Skoči na vsebino
Koga volit
Napisano
pred 11 urami je SeekK napisal:

Izjave 87-letne nore umetnice, ki so jih obsodili vsi, se bo zdej neki politiziralo...

skiritikrt ti si res ornk spran, da sploh limaš to sem notr.

Je tolko drugih tematik, o katerih bi se lahko res pogovarjali, ampak ne, Makarovičova bo polnila zdej medijski prostor...

Nič nisem komentiral,le link članka sem objavil,ker se mi je zdel v redu-dokaj objektiven....pa se vam je čisto "odpulilo"...

A si sploh prebral preden tako etiketiraš...ali veš že v naprej,za kaj v njem gre....mimogrede ne toliko in eksplicitno o Makarovički sami....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Glede konteksta pa se vedno ne razumem, kaj si sploh zelel povdati...

Vidim ja.

Jaz sem mnenja, da ne spadam nikamor...

Za kaj pa pol pišeš tisto o ...kako jim je župnik naročil itd...

Kaj te pa briga,kam da folk svoj denar...če so pristaši SDS pač so...vsi se nekam obregate ob SDS...pa,kaj mislite,da druge stranke ne prejemajo denarja od dohodnine?

OK,jih je za SDS mogoče res največ...in kaj pol...a se je treba iz teh ljudi pol norca delat?...

Res izpade kot ...ma ne bom še naprej po rani...

Kot sem jasno napisal-gre za pripadnost...pač se počutijo pripadni SDSu in hočejo tako pomagati...mogoče so finančno šibki,in ne morejo drugače,kot tako...ker ta denar bo "šel" tako,ali tako...kar pa ne pomeni,da so neumni,kaj manj vredni al kaj...to me je motilo-nič drugega.

In sem potegnil vzporednico z forumom in donacijami...tudi mi se pogosto ne štekamo in kregamo...pa vseeno vsi,ki zmoremo doniramo...vsaj jaz sem pač iz pripadnosti,ker sem mnenja,da je prav,in ker lahko...in v redu je tako...nič drugega nisem mislil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Jest napisal:

Tole pa malo zamerim... in ne rabim vec prav nobene donacije, ceprav je blagajna skoraj prazna in sem se ze pripravljal, da napisem objavo za novo donacijo... Da mi potem nekod naprej metal, da s tem denarjem poidpiram politiko... Naj gre ta forum nekam... pa si piscite drug peskovnik za zaljenje... :( Itak ste desnicarji znani po tem, da znate samo zalit in zdrahe delat. ...

To pa sedaj jaz malo zamerim...ni bilo tako mišljeno,ampak v kontekstu pripadnosti...če si mnenja,da nekam spadaš ali pripadaš,po tem pripadaj tudi,ko je neprijetno,ali ko gre za denar-to sem mislil!

In niti najmanj ni bilo mišljeno žaljivo!!!

Žaljivo je bilo,ko si napisal,kako so desni...ker so donirali za "svojo" stranko....za kaj si to napisal pa itak sam veš.

Kar se pa donacij tiče-za letos sem doniral,pa nisi označil....in tudi nisem paniko zganjal zaradi tega...,ker sem doniral za to,ker se mi zdi prav,ne pa zaradi tiste navedbe za katero leto sem doniral...doniral sem iz občutka pripadnosti,tudi če smo različnega mnenja....ali smo "mazdaši" ali nismo?...tudi če se kdaj skregamo...

Tako so donirali tudi tisti,ki so donacijo namenili stranki SDS...sigurno se tudi oni kdaj ne strinjajo,kregajo itd ..a "tam,kjer se ne kregajo,se tudi radi nimajo"...

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

To samo dokazuje, da ima SDS vec takih, ki se dajo zmanipulirat

Ali pa so levo usmerjeni veliko bolj "fuknjeni" (beri "navezani"😂🤣) na denar...in se pri njih takoj,ko se začne okoli denarja "pripadnost" neha....

Meni recimo na misel na pride, da bi jim karkoli prostovoljno namenil.

To pa ni dobra reklama za donacije za ta forum...večina je tukaj levo usmerjenih (vsaj vtis imam tak),pa mi vseeno niti na misel ne pride,da nebi doniral za obstoj tega foruma...veš-nič ni zastonj.

Verjetno je fajmoster pri neki maši omenil v kaksni dolenjski vasici, da lahko to del dohodnine namenijo tudi politiki ...

Živ bog si ne more vsega tega izmisliti,kar vse levim po glavi roji🧐😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Peak nits je itak irelevanten,ker za normalno gledanje tudi v svetli sobi so novi OLEDi "polna kapa"...tudi npr. pri mojem CX (C10)  ki je počasi že v letih.

Težko boš našel sceno,kjer bi potreboval tako noro svetilnost....tako iz prve bi se spomnil le scene iz Transformersov,ko transformer (mislim da lih Optimus Prime) odtrga streho Escalade-ja in pogleda v notranjost z reflektorjem...zasveti,da te oči zabolijo...za max. sekundo mogoče🤔...to pa normalen OLED zmore BP.

Ajd,mogoče,če bi TV imel za monitor,čist belo ozadje in svetilnost,da ze tezko gledaš.

Po moje boš težko našel nek normalni primer,ki ga OLED nebi zmogel.

Še nekaj v razmislek-Samsung je leta in leta boril bitko z OLEDi ostalih proizvajalcev z svojimi QLEDi...pa je v bistvu sam bil pionir OLEDa!!!...leta 2013 je bil prvi,ki je trgu ponudil pravi RGB-OLED televizor!!!

Zaradi takrat ekstremnih stroškov v proizvodnji se je umaknil iz razvoja OLEDov vse do leta 2022, ko je spet vstopil v svet OLEDov (QD-OLED...).

Le zakaj se je samsung vrnil k OLEDom...sklepam,da ne za to,ker bi bili neumni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Alex napisal:

V trgovini so podobni pogoji kot pri večini doma, kjer se gleda TV v pretežno svetlih prostorih ( vsaj 10% vdor svetlobe skozi okno ali svetilk).

To vsak zase ve...jaz imam vse rolete na motorje,in gre roleta v večini skoraj čisto dol...za film pa obvezno tema...za svetlobo pa-v trgovini je praktično zmeraj hladno bela,doma pa al sončna ali toplo-bela...redko hladno-bela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Bini napisal:

Sem v Harveyu primerjal OLED od LG ja in mojega Hisense 65UR8S RGB

Ne TVjev primerjati v trgovini,ker so tam razstavljeni TVji v t.i.trgovinskem modusu (Store-mode,Demo-mode,Retail-mode ipd...)!!!

Primerjaš lahko TVje le v domačem modusu,doma (zaradi okolja,svetlobe itd.),pa še takrat šele po kalibraciji...vse ostalo je pesek v oči.

V trgovini lahko preizkušaš vse ostalo,razen slike in zvoka!...npr. kompatibilnost z zvočnimi standardi,podnapisi,OS itd....

Od slike pa lahko primerjaš le t.i.motion processing ipd....samo kvaliteto slike pa nikakor NE!,ker v demo modusi praktično vsi proizvajalci "navijejo" parametre tako,da TV izstopa med konkurenti...svetlejši,bolj žive barve,kontrast "do daske" itd...okoljska svetloba ti pa še dodatno "pljuva v župo".....ko pa prideš domov pa itak nimaš primerjave.

En redkih izjem je LG (a ne pri demo modusu)-LG ima v domačem modusu že skoraj perfektno kalibrirano sliko...torej če LGja v trgovini preklopiš v domači modus,boš videl,kaj lahko doma pričakuješ...a za primerjavo bi moral ostale TVje tudi preklopiti in kalibrirati!

Oprosti Bini-žal je tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne gre za to ("hitrost" ojačevalca)...gre za obdelavo slike v TVju,katera zmeraj traja...to je klasika v AV-tehniki.

Pri klasičnem AV-receiverju to popraviš z zakasnitvijo,pri tvojem ojačevalcu pa tega najverjetneje ni....če ima HDMI,pa najbrž ima.

Če ne,pa poglej v zvokovne nastavitve na TVju.

V bistvu nič posebnega...glej pod "time delay" ali "lip sinc" ali podobno...

Če ne boš našel pa vprašaj UI...zna včasih presenetiti...samo je veliko odvisno od tega,kako zastaviš vprašanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Slivka in ostali,kateri tega mogoče ne vedo....za nakup orodja itd...v zvezi z navorom pri vrtalnikih,vijačnikih,vrtalnikih za zemljo ipd...ne glede,ali so na baterijo ali kabel...

Obstajata dva navora,ki sta relevantna vsak na svojem področju...t.i. mehki in trdi navor.

Pri vrtalnih vijačnikih in vrtalnikih je večinome važnejši mehki navor. To je navor,ki narašča z počasnim višanjem upora...npr. vijačenju vijakov v mehke materiale (les,plastika...).

Pri udarnih vijačnikih in pri vijačenju trdih materialov (npr. železo,jeklo ipd)...npr. pri vijačenju metričnih navojnih vijakov pa je važnejši oz. bolj relevanten trdi navor...lep primer je npr. vijačenje avtomobilskih koles.

Pri klasicnih baterijskih vrtalnih vijačnikih je trdi navor nekje v rangu 2x mehki navor.

Torej,če ima 65Nm mehkega navora,po tem ma cca.130Nm trdega navora....cca.!

Pri drugih strojih je drugače,ker so vrtilne mase drugačne...

