Skoči na vsebino
pred 4 urami je Boss napisal:

Men se zdi pa da je tožilstvo uspelo kar dobro kazen izpogajat glede na okoliščine.

Zakaj?

Zato ker ni šlo za naklepni umor, ampak uboj kot posledica nesrečnega padca. Se pravi, tale ni šel nad žrtev z namenom, da jo ubije. Ni šlo za preračunljivo dejanje. Ni šlo za umor iz koristoljubja. Nista prej bila v nobenem sporu. Ni bilo uporabljeno orožje, da bi nakazovalo naklep.

Za žrtev to ne igra nobene vloge, svojci so načeloma dobili zadoščenje, tale nepridiprav bo imel pa kar dolgo časa za razmišljat kako ga je usral. 6 let in še nekaj je zelo dolgih, ko si na drugi strani rešetke.

Čez 3 leta bo zunaj... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

No, 20 let je že v tem stanovanju... Pa še ločila sta se s partnerko, da sta črpala dodatke in ostale ugodnosti... Živela pa skupaj... 

Koliko je takih... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)

Primer... Tri članska družina v socialnem stanovanju, na družbenih omrežjih se pa oglašajo iz turističnih destinacij po celem svetu... Kakšen davek plačuje oziroma kako ga obdavčit? Zaslužita pa oba več kot minimalca... Se vprašaš, kako to, da v socialnem stanovanju živi? Vmes bil brez službe...zdaj pa ne preverjajo...

Poznam človeka... 

Popravljeno od Shrek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Kaj pomeni, da nekdo v življenju nekaj ustvari?

1. da je bil 40 let priden delavec v javnem ali zasebnem podjetju in ustvaril premoženje z viškom plače (recimo cca 200.000€)

2. da je podedoval kup zemljišč in jih nekaj prodal (recimo cca 2.000.000€)

3. da je olastninil nekoč družbeno podjetje in ga danes prodal (recimo cca 2.000.000€)

4. da je v pravem trenutku kupil kojne in jih v pravem trenutku prodal (recimo cca 2.000.000€)

5. da nakupuje stanovanja in jih oddaja (recimo cca 2.000.000€)

6. da je vpliven direktor občinske uprave, kupuje nezazidljiva zemljišča in jih spreminja v zazidljiva (recimo cca 2.000.000€)

7. da je lastnik podjetja, ki javni upravi prodaja poceni zanič pisarniški material (recimo cca 2.000.000€)

8. da je zadel na lotu (recimo cca 2.000.000€)

9. da je obrtnik s.p. vodovodar, brez delavcev (recimo cca 200.000€)

Verjetno si imel v mislih take pod 1. in 9.

Ja. In zakaj bi za mojo hišo moral plačat enak davek kot nekdo za deseto, ki jo na črno daje v najem? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Res si smešen, se ne neham smejat.

A ti tud ne? Aja, saj si napisal, da si se prav nasmejal... 

pred 37 minutami je etcho napisal:

Kaj češ, vsak obljavlja, kar najbolj zna.

Umetno inteligenco... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mi naj nekdo razloži...

Imam službo. Želim poleg službe delat nekaj... 

Odprem S.P.

Plačam državi davek. Kaj ostane meni? 

Naredim v vrednosti 100€ na mesec. Strošek s.p. je...več kot 100€ na mesec... 

Delam v minus. Meni ne ostane nič... 

Če delam za 300€ na mesec mi ostane 100, 150€... Davek dam državi. Za v penzijo mi ne gre nič... 

Zakaj odpreti popoldanski SP? 

Zato je mnogo dela na črno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.