Uvozi G194 iz njemačke pol leta staro in se boš vozil 15 let z njo bp
Sam to pol rata draga zadeva za pol leta star avto + kako je z lizingom?
@Jest mal smo temo zasrali, a lahko prestaviš kar v @Boss temo(Nakup avta pred 2025), on je itak obupal z nakupom , po bomo tam nadaljevali takoj ko mi mehanik sporoči strošek popravila
@uklopko. Ko berem tvoj zapis me nekoliko zmrazi - ker sem doživljal podobno zgodbo 4 leta nazaj.
Pri takratni CD175 z okoli 100.000 prevoženih je bilo po testiranju pooblaščenih servisov vse BP. A interval regeneracij se je iz tedna v teden zmanjševal in v cca 4 mesecih skoraj prepolovil (iz cca 200 km na cca 100 km - zelo odvisno od režima vožnje). Pa sem si kupil OBD2 adapter, preko aplikacij FORScan-a in Torque spremljal parametre, objavljal na več forumih, se oglasil na več pooblaščenih servisih. Odgovorov pa vedno več kot vprašanj - iz matematike vemo, da v takem primeru ni točne rešitve.
meni dela regeneracijo na 80km, s tem da je blo vse komplet počiščeno (dpf, sesalni,...)
Glede na opisane znake zagotovo ne tesni glava motorja. Lahko je samo tesnilo slabo, lahko je počila glava. V vsakem primeru je potrebno motor vzeti ven iz avta in odpreti mašino. Stroški so precejšnji. Lahko sicer tudi testiraš izhajanje plinov iz motorja v hladilno tekočino), kupi se DIY test, ki ga lahko sam opraviš. Ampak če ti meče hladilno po motorju (beli fleki) ti nedvomno ne tesni glava. Pokanje glave motorja pri teh dizlih je znana težava, žal.
Pol bo r
treba res pogledat za nek drug začasen avto ali neka druga rešitev
Evo pomoje črn scenarij, motor spet pošprican od haldilne, vsa tekočina nazaj v ekspanziji, hladilnik pomoje prazen,..tko da za bit res glava oz tesnilo do glave? Kakšen strošek je to? Sam približno, da vem al peljat avto na odpad.
Uf, verjetno imaš nekaj hudo narobe, tukaj je na forumu ceu kup ekspertov, strokovnjakov, vozačev večih avtomobilov in se z dizelco pelajo za 5 litrov na 100km Aja pa tankaj obvezno na Shell ostalo je šrot
Šalo na stran - hitreje in z večjimi obrati ko se voziš, bolj ti pritisk nabija v motorju naokoli oljna pumpa, bolj se obrabljajo stvari - več je izpusta in več gre čez filter + hladni zagoni ogromno pripomorejo tej prvi generaciji motorja - jaz ti predlagam da se ne sekiraš, ker je to vse normalno... uživaj še naprej v svoji 6ki in se ne obremenjuj z regeneracijami, več kot odlično skrbiš za njo
Ne je ubistvu cez max. Zdej al je sam premal prosotora blo v ekspanziji..al je pa termostat fuc. Sicer nevem, ce je to kaj povezano s tem da mi v hladnih jutrih avto ni vklopil gretja tudi po 10min na AC.
Smo menjali hladilnik februarja. Bom danes uzel tekočino ven. Da bo med max pa min.
Zanimivo da moj, AT ni ne prepočasen, pa točno ve kdaj menjati. Pa ga vozim že 7 let brez enega problema,..nevem na keterem drevesu rasejo te vaše informacije.
Aja opa olja tudi še nisem menjal ker bi se "zatikal" tako kot ste nekateri morali narediti na vašem M-menjalniku 😛
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hočeš rečt, da če ma kdo na forumu nizko porabo ma nogice nežne kot ženske? 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani