Skoči na vsebino

scania

Člani
  • Sporočil

    1.700
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    27

scania je nazdanje bil dnevni zmagovalec dne november 7 2023

scania je imel največ všečkanih vsebin!

1 sledilec

Dodatne informacije

  • Moj avto
    mazda 6 gl
  • € Donator:2022
    2024

Nedavni obiski profila

4.030 ogledov profila

Dosežki uporabnika scania

  1. scania

    Mazda 6

    Da se niso zmotili mogoce 60 potem 85 in potem 100. Kaksno pa je casovno obdobje med servisi? Prvi lastnik?
  2. Menjaj 4 litre v karterju in filter pa je to to, potem pa na 60000 do 80000km menjujes.
  3. Zdravo, katero vozilo, koliko km imaš prevoženih? Zakaj po Tim Eckart metodi?
  4. scania

    Mazda CX-30

    Mogoče pa je mišljen 1,5 motor ki je v mx5 130hp.
  5. Glede zvoka kot da bi tolkel s kladivom, na hrvaškem je bil primer in vzrok je bil slaba kompresija izmerjena je bila 6, pod garancijo so menjali kompleten motor g194. Kot zgleda je bolj osamljen primer kot pravilo.
  6. Sedaj imam textar pro+ in zaenkrat vse ok.
  7. scania

    Mazda 6

    Tako je to sem mislil.
  8. scania

    Mazda 6

    zdravo, imaš podforum v katerem imaš opisan postopek menjave ...
  9. scania

    Mazda 6

    Jaz predlagam osvežitev, kar pomeni menjava količine v karterju in seveda filter, potem voziš 30000km, ponoviš in potem vsake 60000km menjava olja. S tem boš osvežil olje in mu dal čas za adaptacijo in privajanje, ker se bo spralo nekaj 'mulja'. Menjalniki od mazde so top in glede menjve olja, da menjava olja je potrebna, ne govorim na pamet ampak iz izkušenj.
  10. Imas popolnoma prav. Ampak jaz bolj vzdržujem ljubiteljsko, lepo počasi si delam sam, pomembno mi je da je avto v nuli da sem brez skrbi. Drugače se pa strinjam s tabo avtu ne smeš bit suženj, se zavedam ampak jaz v vzdrževanju uživam to mi je sprostitev tako kot je nekaterim šport ali bilo kaj druga je meni vzdrževanje avtov 🙂 .
  11. Saj je dosti zdržal, pa še naj kdo reče da mazda dizel ni ok, z zelo površnim vzdrževanjem je zdržala 220000km to je top. Na tvojem mestu bi vložil v avto malo več in semnaprej brez skrbi, naredil bi sledeče: - spral motor - speskal sesalne kanale - odklopil egr - sčistil dpf - menjal podložke na šobah - menjal sitico na oljni črpalki - menjal ketno za oljni črpalki - menjal pogonsko ketno - menjal olje - menjal vse filtre - menjal hladilno tekočino - menjal olje v menjalniku - menjal zavorno tekočino - zavaril štift med malo in veliko turbino Ko bos to naredil si miren nadaljnih 200000km. Vmes pa menjava motornega olja na 10000km.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.