Skoči na vsebino

amatej

Člani
  • Sporočil

    180
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od amatej

  1. 7 hours ago, NevLado said:

    No ampak kot sem že včeraj hotel povedat, 5800x3D je KREPKO boljša izbira kot 7600X ZA GAMING. 7800X3D pa itak trga gate. A zakaj je boljši kot 7950X3D? Jah trenutne igre še niso optimizirane za 16 jeder, kolikor jih 7950X3D premore :D 

    Predvsem je razlog to, da vsa jedra od 7950X3D nimajo sočasnega dostopa do tega hitrega cacha. In tistih par jeder več, ki itak nimajo simultanega dostopa in razlika preformansah ne odtehtata te cene.

     

    4 hours ago, godlike said:

    Če tu ne dobim, potem e-tec.at.

     

    Popustu na DE/AT prištej še tvoj čas ter poštnine oz. jajcanje v primeru ko/če boš uveljavljal garancijo.

    6 hours ago, Aless said:

    Kaj pa Asus ali MSI? čipset B650 ali B650E??

    7900XTX, ki je top je še na PCIE 4.0. Verjetno, ko boš potreboval PCIE 5.0 oz. bo to zate predstavljal bottleneck boš že menjal komplet opremo.

    Asus je imel težave pri kurjenju 7800X3D zaradi voltaž itd. Kar je konkretno zmotilo folk je bil njihov arogantni odnos do strank ala: Tukaj imate BIOS update, ki popravlja našo neumnost, ampak ga nalagate na lastno odgovornost. Če bo kaj narobe ste sami krivi?? WFT :D

    Jaz bi vzel npr. GIGABYTE B650 GAMING X AX

     

    Sem pa ravno par dni nazaj gledal koliko bi prišla konfiguracija z 7900XTX in 7800X3D in je bilo okoli 2.5k brez diskov.

     

     

    • Všeč 1
  2. On 10/5/2023 at 6:13 PM, Jaka32 said:

    Računalnik je spihan in čist, tudi pregreva se ne.

    Sumim na utorrent, ker je preverjal datoteke in verjetno obremenil disk. Disk je pa nov, letošnji, na katerem imam filme in ostalo. Na SSD disku pa imam samo Windowse. Zanimivo, da se Windowsi sesujejo (saj se, kajne?), torej je s SSD diskom nekaj? Ampak dvomim, lani vem da sem pregledal z nekim programov pa je bil na 98% zdravja.

    Je pa zanimivo, tudi če utorrent ne preverja datotek (enkrat traja, da mi zapre program in potem normalno deluje vse, drugič pa takoj zapre program in takrat potem preglejuje datoteke), se mi je vseeno parkrat naredil ta blue screen.

    Google pravi:

    The KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR bug check has a value of 0x0000007A. This bug check indicates that the requested page of kernel data from the paging file couldn't be read into memory.

     

    Torej ko dela paging (kopira stvari iz diska v ram in obratno) se ti usuje. Če je disk nov potem je velika verjetnost RAM. Lahko si pa rojen pod srečno zvezdo in si dubu fault ssd ampak ja. Za RAM check maš:

    https://www.memtest86.com/

    On 10/5/2023 at 6:13 PM, Jaka32 said:

    Glede na to da ne morem prestavit torrente iz utorrenta na drug program, bom verjetno še nekaj časa imel tako sr*nje, glede na naši DL hitrost (max 730 kB/s).

     

    Zakaj ne? Skopiraš fajle drugam, v novem programu odpreš .torrent datoteko in za download path nastaviš prestavljene datoteke, naredi checking in je to to.

    • Všeč 1
    • Hvala 1
  3. 5 hours ago, ignacij said:

    No to je dobro povedal, za keyless zaklepanje vrat. To tudi mene živcira od samega začetka pri moji M6. Ne moreš normalno okoli vozila, da se ti ne zaklene. Očitno Japoncem to ni še noben povedal.

    Sem opazil, da se zaklene samo če greš na levo oz. desno stran s sprednje strani. Očitno je senzor bolj na zadnjem delu avtomobila.

    • Všeč 2
  4. On 3/19/2023 at 3:32 PM, Alex said:

    Potem so zate prava izbira definitivno Good Year F1  assimtric 6.👍 Sam imam sicer assimetric 5 a, po treh sezonah se še  vedno držijo asfalta kot zalepljene.

    Te nove assimetric 6 so še boljše od 5 v vseh segmentih in predvsem - tišje. 

    Vsaj tako pravijo uporabniki, ki so imeli oboje. In pa kakšna hankook tudi pride v poštev. Če pa hočeš kaj poceni pa kupi "sponzorsko" nexen. 😊 Bodo tej, ki jo propagirajo dobili kak evro za to. 😄

    Tnx. Preverim kakšna je številka pri vulkanizerju.

  5. Neke normalne gume, za normalen denar. Nekih športnih ekstremov ne rabim, prav tako ne bi imel goodride kitajskih. Ni mi pa problem 10€ več, če je guma boljša.

    Gre za edino stvar, ki avto drži na cesti :) Ponavadi sem pogledal top 3 review-e in kupil eno izmed teh.

     

    Edit: Tudi ne delam toliko kilometrov letno, da bi se ukvarjal s pretirano obrabo gume... Bo prej guma trda predno jo bom zvozil.

    • Všeč 1
  6. Ja, ga je v planu poklicat. Gledam Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005 oz. Michelin Primacy 4+. Kot gledam je itq vse cca. 200€, pomoje karkoli vzamem ne bom falil. Bom pa še malo preveril kakšne cene imajo vulkanizerji. Mogoče je kje kakšna akcija...

    • Všeč 2
  7. Je mogoče kdo gledal kakšne teste za letne R19? Sem v postopku nakupa 225/45/R19 za M6 in ne najdem nikjer testov za R19. Nazadnje ko sem se pogovarjal z vulkanizerjem je rekel, da če so R16 OK, ni nujno da so tudi R19 itd.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.