Skoči na vsebino
Kaj poslušate?
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

To ni The Road to hell ampak nas bo še vedno vsak december vozil domov za božič (Driving home for christmas). 

Meni en boljših božičnih komadov,ki ga res rad poslušam.

Mi je lepo,da je Rea našel svoj jaz in srčno zadovoljstvo v glasbi,ker je bil bolj duša Blues-a,čeprav so založbe z njim bolj preferirale komercialo.

Škoda ga je-en velikih nas je zapustil🥺

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)
Napisano (urejeno)

Tokrat nekaj malega o delavniških fenih...

Imam sicer že dva fena...enega res starega z 1600W od Iskre z brezstopenjsko regulacijo temperature...zadaj vrtiš velik obroč pri vhodu zraka...dela simpl na potenciometer....že leeeeta dobro služi,in je večinoma v vrtni uti kot pomoč pri zagonu žara (tapravega žara  na oglje😋,ne takšnega na plin)... In imam še enega simpl iz Lidla-model "PHLG 2000 E4" na dve temperaturni stopnji-simpl na stikalo,že z 2000W dovolj močen,in zmore max. 550°c...za 10€ z 4 šobami čist ok.

Za tiste,ki tega ne vedo-obstajata dve vrsti delavniških fenov,ki se pa razlikujeta po max. temperaturi,ki sta jo zmožna doseči. Večina so taksni kot sta moja dva zgoraj opisana,ki zmorejo 50-500°c...mogoče tu pa tam kakšen z max.550°c...pištolski,ravni,z regulacijo in brez itd...

Druga-"kraljevska" klasa pa je bolj redka in tudi dražja,ki ne glede na vrsto regulacije zmore do 650°c...z simpl regulacijo ali pa  digitalni.

In ravno danes je v Lidlu v akciji fen najvišje zmogljivostne kategorije z opremo na stroju,ki jo običajno dobiš le pri najdražjih fenih priznanih proizvajalcev kot je npr. Steinel.

WWW.LIDL.SI

Parkside Pihalnik na vroč zrak - natančna nastavitev temperature v 10 korakih od 50-650 °C preko zaslona univerzalna naprava za...

Ta fen "kraljevske" klase  model "PHLGD 2000 D5" zmore  50-650°c z 2000W,digitalno regulacijo temperature in posebaj večstopenjsko regulacijo pihanja. Ima osvetljen dvobarvno osvetljen LCD,med regulacijo temp. prikazuje nastavljeno temp.,po tem pa takoj avtomatsko preklopi na prikaz dejanske dosežene temperature-torej stalno prikazuje temp.,ki jo oddaja!😃👍. Ima pa še eno fenomenalno avtomatsko (a tudi izklopljivo) t.i.cool-down funkcijo. Ima tristopenjsko stikalo,in pri polozaju za izklop dela še naprej,in ohladi fen na 50°c,in šele takrat izklopi😲😃👍. Med hlajenjem pa teče tajmer do "nule",da če spremljaš,da veš,kdaj se bo izklopil. Res pravi "high-end" fen,ki pri drugih (npr.Steinel) takoj stane 100€+

Prijatelj,ki je strasten zbiratelj vinilk,ga je takoj šel kupiti,ker se zmeraj ubada z nalepkami na ovitkih vinilk...z navadnim nikoli ne veš kolikšnjo temperaturo oddaja,tu pa lahko v korakih po 10°c natančno nastavi.

V kartonasti skatli z 4 nastavki za 19,99€😃👍 (v nemškem Lidlu je pa 24,99€😲).

Na youtube je več posnetkov i tem fenu,a več "generacij",in se malenkost razlikujejo...po barvi LCDja,ali ima,ali ne "cool down" funkcijo itd...ta je pač tazadnja.

Zelo priporočam,če bo za kakšnega interesenta še kaj ostalo....

IMG_20251222_160111.jpg

IMG_20251222_160115.jpg

IMG_20251222_103028.jpg

IMG_20251222_103106.jpg

IMG_20251222_103110.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ne vem,kje bolj paše al tukaj,al v temi za vice...

Ma naj bo tukaj.

K sem že toliko recenzij pogledal,mi sedaj youtube veliko okoli tega ponuja...in mi ven vrže to recenzijo.

Sem mislil,da crknem od smeha....tip mi ni znan...očitno "bosanc", in izgleda,da ima pojma o telefonih.

Ima pa izjemen "besedni zaklad"😂🤣

"Prijatelji"..."do jaja"..."svaka čast...svaka čast...svaka cast......"

Adijo pamet...po dolgem času ena res zabavna in vseeno zelo informativna recenzija...tip je res...."legenda"😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
dne 17. 12. 2025 ob 6:10 je godlike napisal:

Evo, kupil volume control pred 5 leti.

4x tedensko se prešteka vhod. Navadni audio jack.

In je šumelo na čase. Prvo sem menjal kabl vhodni, ker ni pomagalo, sem razstavil. Audio jack je imel dva lota počena. Sem polotal.

Seveda je ta Volume control kitajc, delan za EU firmo. Pač ni garancije, ker je 3 leta, pa daj kupit novega.

Imel sem walkman-e, discman-e, ki so preživeli nošjo in tisoče krat vtikanj in ni lot počil.

In to meni vse pove o naših prijateljih.

Po eni strani imaš prav,po drugi je pa tudi res,da nam ekologija tukaj orng pljuva v skledo.

Nekdaj je bil cin z svincem "standard",danes je dovoljen le še za serviserje...čeprav se ga tu in tam še zmeraj dobi,tudi če si "navadni smrtnik".

Jaz,k zbiram bolj "posebne" stare radije ipd.,sem si za ziher naredil "majhno" zalogo...2kg bom najbrž imel dovolj "za zmeraj"😄

Piše "Nur für gewerbliche Anwender" (samo za obrtniško rabo).

In,ker se ne sme uporabljati cin z svincem,loti veliko manj zdržijo.

Bomo živeli večno,a smeti bo vseeno vedno več,in bomo spet prej "pocrkali"...pa bodi pameten.🙄

Za amatersko rabo zelo priporočam,ker ne zahteva profesionalne opreme,in vseeno omogoča vrhunske rezultate...a seveda POZOR!!!-obvezna odsesovalna oprema ali vsaj kak ventilator,da ti strupene pare ne parijo direkt v faco...in obvezna orng prevetritev!!! (tukaj ni tisti zlobnež svinec,ampak pare od fluksa).

WWW.IC-ELECT.SI

Nakup artikla *CIN 60/40 1 KG 1mm / F-SW 32 "EL". Naročniška številka: 467751106100

IMG_20251220_171704.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stara tehnika (Hi-Fi, računalniki, elektronika,...)
Napisano (urejeno)

Danes vgradil in na linijo priklopil prvi od štirih zvočnikov za Dolby Atmos.

Na slikah se vidi,kako sem iz Inox-a naredil sponke,ki držijo zvočnik z ene strani (tista,ki je bolj poglobljena v strop) zapet za stropno ploščo (Fermacell)....na drugi bolj spuščeni strani pa zvočnik plosko nalega na poševno izrezan rob luknje.

Stikalo na terminalu za nizkotonec sem pustil na položaju ",montirano na steno",visokotonsko atikalo pa na "briliantno" namesto "nevtralno".

Počasi pa seveda tudi drugi trije pridejo na vrsto...samo je kar jeba tako "nad glavo"...zrihtaš enega,in imaš takoj "poln kufer"😄

EDIT:

Na tretji sliki je spodaj na steni desni surround (Nubert nuVero-5),na stropu pa desni zadnji Atmos (Nubert Nubox WS-103 ki sem jih imel že nekaj let spravljene za ta namen).Torej se vidi desna zadnja stran sistema.

Seveda bo še pofugirano,da bo izgledalo,kot se spodobi...

IMG_20251217_203930.jpg

IMG_20251217_204021.jpg

IMG_20251219_172038.jpg

IMG_20251219_172048.jpg

IMG_20251219_172057.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

POCO je Xiaomi 😁😉

Kaj te pa moti? 

Kot sem že napisal-nekje so morali šparati.

Poco je najnižji cenovni rang pri Xiaomiju,Redmi je srednja klasa,Xiaomi pa top rang.

Specifikacije so lahko tam-tam,a razlika je v detajlih...kot rečeno-nič ni zastonj.

Zanimiv video v tej smeri...pa daleč od trga,da bi bil fan Samsunga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Poglej POCO F8 Pro global je tudi top telefon! Na strani "Kajkupiti" je 700$ 🤗

Cena me ne moti...moti me,da je POCO...brez zamere😉

Kot sem pisal-nekje morajo šparati...in,da vidim za kak cvenk ga bodo prodajali,ko bo v izteku....

Ajd,mogoče celo za enak cvenk kot sedaj,ravno zaradi situacije pri RAMih in SSDjih...kar je seveda spet jeba🥺

K moj 12Pro še v redu dela,in mi ni sila za nov telefon...samo,lahko,da bo čez pol leta malce bolj "počepnil" pri bateriji itd...pol sem pa prec ob veliko večji znesek kot je teh 700€ za 15ko...po moje bodo takrat takšni telefoni normalno v rangu  okoli 1400€ ali pa več.

Še dobro,da imam pri PCjih vse poštimano,k po moje bo kmalu tako,kot je bilo za časa covida,ko so smeti prodajali za dragi cvenk,k folk ni imal za mularijo nekih osnovnih PCjev za šolo in delo z doma....smo že malo pozabili,kako je bilo,k so bile npr. nekaj tako banalnega kot so spletne kamere razgrebljene itd...

pred 55 minutami je Tilen5 napisal:

In glih jaz bi moral zamenajt telefon 2026 🤣

Moj trenutni bo imel takrat 6 let,..baterija je slaba,..ekran ima znake burn-ina,..drugače pa šiba še vedno OK.

Ne da te rinem v stroske samo...jaz nebi cakal še en dan...

pred 2 urama je godlike napisal:

Seveda se ne bo.

Če so do sedaj en user pomnilniške čipe delali trije. Zdaj pa je umik napovedal Micron. Ker se mu splača proizvajat za industrijo bolj.

Točno to.

Piz.. pa lih moj najljubsi proizvajalec RAMov in SSDjev🥺

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ker je katastrofa pri RAMih...in bodo tudi telefoni z cenami šli samo še gor...Hynix pravi,da se vsaj do 2028 ne bo umirilo😲

...Xiaomi 17 samo bog ve če bo,in če sploh bo prišel k nam,...moj 12pro ima tri leta intenzivne rabe na grbi...15 Ultra je pri A1 razprodan...in najnižja cena npr. na Amazonu je okoli 1050€+...in sem se na koncu odločil za Xiaomi 15.

Sicer je tam-tam z 15TPro...je 15T Pro malce večji,novejši,a so na koncu odločile meni važne lastnosti-boljši procesor,chipset,trajanje baterije...,lasersko ostrenje,nasploh boljša foto sekcija,in zanesljivo podprti formati kot je Sonyjev LDAC,ki ga obvezno rabim ipd....pač 15T Pro ni "flagship" in specifikacije ne povedo vsega,ker seveda so morali nekje šparati.

Če mi bo vsaj približno tako služil kot stari 12Pro bom zadovoljen.

Kupil na Amazonu za 716,37€...pride predvideno 8.Januarja...ma se mi ne mudi...k pri nas pa...v neki "normalni" trgovini ga ni izpod 950€😬

WWW.AMAZON.DE

Xiaomi 15 512GB Black: Amazon.de: Elektronik & Foto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 12. 12. 2025 ob 18:03 je Tilen5 napisal:

Pač bili so tovarniško pre-lubed sam za tak dnar sm jih hotu met tipi topi namazane,..tko,da sm use še 1x umil pa namazal. Naredu sm tape mode zad na vezju ter med ploščo stikal in pcb sm naredl  še foam mode. Na space (notranjost) sem tud naflikal tape pa foam da je bolj gobok sound,..pa tesnila okol tipkovnice itd... Šel sem na thocky sound, ki sem ga dosegel ter smooth občutek. Imam GMMK pro, ki ni baš neki,..če bi še 1x bi vzel kaj bolj kvalitetnega. Stikala pa gateron milky nevem kaj, linarna z 50+15gf operating force,..i think

To je med vezjem in ploščo stikal(plate),..obična pena ponavad dobiš kak nov ekran notr zavit, to sem jaz uporabil (Ta slika je z neta)

How to PE Foam Mod your Keyboard - Switch and Click

Tape mode je pa klasika moder avtoličarski natančno zad na vezju. Je pa razlika ko daš samo tape ali pa foam oz tape + foam ogromna,..jaz sem bil tko wtf, kako je to možno

Imam pa doma še en cel set stikal roza od gaterona, ki mi je ta kolega giftu(nimam pojma sploh kako se kličejo, so pa ravno tako linearni),..pa komplet belih keycapsov,..tako če bi dobu en poceni barebone bel plastičen kar(za 50-60€) bi lahko zložu eno belo retro tipkovnico.

20251212_180601.jpg

Nimam kaj dost pojma tukaj,a ko to berem se sliši "doterano v nulo"...vsa čast😃👍👌

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 19 urami je FuManchu napisal:

Nisem imel pojma, da imajo že te letniki Forda še en zobat jermen... In na tega marsikdo pozabi pri menjavi... 

Čak mal...ti imaš diesel-a...drži🤔?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Se dobr, da nisem sel na AM5, ko sem updejdal sistem. 
Drgac pa koliko od vas sploh rabi vec kot 16GB rama? Kaj sele DDR5 vs DDR4.

Brezpredmetno je okoli tega debatirati. Odvisno od programov in kaj delaš.

Igrice so še "mala malica"...ko pa uporabljaš kaj bolj resnega za obdelavo videa,grafike itd...in več različnega hkrati...hitro zmanjka.

Jaz sem od 2014 na 32 GB.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 4. 12. 2025 ob 9:36 je NevLado napisal:

Kaj še lahko naredim za vas?

Hvala še enkrat😃👍...si "priden" za nas lenuhe😄

dne 4. 12. 2025 ob 13:17 je Agerg napisal:

Davek si mojster odbije. Pa popuste imajo tudi večje, kot jih dobimo normalni ljudje kot fizične osebe.

Je pa bilanca pri teh ljudeh bolj za okras. Toliko da je nekaj.

Imajo pa "drugačne" stroške....sosedu,k ima montažo senčil,tend itd...so vlomili v kombi in ga čisto izpraznili🤨...je ta "šport" med privatniki kar priljubljen...tudi na gradbiščih si med sabo kradejo kot srake...od danes na jutri kupiti vso potrebno orodje je pa kar huda😳

dne 3. 12. 2025 ob 14:20 je skritikrt napisal:

Je pa zraven na sliki en stroj,ki bi moral prispeti jutri ali pojutrišnjem...seveda je spet nekaj "posebnega" in zaenkrat ne izdam kateri je...lahko pa kdo ugiba😄...bom seveda predstavil😉

Kot obljubljeno predstavljam Metabo SXE 450 Turbo Tec

WWW.METABO.COM

SXE 450 TurboTec (600129000) Orbitalni brusilnik Metabo - visoka kakovost, zanesljivost in vzdržljivost. Oglejte si Metabo program...

Kot rečeno nekaj posebnega na trgu orbitalnih brusilnikov.

Je v bistvu v najvišji zmogljivostni kategoriji,in za razliko od podobnih konkurentov,kateri so pogosto v obliki "konstrukcije kotne brusilke" ali nizkih modelov ala Mirka ponuja tehnično posebnost.

Gre za to,da podobni "naj naj"-modeli (Makita,Festool,Bosch,Mirka ipd.) ponujajo le eno velikost nihajnega orbitalnega kroga.Redko in le najbolj dragi modeli ponujajo še t.i.direct drive pogon,kjer motor direktno poganja orbitalni mehanizem. posledica tega so veliko višji obrati krožnika in z tem hitrejši odvzem materiala,a orbitalni nihajni krog ostaja enak.

Pri takšnih strojih imaš kot kupec običajno na izbiro nakup stroja z 2,5mm (za fino obbdelavo) ali z 5mm nihajnega kroga (za močnejši odvzem materiala). Tista "direct drive" funkcija pa je odvisno od modela pogosto neuporabna,ker tam nastajajo višje temperature,kar pa hitro uniči "ježka" brusne plošče.

Pri tej Metabo brusilki je pa drugače. Vsaj ne,da bi vedel🙄,a mislim,da tega ne ponuja nuhče🧐. Gre za mehanizem,kjer lahko preklopiš z 2,6mm na 6,2mm nihajnega kroga.

Poleg tega pa ta stroj ponuja t.i.Turbo funkcijo,ki premosti regulacijo motorja,in poveča obrate na max. 11.000 obratov/min.,in vseeno "nedirekten" prenos preko elastične drsne spojke iz motorja na ploščo,kar pomeni nižji obrati ob večjih obremenitvah,kar pa je dobro za življensko dobo brusne plošče.

Torej vse,kar ponujajo drugi,in še "dva stroja v enem".😃

Je pa res,da je to stroj "klasične" oblike,in da ima seveda "svojo težo"(2,2kg). Torej je namenjen bolj brušenju,kjer nalega na material v ravnini oz. brušenje v vertikali in "nad glavo" hitro predstavlja fizični napor.

Je pa stroj izjemno tih in prijeten za delo,ker ne povzroča veliko vibracij ohišja.

Zame-tista "ultimativna brusilna mašina",ker "majhnega in lahkega" (Makita BO5010) že imam. Torej Metabo SXE450 TurboTec je stroj,ki je lahko "nežen"za fino obdelavo in če je treba tudi "na pes mater" še preden moraš zagrabiti tračno brusilko.

Prav neverjetna pa je mirnost stroja,kar se lepo vidi pri drugem videu,kjer ga tip drži le za kabel (@3:38)😲...odsesavanje prahu v vrečko pa tudi-prav neverjetno (@5:42 naprej)😍

Kupil tukaj👍 za 174,35€ z našim ddv in ptt

https://www.baumarkteu.de/metabo-600129000-sxe-450-turbotec-exzenterschleifer-350-w-64151

Dost klobase😅

IMG_20251205_103832.jpg

IMG_20251205_104100.jpg

IMG_20251205_104256.jpg

IMG_20251205_104327.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je SeekK napisal:

Zasvojenost je bolezen a ni? Sej se jo zdravi...

Imel sem sošolca v srednji šoli, k se nam je zjokal na maturancu, da se ne more zaljubit v punco, ni vedel kako naprej. Ko je to povedal doma, svoji tradicionalni družini, se je moral izselit. Kaj bi mu mi moral rečt? Sej vredu, se boš šel zdravt. Nevem kdo in kaj je tu normalno..

Človek je visoko inteligenten, doktor fizike na koncu in vedel je kolko težav bo imel zaradi tega..

Me motita oba ekstremizma, tako levi, ki gre predaleč in dela maškarado iz vsega tega, kot desni, ki ima strog nečloveški kalup. In pol sekajo ven deviacije, ki so dolgo potlačene.  Afer tolko da ne mormo vsega naštet..

Imaš prav...a si tudi vprašal

pred 2 urama je SeekK napisal:

Do kje je alkohol normalen še?

Smo ljudje,ki znamo z alkoholom...so pa ljudje,ki ne znajo z alkoholom. Tam so drugi problemi v ozadju,oz. alkohol tam ni primarni problem. Tam človek zasvojen z alkoholom zaradi drugih problemov vedno znova in znova podleže,in se iz tega ne zna izkopati.

Vsaj jaz alkohol razumem kot tist "rahel sunek v hrbet" ko že tako ali tako stojiš na robu prepada in "loviš ravnotežje....ali zaradi nizke samozavesti,samopodobe,izgubljenosti,"tečne babe" doma,travm itd...spisek je neskončen.

Ko si vprašal "do kje"

pred 3 urami je Bini napisal:

me pijanci nič ne motijo dokler me pustijo pri miru in koga ne poškodujejo npr. na cesti ali kje drugje

Točno tako.

Jaz bi dodal,da je tako dolgo OK,dokler ne vpliva na čisto nikogar drugega...neglede koga!!!....a takrat najbrž ne moremo več govoriti o "pijancih" ampak o takih ki znajo z alkoholom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Boss napisal:

@skritikrt ampak a veš, da večino kar si napisal in demoniziral eno stran lahko komot pripišeš tudi drugi.

Se 100% strinjam

Problem je da pač tega nočeš videti, razen če misliš, da je pedofilija v cerkvah le plod leve demagogije. 

Ne vem od kod imaš ti sedaj pedofilijo...jaz o tem nisem nič pisal-tipično "polaganje besed v usta drugemu".

Gre o pedrih in lezbikah....toliko,da spomnim.

Jaz raje osebo sprejmem le po tem kakšen je kot človek, kakšna načela ima, kakšne vrednote, nikoli pa po tem a je lev al pa desn, zgornji al pa spodnji, hetero/homo/bi seksualen. Človeka cenim le po dejanjih in ne po verskem prepričanju, ne po čem drugem, kar je le krinka navadno le za skrivanje lastnih pomanjkljivosti posameznikov.

Problem je v tem, da vse preveč se greste nekateri posploševanja in skrajnosti. A res obstaja samo al si skrajno lev al pa skrajno desni. A res ne vidite, da ljudje lahko imamo varijacije razmišljanja pa se lahko recimo počutimo bolj na levi pa vseeno sprejemamo da so dobre ideje tudi na desni strani in določene vrednote tudi. Zakaj je to tako težko sprejeti meni ni jasno je pa zelo jasno, da tako sovraženje vseh, ki ne mislijo v istem okviru pač bolj bolno kot je lahko boln nek homoseksualec, ki noče nikomur nič.

Glej,mene ne motijo,in nimam nič proti njim,dokler me ne posiljujejo z svojo agendo in prepričujejo v svoj prav. Sem le mnenja,da ne sodijo v šolski proces. Ne moreš vedeti kakšen je kdo,za to sem za izločitev vseh.

Sami zase dobro vedo,in bi morali sprejemati konsekvence svojih odločitev. Sem pisal-otroci so mi sveti-konec debate.

Ne glej prosim raznih parad ponosa, ker to je spet ekstrem in pravim gejom, ki pač tako čutijo, jim ne delajo nobene usluge in jim v večini niso všeč, saj prinesejo več negativne konotacije kot pa da bi homoseksualci lahko sploh imeli kakršne koli koristi oziroma približevanja enakopravnosti v družbi.

Nikoli ne bodo v svojih očeh enakopravni-tukaj narobe razmišljaš! Ne bodo,ker ne morejo biti-to je narava tako naredila! Za spočetje je potreben tako moški kot ženska-vse ostalo se normalno ne more razmnoževati....

pred 3 urami je Boss napisal:

In ne, geji ne napadajo otrok in jih tudi ne groomajo.

Kaj pa istospolno čtivo po tem dela v šolskih knjižnicah?

pred 3 urami je Boss napisal:

to je v domeni pedofilov in če je treba zaščitit otroke jih je treba pred pedofili. A pedofili se ne ozirajo ne na versko prepričanje, ne na politično in jih je v vseh porah življenja. in ne @skritikrt pedofilija ni domena levih.

Še enkrat-kje si ti sedaj pedofilijo pobral...kdo je tukaj o tem pisal?!

To je čisto drugačen problem.

Ne mešati jabolka z hruškami!

pred 4 urami je Jest napisal:

Verjamem, da so tisti “drugačni” lahko levi kot tudi desni… 

Bo držalo.

in sem samo napisal, da nekateri ne morejo mimo tega, da bi vse delili na leve in desne

Pro istospolno politiko boš težko našel na desnem polu...kvečjemu kot toleriranje in razumevanje problematike.

Katera politična opcija pri nas "rine" to agendo je jasno....mislim,da ni treba še kaj več napisati-jasno kot beli dan.

Tole je edino, kar sem z veseljem prebral

Me veseli,da rad bereš moje komentarje👍...pa čeprav samo dve besedi😄...trudim se,in delam na sebi....saj počasi bo😉

Pa dajte še vi malo..."delati na sebi" mislim:bravo:

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je Jest napisal:

Ampak eni pa ne morete mimo tega, da ne bi omenjali levi pol pa desni pol ... Ni vse v politiki ... Ljudje smo ljudje... in nismo rojeni kot levi pol ali desni pol... ampak je to stvar vzgoje in tega, koliko se da s manipulirat z nekom ... 

Drži 100%

Samo...za kaj pa po tem nebi prevzeli odgovornost za "štalo" ki ste (ali so...kakor hočeš)  jo "levi" naredili...škodo enim,drugim in tretjim (sam si izberi kateri od teh so istospolniki,trans ipd.).

Ker...a boš rekel,da ne drži,kar sem zgoraj napisal?

Poglejte se enkrat v ogledalo (ne mislim eksplicitno tebe ampak levo miselnost nasploh),in ukrepajte kot se spodobi.

Vem,da delate in mislite v cilju delati dobro...a pri tem velikokrat delate krivico,škodo in gorje. Svet in življenje ni idealen in nikoli ne bo...in prav je tako...ne boste ga naredili lepšega in pravičnejšega z tem,da boste iz njega delali utopijo! Z tem boste naredili samo še več gorja in trpljenja.

Je pa res,da je to težko...delati je treba na sebi,in tako delati svet boljši. To levim ne leži,ker to je desna miselnost...je udobna,lahka,prikladna in zvita...."zmeraj so drugi krivi" in nikakor ne "mi"

Pred eno uro je Jest napisal:

Ampak eni pa ne morete...

To je to kar mislim!...zmeraj so drugi krivi.

Za kaj pa nebi...npr. se malo zamislil,pri sebi razčistil in ubral ne lažjo (drugi so krivi) ampak pravilno,pravično a seveda težjo pot...ker moraš biti pripravljen delati na sebi,narediti in ukrepati včasih tako kot ti ne paše,in se spremeniti.

Bom "ustrelil" malo za hec in malo zares,in rekel...da na naslednjih volitvah npr. voliš Primca...ker "za otroke gre".

Misliš,da bi to bilo "napak"?...ne bom debatiral vsesplošno o Primcu...mislim v kontekstu "za otroke gre".

Pa npr. da nehaš podpirati vsiljevanje bolanih pristopov k reševanju gejevske,trans itd.problematike,spremeniš miselnost njim v prid in rečeš "bobu bob",tako kot je to v zgornjem videu razložil Charlie Kirk...ljudje potrebujejo pomoč! Takšno,ki jim bo dejansko pomagala...ne "rezanje tičev,dojk,filanje z tabletami,in po tem še siljenje otrok v ne vem kaj...dobro veš kaj vse je na tem spisku,pa ne bom našteval....in na koncu še represija otrok in njihovih staršev,ki bi se naj podredili nekomu zaradi njegove "bolane pravice" (začetek te debate).

Dost klobase

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Bini napisal:

Ne vem kaj sem takega napisal? 

Mene ne motijo, če se ne izpostavljajo, normalno pa vseeno ni..... :nevem:

Točno to!!!

+1

Za to gre,da to ni normalno-sami to še predobro vedo! Problem je pa v tem,ker jih veliko hoče z svojimi dejanji v iskanju samega sebe,sreče in miru z sabo to nenormalnost upravičiti oz. "normalizirati".

To je to-le poglej vsa ta "gibanja" za iskanje njihovih pravic!...kakih pravic nekaj?,saj imajo vse pravice,kot jih imamo mi! Konča pa se seveda pri otrocih.

Kot rečeno tudi mene ne motijo...naj delajo med sabo kar želijo,a otroci in njihove pravice so mi sveti. Tukaj ne sprejemam,da bi naj pravica nekoga,ker je pač bolan prevladala nad pravico otroka.

a če je nekdo homo, to pomeni, da ga je treba takoj ožigosat, da je seksualni predator in da ga je treba odstranit iz enakopravne obravnave :nevem:.

Se strinjam,a problem je,ker oni nebi enakopravne obravnave,ampak ekskluzivno (enako je tudi pri feminizmu)...vse in vsi bi se naj podredilo njihovi agendi...e-to pa ne bo šlo.

Vsak mora zase (nekdo bi napisal še "in pred bogom") sprejemati posledice za svoja dejanja...in tako tudi oni. In v tem je problem,ker jih redki sprejemajo,ker tega ne zmorejo ali nočejo...beri zgoraj,ko pišem,da bi radi upravičili in normalizirali....pač najlažje je,da "so drugi krivi".

Bom izpostavil vzoren in znan primer- Richard Chamberlain...duša od človeka,ki nikogar ni posiljeval z svojo usmerjenostjo,čeprav je imel določeno moč popularnosti...marsikdo v njegovem času za to ni vedel...slava mu.

Ali npr. Cliff Richard,ki je celo svoje življenje "iskal sebe",in bil v zvezah tudi z ženskami...

Gre za to-to je duševna bolezen (česar levi pol noče sprejeti). Lahko z njo živiš,lahko pa poiščeš pomoč. Od te pomoči pa je odvisno,če boš in v kolikšnji meri boš uspel. 

Levi pol zmeraj krivi druge...torej drugi bi se naj spremenili,ker imaš "ti" težave oz. si bolan. Leve ne zanima "glava" oz. srž problema. Za nih je OK če se moramo nenormalnim vsi podrediti in žrtvovati svoje pravice. Za nih je normalno zaradi duševne bolezni jesti "močne tablete",hormonske preparate,posegi v telo, oz. iznakaženja-"sprememba spola"z odstranitvijo dojk,spolnih organov itd...vemo o čem govorim....in vse to v cilju postati srečen z "svojo glavo".

Redki pa so tisti,ki ti povedo resnico,da je to duševna bolezen,in da se to ne zdravi tako kot sem napisal zgoraj.

Poglej video,in ti bo hitro jasno o čem govorim....počivaj v miru Charlie😢

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.