Jump to content

scania

Members
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

scania last won the day on February 3 2018

scania had the most liked content!

Community Reputation

122 odlično

About scania

 • Rank
  Almost Ricer

Other informations

 • Car modell
  mazda 6 gl

Recent Profile Visitors

318 profile views
 1. 15000km ajde še gre, na druge stroške pa tak al tak gre skoz 🤣
 2. Sem preveril 1.5hdi 130Km ima interval na 25000km ali eno leto. Malo dosti, 15000km ali eno leto se mi zdi realno vse kar je vec se mi ne zdi ok.
 3. Vbistvo ima tri otroke 😄😄😄😄
 4. Sestra ima novega berlingota starega leto z 1.6hdi 130KM zaenkrat vse ok. Nmw pa kako imajo servisne intervale se zmeraj 30000km ali 2leti. Ce imajo jih zna to pokopati. Kaj je te strosek olja in filtra, mislim da minimum kaj lahko das avtu.
 5. Jaz teh ne stejem med cistokrvne japonce 🤣🤣🤣 . Mercedes se je ze pocasi losal renaultovih motorjev, upam da tudi nissan pride k pameti. Drugace pa toyota je imela bmw dizel motor v ponudbi in ga vec ni je bilo kar problem z njimi. Se drzim raje cistokrvnih japoncev pa se tu se kaj najde 😁😁
 6. To je res mors se ga privadit. Ce primerjas z cvt ostalih znamk je ta life time. Samo da spomnim multitronik od audija saj ko dela je ok, samo kaj ko dela samo krstek cas.
 7. Mene moti pri toyoti ta sredinski zaslon ki se lahko upravlja samo z dotikom. Ce se peljes po nasih cestah ki so vse prej kot ravne stisnes vse prrj kot tisto kar si mislil. Ta kontroler pri mazdi med sedezi je zakon. Glede cvt v toyoti, menjalnik je konstrukcijsko top zgrajen iz dveh planetnih gonil in jeklenega jermena. Ni zakompliciran kot kaksen drug cvt, traja skorajda vecno, vzdrzevanje je preprosto, je pa res da je na avtocesti zelo glasen. Ce hoces obupen menjalnik probaj getragov menjalnik dct v renaultu, vsaj letnkk 2017 je bil za razjokat, tudi glede vzdrzevanja. Se mi zdi da japonc
 8. To je res, se premikajo v pravo smer Corolla in yaris sta luštna
 9. NevLado oblika od Mazde manjka pri Toyoti
 10. Zdravo, malo sem raziskal kdo dela original svečke za skyactice G motor. In to je NGK z oznako ILKAR7L11. Torej na original škatlici je oznaka mazda PE5R-18-110 spodaj pa je oznaka ILKAR7L11, kar je oznaka NGK. Če pogledate v katalog je NGK svečka s to oznako namenjena samo mazdi, s tem ko svečke znamke Bosch in Denso zraven mazde zajemata še en vagon vozil. Sedaj pa cena, pri eurotonu je NGK svečka (original) 30€, Bosch 10€, Denso 17€. Na autodocu je cena NGK 19€. Za konec še moment pritrjevanja: najprej priviješ svečko z roko do podložke/tesnila nato priviješ še za M12 1/2 obrata, za M14 2/
 11. Zelo zanimiva bi bila mazda s skyactive G motorjem (z dvojnimi šobami neposredni vbrizg in posredni vbrizg (v sesalni kolektor)) in hybridnim sistemom od toyote.
 12. Mislim da si dobil realne odgovore, dvotaktol v novejši tehnologiji no go.
 13. Saj pri dizlih se isto pojavlja je tudi direktni vbrizg goriva. Jaz sem zelo picajzlast za avto in delam vse prej kot je treba, pac to mi je hobi in v tem uzivam. Imate pa mazde ki niso nikoli nic od tega natedili pa grejo imajo 250000km in gre. Pa da nebote mislili da je samo pri mazdi tako, so preumium znamke ki imjo zraven tega se sto drugih stvari.
 14. Sem preveril, čiščenje sesalnih kanalov stane 180€+ tesnilo. Ni tako velik strošek in res razmišljam da bi kar na 100000km dal čistit in imam mir naslednjih 100000km.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.