Res ne vem kako je lahko kdo tako neumen z IQ-jem sobne temperature (BTW je to letos 19°C), da ne razume, da on seveda vidi druge, ker imajo prižgane luči a ti drug pa njega silno težko in lahko mimogrede pride do katastrofe.
Hmmmm, pol ti bo bolj AT "pomagal" da greš v 3PM, če te že infarkt ne bo pokopal.
Ok, tole je blo mal grobo povedano, samo line assist je v Mazdah bolj tko tko in popravlja bolj po eni logiki ostati znotraj linij, kar včasih pomeni, da te potegne v ovinku v nasproti vozečega, če le ta pelje preblizu ali čez sredino ceste. Ko se ti 1x to zgodi, da se začneš "borit" z volanom, da ne pride do nesreče, ga pač izklopiš. Sem pa pustil zvočni signal.
Men pa je, sem opisal tudi na forumu. Ampak zdaj sem nastavil na neko srednjo vrednost kako hitro opozori oz. reagira pa je zdaj OK in razen kakšnega piska in napisa Brake še ni prišlo takoj, do samodejnega zaviranja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ta teden je bil res ekstremen. Trobim pa res takrat, ko me folk ogroža in v vseh treh je šlo precej na knap. Pri prvi situacije je bila le sreča, da nimam SUV-a, ker bi ogledali odleteli, tako sta pa šli eno pod drugim tako blizu je bilo s tem, da sem skoraj zadel v robnik z desnimi kolesi. Druga, če ne bi zabremzal, do ustavitve bi počilo, tretja me je pa reševala dobesedno samo to, da je tam cesta širša zaradi avtobusnih postaj.
Drugač pa ja, vsaj kletvic sem se vzdržal, kar je pa tud lep uspeh... 😎
Povezava za deljenje
Deli na druge strani