Jump to content

Janez007

Members
 • Posts

  3,969
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Janez007 last won the day on December 19 2023

Janez007 had the most liked content!

About Janez007

 • Birthday April 1

Other informations

 • Donor:2022
  2024

Recent Profile Visitors

3,662 profile views

Janez007's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

6.1k

Reputation

 1. Slovenija ima veliko gozdov kjer je odprtost 0%, kjer je nizek rastiščni koeficient, kjer je slab sestoj, kjer je nizka lesna zaloga, kjer gre za posebne gozdne režime (varovalni gozd, ....) ... Tako da kar tako na pamet kupovat gozd ali kmetijsko zemljo, samo zato, ker se zdi poceni, je lahko zelo zelo slaba naložba. Celo nakup Mazde je lahko boljša naložba, ali celo Forda. 😃 Seveda ne dvomim, da sta oba, tako @dvorjan in @Slivka dobro poučena kupca za te vrste nepremičnin.
 2. Verjetnost propada banke je veliko večja od verjetnosti propada države. Vsaj v Sloveniji. Pred 10-timi leti bi bankrotirala vsaj ena banka, pa jo je na našo žalost z davkoplačevalskim denarjem rešila država. Ali pa na srečo, saj bi se lahko zgodil domino efekt. Factor banka in Probanka dokončno v zgodovino WWW.RTVSLO.SI Banka Slovenije je Factor banki in Probanki odvzela licenco za opravljanje bančnih storitev in s tem končala postopek nadzorovane likvidacije. Banki bosta pripojeni DUTB-ju.
 3. Saj zato pa ne razumem @NevLado, ki pravi, da je depozit bolj varen od državne obveznice, celo 100% varen.
 4. Tega pa ne razumem. Če imaš depozit na banki in banka propade, ti država jamči do 100.000€. Kje je tukaj 100% varnost naložbe v depozit? Če propade tako banka in država, dobiš od depozita vrnjeno 0%.
 5. Nič nisem komentiral obresti. Ampak zgolj varnost naložbe. Glede naložb v nepremičnine pa so po mojem mnenju njihove cene pri nas trenutno močno napihnjene. Od leta 2015 so se cene stanovanjskih nepremičnin na bolj zaželenih lokacijah podvojile. Trenutno smo v delu nepremičninskega cikla, ko se število prodaj manjša, cene pa še vztrajajo. Po teoriji vemo kaj sledi.
 6. Če mene vprašate, je to ena najbolj varnih naložb - državna obveznica Slovenije. Večja verjetnost je, da izgubiš denar v štumfu (ti ga ukradejo, zgori, ..), kot da ne dobiš vrnjenega denarja z obrestmi vloženega v te obveznice ...
 7. Tukaj ni kaj za razmišljat, mehanik je povedal, kar je v tem trenutku potrebno - takoj temeljito očistiti motor. Napaka se odpravi z vzdrževanjem, čiščenjem motorja. Če boš še dolgo čakal, bo lahko strošek še nekajkrat večji, ali pa se morebitno popravilo sploh ne bo več izplačalo. Po mojem to ni stvarna napaka, tudi ni garancijska napaka. Je vzdrževanje. Razen če se pri čiščenju pokaže še kaj večjega, kar bi bilo potrebno zamenjati in povzroča te lučke. Tukaj se je že veliko debatiralo in na koncu sklenilo, da je interval menjave olja na 20.000 km za Mazdine dizle iz več razlogov predolg. Priporoča se menjava na 10.000.
 8. Ugibam, da ne deluje eden od senzorjev na zadnjem odbijaču. Kriv je lahko senzor ali slab stik z napeljavo. Pri sprednjih park senzorjih je bil pogosto kriv kabelski snop (korodirali so kontakti, zato so se ti kabli menjali po tekočem traku ...). Upam, da ni to razlog tudi zadaj, ker potem to čaka tudi mene ... zadaj so morda manj izpostavljeni in pride do korodiranja kasneje ... ugibam ..
 9. Neverjeten si ... mogoče te prepričata ženski 😄
 10. Tako delam tudi sam - po intuiciji. Menda pa je obratno v splošnem bolj varno. Zakaj pnevmatike z več profila sodijo na zadnjo os? DNE.ENAA.COM Večina avtomobilov ima pogon na prednji osi. Prav tako s prednjo osjo zavijamo ter igra večjo vlogo pri zaviranju. Kljub temu strokovnjaki za...
 11. Jaz bi vzel tole Exide EL604 za 120 €.
 12. Po mojem DA. Katere (znamka, tip) ti pa ponujajo? Yuasa (YBX7005 (Q55/Q85) 12V 65Ah 620A EFB Start-Stop)?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.