Že od časa Jugoslavije, ampak kot sem rekel gre za državne zaloge, del gre pa za komercialne zaloge. Petrol je pred leti celo imel dan odprtih vrat za novinarje, probam poiskat
Kako pride gorivo do vam najbližje črpalke? Kako je v hektičnem energetskem svetu...
Članek je s strani Petrola ampak vsi delujejo na enak način, ker nindruge računice. Kako bo drugače nekdo na primer konkurenčen ob isti ceni goriva v SLO?
Ne mešati hrušk in sliv. Petrol je zopet nek svoj igralec z najslabšo kvaliteto goriva od treh ponudnikov. Oni verjetno res kupijo vse, kar najdejo na prostem trgu.
Sicer pa se postavi, ko boš imel par ur viška, na kako shell benzinska črpalko.
Ziher bom prišla cisterna Petrol in zlila benzin v jašek. In potem za njo bo prišel še svizec na biciklu. On bo kasiral natočeno gorivo.
Po domače torej kupijo nafto iz različnih virov in jo vso zlijejo v en zalogovnik v Serminu in potem jo tankajo v cisterne in furajo po državi? Prav razumem tole?
Gorivo za vse nase crpalke, kot tudi Hrvasko in Bosno, prihaja iz terminala Sermin.
Ne glede na znamko kjer tocite....vse zaloge tudi drzavne rezerve se skladiscijo tam in zgolj 40% se uporablja za komercialne namene - za vse blagovne znamke v SLO.
Ce kdo resno misli, da je gorivo razlicno po pumpah, da je razlicne kvalitete, oziroma da jim iz drugih drzav pripeljejo svojega v cisterni samo za njih zivi za devetimi gorami...
Se posebej ferrarijev Shell ni tako neumen da bi nabavljal gorivo v Italiji dajal stroske za transport posebej in nato ceneje kot v Italiji prodajal v Sloveniji....v Italiji ima zato vsaka znamka svojo prodajno ceno!
Enotna cena goriva ne glede na znamko v Sloveniji pove vse. Vse je iz istega brezna iz Sermina, kateri je pa tam pa pitaj boga, verjetno je odgovor samo en - ta cenejsi....pa smo nazaj.
Ampak Alex ma verjetno prijatla ki vozi cisterno iz Milana v Vodice na Shell
To ti veš, ali misliš, da "veš"? To tvoje pisanje mi bolj deluje kot gostilniško nakladanje, ko se dobi skupinica opitih osebkov. Ali? O čevpih v Dolomitih. 🤣 Ne bo držalo,na žalost. Od sodelavke mož vozi za shell in ga ne vozi iz Kopra.
Glede na to, da je Shell na katerem tankaš, zaradi črpalke samo prevzel od Mol-a (prej OMV), bi reku, da je tudi dobava ostala iz Madžarske MOL rafinerije. Vsaj logistično in stroškovno bi bilo smiselno.
Tko da predvidevam, da si pomoje ne delaš nobene usluge, samo preko druge firme jih sponzoriraš.
Ali Shell uporablja rusko nafto?
Marca 2022, v tednih po invaziji na Ukrajino, se je Shell opravičil za nakup tovora ruske nafte in sporočil, da namerava umakniti ruski naftni in plinski sektor. Povedal je, da bo prenehal kupovati rusko nafto, prodal svoje bencinske črpalke in druga podjetja v Rusiji, kar je tudi storil.2. julij 2023
Hudič je v tem, da bodo Švabi poleg sebe potopili še dobršen del Evrope. Srečkoti Britanci, ki so še pravi čas izstopili.
Prav srečni so ja. 😊 V anketah, ki so jih opravili letos med prebovalci, bi več kot polovica Angležev(55% šla takoj nazaj v EU). Med njimi je tudi 30% ljudi, ki do glasovali za odhod iz EU. 39% si jih močno želi nazaj. Tako, da je izstop iz EU, strel v koleno. To so ponavadi bolj želje tistih modelov, ki podpirajo botoksnega agresorja z vzhoda.
Točno to, če kupuješ Gorenje v zgornjem razredu je v redu zadeva. Najcenejši modeli so pa slabi. Jaz se držim tega reka, da nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
Fantje, ni tako hudo. Vam povem, da je biti v penziji božansko. Samo, da ti zdravje služi. Jaz sem trenutno "out", a upam, da se kmalu vrnem na kolo in vse ostalo.
Ne ne, pač pri nas na jesen skor ni dneva da burja ne bi pihala. Če grem po Vipavski dolini ko je temeratura recimo 20 stopinj je občutek z burjo kot da je 16-17 stopinj, takrat se še da nekako po sončku kolesarit. Medtem ko je na nanosu ob istem vremenu 10 stopinj (z burjo občutek bistveno majn), pač premrzlo zame. Kras in tam pa je tudi osojno in mrzlo.
