Bolj kot si izobražen manjša je razlika pri plači s tujino in bolj kot si socialno na podnu boljše je življenje v primerjavi s tujino, ker pri nas je sociala zelo radodarna.....
Poznam veliko tujcev iz držav, ki so kao boljše od nas in so prišli k nam živet samo zato ker smo v vseh pogledih top država, če politiko odštejemo. 😉
Poleg tega sem bil marsikje po svetu in ni države ali dežele kjer bi rare živel. Povsod so neke cake, veliko slabega vremena,delo od jutra do večera, politične razmere, dostopnost do zdravniških storitev, potovalni pogoji, promet, hrana...
Nič ni kovid kriv, že cca 10 let pred in sedaj po kovidu je enako.... 🥴Telefone je treba pobrat otrokom do 12 leta pa bo že velika sprememba.! Ja in starši se morajo začt ukvarjat z otroki ne pa pisat opravičila za vsako p..... jo.
Pa sej ni poanta, kolk so krivi starši. Štos je v tem, da ko starš faila, da imamo inštitucije, ki uredijo zadevo.
Bom po kmečko razložil, da se bomo lažje razumeli. Ko nekdo divja z avtom skozi naselje in se obnaša neprilagojeno, ne moremo rečt samo to, da so starši krivi, ker ga niso vzgojili. Da bo nehal divjat imamo inštitucije, ki morajo to urediti. Jebat ga tako družba deluje in prav je tako. Ker dokler ima vsak pravico imet otroke pa zanj ni ustrezno psihofizično sposoben, moramo imeti urejen sistem, da to uredi, ko se težave začnejo pojavljati.
Ker če tega ni, potem imamo lep primer s cigosi. Ujčka se jih in daje pogojne kazni. Šele, ko fašejo zapor in zgubijo socialo jih šele prvič dejansko prizadane in opomni, da delajo narobe. Ko se jih bo dajalo v čuzo z istim tempom, kot ostale prebivalce bo hitro ratal mir. Če tega zdaj nimamo in inštitucije "podbacijo" smo pa skoraj na tem, da bodo prebivalci lastnoročno obračunali z bakrenimi.
S cigoti si točno zadel poanto vzgoje! Ker so otroci od staršev nevzgojeni in ne hodijo v šolo imamo z njimi vsi problem!
Srečo imam, da sem dobro opravil svoje delo starša in kot vidim tudi hčere opravljajo to delo zaenkrat odlično le upam, da bo čim manj zafuranih otrok okoli mojih vnukov.....
Ja mene je tud DSG pozitivno presenetil. Tolk kolkor se je voznikov zamenjalo na mojem bivšem Passatu, da smo mu rekli kar kurbica, in vsak s svojim načinom vožnje pa je DSG zdržal skoraj 300kkm brez napake. Če ne bi bil službeni avto bi verjetno šel preko 400kkm al pa celo do pol milijona.
Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......
Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.
Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti
Dsg menjalniki so🥴jeba, če ne menjaš olja kot je predpisano, ker že tako ali tako ne špilajo kot bi morali....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mi na štajerskem ovinke sekamo.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani