Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 17 minutami je Jest napisal:

Ne... temu se rece "najnovejša moda" ... :P ...

Samo problem je nato normalnega smrtnika prepričati,da je to najnovejša moda,če ta traja že dolga leta.

Isto pri "trenerkah"...vse mule in mulci jih nosijo...zmeraj nonstop in vsepovsod

Se sprasujem,le kaj "trenirajo"🤔...pa po moje niso športniki...po vsej verjetnosti samo denarja nimajo....tako pa pač bolj "fancy" izpade.

In še se tega najde pri mladih in starih....superge k vsem oblačilom za vsako priložnost....kao neka moda...a v resnici imajo najbrž le en par ali dva,za res kvalitetne usnjene čevlje pa ni cvenka.

Moje mnenje.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Fejk graf? Se pravi, da so res Hrvatje pred nami, tako kot trdi @skritikrt tukaj.

Eh, ja...

Da smo oboji reveži je jasno kot beli dan...kašna Švica neki-ptičurina je spet nekaj hudega pokadil al pa direkt na špricko...z polno ritjo...saj vemo..."se lažje laže"...

Pa že,če so nas ujeli🙄...a ni dovolj nazorno v kakšnem dreku smo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)

In se je obrnilo čisto drugače...žena mi je 15ko zaplenila,ker jo tako dolgo nisem aktiviral..."kolk je luškan,k je manjši..."😲🤣...njen Redmi 12Pro+5G tudi počasi peša pri bateriji...ma,naj ji bo😄...tako dobrega telefona še ni imela...jaz pa sem vseeno vzel  Ultro😄

Si nisem mislil,da me bo manjši disolay tako...ma ne bom rekel "motil"...čudno mi je bilo🙄...oči tudi že počaai pešajo na blizu,in mi je boljš večji.

Ajd češnja na torti je še malce večja baterija in ultimativna tele-kamera...

Ok,je volk cel in koza sita...al kako se že reče🙄

IMG_20260207_190749.jpg

IMG_20260207_190729.jpg

IMG_20260207_190729.jpg

IMG_20260207_190749.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano

AEG...ne rečem...jaz imam drugačne izkušnje z koncernskim Electrolux hladilnikom...sem že pisal o tem...je od znotraj pleh čist zarjavel...al je bila kaka napaka pri odvodu kondenza al kaj,je po par letih čisto "zgnilil"...pa je bil orng čez jurja z displayem na touch,kao-INOX itd...

Koliko je tukaj enakega z AEGjem ne vem,sta pa oba iz istega koncerna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je g.Wankel napisal:

Napisal sem samo, da ne jamraj o nizki plači, ker vsi vemo, da to ni.

Ne piši izven konteksta-šlo je za dodatek "prvorazrednim",katerega omenjena gospa vsaj po mojem mnenju ne zasluži.

Ker pa je "vaša",in "kaj boš ti naše pljuval",si moral...in ker ne znaš drugače zaradi "slovenskega nacionalnega športa",pa prcaš na plačo (svojo pa seveda skrivaš)-zunaj te ni nič,znotraj si pa votel-čisto brez vsebine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je g.Wankel napisal:

Večino zgodbe si že sam spisal.

Za karte na mizi lahko pa čakaš kolikor želiš, ampak jih ne boš dočakal :)

Se mi je zdelo...samo "prcaš",ko pa kdo pokaže z prstom na tebe pa "rep med noge".

Toliko o g.Wankelu

Vsa čast.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je godlike napisal:

Mislim, da je razlika večja.

Veliko je tukaj "rekla čula kazala"...določeni starejši imajo več,pa ne veliko...bolj je na tem,kake cuge dobiš in kake šihte...starejši dobijo seveda boljše,mlajši ga pa nafukajo...če si instruktor je pa druga zgodba,samo teh jebolj malo...mularija pa-vem od tistih,ki so šli od privatnikov k SŽ...v poprečju kot sem napisal 200-300€ več.

Na SŽ je le nalo več reda in so pravičnejši turnusi,za to pa jih je zadnjih par let kar nekaj prestopilo.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Glede na to, da praviš, da ni sposoben, da drugače ne bi bil v javnem sektorju.

Ne trdim ampak sklepam,ker domnevam,da imajo programerji v privat firmah boljše plače...vsaj sposobni v dobrih firmah....pač trg dela,kjer bo sposoben šel v boljšo firmo,katera nudi boljše plačilo.

Pred eno uro je godlike napisal:

Tudi ti imaš privat firme. Zakaj si potem na SŽ?

Ker imajo strojevodje tam le cca.200-300€ več pri veliko slabših delovnih pogojih. Nastopi daaaaleč od doma-npr je iz Ljubljane in mu naročijo nastop v Dobovi-pelji se z službenim avtom v Dobovo,in se ti 12ur šihta začne tam...konča npr. v Hodošu in "beži domov" kakor znaš...

Moj čas je nekaj vreden,ker imam družino in svoj lajf...mladi pa...je žalostna zgodba,kaj delajo z njimi pri privatnikih...tistih 200-300€ si lahko v rit zarinejo za takšne pogoje.

Pred eno uro je g.Wankel napisal:

samo zgodbo pač poznamo in tudi tvoj ''100€ nad minimalcem''

Pa napiši kaj več o "zgodbi"-bom z veseljem prebral....in karte na mizi tudi čakam...ti samo piši👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 26 minutami je godlike napisal:

Jaz vem da strojevodja, ki ga jaz poznam, zasluži več kot programer.

Pa ne pozabit na benificiran staž 😉

Tudi več kot dober programer v javnem sektorju.

V janem sektorju vemo,kako je...sklepam,da ni lih nek sposoben programer,ali se mu ne da,če je v javnem sektorju.

Pa,a dela sobote,nedelje,praznike,na terenu,nočno vsak drug šiht...bi prej rekel,da "je lahko z copati v službi"-drži?...pa če se kaj zmoti...a je komu kaj hudega...se lahko zmoti?!!!

Niti približno ne moreš ta dva poklica primerjati.

Sem že pisal-2300€ neto z vsemi dodatki za nočne,sobote,nedelje,praznike,terenca,stalnost,napredovanjem,prevozom in malico...a to je fajn plača za strojevodjo z takim stažem pred penzionom?

Z izpiti za 10 serij-od starih "škrpet" do najnovejših serij,stroji za 6 milijonov € in več,da se o potnikih in tovoru ne pogovarjamo,vozim po celi Sloveniji  od Kopra,Sežane,Šapjan,Jesenic,Dobove,Maribora vse glavne proge pretežno potniške vlake,pa tudi tovorne...ne me jebat...pa ne bom začel še o odgovornosti itd...

@g.Wankel pa daj še ti vse na mizo,k si zmeraj tako...nevoščljiv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 29 minutami je g.Wankel napisal:

Mislim, da ste strojevodje zadnji, k bi kakorkoli jamral :) 

Si ocitno narobe razumel...mišljeno je bilo "jaz bi tudi take zganjal za tak cvenk".

Ce si pa mislil mojo plačo...moja osnovna plača je sedaj slabih 150€ nad minimalcem...in tebe nevoščljivost matra😂🤣...a greva zamenjati?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Povem ustno komot.

Ne maram pa vsega oglaševat. Najboljše da še napišem kje je pospravljeno in kdaj grem na dopust. Pa še kakega romuna tag-am.

Kaj pa imaš pospravljeno😄. Jaz skos kje kaj nucam,in je malo tu,malo tam...bodo mi morali najprej celo bajto "pospraviti",če bodo hoteli vse odnesti😂

Samo res...bi moral psa nabaviti...aja...že imam...

Pa ograjo zapreti.. tud imam🤔...

Pa vseokoli kamere...aha-tud zdrrihtano🙄...

Pol pa naj pride,kdor hoče...po možnosti takrat,ko bom doma,da mu bom pomagal....aja,smo tudi že imeli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je x-layer napisal:

Sam imam udarni vijačnik Makita TD022D - ampak to je premočno za neko fino delo. Tega zdaj bolj uporabljam za vijačenje lesa in podobno...

Za prenosnike sem si omislil Wiha SpeedE - https://www.amazon.de/Wiha-43631-Elektrischer-Schraubendreher-Schwarz/dp/B07V7VJ14J

IMG20260122195645.jpg

Potem pa sem še zraven vzel WIHA microBit set - https://www.klium.com/en/wiha-7000sk65esd-microbit-set-esd-assorted-66-pcs-incl-box-39971-29163

IMG20260122195655.jpg

Ja res je...TD022 je res "adijo pamet"...človek ko ga v živo vidi si nikoli nebi mislil...pol pa,ko enkrat preizkusiš...za kakšnega domačega mojstra,ki stanuje npr. v bloku,in res ne rabi "mrcino",zna biti polna kapa. Je zelo priljubljen za "pleharijo" z samoreznimi vijaki ipd.

A kot pišeš,za fina opravila lih  ni namenjen.

Uuuu😲-Wiha SpeedE🧐👍...sem slišal veliko dobrega o njem,ko sem gledal takšne...samo ni lih poceni...kot pač vsa dobra roba.

Sem gledal tudi Wessel 220 USB z USB-C (zadnja verzija),a sem se zaradi TD022 in baterij odločil za DF012DSE.

pred 4 urami je Alex napisal:

(Boss-u bo všeč)😁 

Zadetek v polno😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 52 minutami je Alex napisal:

Ti imaš to manijo na orodje, nekateri pa kupujemo vse živo za kitaro. Kar rabimo in kar le občasno. 

Prav  te dni sem naročil tak odštekan mikrofon za snemanje. Nisem ga videl ali slišal še pri nikomur v živo a me je na par posnetkov snemanja navdušil  Že samo ime ima zanimivo (Boss-u bo všeč)😁 

WWW.THOMANNMUSIC.COM

Link ne dela😕...daj magari kako sliko🙄...me res zanima.

Dajte ostali...ne sam zase držati,kar vas veseli...objavite...mogoče še koga drugega zanima.

Imam izkušnje,da npr.sodelavci in kokegi...v pogovorih ugotovim,kaj ima,je kupil itd...od npr.orodja...mene tudi zanima,že da izvem kakšne so izkušnje ipd...pa nič ne povedo.

Ne samo zase držati...

Npr.,ko sem imel namen kupiti cirkularko od DeWalta DWE7492..takrat je bila draga za popizditi...sem plačal orng čez 900€, k se jo nikjer ni dobilo...sedaj je cca. 300€ cenejša...in sem kolebal...in cčisto slučajno vprašal sodelavca...in pravi,da ima eno poceni Einhell-ovo...in je rekel,da je porazna...da od vibracij sama spušča žagin list itd...skratka-katastrofa...kaj šele za kakšno bolj precizno žaganje...je rekel,da če hočem res dobro,da naj kar kupim.

In mi ni bilo žal...to ti je nasvet brez kančka faušije.

To je tudi del tega,za kaj tukaj objavljam...ne samo,ker imam jaz z tem veselje,ampak,ker mogoče koga tudi zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Skritikrt, toplo priporočam ogled tega filma ... 😁

Ja...imaš prav...bom vse prodal,ali pa v smeti vrgel😃👍...samo,da boš vesel....😉

NE😂

Samo...je fino biti pameten,in drugim "soliti pamet" in "na dušo oz. vest pihati" kaj in kako bi se naj obnašaali in počeli,....sami pametnjakoviči...od Grete naprej...in tudi tukaj se kakšen "brihten ekolog😇" najde...vsi pametni🧐🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da tema ne pade v pozabo-predstavitev Makitinega "posebneža" za vijačenje manjših vijakov.

Gre za Makita DF012DSE,ki uporablja njihov 7,2V sistem baterij.

Imam sicer tudi TD022DSE udarni vijačnik-res "volk v ovčjem kožuhu",a je "udarni",in ni tako primeren za občutljivejša vijačenja v plastiko in pri elektroniki,kjer npr. plošča tiskanega vezja hitro poči (PC)...

Posebnost vijačnika je posebna konstrukcija nastavitve navora,ki deluje "mehansko-električno". Deluje preko vzmeti,ki deluje na stikalo. Stikalo pa pri doseženju nastavljenega navora izključi motor. Torej nič mehanskega "preskakovnja" in "nabijanja".

Na podobni način delujejo električni vijačniki v industriji na montažnih linijah...a to je posebno industrijsko orodje...

Sicer bi lahko kupil le stroj,a ker so baterije sorazmerno drage,sem se vseeno odločil za nakup seta z dvemi baterijami,polnilcem+kovček.

Kovček je radodarno "debel",in požre tudi več baterij,svetilko in udarnega TD022...a bom za shranjevanje vseeno uporabil raje Makpac,da bo bolj pregledno pospravljeno....za "na teren" pa je kovček "lih tapravi"😃👍

146€ na baumarkteu.de (ga že nimajo več🧐)

Tukaj ga lepo predstavi.

IMG_20260116_093047.jpg

IMG_20260116_093111.jpg

IMG_20260116_093136.jpg

IMG_20260116_093309.jpg

IMG_20260116_095944.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj...vsak ima zase prav. Jaz zase vem,da brez tega...ma ne bom rekel,da "ne gre",ker večino mansarde sem naredil brez...ma vseeno npr. za puščene strope še preden je tlak izravnan rabiš "šlaufvago", za predelne in ostale stene itd...ja vse se da,a enkrat,ko probaš z tem...ma je razlika kot dan in noč....bom kar rekel "ne gre"....oz. za tak cvenk "bi bil butelj".

Zmeraj je kak problem...al razdalja,al si sam itd...zmeraj nek problem,ki ga moraš po ovinkih rešiti.

Pa če pogledam le stroškovno-koliko stane npr. 3-4 m vaservaga...koliko stane kvalitetna vrvica za označevanje,koliko stane "šlaufvaga" (in je običajno še brez cevi) itd.....

Bom omenil samo privatnika,ki mi je delal tlakovce,izolacijo,plato za vrtno hiško itd. (sem vse že tukaj predstavil)...ko so pripravljali šolungo za plato,in je prinesel kufer z rotacijskim laserjem...res profi za gradbince neka huda firma...SOLA al nekaj takega...je rekel da stane kot en avto😲...je rekel,da brez tega ne gre...je rekel,da nima toliko denarja,da bi si lahko privoščil delati brez...ne iz časovnih,in ne stroškovnih razlogov...enkrat zajebe plato in ima strošek not...ma je brez veze debatirati.

Za "civilne" namene pa za tak cvenk ni alternative.

Ajd,saj lahko brez...tudi brez avta lahko...vzames kolo ali peš,pa gre...sam je malo razlika....

Mi je en sodelavec rekel...k ima Bosch 1x360° laser...takrat še za cca.130€...ko sem mu omenil,je rekel "samo vzami in ne premišljevati"....je rekel,da je to ena najboljsih orodij,kar jih ima...in res je.

Šele ko imaš,vidiš,kaj ti vse olajša in prišpara čas,jezo itd...in na koncu je sigurno precizno.

Za to sem pa tudi objavil takš

ne slike,da se vidi...ravnost zidov,vogalov,elementov itd...

In...ni brez razloga,za kaj sem šel v nakup dodatne baterije...3x lahko ugibaš za kaj....sigurno ne za to,ker je skoz pospravljen v kufru...

pred 7 urami je Scr3am napisal:

je bil naslednji dan v lidlu

Možno pred kratkim...mogoče,a dvomim...mogoče 1x ali 2x360° ....vsaj jaz se ne spomnim,da bi kdaj imeli 3x360° verzijo🤔...in toliko dodatnega pribora...rotacijski tripod,rotacijski nivelirni magnetni nosilec (izjemno koristen za suhomontažo) itd...možno,a dvomim...za tak cvenk pa sploh ne.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.

In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.