Jump to content

vzupan3

Members
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6, CD150, 2015

Recent Profile Visitors

619 profile views

vzupan3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

60

Reputation

 1. V principu običajni uporabniki sami ne preverjamo zavor, ampak računamo, da bodo to naredili na servisih. No, meni so začele prej cviliti in sem imel pač izredni servis. So pa verjetno tolerance takšne, da tudi "cvileče" zavore še kar dolgo časa varno ustavijo avto brez testiranja izletnih con 😉
 2. Interclass servis. Gre za OEM oz. če se prav spomnim na ploščicah piše TWA, za diske pa ne bi vedel. Mi je pa serviser pokazal koliko je uradna Mazda postavka za menjavo in potem so mi dali še popust.
 3. Da dodam še mojo izkušnjo pri tej tematiki. Pri 110.000+ km so mi začele cviliti zadnje zavore. Do sedaj ni bilo potrebo servisirati sprednje niti zadnje zavore. Na Interclassu so mi zamenjai zadnje diske in ploščice, čez 20.000 pa bo bojda potrebno še sprednje. Strošek se mi zdi sicer visok (nekaj pod 400 EUR) ampak ker so zdržale dolgo časa nisem kompliciral.
 4. Motor ima 380 Nm navora, kar je več kot dovolj, da vlečeš za sabo še kakšen tovor 😉
 5. Original Mazda akumulator (vsaj modelno leto 2015) ima ob strani okno z označenim minimalnim in maksimalnim nivojem elektrolita. Če posvetiš z lučko skozi zgornjo odprtino za dolivanje, bi se morala raven elektrolita lepo videti (vsaj v temnejši garaži). Preveč dolite destilirane vode škodi. Pri meni se je pokazalo, da je bil nivo elektrolita po petih letih na 85-90% in dolivanje ni bilo potrebno. Ima pa vsaka celica svoj rezervoar in se nivo elektrolita lahko razlikuje.
 6. Če pogledaš, vidiš pri nižjih nivojih opreme: - žarometi: halogenski, dnevne luči. Pri višjih nivojih opreme: - LED, dnevne luči (ne pozabi na vejico med LED in dnevne luči) kar je funkcionalno full LED. Sam imam Attraction opremo (2015, SLO trg) in je full led (LED nočni žarometi, LED dnevne luči in LED zadnje luči). Je bil pa že menjan levi žaromet (parkirišče) in stane (samo žaromet) cca. 1.500,00 EUR.
 7. Hvala. Očitno se full LED prične z opremo Attraction (2015/2016 vsaj na SLO trgu).
 8. Kolikor se spomnim leta 2015, ko sem kupoval nov (nerabljen) avto, so imele vse Mazde 6 2015 na SLO trgu full LED. Je bil pa leta 2015 narejen facelift. Pred faceliftom (2012-2015), so imele vse xenon.
 9. Kolikor mi je znano, imajo FL verzije od 2015 naprej full LED luči.
 10. Ali lahko poveš v kakšnem stanju je bila mrežica v karterju? Ali je bilo veliko usedlin? Kako velik poseg je takšno čiščenje karterja?
 11. Super, da si zadovoljen. Kot informacijo: pranje avtomobila je zahteva Mazde in ti ga zato morajo oprati pri vseh pooblaščenih Mazda servisih.
 12. Nazadnje se je trošarina za dizel zmanjšala 22.05.2018...
 13. Verjetno res (ceprav primerjava z gumami ni ravno na mestu). Ampak zaradi vse fame okoli tega kako je Mazda olje slabse kakovosti se bo nasel nekdo, ki bo dal v motor neko bolj "ugledno" olje napacnih specifikacij in naredil konkretno skodo DPF sistemu in/ali motorju. Kot je bilo receno zgoraj je za povprecnega uporabnika najbolje, ce ne eksperimentira. Se je pa tezko upreti v casu nestetih dr. Googlov. Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.