Lahko so ?e amortizerji, potem je lahko "?al?ka" navrh amortizerjev, lahko je notranji zglob pri volanu (?pur?tanga), roke niso, mogo?e samo kugle na rokah, stabilizator pal?ke so rade,...
Ja...amortizerji-ma kdo predlog kako najla?je preverit?
Zglobi preverjeno ok. Kugle enako. Stabilizatorje sem menjal 3 mesece nazaj vse 4-prevrjeno ok.
Prosil bi za nasvete: pri prednjem levem kolesu (prednjem levem delu avta) mi nekaj ?udno poka. Zadeva se pojavlja samo ko cesta ni gladka oziroma malenkost "ruka" (slab, razpokan asfalt, makedam,...), najve?rat ko peljem naravnost - v ovinkih zelo redko. Na mo?no neravni podlagi, ko je vzmetenje najbolj "obremenjeno" se to ne dogaja.
Hec je, da nikakor ne morem ugotoviti kaj bi bilo - karkoli sem probal vse je ok - vse v tem delu podvozja ?tima (ni? nima "lufta"):
- kon?niki ok
-nihajna roka ok
-stabilizatorji ok (menjani dva meseca nazaj)
-zglob - ni ob?utiti karkoli narobe (ponavadi tega najprej zazna? v ovinkih)
Vse zgleda ok!!!
Avto je sicer zelo super vozen - pri 160 se vozi gladko brez vsakih tresljajev. Mi pa gre rahlo na ?ivce to pokanje (zvok je pa zelo podoben kot takrat, ko je bil zani? stabilizator).
Prosil bi, da sporo?ite morebitne izku?nje oziroma predloge, kaj bi lahko bilo oziroma kaj natan?neje pregledati.
prosim za kak nasvet oziroma mnenje koga, ki je imel podobne te?ave.
torej: 323f letnik 97
te?ava: ko speljem v prvi prestavi (predvsem se opazi pri hladnem motorju) mi avto precej cuka. ?e pritisnem gas da potegne je dobro in potem prestavim v drugo, kjer mi ne cuka ve?. cukanje pa se najbolj pozna v prvi, ?e ho?em naprimer voziti pri 3000 obratih - namesto da bi avto normalno tekel mi takrat najbolj cuka - pa pohodim gas in normalno potegne. recimo na avtocesti pri ve?ji hitrosti pa le tu in tam opazim, da malenkost cukne.
najprej moram menjat filter bencina in pa sve?ke (?eprav sem jih 15 tiso? nazaj), pa preverit kable, potem mi pa zmanjka idej.
?e mi lahko kdo da kak nasvet bom zelo hvale?en!!!
mogo?e da so plo??ice ampak ?e bi ble zelo obrabljene bi ob vsakem zavirnaju sli?al nekak?no piskanje (plehnati rob ob plo??ici ki opozarja na izrabljenost).
anjverjetneje so pa diski zani? (kdaj - ?e sploh so bili nazadnje menjani?). pa ne spla?a se ti jih dat brusit, ker bo po kak?nem mesecu delalo enako!!!priporo?am nove diske!!! (men je kolega zrihto japonske za 22? po komadu)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko so ?e amortizerji, potem je lahko "?al?ka" navrh amortizerjev, lahko je notranji zglob pri volanu (?pur?tanga), roke niso, mogo?e samo kugle na rokah, stabilizator pal?ke so rade,...
Ja...amortizerji-ma kdo predlog kako najla?je preverit?
Zglobi preverjeno ok. Kugle enako. Stabilizatorje sem menjal 3 mesece nazaj vse 4-prevrjeno ok.
Sej druga?e ni panike - samo na ?ice mi gre.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani