Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Mi je dolgčas kot šamponu v ciganski vasi...
    • Pozdravljen,   sam sem imel CX5 z enakim motorjem nekoliko več kot 8 let. Kupljen je v bil v avtohiši (Nemčija) pri cca 100kkm in redno servisiran, prodal sem ga pri 300kkm. Ker sprašuješ glede sklopke in vztrajnika, vse je bilo prvo in ni kazalo kakšnih znakov slabosti. Podvozje klasika, rja predvsem na zadnjem delu (roke, most,...). Kljub rednem in skrbnemu vzdrževanju, pa brez dizel posebnosti ni šlo: čiščenje in kasneje menjava filtra na oljni pumpi, večkratno menjavanje (tudi iz preventive) podložk na injektorjih, čiščenje dpf filtra, čiščenje sesalnega kolektorja. Seveda so bili prisotni tudi drugi posegi, menjava kolesnih ležajev, zadnjih rok, zavor,....   Sam sem redno spremljal nekatere parametre, najbolj interval dpf regeneracije in pristisk olja. Interval regeneracije se je pričel krajšati iz cca 280 na 200, kar je povečalo tudi porabo. Na koncu sem se tega že nekoliko naveličal, saj se je pogosto pričelo to dogajati tik pred postankom in sem včasih za ziher naredil še nekaj km več, da se je zadeva zaključila.    Imel sem namen zamenjati tudi odmično in verigo, toda nekako po nekaterih odčitanih parametrih to naj ne bi bilo potrebno, pa tudi sam motor je tekel mirno in tiho kot prvi dan nakupa. Imam še komplet za zamenjavo verige, če morebiti kdo potrebuje ;).   Če boš avto obdržal pa tudi, če ga boš prodal , poskrbi za redne servise, dobro je, če poznaš koga (oz. narediš sam), ker drugače ni ravno poceni.   Drugače je dizel super za vozit, to si verjetno že opazil, po pomenjavi za bencinarja, sem bil nekaj dni kar nekoliko 😪. Kljub temu pa ne bodi preveč prepričan v nepokvarljivost, km je že kar nekaj in pričakuj nepričakovano. Sem prebral, spoznal in videl že marsikaj okrog teh slavnih Mazdinih dizel motorjev.   Lep dan in lp, Samo
    • Moja mi je leta govorila: "VSI MOŠKI STE ISTI", dokler je nisem peljal na nudistično plažo ...
    • "DAJ MI GA" je zastokala.. "TAKO ZELO MOKRA SEM, DAJ MI GA TAKOJ ZDAJ!!" Lahko je kričala kolikor je hotela... jaz ji dežnika nisem dal...
    • Vse lepo in prav, ampak po "baliranju" vsega tega, kar tu diši, boš nujno rabil unega iz NG. Ali pa kakšnega njegovega kompanjona. Samo drugi niso tako "naj"...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.