Skoči na vsebino
Nakup avta pred 2025
Napisano
pred 15 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Vožen vseskozi kot drugi avto v familiji, pa ima od moje najdražje renold za 125 Kkm več kot vaš zelenec pri enaki starosti.

Kaj imajo štajerci pri kilometrih, a jih bolj nazaj vrtijo?

Mi na štajerskem ovinke sekamo..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Sodobni dizli nimajo več dometa preko 1000 km, odkar jim vgrajujejo 40-litrske rezervoarje...

Imajo 50....😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je jacques33 napisal:

Pa 1.5 dci je res šparovček. 

Smo ga vozili 115 konjskega in je pil od 4-5 litrov. Pa do 350kkm je dobro služil, za naprej pa ne vem.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je Bini napisal:

Ne še, kar se mene tiče mi tole največ pomeni, več kot BDP itd.... 🤗

IMG_20250618_191412.jpg

Temu zaključku bi še dodal, na cesti pri nas je le tisti, ki sam zavrača pomoč države! 

Vsak gleda z drugimi očmi a

jaz za sebe vem, da sem zadovolen z življenjem tukaj in nebi šel drugam, ker dobro vem, da v tujini se ne cedita med in čokolada..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Jp.... 🤗

Bolj kot si izobražen manjša je razlika pri plači s tujino in bolj kot si socialno na podnu boljše je življenje v primerjavi s tujino, ker pri nas je sociala zelo radodarna..... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro nam gre, če verjamete ali pa ne.... :nevem:

Poznam veliko tujcev iz držav, ki so kao boljše od nas in so prišli k nam živet samo zato ker smo v vseh pogledih top država, če politiko odštejemo. 😉

Poleg tega sem bil marsikje po svetu in ni države ali dežele kjer bi rare živel. Povsod so neke cake, veliko slabega vremena,delo od jutra do večera, politične razmere, dostopnost do zdravniških storitev, potovalni pogoji, promet, hrana... :nevem:

(pohotne ženske) 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vprašajte GPT kakšno je brezdomstvo na 10 000 prebivalcev po svetu v razvitih državah. Statistični podatki bodo marsikoga šokirali.... :nevem:

ZDA, UK, Francija Nemčija Italija.... Še Avstrija in še nekaj drugih je pred nami! 

Mislim, da nam ni tako hudo.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa smo spet pri družinski vzgoji..... 🫣

Nič ni kovid kriv, že cca 10 let pred in sedaj po kovidu je enako.... 🥴Telefone je treba pobrat otrokom do 12 leta pa bo že velika sprememba.! Ja in starši se morajo začt ukvarjat z otroki ne pa pisat opravičila za vsako p..... jo. :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Pa sej ni poanta, kolk so krivi starši. Štos je v tem, da ko starš faila, da imamo inštitucije, ki uredijo zadevo. 

Bom po kmečko razložil, da se bomo lažje razumeli. Ko nekdo divja z avtom skozi naselje in se obnaša neprilagojeno, ne moremo rečt samo to, da so starši krivi, ker ga niso vzgojili. Da bo nehal divjat imamo inštitucije, ki morajo to urediti. Jebat ga tako družba deluje in prav je tako. Ker dokler ima vsak pravico imet otroke pa zanj ni ustrezno psihofizično sposoben, moramo imeti urejen sistem, da to uredi, ko se težave začnejo pojavljati.

Ker če tega ni, potem imamo lep primer s cigosi. Ujčka se jih in daje pogojne kazni. Šele, ko fašejo zapor in zgubijo socialo jih šele prvič dejansko prizadane in opomni, da delajo narobe. Ko se jih bo dajalo v čuzo z istim tempom, kot ostale prebivalce bo hitro ratal mir. Če tega zdaj nimamo in inštitucije "podbacijo" smo pa skoraj na tem, da bodo prebivalci lastnoročno obračunali z bakrenimi.

S cigoti si točno zadel poanto vzgoje! Ker so otroci od staršev nevzgojeni in ne hodijo v šolo imamo z njimi vsi problem! :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pri vsem tem pa starši niso krivi nič.... 😳😵‍💫🥴🫣

Srečo imam, da sem dobro opravil svoje delo starša in kot vidim tudi hčere opravljajo to delo zaenkrat odlično le upam, da bo čim manj zafuranih otrok okoli mojih vnukov..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

Aja, zadnjič so bli eni kolegi pa niso nič rekl. 

Me p zanima kak je kej na Četari. Sodelavka je že dvakrat šinfala 

Za Četaro ve sigurno @Z M A J.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Starši so na prvem mestu in ti so skupaj z otrokom zabluzili pri vzgoji.... :nevem:

Ko se vsi ostali pričnejo ukvarjat z otrokom je že prepozno za vzgojo.... 🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Delalo se je samo to kar je predvideno v rednih servisnih postopkih. Žal pa ne vem a je menjava olja v menjalniku spadala pod to.

Seveda je če je bil DSG.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ja mene je tud DSG pozitivno presenetil. Tolk kolkor se je voznikov zamenjalo na mojem bivšem Passatu, da smo mu rekli kar kurbica, in vsak s svojim načinom vožnje pa je DSG zdržal skoraj 300kkm brez napake. Če ne bi bil službeni avto bi verjetno šel preko 400kkm al pa celo do pol milijona.

Brez menjave olja.... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Od kje ti to si ga mel? Jaz sem imel 2.....boljsega avtomatika ni.

Dokler dela.... 🤗

Poznam mehanika, ki šraufa 30 let Audi & Vw, da kdor ne menja olja se lahko poslovi od menjalnika pri 200kkm🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je jures napisal:

Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......

Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.

Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti

Dsg menjalniki so🥴jeba, če ne menjaš olja kot je predpisano, ker že tako ali tako ne špilajo kot bi morali.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.