Skoči na vsebino
pred 13 minutami je Alex napisal:

Jaz bi potreboval nove ščipalke za rezanje prečk, ko jih zamenjujem na vratovih. S tem, da naj bi bile čim bolj ravne zgoraj, da lahko odščipnem prečko čim bliže vratu. A so te ravne zgoraj? 

Mislišvna eni strani ploske.. ne-niso....so bolj za zmogljivost ne glede na finiš.

Če se ne motim...pač sklepam🙄...tiste prečke so iz medenine?

Ima Knipex "vse živo", in pri npr. elektroničarskih vem,da navajajo kak tip "ugriza" oz. ostric gre pri kleščah.

Sem lih na šihtu...bom proti večeru prebrskal in pogledal,kaj imajo vse za tak namen in objavim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet nekaj zanimivega v moji Knipex zbirki.

Nebi predstavljal "kar ene" klešče,a so res "posebne"...mogoče za koga zanimive.

Gre za ščipalne klešče z posebno geometrijo oz. brez klasičnega tečaja-nemogoče,da ste kaj takega kje drugje že videli-Knipex patent drsnega "tečaja",ki prenaša središčnico na začetek rezila,kar je z klasičnim tečajem praktično nemogoče.

Klešče so za svojo kompaktnost-dolžino 18cm izjemno zmogljive-zmorejo ščipati piano žico do fi-3mm😲

Presenetljivo je tudi dejstvo,da še zmeraj izgledajo kot klasične ščipalke.

Bom prilimal še slike drugih dveh tipov ščipalk,ki sem jih tukaj že predstavljal...in katera imata oba enako zmogljivost...tukaj se vidi,za kaj pri teh kleščah gre.

Seveda ima vsak tip svoje prednosti in slabosti...pač odvisno,za zaj rabiš.

Je pa proizvodnja takega tipa klešč izjemno zahtevna,in seveda je za to cena tudi temu primerna-50€ je že zelo lepa cena.

IMG_20250424_211108.jpg

IMG_20250424_211123.jpg

IMG_20250424_211140.jpg

IMG_20230316_170215.jpg

IMG_20220302_192755_1.jpg

IMG_20220302_192615_1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stara tehnika (Hi-Fi, računalniki, elektronika,...)
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Alex napisal:

Dokončno mi je crknil odlični CD player Marantz CD 63 Special edition. Kupil sem ga v devetdesetih in je odlično služil. 

Tako, da je prišel čas, da nabavim novega. Sem gledal malo cene in so dan danes res poceni proti takratnim cenam.Spomnim se, da sem leta 93 dal  zanj v Trstu 750000 lir. Lahko si prestavljate, koliko denarja je takrat to bilo. Danes sem naročil novega in sicer tega:

https://sonusart.si/marantz-cd6007-cd-predvajalnik.html#color=157

Upam, da bo dobro služil tudi ta še toliko let. 

Čestitam😃👍

63ka je bila zelo popularna...a si imel kot pišeš SE,ali Ken Ishiwata edicijo?

Ker SE je bil dejansko boljši od navadne verzije...Ken Ishiwata pa je hila bolj za "cvenk nabirati"...v primerkavi z SE verzijo je imela le dva ali stiri ...se ne spomnim točno🤔..."boljše" (domnevno boljše) kondenzatorje v izhodmi stopnji analognega izhoda...o ceni pa mislim,da ne rabim omenjati,da je bila pribita do konca...

Jaz sem takrat ...mislim,da leta 92...kupil svoj prvi CD-player Sony CDP-791 v USA je bil identičen  kot model CDP-111ES (vstopni že ES klase).

In še danes dela...le gumico predalčka sem moral zamenjati...in imam na rezervi celo en nov laser-modul😃...ziher je ziher😄

Sem pa trenutno tudi v planih ene investcije...da vidim,kako bo z financami itd...ne vem,če mi rata "zriniti skozi",k ne bo poceni😟...a več o tem,ko bo zadeva zrela...mogoče čez kake 2-3 mesce🙄

Če rata,bo seveda sledil prispevek😉 

@Alex...če se ti bo dalo,ko bo dovolj zrelo,napiši kaj,kako igra,kaj se ti dopade,kaj ne itd...

Meni normalno to,kar danes dobiš gre na živce,če melje in melje🤨,preden začne predvajati...takrat v zlatih 90' ih....sekunda,dve in je že igralo😃

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano

Ne bom pihal ne levo,ne desno-samo dejstva,da imajo sedaj tud penziči "pun qurac vsega"...in od kar je Rupar "skup nabral ubogo gmajno","kahel" ima "prazno gumo",in z takimi,kot je to "Celje",ko dobiš "zaklep v gobec"...teče levemu polu voda v grlo,"palčka pa grabi panika,k...ja kdo pa še hodi na volitve?

Tako ali drugače...zanimivo bo,kot že dolgo ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)

Tudi en dober...že star več kot 5 let...ko sem lih vzel prvega Xiaomija Mi Note 10...nooor telefon,se mi še sedaj joče za njim...še zmeraj dela itd.....sam k izgubi podporo posodobitev,začne pesati baterija in "jebi se"...

Res stroooj😃....ajd,pa ga je tudi čas povozil..vseeno zanimiv video.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
Pravkar je FuManchu napisal:

Redmi ima moja in je veliko slabši od mojega. Bom verjetno kar na xiaomi ostal.

Sva že dva...sicer sta Poco in Redmi daaaleč od slabega telefona,a se je treba zavedati,da "nič ni zastonj"...nekje tako ceno morajo dobiti...seveda je lahko tud toliko RAMa in SSDja kot pri dražjih modelih,sam je pač drugi tip itd...in na koncu se "nabere" 

Res je,da večina normalnih uporabnikov ne bo pogruntala razliko...a z casom,ko se nabere "dreka" in baterija pocasi začne pešati....

Kot rečeno-nič ni zastonj.

Moj 12Pro je star 2let in 7 mescev...mogoče čez kakega pol leta presaltam na na 15ko...ne vem še...bom malo spremljal kako se bodo gibale cene🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 59 minutami je Jest napisal:

Realmi je budget varianta (torej se malo cenejša opcija).

Realme nima nič z Xiaomijem...je v bistvu Oppo-tova budget verzija,ki se je z časom razvila v svojo znamko.

EN.M.WIKIPEDIA.ORG

...torej direktni konkurent Poco in Redmi..glede na to,kak telefon pač gledaš.

pred 28 minutami je Scr3am napisal:

Jaz imam magic 7 pro in je res stroj. Na zacetku mi ni bila vsec ta vesolska izbocena kamera, ampak vidim da ima xiaomi identicno :).

Logično...pr optiki se ne da kaj dost "čarati",in če hočeš dober fotkič ni dovolj samo dober optični čip,ampak tudi dobra optika....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 4 minutami je Scr3am napisal:

Tudi vprasanje, ce bi ti polnil z 120W. Meni huawei  ali honor ne polni. Vrjetno QC oz. katerikoli protokol imas omeji tok. V kolikor telefon ni ful prazn ga polni pod 20W, ce je pa telefon bolj prazen ga pa polni z 30W. Vec kot 30W se nisem videl pa je polnilec 45W. Pa ze 45W polnilec ga napolni zelo hitro.

To je en od razlogov,za kaj se držim Xiaomija tud pri polnilcih...pa še tu je pol odvisno keri kabel uporabljaš,če hočeš "neoriginalnega" (pač zaradi upogljivosti itd.)...sem že veliko pisal o tem v tej temi...

Za 120W pa ti lahko potrdim...če telefon zmore,uporabljaš tapravi kabel...res za 5min. vtakneš in gremo naprej...fila k blesavo-res noooro.

Ne uporabljam pogosto...se pa zgodi...

Pišem zmeraj za te telefone,ki to zmorejo  (120W polnjenje) lih za to,ker pri tem izključiš telefon kot "ozko grlo"...tu po tem ni dvoma,in je odvisno samo od tega kak polnilec (avtopolnilec) al powerbank uporabljaš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 17 minutami je FuManchu napisal:

Še kaj podobnega, kot xiaomi? Kšna nepoznana znamka, da ima dobre telefone?

Ne...samo Xiaomi😄😉....hec,hec😄 

Da ne bo pomote,k ne vem koliko veš...Xiaomi so tri klase:Poco,Redmi in Xiaomi.

Za druge firme,pa naj kdo drug kaj napiše...jaz nimam z drugimi izkušnje...sin ima trenutno Samsung S22 (se mi zdi🤔),sam nič kaj dost ne govori o tem....baterija pa vem,da ni bog ve kaj🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 56 minutami je Jest napisal:

To, da nekdo večkrat razbije telefon, je dejansko problem lastnika takega telefončka ;) … Če je bolj “štoraste” sorte… potem je verjetno res bolje, da vzame nekaj cenejšega ali kaj bolj robustnega

Bom rekel...ne nujno...

Veliko je tudi odvisno,kaj uporabljaš za "zaščito" telefona.

Tašča,k je bolj "uničujočega karakterja"😅 in žena...njima sem kupil malce boljše ovitke z pravim usnjem...res top👍 

I just found this on AliExpress: 
€16.45 | For  For Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 4G 5G Luxury Dot Genuine Leather Case For Redmi Note 13 13 Pro Plus Wallet Phone Cover
https://a.aliexpress.com/_EJkurrW

Jaz in hčerka pa take enostavne...

€3.17 | Mi 12 Mi12 X 12x Pro Case Luxury Original Square Liquid Silicon Lens Protection Soft Phone Cover For Xiaomi Mi 12 Mi12 X 12x Pro
https://a.aliexpress.com/_EvWk0Ag

Jaz pa ko grem od doma...predvsem zaradi službe...na vlaku al na lokomotivi...se vcasih mudi,in ko greš skoz "brižito" prec "pokneš" ob zelezo....pa skoz uporabljam tok za na pas (črnega seveda)...sem se že nekdaj navadil na to,in mi je veliko bolje kot direkt v žep...

€3.55 | Outdoor Camo Bag Tactical Phone Holder Sport Waist Belt Case Waterproof Nylon EDC Sport Hunting Camo Bags in Backpack
https://a.aliexpress.com/_Euv9F4C

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 40 minutami je Jest napisal:

si je pa treba vzeti malo časa, da odstraniš nepotrebne aplikacije in igre, ki jih kar mrgoli ;) …. pa vsake toliko časa je treba malo “spucat” zadeve ;) 

Jep...to je tisto,k vsake toliko časa moraš pregledati,da ti reklam ne meče pr cenejših telefonih...je teh tuturialov na youtube kolk hočeš,tako da tud za laike ni problem spucati telefon...pač nekje morajo not dobiti za tako ceno...pr Xiaomi seriji pa tega praktično ni...reklame mislim...vsaj pr mojem starem Xiaomi Note 10 in sedaj pri 12Pro tega ni.

Skratka,če se mal potrudiš,popucaš,zna biti Redmi,Poco (domnevam) res top za cvenk....drugače pa...kakor kdo-nikogar ne silim😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je g.Wankel napisal:

Majo ostali tudi izbiro, ali samo kar šef določi? :D 

"Nemaju prava glasanja"😄🤣...oz. nimajo pojma o telefonih in specifikacijah.🧐

Ne vem...saj možno,da je kak Samaung itd...sam skoz jim in sebi vse jaz nastavljam in rihtam...

Ne rečem za Poco-ista firma,sam k nimam izkušnje,če so tudi na ravni Redmijev...

Jaz za normalne uporabnike zmeraj svetujem Redmi Note...če ti je važno filanje pa tanajhujso varijanto,in to je to...čeprav tud z 65w filanjem je že raketa,k lahko japček sam sanja...o cenah pa mislim,da ne rabim pisati...

Če ti je pa cena manj važna...pa itak kakor kdo hoče.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Če se razbije Mazda še ne pomeni, da je slaba. Mogoče je slab voznik, ne pa avto? 😁 Ne poznam človeka, ki bi šel z Androida na iOS in potem nazaj na Androida. Se popravljam, tvoj sin je prvi. 😆

Primerjava z avtom ni na mestu...sam dobro veš...avto se mora razbiti,da čim bolj zaščiti potnike in voznika.

In gledena to,da obstajajo telefoni,ki se ob nekem normalnem padcu na tla ne razbijejo in dalje delujejo BP...ne bom govoril o Nokiah...

Bolje je pogledati kak zanimiv video...tukaj en zanimiv o Nokiji 6 vs. 3310...je Nokio 6 imela tako žena,kot tašča...in tašča,kar dobi v roke-razbije😲 

Dugače pa o teh..."ne poznam človeka,ki bi šel z Androida na iOS in nazaj".....ja,ja...rekla,čula,kazala...

