?e meri? pri pri?ganem avtu mora biti napetost na akumulatorju ve? kot 14V. ?e je manj bo lahko te?ava na alternatorju oziroma regulatorju napetosti ali po doma?e reglerju.
Meni se zdi kar visoka cena. Glede na to, da pride 4 dcl barve z perla odsevom (sikkens) najkvalitetnej?e, kar je dovolj za 4 feltne skupaj z lakom okoli 45 ?. Tudi samo prskanje ne more bit drago. Drage so filigranske roke li?arjev.
Hja, kakor se vzame, ?e ra?una?, da je treba speskat za kar zna s pripravo it hitro ura, da zadevo potem ?e poli?a? kot se zagre in popravijo nepravilnosti sta dve uri hitro premalo. Pol pa ?e pripravo in ?trihanje v treh nanosih pa pol ?e lakiranje vzame ?e nekaj ur dela. Tud ?e vzame? socialno urno postavko 10? si blizu cifre 130? :ne vem:
?e je DPF lu?ka za?ela utripat brez da bi prej gorela je to kar je napisal Jures. ?e pa je slu?ajno prej nekaj ?asa gorela potem pa za?ela utripat je pa to kar pravi Strela.
Mislim, da ni fora v starosti avta ampak, da je verjetno problem v dimenzijah koles. Je razlika ali uporablja? 15 al pa 16 colske balone ?irine 195-205 kot pa ?e so 18 colske nizkoprese?ne ?irine 225. Obremenitev pri slednjih je na roke ve?ja in s ?asoma to vpliva tudi na samo zra?nost kak?nega od kon?nikov/rok itd.
Menjaj mehanika in to ?im prej - najprej ti po menjavi vztrajnika avto rukne zdaj pa je turbina kriva. ?e dobro, da ni subwoofer kriv, k preve? butne na kak?no unc unc musko.
Olje - mora biti nekje okoli oznake H in nikakor ni mo?no, da je bilo najprej na L (low) potem ga pa ima? ?ez X (to pomeni, da ga je ?e ob?utno preve?). ?e je cm ali dva nad X bo pizdarija saj se lahko zgodi, da ti butne avto v uberture, ko bo potegnilo olje iz karterja in bo ma?ina samo sebe napajala iz olja dokler ti ne bo motor razgonilo.
Kako to zgleda si lahko pogleda? v videu.
A si v obeh primerih meril olje, ko je avto stal na ravnem ali na klancu oziroma plo?niku?
Ti ma? isti letnik Mazde k jaz in ?e je meni Majes to naredil tako na 1, 2, 3 ne vem zakaj pri tebi ne bi delovalo. Je pa res, da nisem uspel spremljati vsak njegov gib tako, da ne vem akako je s tistim zaklepanjem.
Tole bo ?tarter... ko ne v?ge je treba probat malce po ?tarterju udarit... kladivo al pa kak?en kovinski drog pa vidi?. ?e bo potem lepo obrnil je to to.
Lambda na katalizatorju je bila menjana ampak to ne vpliva - je pa res, da sonde na DPF bi lahko bile problem samo kaj k je ena 500? so pa tri - jupiiii... pa ?e vedno ne bom ziher a bo ok. Se pa strinjam Jures, da bo tole verjetno ?e najbli?je vzroka, ker res ne vidim ve? druge opcije - tudi MAF ne verjamem, ker bi bila verjetno precej vi?ja poraba, ?e bi prebogato me?anico ra?unal in bi zato kadilo.
ne ne niso injektorji - sem jih dal vse obnoviti (uradni Denso servis) in ni bilo ni? bolje (razen, da je tek motorja nekoliko ti?ji in da je vo?nja ?e bolj svilnato teko?a) in tudi EGR zamenjan pa ni razlike. Zamenjam ?e aktuator za variabilno turbino pa ?e vedno regeneracije dela med 80-120km.
Aja tud filter je bil odprt in ni kazalo znakov, da bi bil zabit pa tudi na re?im vo?nje je to malo te?ko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
sve?ke, kabli, v?igalne tuljave
bencinska pumpa, injektorji
MAF senzor, vakumske cevke, luknje v ceveh za dostop zraka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani