@Zokiman, ?e govorimo o benz motorjih (dizle res ne gledat, zlasti ne z DPF ker pri tvojih super kratkih relacijah ti zna iti motor po gobe :ne vem: ), imajo pogonsko verigo (se pravi veliki servisi prakti?no odpadejo), rada jih rja zoba (zadnji blatniki in podvozje). Kater motor od bencincev te sicer zanima, obstaja 1.8 (121KM), 2.0 (142) in 2.3 (166) ima? pa tudi MPS, ?e rabi? malo hitreje it.
od katerega letnika naprej pa ima ta DPF ventil?
Spla?a se pogledat, ?e je kaj od prvega lastnika s potrjeno servisno knjigo. Mislim, da jih je bilo kar nekaj takih zadnje ?ase, enega sem celo sam ?el gledat, samo 104kW pade v predzadnji premijski razred in se nisem odlo?il za nakup. Enega ?rnega sem gledal tudi v NM, pravtako bencinarja 1.8, sicer avto na prvo oko lepo izgleda, so ga pa dokaj grdo pobarvali po desnem boku spodaj (pomaran?a). Je pa cena cca 5000?, kar je nekako v tvojem rangu.
Zadaj pod blatniki se radi mehurijo in rjavijo. Baje tudi pod pragovi. Jaz ga bom verjetno ?e ta mesec peljal na za??ito podvozja. V?asih crkne kaka elektronska stvar; npr. dvigovanje snopa lu?i, pomik stekel itd. Mislim, da drugih te?av pri bencinarjih ni. So pa 2.3 variante najbolj ziher (je pa res, da bo? letno od?tel malo ve? za registracijo). Vsaj po ADAC testih.
P.S.: Sicer pa, ?e ti je oblika OK, je dokaj vzdr?ljiva stvar tudi bencinski Mondeo. Cena rabljenih je nizka, grejo fajn, poraba pa ni pretirana (okoli 8l normalne kombinirane vo?nje), rezervni deli so pa poceni.
Ga pa pestijo iste stvari kot njegovo sestri?no, predvsem pa rja.
mah nism preve? ljubitelj Fordov ampak vseeno hvala imam carismo 1.8 GDI 125 hp
pa je kr len na za?etku ko ga stisne? in mislim da je 6ka 1.8 120hp tud. Sem pa imel prilo?nost pelat 6ko CD136 pa sm kr sko?u od navdu?enja zato se nagibam k dieslu
?ivjo!
v primeru, da se odlo?i? za diesel-a, potem prvo poglej pod blatnikom, na levi strani spodaj (na za??itni plastiki koloteka) da ni slu?ajno kak?nega oljnega made?a! Mazde imajo namre? za prednjim odbija?em na levi strani vgrajen intercooler, ki pa dokaj rad pu??a!! Preglej zadnje robe na blatniikih, da ni ksnih mehur?kov - rjre, drugace pa z motorjem, ?e je servisiran naj nebi blo probleemov. Jz imam dizla, pa se veliko vozim na kratke razdalje pa ni neke stra?ne porabe!!tam 7 litrov mestna vo?nja, tk, da ni? bat!
Jaz imam svojo ?estico CD120, ?e peto leto, pa skoraj nobenih problemov!kaksn ventil?ek pozimi zna mal zatajit tu in tam drugas?e pa ni? stra?nega!pa imam 290.000 km!
moje mnenje!kupi dizla, ?e je servisiran pa zdravi robovi vrat ter blatnikov!
ugoden nakup!
Ja sm se tud pogovarju s starim ?vercerjem in mi je tud reku da ni panike zdej diesla furat na kratke razdalje, ker to nima ve? legendarne Bosch pumpe in da to ne crkuje ve? kr tko...
Oprosti za tako razdaljoje bol? da si kupi? bajk al pa moped-sesalc, bo najcnej nakup in vzdr?evanje in poraba. :ne vem: :ne vem:
oprostim sam jst Vas spra?ujem o okvarah,napakah,itd...ne pa o tem kaj rabim za 2 km... grem velikrat pe?, z busom, z bajkom... kako bom ?u pa km dlje ce predlaga?/te sesalce in podobno Micke in honde poznam vem kako se obna?ajo, za Mazde bi pa rad od Vas sli?al oz. prebral...
Ja sej to mi je jasno...sam k ni starej?ih karavanov bencinarjev (al se motim)... ja pe?..ja grem ve?krat sam grem ob nenormalni uri k ve?ina ?e spi al pa ?ura
mika me, da se pridru?im Mazda floti in sicer nameravam kupiti Mazda6 Sport Combi CD120 TE.
Do sedaj sem imel Hondo in Mitsubishija in odtajam zvest Japon?kom...
Zanima me kaj morm pazit ko kopujem ta(k) avto...je bolje kupiti diesla ali bencinarja (zelo blizu do vsakdanjega kruha cca 2km)...kaj pomenijo CE oz. TE oznake (ok vem da je to oprema )
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani