Skoči na vsebino

Boby

Člani
  • Sporočil

    16
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Cx3

Dosežki uporabnika Boby

Novinec

Novinec (1/14)

3

Ugled

  1. Cevka je bila res do konca zabita. Zdaj pa verjetno se senzor slab. Senzor je ziv, ampak v prostem teku kaze 0,4kPa, med pospesevanjem pa nekje do 1,7kPa. Ce dam manometer na njegovo mesto, kaze v prostem teku nekje blizu nicle, ko pritisnem plin do 3000rpm (avto na mestu) pa tlak zraste na kratko na kaksna 2 bara. Torej defekten senzor? Razlika med senzorjem in manometrom vec kot ocitna. Ali ni nobenega s dizelskim motorjem, ki bi lahko priklopil OBD gor za preverit, kaksne tlake meri senzor?
  2. Na desni strani slike s oznako 20-870
  3. Demontiral senzor. Ce ga s usti pihnem (prakticno brez tlaka) je aktiven. Zal pa je cevka izpod motorja do senzorja totalno blokirana. S kompresorjem jo ne prebijem. In peljana je pri bateriji v motor na nedostopno mesto. Ima kdo idejo kako jo odmasit brez razdiranja motorja?
  4. Bil na hitrem pregledu pri nekomu ki ima tisti profi obd program (nekaj na rdece obarvan). Ugotovil da je aktiven alarm P0471, ceprav ga meni moj obd ne zazna in na armaturni tudi ni nobene lucke. Zdaj sem med voznjo spremljal tlak tega senzorja in ugotovitev: Avto na mestu brez obratov: tlak pade na 0.47kPa po kaksnih 45sekundah, Ko avto pospesuje iz 2 prestave do 6, ta tlak pocaaaaaaasi ampak res pocasi naraste nekje do 0.8kPa Verjetno blokirana cevka med senzorjem in izpusnim kolektorjem? Na sliki je videti odzivnost in vrednosti senzorja pri pospesevanju.
  5. Eko, se obrati turbine.. Sama turbina potrebune tistih 5seku da se razvrti. Ko je turbina enkrat na cca 8k obratih, potem je odzivna. Ali ima ta motor dodatno usmerjevalno loputico pred turbino za nizke obrate motorja, ki potem zapre? Turbina ne noce zavrteti tudi ko pospesujec iz 2 ali 3.000 obratov naprej. Ali ni nobenega "strokovnjaka", ki bi rekel pripelji pa pogledamo?
  6. Dobro jutro, povzetek trenutnega stanja: Kar se tice aktuatorjev: Loputo za zrak sem odklopil tako da ostane ves cas odprta in ni spremembe. Egr ventil sem poizkusil blindirati in ni bilo spremembe. Filter goriva je bil menjan in ni spremembe. Poiskusil sem brez filtra zraka in ni spremembe. Maf senzor ociscen in ni spremembe. Danes pregledam se MAP. Obstaja se moznost napake na sekundarnem egr bypass ventilu. Ta je na manj dostopnem mestu v okolici turbine. S tem se nisem se ubadal. Ob spremljanju OBD parametrov sklepam da vsi omenjeni deli delujejo ok, ker so elektricno krmiljeni in imajo povratno zanko. Pozicija ventilov/loput/turbine sledi zeljeni poziciji racunalnika. Ce bi uhajal tlak za turbino, bi se verjetno to poznalo na MAFu? Se ne pozna. Pretok narasca sorazmerno s obrati motorja, tlakom turbine. Ce bi uhaja zrak nekje na sesalni strani, dvomim da je luknja kjer uhaja tako velika kot je luknja na filtru, skozi katerega gre zrak in da se zato ne pozna tudi na MAF senzorju. Ce se enkrat pogledate prilozen graf, se vidi da geometrija turbine sledi zeljeni. Tlak pa pri polnem plinu potrebuje 5 sekund da se dvigne na zeljenega. Kot sem ze omenil, gre sorazmerno s tlakom turbine gor tudi pretok zraka.