Pri npr. Parkside-u pa pazite,ker pri vrtalnih vijačnikih navaja le trdi navor,pol pa raja misli,kako močen stroj,da je😂...

Pri udarnih vijačnikih pa preprosto lažejo...drugače si razne primere diskrepance ob testih ne gre razlagati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

...ja...ne moreš tudi električnih strojev med sabo primerjati...tudi odvisno od vrste prenosa v menjalniku (npr.polž,vs ravno ozobljenje ipd.),od obratov,mase rotorja itd 

Npr moja stara Makita HP2031 ima v prvi prestavi 850 obratov,in pri moči 710W zmore cca.30-45Nm (točnega podatka proizvajalec ne navaja...vir UI).

Bi človek sklepal,da je v primerjavi z DP4003 nekje "tam-tam"...mogoče kakih 10-20Nm več🤔...pa temu ni tako.

Čisto očitno je drugačno prestavno razmerje+drugi obrati rotorja itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnji čas mal več mešam lepila,tlak,beton...pa matram svoje ostale našine...nucam en stroj bolj za mešanje.

Pa je problem,ker so mešalniki praktično vsi čajnizi...ne glede al na baterijo al kabel...pa eni imajo samo desni tek,drugi-cenejši spet plastično ohišje menjalnika,nekateri spet nimajo "gasa" oz. variabilne elektronike...tretji elektroniko imajo,a za to nimajo tek levo/desno
Pa sem pri Povše-tu naročil  zelo star tip Makita 6300-4...za 195€....a me je Povše obvestil,da ni več dobavljiv.
Sem mu rekel,da rabim namesto namenskega mešalnega stroja...samo nekaj kvalitetnejšega,ne "čajniza"....me je takoj zaštekal,in predlagal model DP4003. Sicer ni tako "old scool" kot 6300-4,a še zmeraj masivna neuničljiva kompletno krogljično in igljično ležajena konstrukcija stare šole in še "Made in Japan"😃,kar danes med vrtalniki tudi pri Makiti že zelo težko najdeš.
Je model strogo za visokonavorska dela...za profesionalce za razna zelo zahtevna vrtanja z velikimi premeri...z močjo 750W in le 0-600 obrati (0-700 v prostem teku),a za to z navorom 73Nm😍.
Moj najnočnejši baterijski Metabo BS18LTX BL Qi zmore 65Nm mehkega navora...trdega pa 130Nm...ta makita pa po vsej verjetnosti veliko več...sklepam nekje v rangu 150-160Nm,ker ima menjalnik z motorjem veliko večjo maso,kar je odločiilno za "trdi" navor.
Glava proti pričakovanjem preseneča🧐😃...nima zaklepa (bolj robustno) in očitno Makitina Made in Japan🧐....samo glava je npr.na Amazonu več kot 80€,z ptt pa več kot 100€!

Sem najprej nameraval dokuputi klasično makitino glavo na ključ,pa ne bom...je za moje potrebe več kot zadovoljiva...tulec za zategovanje lepo prosto in precizno teče-moram pohvaliti👌.
Dodatni ročaj pove veliko o zmogljivosti stroja...komplet kovinski kjer čisto objame 43mm vrat...v primerjavi so ročaji za baterijske vrtalne vijačnike le z "kleščami", ki ne objamejo po celem obodu stroja...navdušuje pa tudi sponka za pas,ki se "pospravi" v stroj😃👍...ima celo blokado za trajno delovanje,kar marsikater "mešalnik" nima.

V setu je le stroj in ročaj-nič dodane "solate"...še šipke za globinsko omejitev na ročaju ni...to mi je všeč-nič peska v oči.

Če bi pa moral kaj pograjati,je le 2,5m dolg kabel....je sicer kvaliteten in mehek,a vseeno-ni gumasti....čez tri leta bo šel dol,in 4-5m gumasti gor🤔.

Je bil "v igri" tudi "Made in Germany" Metabo BE75-16 kateri že ima 4m gumasti kabel,2Nm več navora,preklop levo/desno na komutatorju...a nima tako kvalitetne glave,nima sponke za pas,krajše ohišje menjalnika (slabše za "mešalce"),in dobrih 50% višjo ceno👎...pa je zmagala Makita😁

Pohvale Povše-tu za svetovanje,ker prej tega modela nisem imel "na radarju",ker sem sklepal,da je "čajniz",kot praktično vsi novi Makita vrtalniki....je rekel,da ta model radi jemljejo tesarji in mizarji za vrtanje velikih lukenj in žaganje z kronskimi žagami...lih zame😃.

In kot zmeraj-superhitro so poslali-še enkrat-pohvala👍

Vrtalnik DP4003 | Elektroservis in trgovina Povše

SHARE.GOOGLE

Vrtalnik DP4003 - Vrtalnik-vijačnik DP4003 Samozatezna glava 13mm

Dost klobase.

