En mal jo je krstila v rondoju partnerica. V ponedeljek je ze narocena na servisu da vse zamenjajo z novimi deli *_* saj odbijac ne bo vec vn strleu kot do sedaj
Jo registriral - in zraven preklinjal s tempom 90 minut na uro...
Pri zavarovalnem agentu sklenem zavarovanje in ga tudi plačam. In s seboj prinesem potrdilo, da je zavarovanje sklenjeno.
Ker smo velika družina, smo upravičeni po polovične Letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu. Grem na Upravno enoto, kjer so mi dali neko vlogo, ki sem jo izpolnil in jo prinesel s seboj na tehnične preglede - tako, kot so mi rekli na Upravni enoti.
Pridem na tehnični, dam prometno, preglednik vzame prometno, zapelje na stezo, vse pregleda in na drugi strani odpelje avto ven. Vse brez problemov, vse v mejah normale. Konec koncev, saj ni neka stara pokveka, ampak je 12 let stara Mazda s 323.000 prevoženimi kilometri. Grem na okenček, da plačam, kar je za plačat in se začne...
Zavarovanje imam, to je rešeno. Tehnični je narejen, to ima ona tam od preglednika. Potem pa gleda tisto vlogo in jo obrača na vse strani in gre vprašat še ta drugo, ki je bila tam, pa šefico, pa na telefon pa klicat vse po vrsti - ma se mi zdi da so klicali vse od Dalai Lame do papeža, pa Bidena in mislim, da so še Putina iskali, pa ni imel časa... Avto je bil čez stezo v vsega petih minutah, birokracija je pa potem trajala spodobnih 20 minut, preden so ugotovili, kako in kaj potrebujejo in zakaj to potrebujejo in kdo koga kaj...
Avto sem pred stezo parkiral ob 14:55 in bil takoj na vrsti. Ob 15:40 sem se spet usedel v avto, pospravil dokumente in ob 15:43 speljal. In kmalu bi se še meni speljalo...
Kako se zdej s temi kvazi povezanimi lučmi navalili ... mene to spominja na 90 ko so to eni avti že mel takrat kot odsevnike (pa se ne spomnem a je biu golf al audi). u glavnem bruh, bom rabu par let da se navadim na te "futuristične" fore
A mi lahko kdo razloži kako se na cx-30 v nastavitvah nastavi občutljivost avtomatskih dolgih luči, kaj pomeni za senzor medium, low in pa high..?je to občutljivost ali je koliko svetlobe mora biti / ne biti da se avto. vklopijo..? ,🧐😅
Torej, na leto se porabi okoli 1800 evrov za nafto (če na leto prevozimo okoli 25.000 km), torej v petih letih 9000 evrov za gorivo, pa kakšnih 1000 za servise in še kakšnih 500 za gume. In pri taki cifri (okoli 10500 evrov v petih letih) bo problem 57 evrov na leto? Jah, se pozna, da sem kmet in s hribov doma, pa mi določene stvari niso čisto jasne...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo,ena 3ka....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani