Skoči na vsebino

ffbike

Člani
  • Sporočil

    15
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški
  • Lokacija
    Savinjska

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda 6 2009 2.2 mzr-cd 185hp

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika ffbike

Vajenec

Vajenec (3/14)

  • Sodelovalec Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Prvi teden je končan
  • Predano Rare
  • Dobro reagiranje Rare

Nedavne značke

10

Ugled

  1. ffbike

    Zanimivi oglasi!

    To je že zadnjič nekdo vprašal, predvsem za celjski konec, pa mislim da nismo prišli do nekega pametnega zaključka. To bi zanimalo tudi mene, sej imamo dobre mehanike tudi pri nas, vendar večinoma za VAG, MB, ipd. Ko pride do neke japonske specifike pa se marsikdo ne želi poglabljati, pozanimati itd....
  2. Zdravo Se komu sanja zakaj mi v torque-u za elongacijo verige ne vrne nobene vrednosti ? Najprej sem mislil da je problem v senzorju v mojem avtu, prejšnji vikend probal na M6 2013 bencinarju in je isto naredilo. Ostale vrednosti mi normalno pokaže. Ali delam kaj narobe ? PIDi so prepisani s tega foruma...
  3. Up: avto bil po 14dneh popravljen, tokrat tudi fizično motorček v zaklepu - sedaj se ga tudi veliko bolj čuje ko daš kontakt ali ga vzameš.
  4. ffbike

    Zanimivi oglasi!

    Ali mogoče kdo pozna tole 6-ko glede na to, da je kao slovenska in je pri nas bencinark zelo malo, oz. je mogoče celo šel kdo gledat ? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19408238&display=Mazda Mazda6
  5. UP: Včeraj po 3 mesecih, ponovno ista napaka, obstal z avtom, avto ponovno "neslavno" odpeljan z vlecno sluzbo k avtoelektricarju.
  6. Jaz imam te withcar-jeve na svoji 6ki. Včasih imajo kakšno akcijo in jih dobiš ceneje, jaz mislim da sem dal okoli 100€. Vzel sem čisto zato, ker sem potreboval na hitro zaradi majhnega otroka, temnenje pa takrat ni bila opcija, ker je prejšnji lastnik zgubil homolog. karton in bi si mogel dati delati novega, kar pa nisem nikoli uredil. Meni so ti senčniki vredu, edino kar me je od začetka motilo je da sta zraven sam dva kavlja (zgoraj/spodaj) na senčnik in zna včasih pasti dol, če nimaš ok naštimano, problem sem imel samo na zadnjih stranskih potniških. Trenutno mi drži vredu in jih imam vseskozi gor. Je pa tak, da temnenje ti bo nudilo večjo zaščito, pri teh senčnikih sonce še vedno pride v neki meri not, plus da zadnji potniki ne vidijo tako dobro ven kot bi to pri recimo temnjenem steklu (moje mnenje), so pa boljši kot netipski senčniki to pa definitivno.
  7. ffbike

    Prodam: Mazda 6 CD185 GT NAVI

    Če koga skrbijo kilometri, imam identičnega, vse isto še letnik s 375k km, ta avto še bo šel lep čas.. 😜 Mislim pa da boš pogrešal, kako dobro gre po avtocesti nad 130+ 😁 Kdor ga je peljal, ve o čem govorim. Pa srečno prodajo 👍
  8. Hvala za tole info. sem ze iskal informacije na netu in nisem nasel nekega konkretnega odgovora. Se pravi sta 163hp in 185, oz. 180 hp fizicno popolnoma enaka motorja z vsem ostalim => menjalnik, turbina, itd. Razlika je potem samo v zadnjem izpusnem loncu, pri cemer ima najmocnejsa verzija dva. Kolikor jaz vem je 163 hp ze tovarnisko "underrated" in da na valjih vec ven. Si imel svojega na valjih ko si ga cipiral ?
  9. Ne, ni se vzigalo nicesar zadnje 2 leti. Sem prav razmisljal kaj bi lahko bilo dan prej, pa ni bilo kaj posebnega. Edino kar mi na pamet pride je, da mam stalno priklopljen obd2 adapter v portu, kateri ni stalno prizgan, samo obcasno, vendar tudi to prakticiram ze nekaj casa in isto pravi elektricar da ne more vplivati da bi adapter skodoval sistemu.
  10. Napisal kot je povedal "majster" 😁, tudi jaz sem pogledal debelo in vprašal 2x če sem prav slišal. Verjetno je mislil ta modul, ali pa tudi ne, bodo kakšni avto štromarji povedali, če je tu gor kateri 🙂. Mogoče je to vse skupaj en modul, oz. enota ?
  11. Up.: Avto je s pomočjo malo boljšega avto električarja zrihtan in ponovno na cesti. Kriv je bil zaklep volana, kateri je enostavno "izgubil" program in ga je bilo potrebno na novo sprogramirat. Če se zadeva ponovi bo verjetno potrebna menjava zaklepa, katera ne bo tako poceni. Če se ti zgodi nekje na parkirišču kot meni, ti je edina rešitev žal avtovleka, avto ne da pogoja niti za kontakt. Ugotavljanje napake + programiranje: 140€
  12. Alarm je original. Zasilni zagon v mojem primeru je: pod pokrovčkom na volanu je ključavnica za fizičen ključ katerega samo vstaviš naravnost brez obračanja, potem stisneš start tipko. @Brane: to bi bila logična opcija ja, samo zaenkrat nisem našel ničesar poškodovanega, lahko je dejansko kjerkoli spodaj tudi...
  13. Se bojim da ni tako enostavno izklopiti alarma, tudi če ga izklopiš vprašanje kaj se zgodi z aktiviranim anti theft. Avto je bil 24 ur iz klem in ni resetiralo napake. Ni posebej varovalke za alarm, vsaj ne da bi jo jaz našel... Če kdo ve kje bi ga lahko izklopil brez, da se podere pol avta, prosim za informacijo. Za prvo generacijo sem našel na yt da lahko odklopiš en konektor v prtljažniku desno zadaj za tapeto. Prav tako me zanima če obstaja še kakšen drug način da mu dam kontakt, vsaj da ga priklopim na diagnostiko, mogoče avto sam "ve" kaj mu je... Problem je ker sem obstal na javnem parkirišču in ga ne morem niti do garaže spraviti.
  14. Pri Mazdi bi zasilni zagon naj bil (kolikor sem jaz raziskal zadevo), konstantno držanje start tipke, ali hitro pritiskanje le te. Sem poskusil (tudi s fizičnim ključem prisotnim v ključavnici), pri meni se ne zgodi prav nič.
  15. Zdravo, Prosim za pomoč,če ima še kdo idejo kaj bi lahko bilo, ker mi zmankuje idej: Gre se za mazdo 6, l.2009, 2.2 mzr-cd, 185hp karavan. Avto ima "pameten" ključ in push to start tipko. Avta ne morem več vžgati, niti mu dati kontakta. Sveti rdeč ključ na armaturki, prav tako na tipki start. Preden me zasipate glede ključa: 100% sem da ni do ključa, poskusil sem z obema ključema, prav tako sem ga fizično dal v ključavnico od obeh ključev in enostavno ne dobim pogoja za vžig. Rdeča ključ lučka gori konstantno - ne utripa. Vem kako zgleda ko je slaba baterija na ključu, siguren sem da ni to. Kar me najbolj čudi je, da tudi če stisnem samo tipko brez sklopke, ne dobim niti kontakta, oz. niti acc. Prebrskal cel internet in tuje forume, ena od možnosti bi bila tudi slab glavni akumulator od avta, sem ga pomeril in ker je bil na meji in bi bil lahko slab sem kupil novega, preverjeno dober, zmontiral in še vedno isto. Pregledal varovalke v kabini in pod haubo, zgleda vse ok. Diagnostiko imam doma, ne morem povezati, ker ne morem dati kontakta. Avto zaklepa normalno, prav tako "pametne" kljuke delajo normalno (sem prebral da je lahko problem v teh kljukah če gre kje kaj po svoje da ne dobiš pogoja). Obstaja še možnost da bi bila težava v alarmu - anti-theft funkciji, da gre kaj po svoje in ne da pogoja, vendar je enostavno premalo info na netu glede tega kako deluje. Počasi mi zmankuje idej kaj še preveriti, se bojim da ostane samo še šlep služba, samo nisem siguren kdo mi bo pri tem lahko pomagal, ker točno vem kako se bo na pooblaščencu odvijala zgodba... Ali je možno da je čez noč odpovedal avto-računalnik, oz. glavna enota ? Če je kdo imel podobno situacijo ali idejo kaj še poskusiti, prosim za pomoč.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.