Od 2. septembra sem lastnik Multivana hibrida. Preteklo soboto sem ga prvič tankal od dneva nakupa. Pa smo bli vmes dvakrat na Gorenjskem (cca 100km v eno smer), večkrat v Ljubljani (30km v eno smer), ter ogromno lokalnih voženj. Sam pač lokalne so na elektriki. Ga pa redno polnim, počasi na navadni vtičnici. Nakup je bil posledica vsaj dvoletnega študiranja kako in kaj. Sem veliko pogovorov tudi imel z lastniki priklučnih hibridov. Sem bil kar malo šokiran, koliko jih ne polni. Dobro en je živel v bloku in je imel službenega, ga ni polnil praktično, oziroma redko. To je res čista neumnost potem, da ti vleče navaden motor dodatno težo okoli..
Jaz sem zaenkrat zadovoljen, na dolgih vožnjah (100km+) se ubistvu baterija uporablja zato da se avto premakne, pomaga pri pospeševanjih, bencin drži hitrost. S tem se izogne tistim najbolj potratnim območjem. Porabo sem imel tudi na daljših poteh, kjer je bilo 70% avtoceste, 5-6l/100km. Za "kombi" ki ima preko 2 toni, se mi to ne zdi švoh.
Super je ne švoh, nam je pil tak dizlaš od 8 do 10 l/100....
V vseh teh novicah mi nekaj manjka, mogoče razmišljam ko slivka ampak.........
Zaradi številnih del na avtocestah pa z interventnim zakonom podaljšujejo veljavnost vinjet za štiri mesece. Podaljšali bodo tiste vinjete, ki bodo veljavne na dan 1. 12. 2025.
Namreč nikjer ne piše za katero vinjeto, vse? Se pravi če kupim tedensko, ki bo še veljala 1.12.2025 mi bo veljala še 4 mesece.........????
Se strinjam. Pri vsej tehnologiji in komunikaciji, ki jo dandanes imamo, ena Albanka narobe napiše kraj, ena Bosanka javi, da je roba pri njih v skladišču, čeprav je šele v Genovi naloženo na tovornjak, za tisto v Cerkljah ne vem, kaj je bila, ampak tudi ona bi se lahko malo bolj pozanimala, kje je roba, ne pa samo po liniji najmanjšega odpora poslat v Ljubljano, tista v Ljubljani je bila tudi na -ić, mi je delovalo kot da gre za srbski priimek, bi se pa tudi lahko malo bolj pozanimala, kje je roba. Vsi ves čas na mobitelih in računalnikih, ve pa ne nihče ničesar. In potem so brezvezni kilometri in zgubljeni dnevi, se strinjam. Ma, če ti po pravici povem: je#€š tak turizem...
Veš turizem je bolje organiziran, samo je pa brezveze, ko pa vse na tv vidiš.... 😁😉
Samo tega ne. Sem že letel (službeno) preko enega letališča v pi.. ma.. 2x dlje po kilometrih, kot je bila oddaljen cilj potovanja. Samo zato ker je bilo 2x dlje nekaj evrov ceneje. Tudi to je realnost. Ful eko.
Še slabši primer je pa, da letiš iz Havane v Honduras cca 500km daleč tankat letalo ker je tam gorivo toliko cenej, da se splača! Koliko ga je pa na tej poti pokuril se pa nihče ne vpraša, važn, da se splača..... 🫣
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Super je ne švoh, nam je pil tak dizlaš od 8 do 10 l/100....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani