Papir prenese vse. 80% privatnikov in firm kaže zgubo. Računovodje zrihtajo vse. Dokler bo luksuz strošek firme, ne bo reda. Tisti delodajalec, ki ne more dat kar delavcu in državi pripada, naj zapre firmo.
Tudi v javni upravi ni vse z rožicami postlano....
Kdor spremlja ta forum dobro ve,da grem jaz južneje od Kolpe na vsakih deset let. Do Zagreba. Edino kak koncert in to je to. Tja ne hodim ,še manj pa bi tam živel. Nisem rekel, da se cedita med in mleko, le, da nas prehitevajo po desni. Začelo se je v zadnjih treh letih.
Ni vsa bela tehnika od vseh proizvajalcev iste. Eni imajo nekaj dobro, drugi pa druge stvari. Hladilnik je Bosch ali Liebher... Pomivalni stroj je Bosch ali Siemens...
Je odvisno, s čim in kako delaš. Sam sem na primer zidal s porotherm 38, ne pa z modularcem in 30 zid. Pa je pol ceneje z modulom. Zid ostane za vedno, vse ostalo adaptiras. Če sam delaš, je ugodno. Drugače so roke dražje od materiala... Roman bi lahko napisal...
Plače imam na SŽ en razred nad dodatkom do minimalne plače. Okoli 1350€ bruto. Me ni sram povedat. Vsi, ki so v zadnjih 5ih letih prišli na SŽ, tudi sodelavci, imajo večjo plačo, kot jaz, pa z isto stopnjo izobrazbe, pa imam še dobrih 6 let do penzije. Ja, pa delam od ponedeljka do petka od 7 do 15. Nobenega dodatka.
Za hobi, ker si želim vozit, vozim tovornjak ali avtobus po službi in ob sobotah včasih. Pa kapne kak euro. Pa ne jamram. Vem pa za ljudi, ki zaslužijo veliko več, pa nimajo. Treba znat živet in sam kaj naredit.
Se pa slovenceljni radi kažejo z avtom. Nemški vagen, z zanič diski in čungalunga gumami.
Odvisno kje. Industrijski turizem se je povsod podražil. Tudi v Bosni. Greš pa na primer v Banja Luki v kakšno zakotno lokacijo, se pa še ugodno dobro naješ in napiješ.
To se lahko preživi in doživi tudi na Balkanu. Bolgarija, Moldavija, Romunija... Črna gora, Albanija, Bosna, Severna Makedonija... V slednjih državah si domačin, ne pa industrijski turizem. Ko debatiraš z domačini o zgodovini in današnjem času...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se moram pohvalit...
Dobil 49 € dodatka do minimalne plače... 😒
Povezava za deljenje
Deli na druge strani