Skoči na vsebino

Red

Člani
  • Sporočil

    7
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dodatne informacije

  • Moj avto
    mx-5

Dosežki uporabnika Red

Novinec

Novinec (1/14)

0

Ugled

  1. Najbolj hecno mi je bilo, ko sem imel avto na testerju, in sem cakal gor v prodajalni in potem gledas one njihove transparente, ko pise kolk so mazde hude, pa fiati pa tko... In potem valda na fiat delu pisarne pise "da je fiat ful nekej najbolje prodajan in kolk so kvalitetni in gor dol", potem pa na mazda strani vidis transparent kolk so zanesljivi avti, in potem je lestvica... MAzda tam nekje mislim da ne vem al je blo 2-3 mesto, fiat pa na ponosnem zadnjem 14-15 mestu. In to majo oni obeseno v prodajalni *smeh*
  2. Nekak sem pogledal po netu, in teli simptomi se kazejo menda v najvec primeri pri pregretem/okvarjenem senzorju odmicne gredi, tko da ga bom verjetno kar menjal. Menda so imele mx5 letnik 2001, serijsko napako, ker so pozicijo tega senzorja menjali, in se je menda dokaj redno pregreval, v vecini primerov tam med 50 in 60K milj... jaz imam pa sedaj navozenih 110 000, tko da kar sumim da bi znalo bit to. Pri avto mocnik se vedno vztrajajo da je vzigalna tuljava (ceprav mi je na zacetku pogovora clovek na drugi strani slusakle dejal da takega primera se niso imeli, in da ne ve tocno za kaj se gre), cena nove se je sedaj cudezno spustila na 520 evrov. Vodja servisa mi pravi da se najbrz pregreva nek tranzistor v vzigalni tuljavi. Ko sem govoril z znancem ki je elektricar, mi je vedel pvoedat da menda d vzigalni tuljavi ni nobenih tranzisotrjev. Pocasi zacenjam dobivat obcutek da pri Mocniku nimajo pojma kaj govorijo. Sicer pa lahko tudi avto pripeljem na pogled, kako dodatno mnenje bi mi znalo prav prit. S katerega konca pa si?
  3. Mja problem je v tem da na testerju ni pokzalo najmanjse napake... Zato so mi potem tut svetovali da je najbrz vzigalna tuljava.
  4. bom probal. Ma ja sem ze na koncu zivci in cisto frustriran, ker se ta tezava vlece zdej ze kake 2-3 mesece, pa ko mi noben ne zna povedat kaj je tocno. Polno nekih teorij, pa nobene resitve. Sej tisto vzigalno tuljavo bi ze menjal ce ne bi bila tako prekleto draga. In ko ti potem se na servisu povejo da je "mogoce" pokvarjena, potem res pomislis 2x...
  5. O tem da niso strosek bi se dalo diskutirati... Nova vzigalna tuljava pri pooblascenem Mazda servisu stane 960evrov! Avto se pri startu normalno suce ja, samo kresne ne. Se je recimo na tak nacin motor obracal tudi po 5-10 sekund.... Potem sem raje odnehal.
  6. Obcasno, in zadnje case vedno bolj redno se mi dogaja, da ko po daljsi voznji ugasnem zgret avto, in se hocem cez kratek cas ponovno odpeljati, mi avto ne vzge. Ko pocakam kakih 10-20 min da se motor ohladi, avto vzge iz prve. Brez problemov. Bil sem ze na testerju, so mi rekli da ne kaze napak, in da je lahko vzigalna tuljava. Avto med voznjo dela mirno in ne cuka. Prav tako se ta napaka ne pojavlja ravno "redno". Mehanik mi je tudi rekel da sumi tudi senzor na odmicni gredi in senzor za vzig, vendar po njegovem ta dva crkneta kadar crkneta kompletno, ne tako da obcasno ne delata. Prav tako ni napake pozakazalo na testerju. Imam torej tri *mozne* okvarjene dele, noben pa mi ne zna 100% zagotovo povedat kaj naj menjam in bo potem tezava odpravljena. Bil sem tudi pri avtoelektricarju, ki mi je svetoval da se mogoce nabira kak kondenz kje na kakem konektorju, in da naj probam s hladilnim sprejem. Sem sprobal in ni pomagalo. Ima kdo kak nasvet? Se je komu dogajalo kaj podobnega?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.