Skoči na vsebino

Labsy

Člani
  • Sporočil

    6
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dosežki uporabnika Labsy

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Mesec dni kasneje
  • Prvi teden je končan
  • Prvi prispevek Rare
  • Dobro reagiranje Rare
  • Začetnik pogovora Rare

Nedavne značke

22

Ugled

  1. Pri porabi se vsaka dodatna obremenitev pozna. Recimo, kupil sem terenca, kjer je prejšnji lastnik pedantno vodil dnevnik. Porabe je imel tam okoli 8,5 v povprečju, čeprav je tisto ogromno kišto (Pathfinder) držal na 140 na tempomatu. Pri meni je takoj narasla za 1 liter, ker imam drugačno relacijo. Potem sem vzel 2 dimenziji večje gume, torej širše in po obsegu večje, kar pomeni tudi težje in več kotalnega upora, poraba še 1 liter višja. Pa namesto v 2WD sem se vozil v 4WD, kar pomeni več pogonskih delov za obračat, poraba seveda spet liter gor. In pa v pretljažniku sem stalno vozil kup orodja, rezervno kolo pa, ker je bilo seveda večje in ni šlo v original prostor pod avtom, sem poknil na strešni prtljažnik, tako da sem iz začetnih 8,5 pristal na 12,5 litrih porabe. Hočem reči, včasih je toliko spremenljivk, da primerjamo že jabolka in hruške.
  2. So, zelo! Hvala vsem za (dolgo) debato! 🥂 ...pa veseli me, da je tole tak prijeten in konstruktiven forum, vsaj zdi se mu po debati sodec. Brez nepotrebnih zajebavanj in podobnega. Upam, da se se vrnem, ko kupim avto.
  3. Aja, pa se ro je zame deal breaker, da ne vzamem AsBlue dizla - ker nima prostora za normalno rezervno gumo zaradi AdBlu razervoarja. Od ekdaj imam namrec navado, da olje menjam na cca. 8000, istocasno pa se kolesa zarotiram za eno pozicijo naprej, vkljucno z rezervo. Tako imam v primeru gumi defekta na voljo enako obrabljeno rezervo, kar mi je ze veckrat prav prislo. To sem na terencih zacel prakticirat po tem, ko mi je na pol obrabljena guma sla rakom zvizgat, sem dal gor rezervo druge firme, pa na avtocesti ni slo vec v peto, ampak v limp mode, ker je bila taka razlika v hitrosti vrtenja koles. Je pa res, da terenci so imeli simetricne gume brez predpisane smeri vrtenja, tle pa ne vem, kaj bom nastudiral. Verjetno te rotacije gum ne bom pocel, mogoce samo spredaj/zadaj menjal, rezerva bo pa ostala notr. Najleps je, da predres eno gumo, potem moras pa komplet menjat, da so enake. Ali vsaj par.
  4. Samo zanimivo...gledam,Spritmonitor pa sta samo dva lasrnika 2.5 bencinarjev s porabo nad 10, vsi drugi pa tam od 7,5 dalje.
  5. Kolk povprecja? A ma res AWD bencinar tolk porabe? Ker to mi je pa deal breaker, bemu. Sem Pathfinderja prodal, ker mi je bila 11-12 dalec prehuda poraba, zdej gledam skor pol manjsi avto, samo da ne bom iz dezja pod kap... Se ne, da iscem avto z najmanjso porabo, ampak pac nek kompromis, zanesljiv AWD SUV, da ima vsaj malo prtljaznika (itak se sam vozim vecinoma, le za na morje z zeno bi pac podrl zice in ga nabasem do stropa). Pa da mi je vsec. Ampak ce bom spet na 10-11 porabe, nisem nc naredu, razen manjsi prtljaznik dobil za 30 jurjev.
  6. Pozdravljeni, mogoče bom postal lastnik CX-5 letnika 2022 ali 2023, vendar res močno niham med dizlom in bencinarjem. Prebral sem ogromno o problemih z 2.2 dizlaši, DPF, saje v sesalnem kolektorju, oljno sito, veriga oljne črpalke, pa potem tesnila injektorjev in še kaj. 90 procentov vozim dnevno 2-6 relacij, vsaka po 20km približno, kar ni zadosti, da se DPF spiha, zato že kljukam bencinarja....ampak me je danes en "kvazi" poznavalec MAzd prepričeval, da so bili to stari problemi letnikov pred AdBlue dobo, sedaj pa ni več teh problemov. Pa da je tudi tesnilo injektorjev drugačno, pa veriga oljne črpalke tudi. Pa... skratka, prepričeval me je na polno, da dizlaši 2022 in 2023 absolutno nimajo več teh problemov. Vem, avto bo imel še 4-5 let garancije, kar me nekako pomirja, ampak kljub temu raje vzamem nekaj, kar bo trajalo, kot pa da mi sklepeta še v garanciji. In predvsem ker mi je dizelska poraba okoli 5-6 še vedno bolj privlačna, kot bencinskih 7-9, sem se odločil tule povprašat. Mogoče se bom lažje odločil. Hvala!
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.