Ja, možno da je ista logika ja. Saj me ne moti, če kuri dalj časa vsake toliko. Samo pol premakne števec koliko saj je generiiranih na 1 gram, posledično naslednjič fašeš regeneracijo prej. No kakorkoli, če dela to in dela dobro, me ne moti.
Je pa zanimivo še nekaj. Ne vem zakaj so se odločili rešitev zapeljati tako ,da se regeneracij izvaja vsakih ne vem 250km? Zadnjič smo o tem govorili na servisu in je bilo omenjeno češ, če bi bil pa večji filter bi pa težko regenracijo naredil. Klinac, kako ima konkurenca? Eni imajo na 500 ali pa 800 kilometrov. Res pa je , da možno da imajo taki potem dodatno šobo v filter da le -te hitreje zgorijo.
Se pa vsake toliko zgodi še ena zanimiva stvar ob regeneraciji. Ko se skurijo vse saje, on še kar naprej regenerira, kaj vem še cca par minut dlje, potem pa ko konča se pa PID PM_GEN prestavi na vrednost 1g. Seveda, potem dokler se čisto ne ohladi pade nekje na 0.6g, ampak to pomeni da naslednji cikel regeneracije pride toliko prej.
Zanimivo, to sem sedaj videl da dela že na drugi Mazdi, prej na r2 motorju in sedaj skyactive. Ne vem pa, ali je to bug v programu ali ne.
Ma kje. Vedo o problematiki, samo noben ti ne bo rekel na 60 tisoč,..veste dobro bi bilo spucati še sesalni kolektor. Na servisu je to nekje cca 300eur.
Mogoče tudi zato, ker je večini to krneki...bi rekli stran vržen denar, hočejo me nategnit itd...
Ja, to mi je Pelko omenil ja, da je to že čistil, samo pri še enkrat višji kilometrini, ne pri 60 tisoč. To se mi zdi kar kmalu, razen če je režim voženj takšen?
Mislim, meni se je pri prejšnji to zgodilo, kaj vem, mogoče zaradi relacij, ker kaj drugega skoraj da ni moglo biti, ker sem 90% spremljal potek regeneracij in poskrbel da se izvedejo. Torej, ali se sistem res tok zapaca , sesalnega kolektorja nismo tikali, je pa takrat Pelko rekel, da je bil EGR čist zabit, ena mala luknjica je bila še. To je bilo spucano, ampak to je pljunek v morju.
Zakaj je bilo tako zabasano pa ne vem. Avto je imel cca 140 tisoč takrat.
Se bojim, da če je to res kar pišeš, da padeš v eno zanko, s katere še ne vemo povratka. To ugotavljamo tudi na ene poljskem forumu ,ter na forscan forumu, kjer se zgodi to,da se interval regeneracije prepolovi.
In nekateri so probali že vse živo, pa nekega haska ni bilo. Od podložk, čiščenje DPF, čiščenje sesalnega kolektorja, menjavo EGR,ipd...Zgleda pa kot bi se PCMu nekaj zmešalo..
Dejstvo je ,da obstaja ta možnost, ki se je zgodila njemu, in ki se je zgodila x uporabnikom že od prvih dizlov v šestki dalje. In tisti ki ve v čem je fora, zamenja do 100 jurjev podložke , pogleda se karter, in je to to.
Če pa ne veš, je pa lahko jeba. Zato mislim, da bi moral serviser stranki to povedat prvič ko pride na servis. Na uradnem servisu mislim da tega ne govorijo, Pelko pa mislim da je na mestu in take zadeve stranki pove.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, jaz sem šel konkretno čez 200...Vem...divjak...No, ni pa to trajalo ne vem kako dolgo ..upam pa da se je kaj spucalo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani