Jump to content

toto89

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  Zreče

Other informations

 • Car modell
  Mazda 3, 2.0 Revolution

Recent Profile Visitors

989 profile views
 1. Za mene je bilo v Celju pri Selmarju OK. Cena "osnovnega servisa" s svojim oljem, tam nekje kot sta napisala zgoraj. Enkrat so mi avto oprali, drugič ne (očitno ne smeš pripeljat preveč čist avto na servis :)) Ko se je iztekla garancija sem pač nehal vozit na uradni servis, mi brat naredi servis doma (z vedno večjim odporom, ker se dela servis konec januarja in je mrzlo :))
 2. V povprečju naredim s tankom 550 - 650km, poraba pa 6,0 +- 0,5l. Je pa zelo odvisno od relacije. Od kar delam od doma in zaradi zaprtih regij nisem vozil daleč (dobrih 5km), je bila poraba 7 - 7,5l. Kar se tiče kilometrine, ko se prižge lučka, nisem nikoli preizkušal.. ker se mi zdi, da se na naših cestah pogosto obtiči, zato grem tankat takoj, ko se prižge lučka.
 3. Mislim, da so pri 120k km na vrsti svečke, ki so na uradnem servisu drage kot da so iz zlata (pa še opomba na računu je, da svečke niso originalni nadomestni del :)) Če se prav spomnem okrog 40€ / kos
 4. Lani sem Michelin Pilot Sport 3 zamenjal z GY Eagle F1 Asym. 3. Nimam pripomb, občutek je bistveno boljši, kot prve Michelinke (letnik 2015).
 5. Očitno se je prvi lastnik vozil samo po centru Ljubljane
 6. Koliko pa bi naj zdržale ploščice? Na moji trojki sem jih meljal po 46 000km. Najbrž je obraba zelo odvisna od relacije po kateri se avto večinoma vozi..
 7. Tudi pri Nemcih ne gre vedno vse gladko. Kolega je imel Golf VII na servisu 5 ur, ker je nadgradnja šla skoz šele v 3. poizkusu..
 8. Niso najbolj navdušeni nad tem. Omenjali so tudi, da so nekatere verzije bolj kritične za posodobit in lahko gre kaj narobe.. Ampak meni so posodobili, ko sem jim razložil, da je originalna verzija pri predvajanju glasbe tako slaba da groza (ko si ugasnil avto naslednjič ni znal nadaljevat pesmi iz USB, mislim, da so bile tudi težave z nakljuučnim predvajanjem). Sicer pa se mi zdi, da sem nekje zasledil, da je postopek kar dolgotrajen, vmes pa ti NE sme zmanjkati baterije (akumulatorja).
 9. Ne vem. V 3. prestavi gre 155. Več kot 200 se še nisem peljal. 6. prestava se mi pa zdi, da je uporabna samo za nižjo porabo in obrate zbijat.
 10. Ne vem če to še spada v to temo, bo že Admin prestavil.. Tuning mi je delal znanec, za simbolično ceno, ki ne želi, da ga izdam. Dela z Avstrijci, naložena mapa je ta: https://allcartuning.com/en/car/Mazda-3-2013-2016-2-0-Skyactiv-G-120PS.html Do 4000 rpm je mogoče minimalna razlika, potem se pa kar pozna, predvsem to, da ni treba prestavljat do 6500 rpm. Tudi na vključevanju na avtocesto gre bistveno bolje. Tuning sem naredil jeseni 2018. Od takrat je poraba pri normalni vožni (skoraj vedno je kdo pred tabo, ki narekuje tempo po omejitvah ali pa še manj ) enaka. Sicer pa zelo odvisna od relacije in načina vožnje. 5,7 - 6,4 l, za celoten tank. Nad 7,1 l pa je še nisem spravil. Porabo računam sam, ker se mi zdi, da računalnik včasih pokaže malo manj, odvisno od relacij vožnje. Skratka ni mi žal, da sem dal avto čipirat. Za vsakdanjo vožnjo je poraba enaka, ko pa se rabi več moči npr. pri prehitevanju pa jo dobiš
 11. Razen občasnega zatikanja menjalnika je vse super (na na servisu še vedno trdijo, da je to normalno, čeprav se je tudi serviserju zataknil menjalnik na testni vožnji). V času garancije sem 3x izpostavil to občasno težavo, ampak tega niso jemali resno, zato me tam ne vidijo več odkar je potekla garancija. Bomo sedaj poskusili z menjavo olja v menjalniku - Redline. Moja Mazda je čipirana na 169HP, zato je malo bolj živahna Sicer pa bo počasi treba nabavit večji avto, zato na moji "šparam s kilometri", ker bo še nekaj časa ostala doma.
 12. Jaz sem nabavil rabljeno leta 2018 z 30k km, ona pa lani z 108k km. In ona dela v LJ pa se kilometri hitreje prištevajo.
 13. Od punce je Attraction 2015 / april in ima trenutno okrog 135k km. Moja Revolution pa je 2015 / januar in sem na 75k km
 14. Mene pa zanima, če so komu v sklopu servisa za Mazdo 3 G120 menjali vodno črpalko, jermen in napenjalec? In na koliko kilometrov? V prvem postu te teme piše, da je interval 100 000 - 120 000, navodila za uporabo pa nimajo tega podatka. Na 119 000km so nam poleg rednega servisa menjali samo svečke (ki so očitno iz zlata) letos pa ne nameravam več peljat na uradni servis.
 15. Zdravo, tudi jaz imam letnik 2015. Pri meni so sprednji zvočnik v armaturki menjali na servisu. Pri zvočniku v vratah pa je bil kriv samo konektor, ki so ga fiksirali in je hreščanje nehalo. Oboje je bilo narejeno v sklopu garancije. Sicer pa mislim, da je bilo na forumu že napisano nekaj o nadgradnji zvočnikov https://www.mazda-si.net/topic/14979-nadgradnja-bose-ozvoenja-mazda-6-2016/ Kar se akumolatorja tiče pa smo menjali doma, Varta N65 65AH (za bencinarja), s postopkom inicializacije, ki sem jo tudi našel na tem forumu.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.