Jump to content

Janez007

Members
 • Content Count

  393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Janez007 last won the day on January 31

Janez007 had the most liked content!

Community Reputation

549 odlično

About Janez007

 • Rank
  Almost Ricer

Other informations

 • Car modell
  Mazda Xedos 6

Recent Profile Visitors

506 profile views
 1. Če je nastavljena cena (1/2 kilo) za vse 4, ni prav pretirana. Sam bi plačal za taka platišča nekje med 300 in 400, stare gume na njih bi mi pomenile le dodatni strošek. Me pa zanima, kako je vzdržljiv nov lak v primerjavi z originalnim, bolj, manj, enako?
 2. Takih modelov, ki skrivajo ceno, res ne razumem. 🤪 Dobro, če so bile nekje ukradene, ali si preprodajalec, je to še nekako razumljivo. Pri nekaterih prodajalcih je celo tako, da jih pokličeš in ti rečejo, da bodo povedali ceno šele ob ogledu. Sam se takim samo zahvalim in zadevo pozabim. A jim je res tako dolgčas, da se želijo za prazen nič ukvarjati s potencialnimi strankami, dvigati telefone, se ukvarjati z obiski,... 🤨 Če cena ne bi bila zelo pomembna, sploh pri rabljenih rečeh, potem bi vsi ljudje šli v trgovine kupit nove. Po predpisih morajo imeti
 3. Moja je še GJ , čeprav kupljena v začetku 2016 ... Sam sem olje pri vseh prejšnjih avtih redno kontroliral in je imelo smisel, sedaj pri Mazdah pa sem to naredil 2x in ugotovil, da nima pomena, ker je vedno na max. ... Vesele praznike!
 4. To je torej avto primeren za vožnje daljše od 30 - 40 km ... Od zadnjega servisa je prevoženih 7.000 km na razdaljah 25 km, pa je kazalnik za olje le še na 30% ...
 5. Tale ikona je res dober indikator za aktivnost regeneracije. Včeraj mi je modra barva ikone motorja izginila 3 minute pred ciljem oz. 20 minut po začetku vožnje, in potem sem namenoma vozil, dokler se ni spet obarvala modro. Presenečen sem bil, da je postopek regeneracije trajal kar 14 minut. V v mojem primeru to pomeni, da se na vožnjah, ki v povprečju trajajo cca 20 minut po avtocesti (25 km), le redko zaključijo v okviru ene vožnje. To verjetno ni najbolje.
 6. @Alex tole mi je bilo zanimivo odkritje in sem preizkusil in pogledal v navodila. Modro pobarvane ikone pomenijo, da posamezne komponente avta izpolnjujejo pogoje za delovanje i-stop sistema (stanje motorja: ni hladen, ni regeneracije, ..., akumulator ustrezna napetost, kompresor klime ne deluje, ... Torej ikona motorja brez modrine še ne pomeni, da avto izvaja regeneracijo. Ikona je siva tudi, ko je na primer motor še hladen ...
 7. Pozdravljeni, morda kdo ve, če se da v Sloveniji kje izposoditi dober hiter športni avto (Lamborghini, Ferrari, ...) za dan ali dva in koliko to stane? lp
 8. Ufff tale poraba 5,5 je pa skoraj neverjetna, kot tudi cena 😁 Jo boste še nekaj časa morali voziti ali pa ceno krepko spustiti glede na kilometre in opremo 🤪 V vsakem primeru vam želim srečno prodajo.
 9. In kaj podmazujemo pri ogledalu? Kovinske ali plastične dele? WD-40 ni dober, kjer imamo opravka s prahom (npr. cestnim, makadamskim). Zato se ga izogibajo za mazanje verig na kolesih.
 10. Prej kot WD-40 bi sam za podmazevanje uporabil silikon sprej, ker je neagresiven do drugih materialov in se bo najn manj lepila umazanija (prah).
 11. To je vsekakor zelo močno povezano. Zaradi izredno nizkih cen goriv na borzah lani spomladi si je vlada tudi lahko privoščila fiksiranje na 1 €. Vse ostalo je v glavnem PR.
 12. Cene na svetovnih trgih še kar rastejo.😩
 13. 10 let sem vozil z Michelin Pilot Sport 3 (2 kompleta) in je bila zame vrhunska guma, predvsem me je presenetil dober občutek oprijema v dežju na avtocesti. Če je Michelin Pilot Sport 4 vsaj tako dobra, bi jo priporočal. Enkrat me je verjetno rešila karambola - na polno sem moral zabremzati pred stoječo kolono na avtocesti in se uspešno ustavil 5 cm pred prednjim avtom.
 14. Isto se je zgodilo znancu, kuna požrla kable na 2 meseca stari Toyoti, popravilo pa okrog 3.000€. Avto je zavaroval kao "polni kasko", potem pa so ugotovili, da to zavarovanje ne krije povzročene škode požrtih kablov. Možak ima 130 kg in močan glas in po tem, ko se je zdrl na njih, so vse takoj uredili v okviru zavarovanja. Očitno je tole s kunami zadnje čase pogosta težava in so zavarovalnice na tiho spremenile pogoje. 😮
 15. Ja vsekakor, preveč škodi, ravno tako pa premalo. Ampak kot so napisali že zgoraj, nivo elektrolita (razredčene žveplene kisline) mora biti višji od elektrod (tisti del elektrod, ki je na suhem, ne prispeva električnega toka). Zanimivo je, da višino elektrolita ne preverjajo in ga po potrebi dotočijo na rednih servisih.😮
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.