Skoči na vsebino

Martin88

Člani
  • Sporočil

    3
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika Martin88

  1. Hvala za info. Sem tudi sam razmišljal o tem, da večji motor potrebuje več časa, da se sistem zagreje. Vseeno sem pa upal, da se motor dovolj zagreje v obratovanju na miru, da začne odmrzovati steklo. Preverim še s kolegom, ki ima dve leti starejšo Mazdo 6. Kolega, od prvega dneva, ko sem dobil Mazdo 6, sem navdušen nad avtom. Približno vem kaj so dobri obratovalni pogoji za dizel avto. Skratka, imam realna pričakovanja. Pojma nimam od kje ti ideja, da bo začel po Mazdi pljuvat. Take a chill pill... ne vem kaj naj ti rečem.
  2. Da. Po nekaj minutah se temperatura motorja dvigne. 2019 letnik, 2.2 dizel, 150 KM. Klima vedno vklopljena, da se zrak suši. Ne pričakujem, da se bo po 5-10 min segrel na 100%. Vem, da to ni realno. Ampak se mi ne segreje niti toliko, da bi se mi začelo odmrzovati Jutranja pot zgleda tako, da najprej peljem avto cca 5 min, potem ga pustim prižganega na mestu za dodatnih 5-10 min nato pa še 10-15 min vožnje. Šele, ko končam vožnjo lahko rečem, da se je temperatura zraka bistveno dvignila. Ni pa na max. V primeru, da uberem drugo pot, kjer je povprečna hitrost poti do službe 70-90 km/h, lahko rečem, da se zrak segreje na visoko temperaturo. V primerjavi z drugim avtom (Citroen 1.6 dizel) je občutna razlika. Zrak je po 5-10 min že dovolj segret, da npr. začne ogrevati/odmrzovati vetrobtansko steklo.
  3. Živjo. Imam enako težavo. Sedaj, ko je zima, je še toliko bolj moteče. Čas preden se kabina ogreje je enostavno predolg. Če avto stoji na mestu, se po 10-15 minutah zrak v kabini zelo malo segreje. Vzrok napake še iščem...zaenkrat po internetu.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.