Skoči na vsebino
Poplave 2023
Napisano

Pri Vipavi nastopijo težave, ko naraste vodostaj Soče in se Vipava ne more izlivat v Sočo. Takrat se ji dvigne vodostaj. In posledično potem še Vrtojbci. Nato se pa napolnijo še vsi namakalni kanali in potem je vsaka kaplja dežja preveč. Preden pa vse to odteče, pa traja...

Čeprav to rundo v Posočju ni padalo toliko, da bi Soča toliko narasla...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pa dajmo no, a še ne bo konec?

Danes naj bi peljal eno streho gor v naše hribe. 

Pridem v firmo, povem, po kaj sem prišel, pripeljejo z viličarjem, naložimo, dobim dobavnico - in na dobavnici ni to, kar je na BTjki. Nato ugotovimo, da je dobavnica že prava, da pa na BTjki ni to, kar je na dobavnici. Nazadnje pa ugotovijo, da so nekaj zamešali in da to sploh še ni narejeno...

Ma, ta teden so pa same neumnosti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poplave 2023
Napisano

Malo črnega humorja: tistim iz Medvod ni treba na morje hodit, ker je morje prišlo do njih...

Zdaj pa resno: a mogoče kdo ve, kako jo je @jures odnesel? Je na suhem ali se po hiši s čolnom vozi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 urami je Scr3am napisal:

Jest imam samo pozitivne izkusnje s ford avti. ... ... ... ... ...

Sestra ga je imela in so bile same težave. Jaz imam pa težave z njim še preden ga sploh imam... Vplačali smo ga 27.1., rok dobave je štiri do šest mesecev. Ne vem, kakšen koledar imajo pri Fordu, a po mojem je to že mimo...

Kakšen je znak od Forda, vemo vsi:

prenos.png

Tisti, ki imamo izkušnje s Fordi, znak oblikujemo malo drugače:

prenos.jpg

Ta avto je Ford Tourneo Connect, podaljšan, 2-litrski dizelaš, 90 kW in je v bistvu Volkswagen Caddy 5 Maksi, samo, da ima Fordovo značko na gobčku. Torej je to v bistvu Fuckswagen...

Kako smo pristali na teh jajcih?

Najprej smo iskali dober avto. Pa ga ni bilo.

Potem smo iskali avto. Pa ga tudi ni bilo. Bili so sami multifunkcijski zabaviščni centri na štirih kolesih, brez pravega motorja, nekaterim so celo kakšen cilinder pozabili zmontirati in so jih imeli samo 3, nekateri so bili brez menjalnika (kao 'to vse dela avtomatsko'), nekateri so bili poskus nekih 'big-foot' verzij, pa so majhno karoserijo nasadili na velike gume in napisali 'večnamensko športno vozilo'. Če formulo natakneš na velike gume in jo dvigneš od tal to ni niti večnamensko niti športno. Pa kaj jim ni jasno?

In ko smo obredli vse salone in nikjer nismo našli niti nič uporabnega, kaj šele, da bi našli avto, smo pristali, kot čisto zadnje, tudi v Fordovem salonu. In ta jajca niso bila najboljša izbira ampak najmanj slaba izbira... In ker sva bila oba z ženo že naveličana vsega, sva ga vplačala in šla domov. In po poti preklinjala tako Evropske poslance kot Evropsko avtomobilsko industrijo kot tudi nas, Evropejce, da se pustimo takole nategovat in pumpat in se imamo za nekaj več, ker živimo na "stari celini", ki ima neko tradicijo, razmišljamo pa manj kot Američani, katere imamo za butaste... In nas prepričajo prav v vsako bedarijo z nekimi statistikami, ki jih naredijo tako, da prikažejo tisto, kar bi oni radi. Na primer: bencinskih motorjev se proda več kot dizelskih. Ja, logično, ko je pa okoli 85% vseh vozil dobavljivih samo z bencinskimi motorji (za primer: Suzuki in Subaru sploh nimata dizelaša. Nimata! V nobenem modelu in pri nobeni opremi. Ni!)... Daj v ponudbo enakovredne motorje na nafto, bencin in elektriko, vsak motor po realni ceni, pa da vidimo, katerih bo šlo več... Pa dobavne roke za vse enako, ne pa, da motorje na naftne derivate zavirajo na polno zato, da vsiljujejo električne. To pa za to, ker tovarna plačuje neke kazni, če na tržišče ne spravi določenega števila električnih vozil. Namreč, sešteva se izpust CO2 vseh prodanih vozil in če presega neko vrednost, tovarna plačuje kazen. Zato enostavno morajo vsilit toliko električnih. In so mi iz salona večkrat rekli, da če se mi tako zelo mudi za novo vozilo, da imajo električne na zalogi, če pa hočem električnega po naročilu je čakalna doba za električne zgolj dva meseca... Dobro, mi imamo Mazdo 5, pa lahko čakamo. Če bi pa ostali brez, bi pa morali dobiti avto čim prej. In bi imeli dve možnosti: rabljen dizel ali nov električni. Na AvtoNetu so vsi dizelaši "dobro ohranjeni s 135.000 km". Tako piše. Realno so pa taki, kot ga imam v garaži... Torej, rabljen ni ravno najboljša izbira. Električni... ... ... Pustimo stat... Torej ne izbiraš, kaj je dobro ampak kaj je najmanj slabo... In nazadnje smo še ponosni na to... In potem po internetu bereš, da Američani vplivajo na vreme in delajo neurja pri nas in podobne teorije zarot...

