Skoči na vsebino

A si mel mogo?e ravno takrat regeneracijo? Pred kar nekaj leti sem nekje prebral, da lahko regeneracijo malo zmede nenormalen vozni re?im, kot je recimo spu??anje s prelaza. Potem ra?unalnik nekako to prilagaja dejstvu, da prakti?no vozi brez goriva po klancu navzdol, po ravnem, pa ?e ?e traja regeneracija pa je goriva nekoliko preve? in je to lahko vzrok za rahlo cukanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda soul crystal rdeca se krusi
Napisano

Alex resno misli, da so evropske pobarvane za vsako dr?avo posebi. ?e ?e razumem recimo razlike med ameri?kimi in azijskimi ampak, da bi se japon?ek spravil in druga? farbal avto za Slovenijo kot za Nem?ijo pa res ne verjamem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda soul crystal rdeca se krusi
Napisano

Ja rde?a soul red barva je za en drek, kar se kvalitete ti?e. Ne vem kako je s tisto ma?in sivo, ampak recimo moja (titanium), ki je bolj klasi?ne sorte nima te?av. po 4500km (ve?ina po AC) ?e nimam niti ene pikice pa sem avto kar podrobno pregledal pretekli vikend, ko sem ?estko opral.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 inteligentni sustav kočenja
Napisano

Samo je pa nekaj... tudi ta sistem ni vsemogo?en ampak le prepre?i neprevidnost in furjavost voznika, da ne uporabim kak?en bolj nesramen izraz.

Jaz sem do zdaj v cca 3/4 milijona prevo?enih kilometrih rahlo po?il v nekoga od zadaj samo 1x in ?e to je ?lo za splet dveh neugodnih okoli??in. Vozim po Celov?ki na levem pasu z varnostno razdaljo. V tistem trenutku sko?i v to varnostno razdaljo pred mano voznica iz desnega pasu in da je bilo naklju?je ?e huj?e, je ravno to?no takrat tisti, ki je bil prej pred mano naglo do konca zavrl. Jaz tega nisem videl, ker je avto voznice zakril zavorne lu?i. Ona je tudi na polno zavirala, a ker mi je vzela vso varnostno, sam ?al nisem mogel pravo?asno ustavit. Ker se je zaviralo do zaustavitve mi je na koncu zmanjkalo cca 15-20km/h razlike v hitrosti. Dovolj, da je odbija? po?il in nosilci ene izmed lu?i, njej se je pa skrivila zadnja vezna stena.

Kaj ho?em povedat? Te situacije tudi emergency brake ne more prepre?iti, saj ko dva avta brez ustrezne varnostne zavirata na polno bo prej ustavil tisti, ki za?ne zavirat prvi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2019 - pokanje, ?ri?ki v armaturki
Napisano

Jaz sem tud mislil, da mi poka v armaturki, potem pa pogruntal, da se zvok prena?a iz prtlja?nika po karoseriji prakti?no do armaturke. Se je vle?ni vijak zataknil in rahlo dvignil lesen poden v prtlja?niku, tako da je ta vedno rahlo zavibriral in zaropotal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slivka pozabljas da je folk placeval da se odstrani DPF ker tega (se) ne kontrolirajo na tehnicnem. Kaksna bo situacija, ce zacnejo kontrolirati nevem, ampak vrjetno nebojo placali za odstranitev in potem se vsako leto 100e na tehnicnem. Poleg tega moras tako osebo na tehnicnem poznati in ni to kar tako, kot da si prisel v trgovino. Vrjetno ce bojo to dejansko uvedli se bo polovica oseb ze avtomaticno premislila, ker se bojo bali kako priti cez tehnicnega.

Ne, folk je pla?eval odstranitev, ker uradni servisi z vso opremo ne znajo ugotovit vzroka in ko ti predlagajo obnovo turbine in ?e ?e vedno ne bo OK ?e menjavo celotnega DPF-ja s senzorji za cca 2500 EUR ali recimo polovico vrednosti avta je pa? to to. Ko bodo zakonsko prepovedali 1000% mar?e na rezervne dele, verjemi, da se bo zelo malo DPF-jev odstranjevalo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kar je v resnici pomembno je, da ima? dovolj kilometrine, da zaklju?i? cikel regeneracije. To pomeni, da se avto ogreje na delovno temperaturo in da v nekem trenutku dose?e? ve? kot 2000 rpm (verjetno ?e kak?en drugi pogoj). Ko dose?e? omenjene pogoje, potrebuje? ?e cca. 15 km. Po mojem mnenju 26 km v eno smer verjetno zadostuje (je pa to neka mejna vrednost). 

Pri teli moji novi je tako, da regeneracija deluje tudi pri manj kot 2000 obratih in se zaklju?i v 5-8kilometrih. V 5km ?e sem na AC s hitrostjo nad 100km/h. Ja sem bil kar presene?en, da se tako hitro izvede in da se vklopi nekje med 300 in 350km.

Sem ?e enkrat izra?unal pot .. v obe smeri 2 x 26 km/delovni dan. Je to ?e kaj bolj v prid dieslu? Res pa je, da od teh 26 km v eno smer pribli?no 8 v koloni in po mestu.

Ne sekiraj se... eni pa? malo dobijo pikice, ko sli?ijo dizel. Tako je ?e vsa leta. :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Boss noben mu ne soli pameti , seveda je odlo?itev njegova tako kot je od vseh biloje pa? samo vpra?anje ?e ne vidi? ni zraven nobenega modrovanja , prepri?evanja da se ne spla?a ali bilo ?esa kar je v navadi pri vas dizela?ih. Pa brez zamere  :ne vem:

Jaz nikoli nisem nikomur rekel zakaj si je pa kupil bencinarja... vsak najbolje ve zase zakaj. Je pa drugo, ko nekdo ?e ni ni? kupil pa spra?uje, kaj naj vzame - takrat pa seveda je vsako mnenje na mestu.

Druga?e pa z moje strani ni zamere nikakr?ne, ker nimam ni? od tega, samo postavi se v njegovo ko?o, ko pride gor z vpra?anjem, nazaj gre pa lahko s slabim ob?utkom zakaj je kupil tak avto.

Si predstavlja?, da ti zdajle re?em, zakaj si kupil SUV-a, ker preve? po?re pa ?e KIO za povrh - a ti Renault Clio ni dovolj? :rolleyes::hudicek: 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

To je men tud KIA po?enjala. ?e sem avto pri?gal in naredil recimo manj kot kilometer ter ugasnil, pol je pa kr rablo ene 5 sekund verglanja, da je ponovno v?gala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

Tole ni aku, ker motor vergla... zdaj pa najbolj neumno vpra?anje, bencina ma? dost v kestlu?

Pol pa le ni bilo tako neumno vpra?ane   :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.