Skoči na vsebino

Martin88

Člani
  • Sporočil

    3
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od Martin88

  1. 23 hours ago, NevLado said:

    Aha dizel je, ja ta bo težka. Ampak jaz ti iz izkušenj na 2.5 bencincu povem da naštimam AUTO 21,5 stopinj klimo in se peljem cca 5 km da začne toplo pihat. Do AC imam 14 km in takrat motor še sploh ni na 95 stopinj vode. Drugače ti pa priporočam da poizkusi ko avto stoji pri meru da vklopiš gretje sprednjega stekla ki tudi klimo preklopi iz "eco AC" na "AC".

     

     

    Hvala za info. Sem tudi sam razmišljal o tem, da večji motor potrebuje več časa, da se sistem zagreje. Vseeno sem pa upal, da se motor dovolj zagreje v obratovanju na miru, da začne odmrzovati steklo. Preverim še s kolegom, ki ima dve leti starejšo Mazdo 6.

     

    19 hours ago, Slivka said:

     

    Kmalu bo nekdo preklinjal Mazdine dizle, ki da so najslabši dizli na svetu, ki povzročajo veliko stroškov... In bodo uničeni injektorji, zabasano vse od sesalnega kolektorja do zadnjega izpušnega lonca, uničen DPF,... Kriva bo pa Mazda in slab, problematičen motor...

    Dizla se ne vžiga, če nimaš vsaj 50 km v eno smer...

    In, ja, pri nizkih zunanjih temperaturah zna trajat, da se segreje. Mrzel motor ni dobro priganjat, če ga ne priganjaš, se pa nima od česa segret... In 2,2 litra delovne prostornine ima precej masiven blok (krepko več kot npr. litrski trivaljnik), zato tudi traja, da se segreje...

     

    Na kmetiji v hribih pravimo tako: z lopato se ne pospravlja seno in z vilam se ne kida sneg. Vsaka reč ima svoj namen. In če stvari uporabljaš skladno z njihovim namenom, ne trpiš ne ti ne to, kar uporabljaš...

    Kolega, od prvega dneva, ko sem dobil Mazdo 6, sem navdušen nad avtom. Približno vem kaj so dobri obratovalni pogoji za dizel avto. Skratka, imam realna pričakovanja. Pojma nimam od kje ti ideja, da bo začel po Mazdi pljuvat. Take a chill pill... ne vem kaj naj ti rečem. 

    • Všeč 1
  2. 1 hour ago, scania said:

    Temperatura motorja se normalno dvigne na delovno temperaturo?

    Da. Po nekaj minutah se temperatura motorja dvigne. 

     

    1 hour ago, NevLado said:

    Ta bo težka, da bi se kr naenkrat orngi segrel. 

     

    Kater motor imaš? Ali vklopiš tudi klimo?

    2019 letnik, 2.2 dizel, 150 KM. Klima vedno vklopljena, da se zrak suši.

    Ne pričakujem, da se bo po 5-10 min segrel na 100%. Vem, da to ni realno. Ampak se mi ne segreje niti toliko, da bi se mi začelo odmrzovati 

     

    Jutranja pot zgleda tako, da najprej peljem avto cca 5 min, potem ga pustim prižganega na mestu za dodatnih 5-10 min nato pa še 10-15 min vožnje. Šele, ko končam vožnjo lahko rečem, da se je temperatura zraka bistveno dvignila. Ni pa na max. V primeru, da uberem drugo pot, kjer je povprečna hitrost poti do službe 70-90 km/h, lahko rečem, da se zrak segreje na visoko temperaturo.

     

    V primerjavi z drugim avtom (Citroen 1.6 dizel) je občutna razlika. Zrak je po 5-10 min že dovolj segret, da npr. začne ogrevati/odmrzovati vetrobtansko steklo.

    • Všeč 1
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.