Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Eto, za Twinga nabavil zimske gume Falken pri GuneNa Dom. So ravnoprav sveže a niso Japonske ampak Poljske, verjetno delane v isti tovarni kot Sava in še katere... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 27 minutami je zeki napisal:

Ne vem, v čem je poanta kreganja kateri motor ima 0,5-1s boljši pospešek do 100km/h ali končno hitrost. To je tako brezpredmetno, kot primerjanje porabe goriva, kjer se nekdo dnevno vozi v službo po Dravskem polju in se hvali, kako ima dosti nižjo porabo od nekoga, ki se vozi izpod Areha v Maribor. Dandanes si lahko srečen, če se celotno pot voziš 120 po avtocesti ali vsaj 80 po lokalni. Zmeraj je neko sranje. Ali je nesreča, delo na cesti, naravna nesreča, kolesarji, traktorji, penzionisti, tuji turisti z avtodomi, pijandure, etc. Na našem koncu si lahko vesel, če najdeš odsek lokalne ceste kjer je omejitev 90 več kot 200m. Izjema so "kolovozi", kjer se normalen človek ne bi peljal več kot 50. Zadnje čase opažam vedno več omejitev na 70, 40 ali 30 cona bogu za hrbtom. V našem kraju so se v zadnjem mesecu začeli pojavljati ležeči policaji na mestih, ki nikoli niso bili problematični. Se pozna, da se bližajo lokalne volitve.

Zato pa sem nekje pred kratkim napisal kako je brezveze, da delajo elektrikarje s pospeški od 0 do 100 v 5 sekundah in 500 konji,po drugi strani pa prevozijo komaj do 500km.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 29 minutami je GregorV napisal:

Ja, točno pokrovček na sredini je problem. 😁

Morda bi se mi tudi kakšne druge felne dopade, če ne bi imele nekih čudnih logotipov. 😀

Ti se za pokrovčke sekiraš.... 🫣

Kupiš zelo lepe feltne in nebo noben pokrovčke gledal👍aja pa 18tke morjo bit.... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

To, da je motor z tem oljem na 80 je pravzaprav dober rezultat, se manj pregreva in tako lahko zdrži daljši interval menjave, teoretično.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je GregorV napisal:

Katero od "premium" znamk zimskih gum priporočate:

goodyear ultragrip performance 3

michelin pilot alpin 5

bridgestone blizzak 6

dunlop winter sport 5

...

Do sedaj še nisem varčeval pri gumah in tudi tokrat ne mislim. Vem, da se vsi ne strinjate s tem, ampak jaz sem za znane znamke...

WWW.AMZS.SI

Veliko pnevmatik, a le malo zares dobrih

Seveda za CX-30. 16". 

Kje kupujete gume, kje se najceneje dobijo?

Hvala

LP

Jaz bi tole izbral po vrstnem redu, vse so TOP... 👌

IMG_20251028_205612.jpg

IMG_20251028_205550.jpg

IMG_20251028_205517.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Ej ti se pa kar precej obremenjuješ.

A nimate na CX-30 uno neki, k lahko lopute za zrak zapreš? :)

Same se zapirajo in odpirajo glede na temperaturo hladilne v kilerju... :nevem:

Po eni strani je pa to čist ok temperatura @tommzy

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Katero od "premium" znamk zimskih gum priporočate:

goodyear ultragrip performance 3

michelin pilot alpin 5

bridgestone blizzak 6

dunlop winter sport 5

...

Do sedaj še nisem varčeval pri gumah in tudi tokrat ne mislim. Vem, da se vsi ne strinjate s tem, ampak jaz sem za znane znamke...

WWW.AMZS.SI

Veliko pnevmatik, a le malo zares dobrih

Seveda za CX-30. 16". 

Kje kupujete gume, kje se najceneje dobijo?

Hvala

LP

GumeNa Dom Shop poglej so letos precej ugodni glede na druge pa v Lj jih dvigneš brez stroškov. Malo primerjaj, ker je odvisno od znamke! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 12 minutami je Alex napisal:

Zadnje čase se moja 6-ka tanka v hrvaški Istri. 😁 Ne tankam jaz, ampak sin, ki hodi tja službeno. Cena dizla  je 1,33€. Na tank prišpara pribl. 5-6€.

Ni Shell, ampak ok. 😊

Ni razlike, saj veš.. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Nisi opazil smeška zraven"-sarkazem "On". 

Sem, sem.... 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Sailun so vrhunske gume. 😊

Odvisno kje in kdaj jih voziš.... 🤔Na mojem avtu nikoli.... :nevem:

Jaz sem še "tašči" privoščil nove Falken zimske gume, da bova še naprej v odličnih odnosih... 🤗😉

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je goB napisal:

Tega še pri sebi nisem probal, bom preveril, možno da je res to...:whatever: 

Da nebo kdo v avtu ostal.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 49 minutami je 50keda napisal:

Ej končno mam prašanje za CX-30 lastnike, kje se prmejduš izklopi zaklepanje zadnjih vrat? Za vsako ko izstopim, moram pritistinit tist gumb za odklepanje na voznikovih vratih, da lahko odprem zadnja vrata odzunaj in poberem robo iz zicev.

A je kaka extra procedura gumbov al je kje u nastavitvih?

Da ne omenjam, da sm zadnjič na bencinski iskal gumb za odklepanje tanka ... in potem mi je kliknalo, mogoče je pa zvezano z zadnjimi vrati in moram spet pritistnit gumb za odklepanje in res je bilo tako :)

Žaw ne vem, ker imam to vklopljeno kot ti in mi zaenkrat paše, se navadiš po nekaj časa. Za tankat samo pritisneš na pokrovček in se odpre, če imaš avto ugasnjen seveda.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 41 minutami je GregorV napisal:

Sicer se ne spoznam na to področje. 

Ali ne obstaja programska oprema, ki v kombinaciji z mikrofonom izmeri vse parametre zvoka?

Če ima kod takšno zadevo...? Se izmeri kakšen je "default" zvok in se nato z EQ najbolj približa pravilni reprodukciji?

Če sem mimo vdaril, pa se opravičujem.

LP

Jp, obstoja, ampak tudi tam so tolerance.... 

Za običajne voznike je zvok čisto ok, za glasbene virtuoze pa avto tako ni pravi prostor za poslušanje glasbe, ker je prisotnih preveč motilcev kot so zunanji hrup in žena, če je bolj temperamentne sorte.... 😁😊😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Bivanje, hrana-ne ulična,sadje, prevoz,muzeji (cca 20-50%dražje) To velja za večja mesta. Na podeželju je malo dražje od tukaj.Elektronika je cenovno enaka ali malo cenej. Oblačila so dokaj ugodna ampak samo njihovi izdelki. 

Turistično je med dražjimi državami glede na naš standard..... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 14 urami je g.Wankel napisal:

Jaz res ne vem, a pišeš samo zato, da nabijaš poste ampak...ljudje se pogovarjajo o trenutno poceni tehniki, da naprimer Iphone 17, ki pri nas stane 1000€ na Japonskem stane 700€ zaradi šibkega Jena. Kako je potem to po tvojem mnenju v tem primeru drago oz. dražje?

So izjeme ampak zaradi Iphona 17 ne geš na Japonsko pa odvisno kaj je drago za tebe... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.