Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Haha, leta 2024 je Petrol povečal čisti dobiček za 15%.  Polni so denarja zdaj pa Južna očitno stoka, ker je revček šele 3. najbogatejši Slovenec. Kalimero, ki se mu godi krivica. K pa opali pol litrske pijače 3€, monster celo 3,80€ ni pa nič razumevajoč, do naših denarnic. Pohlepni umazani požrešni obsojenec. Zdaj bo pa še grozil - en bi mu moral prmazat kako vzgojno.

Baje ti tankaš samo na Petrolu, ker je TOP  gorivo... 🤔🥴😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 28 minutami je Boss napisal:

A si že kej meril gumo... mislim temperaturo pnevmatike?

Poglej gumo malo bolje😳, mogoče nimaš več profila.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Mešaš vse po vrsti! Če je kitajc zato nategun ker ti da robo poceni in kvaliteto  potem imaš pa čudno gledanje na življenje večine ljudi, ki si ne morejo privoščit zvenečih znamk! 

Pa MURO si našel, koliko Slovencev si je pa lahko kupilo tisto obleko.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 35 minutami je Boss napisal:

Čak a pol babe tud ne morem držat ker ma 36 stopinj lastne temperature. 

Ampak to je blo med 19 in 19:30 uro, ko asfalt ni več tako vroč. Pa pri 130km/h nekje zunanje temperature 30 pa še vedno ni hladilo gum. Men je to nenavadno, ker je bla res samo AC in to damo naravnost, nobenih zalaganj ovinkov.

Zavore so bile hladne, vijaki na pestu tud, edino gume so bile precej bolj ogrete, kot bi pričakoval. :nevem:

Ja, to je pa zanimivo..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Pa ne moreš primerjat Japonce in Korejce s Kitajci. Japonci in Korejci imajo svojo čast, ki jo ne poteptajo kar tako za nekaj dobička več. Kitajc je pa to pripravlje narediti sred noči. če je treba. Ogoljufat nekoga oziroma ubrat bližnico je za njega kot da reče Zàihuì.

Kako ti to veš kaki so Kitajci.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je GregorV napisal:

Da ne bo kdo narobe razumel. Nimam nič proti X186. Sem se šalil, smeški povedo vse. 

Morda bi ga celo vzel, če bi se računica izšla. Pri moji kilometrini bi to bilo žez 15-20 let 😅

In ker sem že malo starejši 😁, ne potrebujem več veliko konjev, da bi bil zadovoljen. G140 se dobro obnese, nimam pripomb. 

Ni pa to dirkalen avto. 😉

Eh, kaj bi ti kdo zameril, tukaj smo, da se malo zabavamo in kake izkušnje izmenjamo..... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 39 minutami je NevLado napisal:

Glede na to, da vemo, da se zavore že tako ali tako na M6 pregrevajo, jih lahko to še dodatno segreva?

Jaz se vozim hitreje kot 130kmh in vsakodnevno preživim kar nekaj časa na AC..

Bi mi jih ziher priporočila?

EDIT: Še to... ko doma pozimi zalaufaš peč na drva in so radiatorji na 40 stopinj, ga ne morš več držat kot 3 s.. si ziher @50keda, da bi lahko držal gumo pri 60?

Seveda jih ne moreš, 40 do 45 je meja pri kater še lahko en čas držiš! 🤒 Pri 50 sigurno ne.... 🥵

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Baby dino je zakon. Sedaj se proda 80% CX30 s tem motorjem. 😂

X motor je preteklost, je že zastarel, med tem ko je G140 še čist svež. 🤣 Vrhunec Mazda motorjev v tem trenutku. 😁:zoom-zoom:

Tudi ugodna cena to večjo prodajo naredi, ker tako zelo pa ni slab, da ga nebi vzel.... :nevem:

Pred eno uro je Alex napisal:

Ni. Tudi v četrto, če je potrebno, a je to pri 150/ uro malo glasno. 😊

150km se pelješ kamot v 5ti....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Asfalt ima 50 in več stopinj, če je osončen. 👍. Boss je edini ki vroče gume šlata, zato je to tudi ugotovil, normalno je to brez skrbi... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Dvomim, pravi da pod obremenitvijo slabo potegne... v vrhniški klanec. Takrat je samo za božat po kolenu. :hudicek:

Joj kako je teško dat v peto..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Dost je 2.7....👌😉

Zato pa tako dobro držijo, ker so vroče! Čez ovinke pa ne bodo za dolgo.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Jaz pa sem 2 dni vozil z I-stop in moram priznati, da to ni za mene.

