Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

Ja, ?e se regeneracije ne bi izvajale bi bil problem. Je pa res, da je pri novih ta proces bolj u?inkovit, hitrej?i, kar pomeni da je manj ?ans da 'zajebe?'.

A majo novi tut pasivno regeneracijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

@mare: ja sr?no upam da je to. Danes sem tudi se vozu in naredu 30 km me?ane vo?nje in vse brez nikakr?nega problema. Samo tisa lu?ka dpf je mote?a za popizdit.

To?no, to je tudi ?e opcija. Zna bit to. Sej bo? videl, ko se bo? ?e kaj vozil te dni. ?e je res kaj s sondami in sajami ti bo avto 'padel' v safe mode. ?e je samo servisni interval bo pa ?lo naprej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Vse preko garancije! Lahko, da ti je crknila kaka sonda, pa se ti ne regenerira pravilno. Who knows. Ker ?e vse dela tako kot je treba in ?e vozi? temu primerno, ne bi smelo bit problemov.

Razen, ?e je kje v motorju kaka druga napak, katere posledica je pretirano dimljenje. Ugibam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

S tvojo vo?njo ni ni? narobe. ?e je taka kot pravi?. Ne pusti se na servisu prepri?ati, da je kriv tvoj na?in vo?nje. To so bu?ke. ?e pravi?, da je ve?ina relacijske je to ok. Lahko da je kaj drugega, kak senzor fu?. Lahko da je ?e slabo olje (pome?ano z nafto...)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

A to pomeni, da se regeneracija vr?i tudi, ko lu?ka ne gori? Kaj zdej? :blink:

Ja seveda. Ko lu?ka gori pomeni, da je filter nabit s sajami pribli?no 60-70%. Tam nekje se mi zdi. ?e utripa lu?ka pa brez obiska servisa nima? kaj praskat. Sicer se pa to v ozadju izvaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Pasivne ta avto nima. Aktiva se ti izvaja, pa mogo?e ne ve?, da se ti izvaja. Tisto s trenutno porabo je tako tako. Jaz vidim po obratih v prostem teku, in po trenutni porabi. ?e bi skoz spremljal bi to najbr? opazil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ma kaj pa vem. Vo?nja s tem avtom pod 6...?louk rata ?iv?n. Pa ne da bi divjal samo..vle?e? se :)

SIcer pa v homologaciji je kolk relacijska? 6.2?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.