Vedno bolj sem prepričan, da film Idiocracy ni znanstvenofantastična komedija ampak je dokumentarec...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nočno neurje tako uničilo že od prej načeto cesto, da sem šel v službo z BTjko - ki je imela kar dosti dela, da je premagala "strugo hudournika"...

Se vleče ta teden kot da sta dva skupaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Saj pravim, da bom kmalu v Alex-klubu. Samo še hvalit ga moram na vse pretege...

Je pa tako, da druga možnost je pa bila bee een... ... ...

Torej, ne-dizel.

Pa sem se kljub vsemu raje odločil za tega... Ker ne-dizel bi bil pa le preveč...

No, ja, so mi ponujali tudi štromarja, to je tudi treba priznati. Nekateri so res kar pogumni...

Celo bolj pogumni od tistih, ki so mi ponujali SUVa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 12 urami je Scr3am napisal:

Kaj si pa potem nabavil ? Se opravičujem, če si kje drugje že napisal. V glavi imam samo to, da nikjer nisi našel primernega vozila in da si kurcal čez SUV :D

Še nič... 

Še čakam.

In to bo šele za jamralnik... Mah, očitno tudi drugi teden ne bo nič boljši od tega...

Ko bi vsaj vreme hotelo sodelovati, ker moram pripraviti drva za pozimi, pa ni fajn delat v gozdu, kadar je blatno. Sploh, če je ta gozd na strmini in že tako vse drsi, ko je mokro, pa sploh...

Ma, koliko se meni ta teden vleče...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

... ... ... ...

... ... ... ... ... in podpiraš zaslužke Petrolovih delničarjev.

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabol kako ta dnar kroži? Račun od OMWja, pa zaslužki Petrolovih delničarjev...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In še tako lepo so ga umaknili. Ma da ga niso kar na streho obrnili in z vitlom potegnili par metrov proč, pa naj se možakar čoha, kjer se hoče... 

Je pa vprašanje, a je res Avstrijec ali je Avstrijanac...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes prepričeval vulkanizerja, da gume niso zanič in da ne bom kupil novih...

So sicer že zelo na koncu, ampak se mi trapasto zdi kupovat nove, če bomo itak menjali cel avto. In sem ga komaj prepričal, da je v staro gumo dal injekcijo...

Že tri dni pa vsake toliko časa poskušam zvedeti, kdaj bo novi avto, ker je v bistvu že 'čez rok' (vplačali smo ga 27.1., rok dobave 4 do 6 mesecev), pa sem zvedel samo, da je ta, ki to ve, ta teden na dopustu...

Kdaj bo konec tedna?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Smo šli z ženo in starejšimi tremi otroki na obisk in po opravkih.

Ko sem že ravno bil v dolini, sem kupil še 3 vreče po 30 kg futra za purane in 3 vreče po 30 kg futra za kokoši. Za Mazdo 5 to ni nič takega.

Na poti nazaj naju je ujel močan naliv. Za Mazdo 5 to ni nič takega.

Potem pa začnem ugotavljat, da avto vedno slabše drži smer in na koncu ugotovim, da je guma prazna. V največjem nalivu...

Nato se zavem, da je rezervna guma dostopna iz prtljažnika, v katerem je šest papirnatih vreč, v vsaki po 30 kg futra na osnovi koruznega zdroba... V največjem nalivu...

