Jump to content

jacques33

Members
 • Posts

  252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jacques33 last won the day on October 4 2018

jacques33 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

554 profile views

jacques33's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

125

Reputation

 1. jacques33

  Gume

  Bridgestone turanza t005, te imam jaz v ožjem izboru, ko bom menjal, in naj bi bile boljše od originalno namontiranih t001. Ali pa Michelin ps4, če se bom odločil za premium.
 2. jacques33

  Gume

  Jaz sem bolj pristaš kupovanja gum pri vulkanizerju, sploh pa zato, ker je strokovnjak tudi pri montaži, pa še slabih 100m stran od moje hiše je lociran. Pridem, pogledamo, kaj se da dobit za mojo dimenzijo, naročim in imam čez dva dni že na avtu. Pa cena sploh ni toliko dražja, da bi zgubljal čas z iskanjem drugje, mogoče 5 EUR po kosu od najcenejše na netu ali pa še toliko ne. Pa v zadnjih 10-letih nisem imel še nobene reklamacije.
 3. Jaz lahko pritrdim @Jestu, kadar sem bil zraven na servisu v BTC-ju, se je olje nalivalo iz plastenk. Sicer pa je debata šla povsem izven teme. Sam pa še vedno trdim, da veliko večjo škodo motorju in DPF-ju delajo kratke relacije in pogoste prekinitve regeneracij, za kar dizelski motorji niso prvenstveno namenjeni, kot pa znamka olja, če je olje predpisane kakovosti. Večkrat sem vozil 6-ko prejšnje generacije s CD 140 motorjem, ki ima za sabo preko 400k km in se še vedno vozi, pa lahko ugibate, katero olje se je vlivalo. Je pa avto dnevno v pogonu in redno delani servisi.
 4. So kar 19-ke gor, samo slikano skoraj v mraku.
 5. Za tretji rojstni dan ji privoščil temeljito kopel - predpranje, šamponiranje, plasteliniranje, šamponiranje. Na koncu pa dodal še polimerno zaščito. Zdaj pa novim trem letom naproti.
 6. Mene je pri 6-ki pri enakih kilometrih koštalo pol manj.
 7. Opravil 3. redni servis. Kot do zdaj je servis bil opravljen v BTC-ju oziroma ga je delal mehanik Jure. Avto pa je po njegovih besedah še vedno tip top.
 8. Se strinjam, generacija Accorda 2003-2008, tudi v dizel izvedbi, je zame eden najboljših avtomobilov tistega časa, verjetno pa bi se brez težav kosal tudi s kakšnim novejšim. Se spomnim, da sem leta 2003 dobil na vikend test takratno full option Vectro in se pripeljem do kolegove avtopralnice in je čistil novega Accorda 2,4 exe. Vectra je bila drvarnica proti Accordu, sem ga pa takrat prvič videl v živo.
 9. V navodilih za uporabo piše, da naj se za skyactiv-D motorje uporablja olje kakovosti ACEA C3, tako da bi na tvojem mestu res najprej preveril, ali je bilo nalito ustrezno olje.
 10. Težko sprejmem, da je 200 km standard za opravljanje regeneracije pri skyactive dizlu. Sam imam enak avto od 4k km dalje in regeneracije mi ves čas dela na 250 km, s 5 % odstopanji navzgor ali navzdol. Pa sem čisto običajen voznik.
 11. To jaz že ves čas trdim, da ima Mazda v primerjavi s konkurenčnimi avtomobili poddimenzionirane diske.
 12. Jaz bi se tu resno vprašal, ali je res samo olje krivo za tako spremembo intervala regeneracije znotraj oljnega servisa. Ravno normalno se mi ne zdi.
 13. Kaj pa če ima kontaminirano olje večji vpliv na interval regeneracije kot znamka olja? Tako pri prejšnji Mazdi se do 170k km interval regeneracije ni nikoli skrajševal, kot tudi pri sedanji, ki ima 50k km in čez en mesec redni servis. V oba avta se je vedno vlivalo olje, ki ga ima na voljo servis v Btc-ju, nikoli nisem nosil olja s sabo. Je pa res, da imam tak način vožnje, da redko prekinem regeneracijo.
 14. In ta novejši volan je vgrajen v predzadnji facelift. Lahko da ima kdo avto prve registracije 2017, vendar še stari model.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.