Skoči na vsebino

Klemem

Člani
  • Sporočil

    8
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika Klemem

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Mesec dni kasneje
  • Predano Rare
  • Prvi teden je končan
  • Dobro reagiranje Rare
  • Prvi prispevek Rare

Nedavne značke

16

Ugled

  1. Update: Končno rešil celo agonijo s turbino.. Delim, če komu pride prav, ker je pri meni šlo precej časa s pridobivanjem ponudb tako glede turbine oz. obnove (dobavni roki neznani, ni možno dobiti sredice itd.) kot tudi s servisiranjem (nemca bi še pošraufali, Mazde ne...). Na koncu dobil obnovljeno turbino pri podjetju AB turbine d.o.o. iz Medvod za 1/3 zneska (so jo imeli že na zalogi, odpremili isti dan po placilu predracuna po posti), staro jim vrnem. Na turbo je 12m garancije ob predpostavki določenih pogojev (vgradnja s strani usposobljene osebe, menjava olja, priklopa testerja ipd.). Na pooblaščenem je bila ponudba za turbo in ves potreben material (brez dela) 3052 EUR brez DDV, na drugem pooblaščenem set turba 3420 z DDV (priblizno enako torej) + za predvidenih 1,5 dneva dela in potrošni material cca. 650 EUR. Avto gre sedaj spet tako kot mora. Druga varianta glede turbine pa je bil avtoodpad v Zagrebu (Auto Jazbina d.o.o. - Miro), ki ima za Mazde na zalogi precej delov. Trenutno je bila ponudba za turbino s cca. 40.000 km prevoženih (in naprej) med 600 - 800 EUR. Morda če bo kdo rabil tudi kaj drugega, se bi verjetno tam našlo. Lp
  2. Sem dobil info, da so jo pregledali na servisu in ugotovili točno to kar si napisal - na sredini lopute bi naj odpadel zatič oz. del njega in poškodoval sredino turbinskega polnilnika. Gre pa za malo turbino. Zakaj je počil, ne vem. Snetje cevi na intercoolerju naj ne bi bil vzrok. Kolk sem razumel je loputa na svojem mestu, ampak so vidne poškodbe v notranjosti turbine zaradi tega odlomljenega zatiča. Potrebna menjava turbine, katera nova je po kat. št. čez 2500 eur. Zaenkrat še preverjam nekatere opcije glede menjave/obnove turbine, tudi menjave avta staro za staro/novo. Sporočim kaj in kako bomo rešili. Mogoče še komu z istimi težavami kdaj pomaga. Hvala vsem.
  3. Hvala, menjam še to kar jutri zraven filtra za gorivo. Katero Motul olje pa uporabljaš oz. imaš isto mašino? Sem zasledil da marsikateri Mazdi odgovarja Motul. Čeprav bom verjetno zdaj glede na stanje avta (pa upam da je turbina še ok...) raje uporabil orig. Mazdino olje, ki je tudi zdaj not. Hja.. vedno bolj izgleda da lahko samo upam da ni turbina..
  4. Hvala za nasvet, načelno ga menjam pred intervalom, na 10k pa ga nisem. Bom še to poštimal v kratkem.
  5. Možno.. Nisem vedel da je tak narjeno, sem pa pomislil na loputo ker lahko da je tlak turbino zasukal v iber ko je snelo cev pa bi šla. Sicer ima pri višjih obratih več moči, ni je slišat piskat. Bom pa še to preveril, hvala!
  6. Hvala! Nisem razmišljal da je twin turbo.. Ima precej smisla, ker ravno v nizkih obratih ne gre nikamor. Ko je snelo sesalno cev (na avtocesti) je precej počilo zarad sprostitve tlaka. Sicer se je avto ustavil par 100m za tem in nato z vleko do pooblaščenega. Ko so cev nazaj namestili so zagotovili da do poškodb turbine zaradi tega ni oz. ni moglo priti ter da je z avtom po testni vožnji vse v najlepšem redu. Ker avto vozima izmenično nisem takoj opazil, čeprav se je obema zdelo da ne gre tako kot bi moral, glede na to da je cel sistem očiščen. V zadnjem tednu pa je pri nizkih obratih čist brez moči oz. navora.. Si mislim da verjetno ni dobro opraviti kakšne vožnje z njim v takem stanju? Ravno v naslednjem tednu imama čist druge poti, ampak... @Janez007 zagotovo reklamiram, sem že bil v kontaktu. Bom počakal da se mehaniki oz. diagnostik na pooblaščenem, kjer so to delali, vrne z dopusta in ponovno pregledajo vse pa da dobim info kaj se sploh po njihovem dogaja.
  7. Pozdravljeni vsi skupaj. Imam nekoliko zapleteno situacijo z Mazdo CX5 2.2. AWD 2015, tako da če je kdo imel podobno izkušnjo ali pa ima kak nasvet bo več kot dobrodošel.. Dva meseca nazaj so na pooblaščenem servisu očistili celoten sesalni sistem. Drug dan je snelo sesalno cev za intercoolerjem, kar so potem rešili. Od takrat se zdi da ima avto vedno manj moči v nižjih obratih, vse do 2500 ko vskoči turbina. Pri pospeševanju v rahel klanec, po ravnini, se avto obnaša kot da ima mlinček 1.2.. ne vem kako opisati drugače. Včeraj mi je 2x vrglo ven napake SBS, DRSS, SCBS, TPMS, parkirno zavoro in DSC, vse pri gasu do podna in pospeševanju v 4. prestavi. Ko avto vgasnem in ponovno prižgem, napak več ni. Če je to povezano kako, ne vem. Na poblaščenem, kjer so servisirali, so na dopustu in bodo diagnostiko opravili šele v avgustu. Preventivno bom menjal filter goriva, prav tako pa je nivo olja nekoliko visok. Servis olja je bil opravljen marca, cca. 10.000 km nazaj. Kakšne druge opozorilne lučke na armaturi ni. Avto je prav "len", sploh ker je pred čiščenjem sistema šel precej boljše in nekako razviješ način vožnje, potem pa voziš podzavestno. Sploh pri npr. vključevanju na avtocesto, v rondo..., ker veš da je avto sposoben potegnit, ko to hočeš. Zdaj tega ni in je včasih nevarno.. K sreči imama še en avto, s katerim se vozim, Mazda je pa sedaj parkirana. Ne upam tvegati kakšnih poškodb motorja po nepotrebnem, ker se čuti kot da ga duši. Pod pokrovom je opaziti na enem spoju črne saje in se čuti kot da ven piha zrak - ne vem ali je to krivo, če povzroča kakšno izgubo tlaka. Iz druge strani je vidno da je vmes tesnilo, vseeno pa razmak ni enakomeren. Turbina se čuti ok, ko se pač vklopi, tako da ne verjamem da bi jo sneta cev poškodovala. Ne vem kako je z DPF ali EGR, lučka sicer ne gori. V glavnem, različni serviserji imajo različne teorije, nihče nič konkretnega. Prilagam sliko nivoja olja (je malo nad 2. luknjo in kak cm pod X) in mesta kjer se vidijo saje. Pri dodajanju plina se zdi kot da je slišati dročnike, avto pa kot da se matra. Olje je original Mazdino. Če ima kdo kak predlog oz. ve kaj bi bila težava, bom zelo vesel. Lep pozdrav, K.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.