Skoči na vsebino
le?aj
Napisano
  je KAALman napisal:

mam pa jaz sre?o... bom menjal za vaju oba... :P

ne ti ma? predelano podvozje pa se bo? moral s tem sprijaznit :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano
  je LabiGT napisal:

jaz tud nikol...se 200km pa jih bom mel 250.000km

Se mi je zdelo... ker ?e je kdo referenca glede uporabe Mazde tudi v najbolj zahtevnih pogojih si to ziher ti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano
  je LabiGT napisal:

kaalman a mas ti distancnike?

Labi a si ti pri svojih kilometrih ?e menjal le?aje? Men se zdi ?udno, da bi bilo to splo?no da le?aji crkujejo brez vzrokov sami od sebe po nekaj letih uporabe. Jaz jih pri prej?nji namre? pri 140.000km (?e) nisem menjal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano
  je KAALman napisal:

kupi? jih v avtotrgovini... kupi kvaliteten le?aj, npr. od SKF ali NACHI ali podobno...

kolikor sem gledal na E-bay dobi? le?aj ali pa celo set za menjavo za cca 80 EUR... koliko stane v avtotrgovini, pa ne vem, bom pa v kratkem zvedel, ker moram desnega spredaj menjat... zgleda da crkne vsake tri leta, ker je bil 2007 menjan v garanciji :P

Morebiti pa crkuje tako pogosto zaradi tega, ker ma? avto zni?an in str?an?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave po nakupu mazde6-EPILOG
Napisano

Nategnejo te lahko povsod in pri katerikoli znamki - je dovolj spodbudno :P

Hecam se, da ne bo? preve? prestra?en. ?al pa je res tako, da lahko naleti? na mino, ki jih na sre?o ni veliko. Zato je dobro, da se popreje dobro pozanima? okrog avta, ki ga kupuje?. Ne mislim samo na forumih ampak tudi tako, da s seboj vzame? nekoga, ki se spozna na avtomobile in da lahko oceni dejansko stanje.

Dobro je tudi preveriti glede narejenih servisov in seveda tudi kak?en merilec debeline laka (za silo je dovolj tudi magnetna nalepka, ki bo hitro "odkrila" kit pod lakom) tudi ni odve?.

Druga?e je pa sre?a v tem, da take zadeve z mazdami so relativno redke, kar se pa ti?e omenjene avtohi?e pa so imeli tudi v preteklosti take "podvige". Pred leti so poskusili neki ?enski prodati malo rabljenega Golfa IV z malo kilometri, izkazalo pa se je, da je bil ta Golf do prodaje Taxi vozilo z ogromno kilometri.

Smola je bila v tem, da je vozilo kupila odvetnica, ki se ni 2x prosila re?i, naj jih to?i. Na koncu so zadevo tako uredili, da je ta ?enska dobila novega Golfa V v zameno odstopa od to?be. Kot vidimo jih pa omenjeni incident iz preteklosti ni odvrnil od tega, da bi takole delali ?e danes. :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima mazda6
Napisano
  je YavarYe X6V6 napisal:

Ni res, ko je notranjost dovolj ohlajena se klima samodejno prestavi na ac-eco.

Pri novi ?estki se na ECO ne prestavi, ?e je zunanja temperatura 2-3 stopinje vi?ja od nastavljene znotraj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 NB
Napisano
  je jures napisal:

l.2002 NBFL prakti?no nov avto

drugace je pa na avto.net invazija miat

logi?no... sezona se kon?uje ;)

Je pa na avto netu ena ?estka MPS, ?e koga mikajo konji pa da bo konkuriral ajvarju. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano
  je Mazda 6 Combi napisal:

Do rde?ga polja z dizlom ne pride? ker je upor vetra prevelik. Morda s primorske strani proti nanosu navzdol.

?e bi pri?el do rde?ega polja bi mel ?e 250 na ?tevcu oziroma ?e to ne, ker od 240 naprej ?tevec ni ve? narisan in kazalec bi se zaletel v tisto pal?ko za resetirat dnevne km :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cukanje mazda6 cd 140 lenik 2008
Napisano
  je NaceF napisal:

Evo dva tanka petrola, zadev je prej ?e slab?a kot bolj?a, trenutno se mi polje cukanja glede na obrate razteguje in se dogaja med 1600 in 2100.

Naslednji teden sem zmenjen na servisu in potem spet ?iv?nost ali bo bolje ali ne. Zdej sem ?e res nervozen, ker bo garancije kmalu konec in si ne predstavljam kako naprej.

Zmeni se, da ti probajo delovanje ?ob ro?no programirat na ustrezne vrednosti. To bo ?e najbolj zaleglo, ker z updejtom programa, kot vem, se same ?obe ne reprogramirajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Zna bit Alex, da ma? kar prav. Pri moji prej?nji Mazdi se prakti?no feltne niso ni? mazale od zavornega prahu pa so bili diski na vsakih 40.000km zviti pri tem, da zelo malo bremzam. Pri novi ?estki pa so plati??a skos ?rna od prahu ampak pri 50.000km zavira gladko kot po putr?ku, nobenih sledi o kakih zvitih diskih.

Druga?e pa ?e je komu kej v tola?bo - moj slu?beni Golf VI je mel ?e 2x menjane diske pa avto ?e nima 30.000km pa z njim delam skoraj tako lepo kot z mojo Mazdico.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Franci, ?e te zajebava DPF na relaciji je skoraj sigurno krivda enega izmed senzorjev/sond (to ni lambda sonda, da ne bo? okrog razlagal, ker te bodo samo ?udno gledali), ki merijo razliko v pritisku pred filtrom in za njim. Ko se filter ma?i se pove?uje pritisk pred filtrom in to bele?i senzor, ki v kombinaciji z unim za filtrom dolo?i razliko v pritisku in s tem zama?enost filtra.

Ko je zama?enost 75% se spro?i cikel regeneracije katerega lahko spremlja? tako, da nastavi? BC na trenutno porabo, ki bo kazala od 1,5-4 litre vi?jo kot je takrat, ko regeneracija ne deluje. Ko se regeneracija kon?a se tudi prikaz porabe vrne na obi?ajene vrednosti.

Vzrok, d aima? problem s tem DPF-jem pa je verjetno v teh dveh senzorjih oziroma enem izmed njih, ki napa?no od?itava pritisk in v tvojem primeru verjetno ali prepozno ali pa prezgodaj dolo?i ?istilni ciklus DPF-ja in zmeda in lightshow na armaturki je zagotovljen.

?e se ti bodo te?ave ponavljale se s serviserji pomeni okrog tega in se ne daj odgnati z zgodbicami o vo?nji z visokimi obrati ipd. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je cRaZY napisal:

Avto je bil kupljen nov, velikokrat je bil opran, tudi po podvozju.

V glavnem, trditi da mazde rjavijo ker lastniki za njih ne skrbijo je neumno, se posebej ko je splosno znano, da rjavijo kot stari opli. Da nisi ti slucajno zaposlen na mazdi in delas reklamo, da prihajas ven s takimi butastimi?

Point je, da je, razen za ocitno par izbranih ljudi tukaj, ki so na TI s serviserji, 12 letna garancija na prerjavenje pesek v oci. Ko je avto star 3 leta, ti govorijo da je garancija na PRERJAVENJE. Ko je star 7 let, pa najdejo en drug izgovor.

Se strinjam da ne morejo popraviti kar vsakega avta, se posebej za kaksne cudne uvoze. Iz tega verjetno tudi izhaja vsa ta birokracija. Ampak da si pa lastnik DVEH mazd in ti na servisu niso pripravljeni postimat zadeve, ker ga 2x nisi peljal na uredni servis mi je pa res malo smesno.

Eno je da VSI avti rjavijo, drugo je pa tak odnos (+ v prejsnih postih v tej temi so opisani se ostali).

Verjetno zmerja? mene in ?e se tako obna?a? tudi na servisih ?ist razumem zakaj ti ne gredo na roke. Najprej se nau?i normalnega komuniciranja in bo? presene?en kaj vse se da dogovorit z normalno komunikacijo. In ne nisem zaposlen na Mazdi in tudi z njimi nimam ni? se pa znam z njimi pogovarjat na kulturnem nivoju.

Druga?e je pa tako, da ravno tako kot ti trdi?, da Mazde rjavijo, ravno tako jaz trdim, da ob vestnem vzdr?evanju ne rjavijo. Resno me zanima, jo vedno opere?, ko je umazana od soli? A od soli umazan in moker avto ostane zunaj ali ga parkira? v toplo slabo prezra?evano gara?o?

Razumem, da vedno ni ?asa samo to je tako kot z zobni. ?e jih zanemarja?, ne ?isti? redno ti slej kot prej propadejo in z avti je isto.

Aja pa ?e to, beri drobni tisk oz splo?ne pogoje, vedno in povsod in ?e 2x nisi imel avto na uradnem servisu si se s tem zavestno odpovedal garanciji in nikar se potem ne ?udit, da ti reklamacije ne priznajo. Razmisli malo zakaj je tako in zakaj nekateri redno vozimo avto na poobla??en servis - verjetno ne zato, ker nam je cool pla?evat dra?jo storitev ampak zato, ker s tem obdr?imo tako garancijo na mehaniko kot garancijo na pleh.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je Symon napisal:

No tam pri vas imate itak ogromno starih avtov pa brez pikice rje ker ne vidijo snega in soli. Ok izjema so uni v Piranu, tam ob vsaki poplavi avti vidijo kar dosti soli. :P

@Boss vse lepo in prav ampak tudi druge znamke kupijo ljudje, ki jih (po tvojem) ne perejo pogosto ampak vseeno ne zarjavijo tako hitro. Glede na to, da Mazda zastonj popravlja tak?ne zadeve je torej nekako logi?no, da se te napake zavedajo. Sam ve? kako znajo zakomplicirati za vsako malenkost, ?e imajo vsaj 5% ?ans, da lahko prevalijo krivdo na lastnika. :whatever:

S prvim odstavkom si vse povedal - sol je najve?ji sovra?nik pleha zato na primorskem avti bistveno manj rjavijo kot tam, kjer solijo ceste. Zato pa? moramo v takih primerih avtomobile redno prat. Pri meni ob kriti?nih vremenskih situacijah pomeni tudi 2x do 3x na teden.

Kar se ti?e Mazde ima? na?eloma point ampak (vedno sledi ta ampak :blush: ), kako naj Mazda doka?e, da je to napaka lastnika oziroma kako naj ga okrivi za nastalo situacija. Verjemi, ?e bi lahko ugotovili nepravilno vzdr?evanje in to tudi dokazali, da bi to storili. Samo pravno ni? ne morejo, ker bodo na sodi??u potegnili takratko in zarjaveli avtomobili na cesti tudi niso glih reklama za firmo.

Se pa strinjam, da dandanes se je te?ko sprijaznit z dejstvom, da avto rjavi - je pa to dostikrat problem tudi v ekololo?kih zahtevah in recimo Mazda se ?e nekaj ?asa (od sredine 90-ih) ubada z barvami na vodni osnovi in ?isto mo?no je da ob su?enju barva ni ustrezno "posu?ena". Letos mislim, da bodo dali v proces barvanja nov sistem ?e bolj u?inkovitega odstrajevanja vode iz laka in s tem bolj?o kvaliteto laka. Bomo videli ?ez par let ali je kaj zaleglo.

Kar se pa ti?e ostalih znamk je pa zgodba dokaj podobna, ker rjavijo Fordi, Opli, Honde, celo Volvoti, Fiati, in celo premium znamke kot je Mercedes. Spet govorim o posameznih avtomobilih ne o splo?nem dogajanju kar velja tudi za Mazdo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je theBill napisal:

Tudi sam ga pozimi vozim najmanj na 2 tedna v avtopralnico, ?e pa dosti posipajo pa ?e pogosteje. Tako da sva tu na istem.

Verjem, ?e bi bil jezen bi te nekam poslal, tako sem pa ?isto lepo napisal.

Lej ga no, pa sej nisem rekel, da si jezen name... sam rekel sem, da si skoz na neki jezen, zdej na nove Mazde k rjavijo, pa na politike pa na une, k pluvajo ?ez ?umija :blush: Relex man, take a break. :D

Druga?a je pa mogo?e ravno to vzrok, da lepo skrbi? za svoj avto pa zato ne rjavi. Sicer je pa Xedos spadal v bolj presti?ni segment mazdine palete in je bil temu primerno drag in kvalitetno izdelan.

je Alex napisal:

Zato,avte iz gara?e ven.Narejeni so za bit na prostem in da se na zraku posu?ijo. ;)

To?no tako :bravo:

Topla in po mo?nosti ogrevana gara?a je smrt za avto. Jaz nisem nikoli imel gara?e in mi ni rjavel niti Pugi niti Wartbi, ne Kia in ne Mazdi.

Sicer ima fotr svojo Mazdo skoz v gara?i samo s to razliko, da ko so ceste soljene avto ne gre na cesto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je igor_mm napisal:

Tud js sem bi ltisti norc ki je za avtopralnice dnar zapravljal in avto gara?e nikoli videl ni...pa da so samo robovi rjavi me ?e nebi motlo...da so bili rjavi vsi nosilci okol motorja..hauba na notranji strani pri motorju pa ni bil avto udarjen...

Pa a si ti nov avto kupil al si kupil rabljenega?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je theBill napisal:

Spet "ne tuli? z volkovi", ker pa? nisi v njihovi ko?i. ?e bi bil sam v njihovem polo?aju, bi bil verjetno najbolj glasen.

Ponovno iz tebe bruha neka jeza - le kaj te vedno tako iritira :ne vem: :P

Po tvoje torej se pravi se moram strinjat, da kupec in uporabnik ni nikoli kriv pa ne glede kaj po?ne z avtom oziroma ?e raje kaj je z avtom po?el tisti, ki ga je imel pred njim.

Ne vem ampak kako lahko nekdo pri?akuje, da bo z avtom vse OK, a ne skrbi vsaj zato, da je opran in o?i??eno podvozje, sploh pozimi.

?e se ne motim so/ste imeli opravka z rjo ve?inoma tisti, ki sta kupili rabljen avto tako, da ne morete vedeti kaj so z njim po?eli prej. ?e je pa kdo kupil nov avto in skrbel za njega tako kot sem napisal pa se je rja vseeno pojavila pa vzamem vse nazaj in priznam, da delamo vsi napako ker kupujemo Mazdo namesto Honde. :harhar:

Ja jebat ga, jaz sem pa? neumen, ker pozimi non stop zapravljam denar za avtopralnice :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano
  je igor_mm napisal:

No da ?e js napi?em mojo izku?njo z rjo na tri leta stari mazdi 6, ko sem pri Selmarju vpra?al kak je to mogo?e sem dobil odgovor da sej nisem Volvota kupo...HALO za ceno kak?no je imela nova mazda bi ga res lahko pa ?e precej drugih problemov bi se re?o....Skratka zdaj je prodana in Mazde ?e pogledam ne ve? kaj ?ele da bi jo kupil

zakaj pa jih nisi vpra?al kolk jim pa Volvoti nazaj hodijo zaradi napak... slu?ajno vem da bisveno ve? kot Mazde. Zarad mal rje ?e ne ostane? na cesti :harhar:

Druga? pa samo tole... avte je treba vzdr?evat in redno ?istit. Sploh pozimi, ?e je soljeno jih je treba redno prat, ?e vsak teden pa vsak teden, pa od soli in brozge umazanega avtra nikar v toplo gara?o parkirat, ipd. Meni namre? prej?nja 4 leta stara ?estka ni imela niti trohice rje, ravno tako je nima fotrova, ki je zdele ?e v ?estem letu ?ivljenja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge
Napisano

Jaz bi za?el s filtrom in smetmi. Kolk kilometrov (realnih) ima avto ?e narejenih?

?e je tank bil ?e zelo zasvinjan je lahko marsikaj potegnilo notri in zabasalo filter.

Kaj pa ?rpalka v tanku? Se jo sli?i, ko da? kontakt? Preveri, ?e normalno vle?e gorivo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano
  je jures napisal:

8.3.4

8.0 jih ne bere - ti sam rec jutr mam se cajt drugac pa od pondelka spet

Ne gori voda... ?e bom jutri mel ?as te pokli?em pa se naprej zmenva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano
  je jures napisal:

Obenem pa izkoristim temo.

Za vse tiste z Igo8, imam vse zadnje zemljevide vklju?no s Slovenijo (odcep celov?ke v tunel ?entvid, mariborska obvoznica, rondo toma?evo itd. Konec meseca se pri?akuje ?e dolenjka.

Vrisane so vse hi?e, deluje 3D povsod.

Tudi Hrva?ka je popolna (Slovenija je 27MB)

Mape so naslednje

A to ma? za IGO 8.0 al za 8.3? Sem pa priporo?am za tele mape :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.