Skoči na vsebino

caci19591229

Člani
  • Sporočil

    10
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dosežki uporabnika caci19591229

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Prvi teden je končan
  • Sodelovalec Rare
  • Dobro reagiranje Rare
  • Prvi prispevek Rare

Nedavne značke

21

Ugled

  1. Bom pokazal partnerki 😀pa, da vidim kaj bo rekla.
  2. Ja od prve pojave napaka v sistemu sem naredil okoli 400 km domov sem moral priti. Ampak do 2500 obratov nobene lučke. Dejansko se mi pri vračanju domov ni prižgala lepo sem vozil do 130 km/h. Nobene rdeče lučke itd. Ja saj sam ne vem kaj naj naredim komu naj dam popravljati partnerka pravi prodati. Al tako al pa popraviti pa cena normalna. Dejansko, če koga zanima prodam tudi tako z okvaro.
  3. Jaz tudi ne vem, dejastvo je, da je servisiral sigurno do garancije pri uradnem serviserju in to do 120.000 km ali 5 let in, če bi menjali te podlozke tudi do tega ne bi prišlo. Zdaj je kar je bom jaz to uredil.
  4. Baje ni samo v vzdrževanju mehanik sam pri mazdi mi je rekel napačen nakup. Euro 6 dizel je tak na sploh problem pri vseh znamkah. Sam sem pa kriv, da nisem preventivno sam naredil tega pregleda in menjave olja po nakupu, ker sem začel brati vaš forum. Žena je rekla, da pretiravam, prej je mela passata pa isto vozi, kdaj sem se ga jaz usmilu sem naredil servis. Mogoče se kdo sprašuje, da sem nejen partner, da je to kar splošno, da moram skrbite za njen avto no pri meni tega ni (enakopravnost pa to) 🙃 zdaj bom pa ja moral poskrbeti. Jebo ga bog pa babe in avto. Mene kar polt polije, ko slišim kake moške ja moja je rekla, da bi imela ta avto. Pjebi malo za šalo malo za res. Bom uredil tako kot ste mi povedali. Lp
  5. Ok hvala za odgovore, ampak da prihaja do tega so očitno problem dihtunge na šobah. Bom uredil. Lp
  6. Lp! Sem novi na forumu. Lani 2023 aprila je moja partnerka želela rabljeno mazdo cx5 2016/12 2.2 175 avt 4x4. 195.000 km. Z Mazdami nikoli nisem imel izkušenj razne tega, da je splošno znana Japonska kvaliteta. Zdaj pa k bistvu avto je vse do danes delal ok prevoženih sedaj 220.000 KM pri vožnji na avtocesti se prižge rumeno obvestilo, da je nekaj narobe s sistemov vozila. Govorim z mehanikom, ki dela na Mazdi in reče pelji naprej. Avto dela ok nato pa sem želel prehiteti vozilo pred sabo avto ni nikamor potegnil sel takoj v rezervni program zagorela lučka za motor rumena brez utripanja. Počakam ugasnem prižgem ponovim to 3x lučke ugasnejo grem naprej ampak samo do Max 2300 obratov. Pripeljem do cilja. Nato se vozim 2-3 dni kratke relacije v tujini 400 km od mehanika. Lučka nobena ni gorela. Po vracanju domov se mi spet prižge lučka za prepoznavo napake v sistemu. Vozim skoz 2300 Max. Po 388 km vožnje pridem v Celje Mazda servis da gor na računalnik pravijo prenizek tlak olja. Da je vse zabito po vsej verjetnosti stroška 1500€ in naprej. Očitno gre za famozno napako puščanja šobe posledično zabiti sito itd .. Prosil bi za vaše nasvete ( popravilo stroški itd..) avto, kjer sem ga vzel ni minilo 1 leto ( prodajalec), avto naj bi bil servisiran redno neki po elektronski servisni knjigi tam do 150.000 km razvidno potem pa nič več. Po nakupu sem preverjal pri lastniki ampak je bil skromen, da je menjaval olje na 20.000 km menjal vakum pumpo in neke senzorje. . Prodajalec mi pa je očital, da je to prišlo, zaradi tega ker nisem menjal olja od nakupa pa do danes 20.000 km. Hvala za pomoč!!!
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.