Pri "razbijanju" japčkov...mislim,da komentar ni potreben.

In zanimiv video,kako je ta Nokia 6 narejena...tega pr jabčku ne boš našel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Glede na orodje pri tvoji hiši bi pričakoval edino 😃

image.jpeg

Tudi z tem imano izkušnje👎...sin je "jabčke" imel dva X..in vsak je bil še pred starostjo enega leta razbit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 10 urami je sportman333 napisal:

Meni tamau doma najeda za Xiaomi 14T.....ima kdo izkušnje, nasploh s to firmo, poleg @FuManchu?

https://www.telekom.si/e-trgovina/telefonija/mobiteli/p/xiaomi-14t-12-256gb-titan-crna#obroki:mesecno&tabs:vezava,podrobnosti

Mi smo doma vsi na Xiaomi-jih razen sina (se je odselil,tako da ne šteje😄).

Jaz sem pred cca tremi leti šel z Xiaomi Note 10 na 12Pro,hčera,žena in tašča pa so zmeraj dobile tisti čas najboljšega Redmi-ja Note (zmeraj Pro+ 5 G)...hčerka 11ko,žena 12ko,tašča pa 13ko (12+512GB,200MP,5000mAh,120W,in prvi Redmi Note z kovinskim ohišjem-ogrodjem...takrat za 384,5€ prek Amazona😃👍)

In vsi zmeraj z 120W polnjenjem (čeprav skoraj nikoli ne polnimo z 120W ampak večinoma z 65 ali čez noč z 20W) z dvemi vgrajenimi baterijami (da si delita tok) in t.i.heathpipe hlajenjem.

Meni in ostalim so ok,in bom najbrž na Xiaomiju tudi ostal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Boss napisal:

Ampak moram pa rečt, da ti manipulacija ne gre glih dobro od rok. Kolesarski protesti so se začenjali v petek po 17 uri. Saj vem, da boš zdejle govoril, da lažem, ampak če pogledaš posnetek se vidi, da je sonce že lepo šlo dol na zahodu za hiše in je glede na datum to moralo biti posneto okoli 19 ure.

Imaš prav👍...kolk jih je pa bilo🤔?...kolesarjenj mislim.

pred 8 urami je Tilen5 napisal:

Morm mal
Fox Tv Fire GIF by Bob's Burgers
prilivat.

Čak mal🤨...bom jaz nadaljeval v kolesarskem😂😉...se ti bodo še v spanju dolge klobase prikazovale🫣

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
pred 31 minutami je g.Wankel napisal:

Ja, sem se kar konkretno zamislil, če penziči nimajo kaj pametnejšega za početi.

Hvala bogu, sta moja dva normalna.

Vem,da nisi tako neumen...pa ti bom vseeno "narisal"...nisem mislil penziče...oni lahko z svojim časom počnejo kar hočejo-oni so svoje že oddelali.

Mislil sem kolesarje,ki so praktično vsi "pred penzionom"...in v petek dopoldne (in še veliko naslednjih dni-"še pomnite tovariši") imajo čas kolesarit za privilegije ali pa za plačilo🧐.

To je današnja levičarska mladina...nič nebi delali in samo pravice imeli....

Ma,saj sam to dobro veš...sam k so "naši",pa ne smeš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
pred 5 minutami je AmpeR napisal:

Ej, ma da ni slučajno pr teh zombijih prisotna hipnoza? 

Ej...od kje vam take🙄....se je za zamisliti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

samo starostna skupina je malce drugačna :D ...

Evo razlike.

Kolesarji v petek-24.04.2020...sami mladi...domnevam da FDVjevci ipd...lenuhi.

In protesti v Celju v torek-26.11.2024...v veliki večini starejši.

Se vidi,kdo ima cajt cel dan zabušavati in piciklirati,k jim ni treba na šiht.

Da za misliti,a ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 urami je Mraušk Mčk napisal:

"Jo dela", ne pa "se dela".

Tole ne paše v rubriko pohvalite se, ampak v rubriko pohvalite svojo ženo

"Od hudiča" ženo ima...res,moram pohvalit👍...sta se z mojo tako ujele in klepetale,da midva z Binijom skoraj nisva prišla do besede😂🤣

@Bini pozdravi jo...in dober  tek obema😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.