Skoči na vsebino

Jaka32

Člani
  • Sporočil

    274
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    1

Jaka32 je nazdanje bil dnevni zmagovalec dne april 4

Jaka32 je imel največ všečkanih vsebin!

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika Jaka32

  1. Jaka32

    Gume

    Jaz imam vsako jutro 5cm, neglede na to kje se zbudim. 🤣
  2. Jaka32

    Gume

    Sem napisal v postu zgoraj.
  3. Jaka32

    Gume

    Nexen N'fera SU4, dobre za dve leti. Precej mehke in jih pobira. Ne bi bile v redu za tretje leto, čisto zlizan profil. Goodyear eagle F1 asymmetric 3. Sedaj imam te, pa kot kaže, bodo za 4 sezone. Zgolj zanimivost, zimske Michelin pilot alpin PA4 mi držijo že 4 polna leta in še bodo za naslednjo zimo. Delam pa enako km pozimi in poleti, cca. 14.000-15.000 na gume.
  4. Jaka32

    Zbil srno

    Meni je sam agent rekel, po 8 letih. Da je ceneje potem da sam popraviš stvari, kot pa kasko plačevat. Verjetno odvisno od avta. 8 let star Ferrari bo še vedno drag kot žafran.
  5. Jaka32

    Zbil srno

    Jaz sem že lani mislil samo AO in AO+ obdržati, ker so vsi govorili da se je podražalo zavarovanje zaradi napada na Ukrajino. No, ko sem to povedal zav.agentu, mi je dal še nižjo ceno kot leto pri tem, samo da nisem na AO in AO+. Verjetno za njih bolje vrabec v roki, kot golob na strehi. Ma te zavarovalnice so ena sama črna luknja. Če bi bil prosto objavljen cenik vseh storitev, pa ga nobena nima. Tako pa klikaš ko butl po kljukicah te kombinacije, na koncu ti pa napiše "hvala, dajte še telefonsko pa vas agent pokliče". Daj cenik, javno objavi, z agenti se pa itak potem dalje pogovarjaš ker vsi očitno dajejo popuste. Drugače pa hvala vsem za odgovore! Upam da ta teden zrihtam vse. Verjetno sprednja maska pride nova in je to to? Ker druga nimam poškodovano. Luči, meglenke, vse okej. Da ne bo spet kakšen "Carglass mojster" kje, ko je rekel da original steklo za Mazdo ne obstaja.
  6. Jaka32

    Zbil srno

    Imam polni kasko z odbitno fransizo. Tako da ocitno bom spet placal 203.9 eur. Prejsnji teden sem ravno menjal prednje steklo zaradi kamenckov in ke bilo 203.9 eur. Hmmm, pozna kdo cenilca? Celje, Sevnica, Sentjur, Podcetrtek itd.? Je pa hudic, dez gre na polno, pa se sneg pricakujemo danes. Uglavnem policijski zapisnik imam, par slik in video pa tudi. Sem pa vsaj tablico dal v avto na suho, tam je pa dovolj dlak. Mislim da s tem ne bo tezav.
  7. Jaka32

    Zbil srno

    Nic, sem jo kar poklical, ker se moj agent ni javil. Dobil zapisnik, pa pihat sem moral. Seveda vso zivljenje 0.0. Gume so pregledali, so lanske letne, tako da tudi okej. Kaj sedaj? Slikano in snemano imam, za vsak slucaj sem se video posnel. Javim na zavarovalnico, ali grem direkt do kaksnega kleparja? Na Mazda servis? Mazde ne vozim na original servis, je stara 7 let. Eto, prvic se soocam s to situacijo in nimam pojma.
  8. Jaka32

    Zbil srno

    Zanima me kak je postopek, ce zbijes srno? Srna je seveda pobegnila, ko sem sel iskat nazaj tablico. Klices policijo, ali je dovolj slikan avto z dlakami? Klices lovca? Ne poznam nobenega, pa dvomim da bi jo sli iskati? Seveda bi rad uveljavil kasko.
  9. Jaka32

    Kolesarjenje in tek

    Uporablja kdo "quad lock" iz Aliexpress? Služi svojemu namenu - absorbiranju vibracij?
  10. Jaka32

    Pohvalite se,...

    Zdajle grem počasi na vgradnjo oziroma zamenjavo Fayou stekla za original steklo, ki bi moral biti že pred tremi tedni vgrajeno - izrecno sem gospe rekel po telefonu da želim original steklo, prav tako imam na mailu črno na belem napisano - pa so me imeli za norca na Carglasu, da kao nisem rekel izrecno za original. Toliko, da se pohvalim, da spet grem tja... 🤣 Upam da ne bom potem spet grajal oziroma jamral v drugi temi, in da so si zapomnili da želim original... Me zanima kam roma to steklo, ki sem ga sedaj imel 3 tedne na avtu. Na odpad ali na drug avto, glede na to da je praktično novo?
  11. Jaka32

    Računalništvo

    @godlike sem šel iz uTorrenta na Deluge. Ravno zaradi tega, ker mi je uTorrent isto delal. Prav tako sem kupil drug računalnik iz tega razloga. Malce "novejši". Jaz sem vedno sumil diske, da ne dohajajo downloadanja in zato cel računalnik počaka da ga ugasnem preko fizičnega gumba, čeprav pri meni je "high speed" 2-3 MB/s na selu. Tako da spet dvomim da bi bilo to, če v mestih dosegajo 100x moje hitrosti. No, zadnjič sem pa videl, da je kao grafična kartica na 100% delovanja in zato vse počaka. Kar pa spet nima logike pri meni, saj razen brskalnika z max. 5 zavihki, nima ravno veliko dela. Tudi to sem poskusil, ko je zaštekal računalnik. Ugasnil internet in počakal. Ampak po 15 minutah se še vedno ni zbudil, tako da sem moral ugasnit in resetirat preko fizičnega gumba na ohišju.
  12. Jaka32

    Računalništvo

    A se da predvideti kdaj bo grafična kartica šla po gobe? Oziroma obstaja kak test (kot pri trdih diskih) da ti pokaže zdravje? Parkrat mi zmrzne na 100% delovanja, čeprav ne vem od kje nabije toliko, ker ne uporabljam nič. Spet sumim na torrente, ker ponavadi se to naredi, ko dam hitrost na max. Sicer po ekranu lahko klikam, ni teme, ampak na upravitelju opravil mi kaže da so diski na 0% in grafična na 100% delovanja.
  13. Kupujem kosilnico v naslovu, nekje do 3.500 eur. Teren je res strm, predstavljajte si vinograd. Bi kar rekel okoli 70% ponekod - ne moreš hoditi, težko se tudi povzpneš gor. Torej, je kaj upanja zame? Ali bom moral do konca življenja gonit lakserco in si lomit gležnje? Mogoče @Slivka ve kaj o tem? Najbolj me seveda zanima Luba AWD 5000, ker je cenovno ugodna. Jo ima kdo? Ni mi pa čisto jasno, piše za naklone do 80%, potem pa 38°. V matematiki v OŠ smo imeli stopinje, torej pravi kot 90 stopinj. Jaz imam hrib 70 stopinj. Kaj pomenijo potem procenti? Videl sem tudi Ecotech Panther na Youtube - super stroj izgleda, ampak to je že 40.000 eur. Raje prodam vse skupaj za tak denar ha-ha.
  14. Ja, ja, mehanik mi zmeraj tako naredi kot je @NevLado napisal. Vsake 2 leti ga menjam v svoji Mazdi 3. Saj zdaj ga bom tudi, ni noben strošek teh 10 eur na 2 leti. Bolj se mi je šlo za to, da ga lahko tudi v motorju uporabim, ki ga pa sam servisiram. Škoda mi je bilo da bi zavrgel napol polno kantico za olje. In ja, tudi tako naredim, da stisnem iz cev ven vso olje in pazim da notri ne pride zrak (zapiraš in odpiraš vijak, hkrati pa stiskaš ročico zavore). In seveda da vem, kaj se z oljem dogaja. Čedalje bolj me v spoznavanje in podrobnosti vleče, kot @scania, hahaha... 3 eur za testerček - vesel nakupa. Zdaj ko sem slišal da ga nekateri ne menjajo tako pogosto, me je kar šok malo. So pa le zavore tiste, ki odločajo o sreči/nesreči.
  15. No, napravica je prišla. Hvala @NevLado. In glej ga zlomka, eno leto staro olje v Mazdi je še vedno na 0% vode. Verjetno ker je posoda zaprta, oziroma cel sistem v avtu. Me res zanima kaj pravi @scania na to? Zakaj bi menjal olje na 1-2 leti, če je recimo še vedno 0% vode notri? Sicer ne vem kaj bo drugo leto z oljem, menjam na dve leti, pa vseeno... recimo da zdrži na 0%... Isto olje, ki je do sedaj ležalo na polici v garaži, pa je doseglo vrednost 1%. Sklepam da zato, ker se je že odpirala kantica parkrat. Uglavnem, še vedno bo dobro za motor.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.