  7. Ali lahko MAP cistim s sprejem namenjenem MAF-u?
  8. Ob upostevanju gostote goriva in podatku o kolicini goriva, ki ga obd daje, je tudi kolicina zraka s faktorjem 14.8 pravilna. Malo pa mi se zdi majhna kolicina goriva. Pri 4000 obratih v 4 prestavi s pedalom za plin v podu gre avto preko 100km/h. Takrat dvomim da je poraba samo 8l/h (8l/100km)
  9. Haha... dober vic o servisu. Tukaj je se podatek o zraku in gorivu. Tiste 3 spice so pospesevanje v 2, 3 in 4 prestavi do 4000rpm. Kolicina zraka, ki ga motor sesa je pri teh obratih do 28g/s. Ali so podatki o kolicini zraka vredu?
  10. Nisem se sel testirat, imam pa se en cuden posnetek zaslona. V vijola obarvanem krogu. Ko pohodim pedalko za plin, najprej za 1 sekundo zapre loputo za zrak iz 81% na priblizno 35%, hkrati spremeni geometrijo turbine na dol in posledicno tudi MAF vrednost pade.
  11. Ali je to senzor na izstopni strani filtra zraka? Ob 12ih imam kosilo. Posnamem kaj se dogaja s zrakom.
  12. Govorimo v tlacni cevi za turbino? Nekajkrat se je zgodilo ob zagonu motorja da je javilo te tri napake hkrati P0106 (manifold absolute pressure MAP sensor), P0406 (exhaust gas recirculation egr valve - valve position sensor A high input) in P0471 ( exhaust pressure sensor range/perfomance). Ko sem napake poresetiral, jih kaksen mesec ali dva ni bilo vec. Tezave sl bile vseeno prisotne. Zgodilo se je tudi, da ce nisem popustil plina ob omenjenem pojavu, da sem dobil napako Turbina brez pritiska cez kaksnih 10 sekund. Zal se ne spomnem sifre od napake. Prilagam screenhoot OBDja. Na njemu je vidno ko pri 25:52 pohodim plin. Tlak turbine zacne pocasi po polzje narascati. Ob 25:55 plin popustim in takrat tlak turbine "skoci" na zeljenega in avto zacne pospesevati kot mora. Torej po grafu sodec, ko s plinom "zeljen" tlak turbine priblizam trenutnemu, se nekaj zgodi in avto sunkovito potegne.
  13. Govora je od CX3 s motorjem CD105 kupljena v avgustu 2016. Avto ima 110.000km, tezava pa se pojavlja ze dlje casa. Ko vozis v 4, 5 ali pa 6 prestavi brez plina (motor zavira) in nato pohodis plin do konca, se ne zgodi nic. Avto gre naprej s enako hitrosto (kot da bi imel 55konjskih sil). Ce v tem prenutku plin popustis do mere kot da hoces trenutno hitrost vzdrzevati, motor nenadoma spremeni glas in zacne vleci kot more. Ko vozis po avtocesti v Vrhniski klanec oziro proti Nanosu in pride do tega efekta, se zgodi da gres naprej v klanec s maksimalno hitrostjo 105km/h v 5 prestavi, ker v 6 enostavno nima vec moci in avto se naprej izgublja hitrost. Je tukaj kdo, ki bi znal diagnosticirati tezavo? Lp
  14. Ucirej cez dan (zunan blo toplo) pa se ventilator ni vzgal. A ima to kaj v vezi z gretjem kabine, ko je motor se hladen? Namrec prodajalec ni tocno znal obrazloziti kako deluje, naj bi pa bilo nekaj v vezi z neko kemicno reakcijo.
  15. Ampak zjutraj sem spet testiral s 10km penzionisticne voznje in spet je se naslednjih 5 minut hladil. Zunanja temperatura je bila pa 12 stopinj.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.