Skoči na vsebino

Boturus

Člani
  • Sporočil

    5
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dosežki uporabnika Boturus

Novinec

Novinec (1/14)

4

Ugled

  1. Hvala za nasvet za to servisiranje na 15k kilometrov. Bom se definitivno drzal. Vidim pa v servisni da je lastnica pred mano (1. lasntnica) servisirala na 20.000 km / 1x na leto. Bi moral to clovek vzet kot zelo negativno ter imete pomisleke pri nakupu?
  2. Koliko sem jaz razumel prodajalca so prejsnji lastnici to svetovali na servisu, preventiva kao. Pozitivno je da tega stroska jaz nebom imel. Najbolj razmisljam o ostalih stvareh, DPF, ERG, sklopka, vztrajnik, itd. Na avtu se je delalo 20-30k kilometrov na leto, ravno nekako na meji za dizla. Jaz bom delal 40-50k, 80% avtocesta, servisnih intervalov se tudi religiozno drzim tako da tekom mojega lastnistva te dizelske komponente nebi smele nenormalno trpet. Kako pa se je avto prej vozil pa niti sam bog ne ve.
  3. Hvala lepa za prvi odgovor. Avto dejansko ze ima zamenjano ketno, kar se mi sicer pri teh kilometrih zdi hitro ampak ok. Kaj pa DPF filter, ERG ventil? Turbina? Ali lahko samo cakam pa vidim kako bo.
  4. Spostovani uporabniki foruma. V kratkem se odlocam za nakup Mazde 6 CD150 Challenge (2.2dizel, 150KM), rabljena, 2014 letnik, 166.000 kilometrov, karavan. Kupljena bo pri preprodajalcu, bila je menjana staro za staro, 1 lastnik, slovenski. Preprodajalcu ze po defaultu verjamem samo vsako drugo besedo tako da bi rad takoj po nakupu avto preventivno servisiral. Po vasih izkusnjah, katere stvari bi bilo pametno takoj ko postanem nov lastnik preventivno zamenjat? Definitivno standardne stvari, olje, oljni filter, morda celo akumulator ker je se originalen...dal bom tudi usnjen volanski obroc obnovit, ampak to je bolj kozmeticno. Katere mehanske stvari bi vi preventivno zamenjali? Najlepsa hvala za vsak odgovor.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.