Ni klime ko stojim na semaforjih. Ko se pred križiščem promet zelo počasi premika, moram držati sklopko, da ne ugasne 10x...

Seveda je tudi stvar navade, zadnjih 20+ let sem vedno avtomatično izklopil start stop na dizel avtih.

Tudi mene to in še kaj nervira pri i-stop zato pa ga stalno ugasnem.... 

Pri 3ki sem imel sneto stikalo pri havbi in je bil za stalno mir. Moram še tu pogledat, če se da kaj pri CX-30 naredit..... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21131017&display=Mazda Mazda3

tole je potem za kupiti ?, če vprašam @Bini ali @Alex vem kakšen je odgovor :)

Res je, malo se še zdilaj in imaš TOP avto, če ti je všeč in dovolj velik👍Pa obvezno na probno vožnjo, da vidiš, če je to, to.... :whatever:

Aja, če ga slučajno kupiš ne dajaj jeseni tistih grdih 16 colarc gor.... 😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Kranj pa ja ni tako daleč! Ni pripomb nad servisom Močnik in tiste 2 uri 1x letno pa ja ni hudič, da ti toliko časa vzame.... 🤔

Jaz se tudi 20 let Selmarja držim dokler bom zadovoljen.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ta tema je totalna subjektivna debata, ne pričakuj tukaj nekih resnih razlag ;)

Vsekakor kot laiku ti najlažje razložim tako: zaganjač je štarter in poskrbi, da ko obrneš ključ, z elektro motorčkom zažene glavni motor v vozilu..torej specifično za Mazdo: ko avto "vergla" ob pritisku na start gumb, takrat dela zaganjač - več si preberi na https://www.silux.si/avto-moto-novice/418/kaj-je-zaganjac-in-kako-deluje

Potem pa imaš okoli motorja mikrojermen, ki s tem ko laufa, dovaja silo ostalim komponentam, npr kompresor klime ali altenatorju

Altenator pa s pomočjo obratov mikro jermena (in te sile) generira elektriko, s čimer polni baterijo/akumulator

Ko se aktivira start/stop sistem in motor ne laufa, ne laufa niti mikrojermen, kar pomeni da kompresor klime ne stiska plina in ne hladi... prav tako ne laufa altenator, kar pomeni da se glavna baterija ne polne, se pa takrat elektrika za napajanje komponent v vozilu porablja iz ločenega kondenzatorja/baterije (odvisno kateri Mazdin motor imaš)

Da se zažene start/stop, morajo biti izpolnjeni trije pogoji - motor mora biti ravno prav topel (ne mrzel in ne prevroč), klima nesme laufat na polno in zdravje baterija/akumulatorja mora bit nad nekim procentom

Če se pripelješ poln gas po AC in ustaviš na semaforju na izvozu, bo avto še ene 10 sekund laufal, predno bo vklopil start/stop..ravno zato da malo shladi motor... sicer pa je to res robna meja, v resnici če bi tak avto takoj ugasnil, bi hitro slišal ventilator na hladilniku, ki bi se po zaklepu vozila že takoj aktiviral, da shladi motor.... tako da stvari so narejene dobro, ni pa to narejeno optimalno (za pravo hlajenje motorja je dobro, da olje še malo pokroži skozi njega in odvede ustrezen višek toplote poleg hladilne količine

Tako na kratko, in to je edina in prava resnica glede start/stopa v Mazdah, ne glede na to, kaj drugi bluzijo ;) 

Bravo, tule res ni kaj dodat🤔razen to, da je vseeno bolj zdravo za motor pritisnit tisto tipko i-stop...... :party0035:Za okolje pa verjetno ne.... :nevem:

Aja @Boss, mimogrede X motor je največji dosežek MAZDE zadnjih nekaj let.... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz to avtomatsko naredim, ko prižgem motor, ker sem navajen to delat na službenem Passatu, ki je kot traktor in zelo grdo zalaufa.... :nevem:

Drugače pa mislim, da to ne škoduje X motorju in da je vse skupaj dodelano do potankosti... 🤗😊😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.