Sej, če se dobro oblečeš (zimska jakna, zimske rokavice, zimska čelada, zimske nogavice) se da. Midva z Etcho-tom sva bila lansko zimo skozi na kolesu.
V bistvu je meni najlepše kolesarit ravno pozimi. Ni visoke trave, ni klopov, ni veliko turistov.
Ampak kao se janševci hitro vžgejo... Čisto v vsaki stvari vidijo, da je Golob kriv. Sploh jih ne zanima a dejasnko je al ni, ampak za njih je dejstvo, da je. Ampak pustmo to, vsak zase najbolj ve kako pa kaj.
Oddaja Tarče včeraj je bila za moje pojme vodena odlično:
1. Bergant je bil spoštljiv do vseh svojih gostov pa ne glede kaj zastopajo
2. Pustil je da so dokončali svoje stavke brez nasilnega prekinjanja in skakanja v besedo.
3. Ni dajal občutka, da bi želel peljati zadevo, v smer, ki bi jo začrtal voditelj.
4. Intiligentnim gledalcem je puščal naj si sami odločijo komu bodo verjeli, čigave izjave so primernejše oziroma bolj verjetne. Se prav je dal nam v roke kako si bomo zadevo razlagali.
5. Tema je bila zanimiva, izjave sodelujočih tudi.
Eriki po drugi strani se vidi, da se je učila od Slaka, da se počuti zelo pomembno in daje vsakič bolj vtis, da je ona center dogajanja in ne tema. Če ji kaj ni všeč in da ne gre po njeni zamisli je nesramno skakala v besedo in prekinjala govorca. Pri tem je bolj izražala kompleks večvrednosti kot pronicljivosti, da bi od sogovornika izvedela še kaj več. Nobene spoštljivosti nima ne do udeležencev, ne do gledalcev, katere smatra kot, da so idioti in da je ona poklicana, da jim "razloži" kako morajo razmišljati.
Veliki voditelji oddaj na resnih medijih, tega ne počnejo, so tam, da povezujejo in ne da ustvarjajo mnenje. Če tega ne počnejo govorimo o rumenih medijih in oddajah.
Kdor je gledal oddajo tri tarče nazaj in da ima vsaj malo normalnosti v sebi je moral po 5ih minutah preklopiti drugam. Tisto je bilo negledljivo, ko za začetek en starš v 20 sekundah agresivno napade vse sogovorce še predno so sploh imeli možnost kaj reči. Kljub temu, da mi je hudo, ker ima hudo bolnega otroka, ampak to ni način, da udrihaš po vsem in vsakm, jih grozeče gledaš direkt v oči pa al so imeli kaj pri tem al pa so le prdiatri, ki bi naredili vse za zdravje otrok.
Erika pa ni niti za trenutek poskusila ustavit tak agresivni začetek ampak se je samo rahlo muzala in le gledala kaj bo.
Za zaključek, Tarča je lahko odlična oddaja in včeraj smo videli, da v resnici tudi zna biti. Da lahko slišimo mnenja različnih govorcev, ki tudi pridejo do zaključkov svojih navedb, brez, da bi bili grobo prekinjeni, mi gledalci pa ostali na suhem, kaj je nekdo sploh želel povedati.
Jaz Erike osebno ne bi rezal, le punci je treba dat nekaj lekcij bontona, pa da naj si pogleda razne druge talk showe in da Slak pač ni merilo po katerem se dober voditelj zgleduje.
Sem razmišljal o polnilnem hibridu ko smo sedaj kupovali avto za mojo najdražjo (nomen est omen). Se mi vidi da sem že star, ker sem se odločil za zastarelo klasiko z dizel motorjem, ki deluje odlično za tako majhen avto. Baje da so z dizli sami stroški kar se tiče popravil, ampak ne pri domačem ne pri službenih dizlih tega ni opaziti.
Za razliko v ceni novega plug in hibrida in ceni kupljenega dizla (star model v odhodu) imamo nafte za 6 let. Se pravi da se 6 let zastonj vozimo. če pa še prišteješ nižjo ceno zavarovanja...
Samo vojno v Ukrajini da še Trump konča, spravi naci vodkarja pred vojno sodišče, postavi meje kot so bile pred to agresijo in potem res zasluži nobelobo nagrado za mir. Je pa do tja še veliko za postoriti, saj diktatorji ponavadi ne popustijo, ker vedo, da je potem z njimi konec.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prav je tako. Da ne podpirate pernatega.
.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani