Skoči na vsebino
Mazda3 lučka za motor
Napisano

Lučka je namenjena opozorilu da je nekaj narobe. Torej je zabeležena neka koda napake, ki jo boš pa izvedel ko priklopiš na tester. Lahko je 1000 stvari, zato je brezpredmetno pisati vklopila se mi je lučka za motor kaj je narobe? Nihče neve kaj je narobe, ko se pa na tester priklopi se pa vidi katere električne naprave so zaznale napako in se povezuje v stvari da odkriješ glavni vir napak.

Ko bos priklopil na tester slikaj vse napake in objavi, takrat pa ti bomo lahko kaj vec pomagali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano (urejeno)

Lani ali predlani sem pisal da se istop da izklopit tako da stikalo na pokrovu motorja zamaknes in istop se ne vklopi pa tudi lucka ne gori. To je varnostno ce imas odprt pokrov in saris po motorju da ti ob zagonu ne potegne roke itd. Je pa res ko sem gledal sheme je to stikalo vezano na alarm, torej alarm takrat ne dela.

Aja zdaj sem videl posnetek zgoraj, to je to ampak alarm potem ne dela. Jaz imam to narejeno, ko grem pa na jug pa nazaj naredim 🙂

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 visoka temperatura
Napisano

Glede na napisano bi rekel daj ji lekadol. Ko boš pa kaj več napisal pa bomo celo vedeli kaj več napisat. Si pogledal nivo tekočine? Zračni žep v sistemu po velikem servisu? Glava motorja? Termostat? Črpalka? Visko?

Ajde zdaj se pa potrudi pa vsaj napisi kater motor kaj se je delalo itd itd. Niso vse mazde 5 enake, ali pač?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 25. 8. 2023 ob 9:06 je Janez007 napisal:

A ima slučajno 2 vijaka, enega za izpust in drugega za nalivanje .... gledam video? @scania zagotovo ve.

image.png

image.png

Razširi  

Tako je en vijak za izpust in drugi za nivo in dolivanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
  dne 11. 8. 2023 ob 17:13 je Klemem napisal:

Sem dobil info, da so jo pregledali na servisu in ugotovili točno to kar si napisal - na sredini lopute bi naj odpadel zatič oz. del njega in poškodoval sredino turbinskega polnilnika. Gre pa za malo turbino. Zakaj je počil, ne vem. Snetje cevi na intercoolerju naj ne bi bil vzrok. Kolk sem razumel je loputa na svojem mestu, ampak so vidne poškodbe v notranjosti turbine zaradi tega odlomljenega zatiča. Potrebna menjava turbine, katera nova je po kat. št. čez 2500 eur. Zaenkrat še preverjam nekatere opcije glede menjave/obnove turbine, tudi menjave avta staro za staro/novo. Sporočim kaj in kako bomo rešili. Mogoče še komu z istimi težavami kdaj pomaga. Hvala vsem. 

Razširi  

Kontaktiraj Miha Strmec, za ta dnar boš dobil 3 turbine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano

100% senzor. Eu imajo vsi frekvenco 433MHz. Programira se pa ob menjavi enega vse ponovno eni imajo celo z lokacijo, torej na testerju označi prvo desno gumo npr in gre do nje da tester zazna lokacijo in tako dalje..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 7. 2023 ob 10:09 je GregorK napisal:

To je tudi mene zmedlo. Kot sem napisal, je ventilator še zmeraj hladil hladilnik, ko sem ugasnil avto. Ko sem probal avto ponovno zagnati ko je bil še vroč, so se luči vklopile, motor pa je samo dvakrat kliknil (nekako ck ck).

Obstaja verjetnost, da so se krtačke ob nakladanju na rampo ponovno nalegle na alternator?

Je sploh komu na šestki pri 220k km že žviznil alternator?

Razširi  

Uporabljaš start/stop ali ga izklopiš ko vklopiš avto?

@Brane po dodatnem opisu se nagibam k tvoji diagnozi alternator.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano (urejeno)
  dne 7. 6. 2023 ob 5:52 je Jaka32 napisal:

Našel sem ugodno opcijo napenjalca, jermenov in vodne črpalke, lahko kdo preveri če paše na mojo M3? 88 kW, BM/BN, 2017, sedan.

WWW.MOTOINTEGRATOR.AT

Wasserpumpe + Keilrippenriemensatz INA 529 0371 30 - u.a. für Mazda. ✓ gratis Rückversand ✓ Beste Preise ✓ Über 1 Mio. Ersatzteile ▷ Jetzt versandkostenfrei bestellen!

Na eni strani kaže da mi paše na avto, na tej strani pa piše da ne. 

Razširi  

To je za 1,5 88kw, ti rabis za 2,0 88kw.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 3. 6. 2023 ob 11:57 je m42d4 napisal:

Lep pozdrav vsem!

Sem nov na forumu, moj prvi post! :) 

Na mazdi 3 hatch (l.2016, 2.0, 120hp, bencin) ročni menjalnik, bom zamenjal olje menjalnika.

Naročil iz tujine, v Slo atm nedobavljiv:

image.jpeg

Zanima me kako je s filtrom olja v menjalniku in s tesnilom?

Kaj ni tako da imajo menjalniki filter/strainer? Na tej strani z deli, filtra ne vidim :<

click:

PARTSOUQ.COM

image.png

In pa glede tesnila; ali se lahko dobi že izdelano tesnilo? Ali to ne obstaja? Sem obrnil že pol interneta na glavo, pa ne najdem konkretnih infos oz. delov da bi jih naročil. Silikon se mi ne zdi posrečena rešitev, le-ta se namreč med montažo izrine navzven? Zaradi tega in lažje montaže bi se raje odločil za klasičnu dihtungo če obstaja.

Mi lahko kdo pomaga z linki za naročanje filtra in tesnila? Hvala!

Razširi  

Sestavna risba ki si jo delil je motor ne menjalnik. Ročni menjalnik nima filtra. 

Olje redline ki si ga delil je za menjalnik. Zakaj pa rabis tesnilo? Malo si se zgubil, motor je eno menjalnik pa drugo. Vsako ima svoje olje. Rocni menjalnik ima samo izpustni vijak in nivojni, ni filtra in ni tesnilne mase olje za rocni je redline mtl. Ce pa imas avto z avtomatskim menjalnikom pa imas filter, olje mazda fz, tesnilo ali tesnilno maso. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
  dne 1. 6. 2023 ob 11:15 je Janez007 napisal:

Verjetno si mislil ATE typ 200? 

Pri Zimmermann ploščicah pa ne zasledim informacije, ali so za električno zavoro ali ne (pri ATE gre za 2 različna modela, en je za električno zavoro, drug za ročno))???

https://www.autodoc.si/zimmermann/9393374

Razširi  

Tako je 200

Te mislim da niso za elektricno. Za elektricno bi naj bile sledece oznake

IMG_20230601_142019.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
  dne 1. 6. 2023 ob 7:43 je Janez007 napisal:

Nabavljam zadnje ploščice za M6 in M3 (za na še prve originalne Mazda diske), pa zavorno tekočino. Spremljam cene in pred kratkim so na Autodoc močno navili cene, danes pa oglašujejo 35% popust. Klasična trgovska fora. 

Nameraval sem kupiti vse ATE:

13.0460-2628.2 ATE 22351 Komplet zavornih oblog, ploscne (kolutne) zavore z opozorilnim zvokom obrabe za MAZDA 6 ▷ AUTODOC cena in mnenja

13.0460-2645.2 ATE 22625 Komplet zavornih oblog, ploscne (kolutne) zavore Zadnja prema, z opozorilnim zvokom obrabe ▷ AUTODOC cena in mnenja

03.9901-6202.2 ATE DOT 4 706202 Zavorna tekocina 1l ▷ AUTODOC cena in mnenja

@scania bo vedel, ali je tekočina ATE TYP 200 OK (privlači me daljši čas menjave)? Katero alternativo bi vzel namesto nedobavljivih ATE zadnjih ploščic za M3? Za spredaj že imam nabavljene ATE.

image.png

Razširi  

Zavorno bi vzel 2000 vendar bi jo vseeno menjaval na 2 leti. Ce ni ate bi vzel zimmermanove.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.