Koliko se meni ta teden vleče... Upam, da sploh dočakam  konec tedna...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Prijateljev znanec ima bratranca, ki pozna nekoga, ki je nekje slišal, da bodo najbrž na Primorski avtocesti odstavni pas predelali v voznega in tako dobili tri vozne pasove...

Me zanima, zakaj taka ideja šele zdaj? Jaz sem to pričakoval že, ko so pri Brezovici začeli delati protihrupno ograjo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Asfaltirali cesto do nekega upokojenca.

Možakar se enkrat na teden pelje v trgovino in nazaj. Do nas je pa niso asfaltirali, čeprav se šolski kombi že 10 let vsak dan dvakrat pelje do naše hiše in nazaj, ter jaz vsakodnevno v službo in nazaj. In tako bo še naslednjih 12 let. Zakaj? Ker možakar, ki je v penziji, ima čas najedat vsem na krajevni skupnosti in na občini in so mu potegnili asfalt samo, da se ga odkrižajo. Jaz pa nimam toliko časa...

Pa to niti ni bistvo. Bistvo je, da so v ovinkih preasfaltirali čez geodetske oznake in šli vsaj 75 cm na moj travnik. Če že asfaltirajo, naj asfaltirajo znotraj geodetskih oznak, ne pa čez njih. In zdaj? Naj si vzamem obilo časa in se grem bost z njimi ali naj enostavno "pogoltnem" vse skupaj, ker nimam časa se še s tem jajcat?

Ma, koliko se meni ta teden vleče...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Sinoči ob 14:02? 😁

Screenshot 2023-07-27 14.02.19.png

Jah, na dopustu teče čas, kakor teče, ure in mobitela nimam s seboj in potem je tako... Mogoče bi bilo bolje, če bi napisal 'prva večerja', ker smo potem še dvakrat večerjali pa enkrat proslavljali. In ker nas je toliko, smo proslavljali kar z dvema koritoma sladoleda - vsako po 1,65 litra... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

So nekaj naganjali "paniko", kako so Hrvatje zblazneli s cenami in jih nabili čez vse meje zdravega razuma in dobrega okusa.

Tole je bilo sinoči v centru mesta: 6x dunajski zrezek (svinjina) in pire-krompir 

IMG_20230727_104210744.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Danes mi je uspelo priklicat "našo nono". Pravi, da je bila skoraj 12 ur brez elektrike. In posledično brez telefona, ker imamo optiko in če modem nima elektrike, ni telefona... Drugače da je pa vse v redu. Ji je malo nenavadno, ker se vsake toliko do hiše pripelje "uradni" avto: pa gasilci, pa civilna zaščita, pa vojska,... Je povezovala to s tisto bombo, ki so jo našli v Novi Gorici na meji... Se ji je zdelo čudno, ampak si je mislila: cajt majo pa se malo njokote delajo...

Sem klical še par ljudi in vsi so odgovorili enako.

Je pa res snelo strehe s kakšnih 10 hiš na enem delu in še nekaj hiš na drugem delu ter s tovarne pohištva v Čepovanu. Pa še z nekaj posameznih hiš v Lokovcu. Tam, kjer je snelo streho, tam jo je pa temeljito. Niti korec ni ostal. In en pas gozda je podrlo. Leži drevje položeno v eno smer kot domine. Niso pa znali povedati, a je tudi moj gozd v tem pasu...

Kaj več na to temo pa, ko se vrnemo. 

Mogoče malo pozna ura, a čez dan smo se zabavali, zvečer smo še z otroci proslavljali, ko sva jih z ženo pospravila v posteljo, sva se vsedla v baldahinu in tokrat je bilo na vrsti Karlovačko, zdaj pa se zrihtat pa spat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Super, kot vedno, ko smo na počitnicah.

Ravno sem končal z Ožujskim, zdaj ugasnem luč v baldahinu in grem spat.

Saj sem že omenil, da ste tako reklamo naredili za Hrvaško, da sem še jaz ženo prepričal, da gremo po dooolgem času spet na Hrvaško.

Gužve ni neke hude, čeprav je dosti ljudi - pa saj je sredi turistične sezone... 

Cene primerljive z domačimi ali pa ceneje...

Ljudje prijazni - tako zaposleni v kampu kot tudi gostinci...

Zakaj te pa to zanima?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.