? Čet pravi drugače: Po Svetem pismu je Kajn ubil svojega brata Abela predvsem zaradi ljubosumja in jeze.
V 1. Mojzesovi knjigi 4 je opisano, da sta oba darovala Bogu daritev. Bog je sprejel Abelovo daritev, Kajnovo pa ne. Kajn je bil zaradi tega zelo jezen in užaljen. Bog ga je opozoril, naj obvlada svojo jezo, vendar je Kajn Abela odpeljal na polje in ga tam ubil.
Drugače pa, včasih ne škodi, če malo ponavljamo, kot v šoli..., pa še takrat si nekateri ne zapomnimo...😁
Moramo biti pošteni in v tem primeru za to ni kriv Spar, ampak je to tukaj generalno uvedel nakupovalni center Supernova (upravljalec centra). Trgovine so tukaj samo najemniki prostorov. Nekateri drugi centri še imajo vedno zastonj, čez dan ko je odpiralni čas, imajo pa rampe za ponoči. Mogoče je zastonj še kje bolj na obrobju.
Vsi bi si želeli seveda zastonj, je pa vse to po eni strani tudi za razumeti, saj vsi vemo, da jih je ogromno parkiralo na teh parkiriščih in se odpravilo v službo v bližini (tudi sam sem včasih to koristil). Teh problemom ni, če so te trgovine precej oddaljene od nekih firm/služb, ker so pa te velike trgovine postavljali v centre, namesto na obrobje mest, se pa to zdaj dogaja. Najboljše bi bila seveda rampa, saj jo takoj vidiš, po drugi strani pa, če nekdo želi tam parkirati, npr tudi ponoči, če gre npr. na kak koncert v bližini ali čez dan če ni drugje mesta in plačati je to njegova odločitev.
das Schaf 😉; samostalnik srednjega spola, poleg der, die (moški/ženski spol), imajo že od vekomaj srednji spol, das 🤮 Čudni nemci. Pri nas so eni tudi zgubili kompas, so baje srednjega spola...😁.
Če je to realno, smo zmagali, sicer v letu 2025, ko še ni bilo teh velikih ekranov brez gumbov...
Zanimivo, Toyota je šele na 11.mestu. Verjetno predvsem zaradi ogromno vpoklicev, ne bi si mislil, ne reklamirajo vpoklicev😁... Slabši po vpoklicih po teh podatkih je samo še BMW in OPEL...
Iz članka, več točk boljše je:
Pa še z nepopolno oceno (nimajo npr. ocene TUV...), niso uvrščeni:
Ti protokolarci so pa res pravi bedaki, očitno mislijo da so nekaj več kot mi civilisti in da te lahko dobesedno zrinejo s ceste, torej možno celo ubijejo?
Kaj za njih ne veljajo cestni predpisi?
Razumem glede hitrosti, jih verjetno ne lovijo na radar in če je prosta cesta, ampak če se pred njimi pojavi ovira, vsak normalni ve kaj mora narediti, se prilagoditi in kako reagirati, ne pa da te želijo odpihniti s ceste (pravi Teksas ali neki ameriški filmi).
P.S. še to, če bi imel moč in lahko uredil..💪😁. Če že rezervacijski sistem, bi le ta moral biti povezan z zavarovanjem. In če ne bi imel zavarovanja za gore, te rezervacijski sistem ne bi spustil naprej...
Ta rezervacijski sistem tudi meni ni všeč, kot neki hotel in ne več planinska koča kot včasih. Še dobro, da nimamo žičnice na Triglav in druge visokogorske točke, kot so bili nekoč plani, ker potem bi šele sedaj bila katastrofa (kot na morju borba za plažo). Največji problem so trume tujcev v naših planinah, ki so vse okupirali... Najprej bi po mojem morali urediti obvezno zavarovanje za pohode v gore za vse. In pa seveda obvezno plačilo reševanja v gorah, če nimaš zavarovanja. Potem bi si mogoče kakšni tuji turisti premislili in bi rajši šli v hotel v dolini.
Preostane ti edino, da greš na kakšne manj obljudene točke, ki jih je na srečo v naših planinah še vedno precej, ali pa enodnevne ture, če imaš kondicijo.
Ko morate uporabit črva za gumo, A to isto gumo še naprej normalno uporabljate s črvom noter, ali se greste lepljenje flike na notranjo stran gume, ali gumo preprosto vržete stran?
Sam sem eno zvozil do konca s črvom notrt. Danes je naš mulc na Dovškem enega črva ponucal, da se je pripeljal domov.
To je bolj zasilna varianta na terenu za tubeless, ni več 100% za gorsko, za cestno še mogoče gre, če si kje blizu civilizacije in po mestu. Če imaš srečo sicer lahko še dolgo drži. Jaz sicer v primeru tubeless vedno menjam plašč za novega, za gorsko kolesarke ture. Lahko pa daš noter zračnico (prej odmontiraš tubeless ventilček), če ni prevelika luknja v plašču (in na notranjo stran plašča dodatno še fliko, na katero potem pritiska zračnica) in si bolj siguren, edino malo več je teže, če te ne moti. Samo flika od znotraj na plašč brez zračnice pa po moje ni več najbolj sigurno, včasih ne prime v redu.
Včasih smo MTB kolesarji imeli zraven vedno poleg pijače vsaj še rezervno zračnico in flike (+ mini pumpo), tudi če si imel "mleko" not... Eni prakticiramo to še danes. Za cestake in hibride pa ne vem, kaj so prakticirali, nisem bil v teh vodah 😁.
Za AMZS ok v mestu, ampak v neki "vukojebini", a se hecate,... ?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Eden boljših Miata "testov", kar sem jih videl, fenomenalno, čestitke ustvarjalcema, že dolgo se nisem tako nasmejal...👍🤣
Popravljeno od goBPovezava za deljenje
Deli na druge strani