IMG_20260925_214957.jpg

IMG_20260925_215449.jpg

IMG_20260925_215615.jpg

IMG_20260925_215511.jpg

IMG_20260925_215354.jpg

IMG_20260925_215541.jpg

IMG_20260925_215553.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Vprašanje je bilo, če si ga kje zasledil, ker kar spremljaš stvari

Ah...pri teh računalniških je pri meni tako,da ko rabim.. al zase,al za kakega prihatelja,kar "not padem"😄...me pač zanima tehnika nasploh. Se mi zdi,da je ravno sedaj neko mrtvilo na tem področju zaradi cen RAMov,pomnilnikov in HDDjev...meni se je "usralo",da sem lih še taprav čas HTPC prenovil,ko so RAMi in SSDji še bili za dobiti po užitnih cenah....pr Zidoo-ju za predvajanje pa tudi kar se HDDjev tiče...sem pogruntal,da je kar se kapacitete za cvenk tiče,so trenutno še najcenejsi 2,5"/5TB HDDji...ok,zame je to še OK...

Me zanima,kaj bo sedaj z kitajci,k so pritisnili na področju RAMov🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Google AI pravi da HX850 ni Seasonic.

Screenshot_20260923_192513_Firefox.jpg

Za mojega starega HX-520 vem,da je iz Seasonicove stare G12 80+ bronze arhitekture,pa sem sklepal,da so vsi HX-i🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 13 urami je godlike napisal:

Kaj pa ASUS? Si ga kaj analiziral?

Asus🤔...sedaj ne vem,al si brcnil mimo al je moj spomin že "luknjast":blink:....k napajalnika še nisem imel od Asusa...

A misliš stare plate,k sem nekdaj kupoval le od Asusa...P5W DH DeLuxe,P5Q in P5QD Turbo...

Al misliš tisti MiniITX od prijatelja,k je na AM5 delal težave🤔...ta MiniITX je sedaj "raketa"in dela BP👌...cela tona BIOS updateov je rešila vse težave...je moral prijatelj nemalokrat k meni,da sva x-krat naštimala nov BIOS,k si ni sam upal😅....si je Asus veliko težav nakopal takrat...jaz od Asusa ne kupim nič več...zame pr platah pride v izbor samo MSI al Gigabyte (v tem vrstnem redu).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Corsair HX🧐-zanimivo...sicer dobra serija...delal za Corsaira Seasonic...imam tudi jaz HX-520, in je lih tako škripnil..."kar naenkrat ni štroma"....se najbrž spomniš ko sem pisal v PC temi....

Sem ga enkrat,ko je šel ležaj ADDA ventilatorja predelal na Sanyo-Denki San-Ace...mislim,da sem objavil tudi slike🤔...moram ventilator ven vzeti,ker ga je škoda...,preden napajalnik vržem za odpad...k se ne mislim "igrati" z popravilom...ziher je ziher,k z tem se ni za zajebavati...je že naredil svoje🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 11 minutami je godlike napisal:

Po 55 dneh prepričal Amazon, da je vrnil denar.

Amazon načeloma jemlje nazaj izdelke do 2 leti.

Ker je moj napajalnik imel 10 let garancije (če je prodajalec Amazon) in je bil star 8 let, sem šel v borbo.

Prvič je bilo kar nekaj borbe, da sem jim dokazal slovensko zakonodajo, da ne rabim vračat proizvajalcu RTM ampak imam pravico datu tudi njim in naj dajo na servis. Na koncu so kreirali etiketo za vračilo.

Torej eskalacija referenta k nadrejenemu. Nadrejeni s svojim šefom odobril vračilo.

In se začne agonija. Dali si mo status, da vračam izdelek, ki je bil viška dostavljen.

Zatrjevali so, da to ni težava.

Večina sogovorcev sploh vračila ni vidla, ker ga vidi samo drugi nivo podpore.

Na to bilo rečeno naj čakam 1 mesec, da ga procesirajo.

Potem par iteracij, da me nekdo napade, kdo je to odobril. Ja nevem, vi. Ja odobril je etiketiko, nikjer ne piše vračila in da bojo poslali mi nazaj. Seveda ni nikoli prišel.

No par dni nazaj sem podal uradno prijavo na EPC.

Danes pa poskusil ponovno. Končno je bil referent, ki je usmeril na pravi oddelek, tak je referent s šefom študiral in pojasnil, da je težava, ker je na 2 leti in da so prebrali, da ima 10 let garancije. Na koncu mi je ponudil dobropis. Seveda, tiste kreditne ni več. In dobropis je prišel v minuti.

Če bi vsi tako grizli, bi bil svet bolj pošten.

Kateri napajalnik pa ti je to škripnil,če ni skrivnost?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.