Jump to content

Jaka32

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 dobro

About Jaka32

 • Rank
  Novinec

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Btw, imam pa "flexible" interval, čeprav je avto EU/SLO? Po zgornjem članku sodeč imajo to USA avti...
 2. Moja M3 je 2017. Kaže pa od 100% dalje, moja je sedaj na 60% kot je razvidno iz slike. Tudi slikal sem pri ugasnjenem motorju, samo da ekran gori (samo kontakt oz. 1x stisk na gumb "zaženi avto"), pa lahko prideš do delujočega radia, kot tudi do tega olja.
 3. Hjaaa, glede vožnje je res čisto "nič po urniku". Kak dan avto stoji v garaži, kak dan naredim 200 km po avtocesti, tretji dan recimo samo 15 km "pohorske vožnje" (hrib). Bom pa v enem letu sigurno naredil nekje 20.-24.000 km, sem mislil da bom delal servis 1x letno, tako kot je predpisano. Očitno "malo morgen". 😂 Avto mi kaže "oil change" 60% in zraven 11.980 km. In smo nekje pri moji računici 1x letno mali servis 20.-24.000 km.
 4. No, tukaj je moj vzorec. G120, olje je original Mazda 5W-30, prevoženih 10.100. Ena slika brez flasha, druga pa s flashom in dodal sem malce kontrasta v "autofix Photoshop", da se vidijo lepše linije. Je pa res, da ni taka barva na vzorcu pri dnevni svetlobi. Jah, nimam najboljši telefon za slike. Celoten krog je 20mm. Območje 4 je 1mm. Območje 3 je 4mm. Območja 2 ne vidim. Območje 1 je 9-10mm.
 5. Tudi jaz bi se lotil te analize, zanima pa me, kako se odvzame olje? Mora biti avto hladen, ogret? Prvi poteg šipke obrišemo, ali kar s prve damo na papir?
 6. Hvala vsem za odgovore! Avto je nov, če si prej vozil 15 let starega, je bilo seveda skorajda vseeno kaj si mu dolil. Zdaj je treba bolj previdno z avtom, da bo še dolgo peljal tako dobro.
 7. Ker ne vem kakšna je noter. Verjetno ni samo Ravenol z oznako FL22.
 8. Menjal bi jo, ker mi jo manjka 1cm pod MIN oznako in ne bi rad da mi naenkrat avto zakuha, sploh zdaj ko je 38°C zunaj. Strošek ni velik, ampak ne vem katero kupiti. Poslal sem link, obe naj bi bili FL22. Kako pa redčiš? Kakšno razmerje?
 9. Prosim še koga, da odgovori na druge dele vprašanj...
 10. Opazil sem, da je hladilna tekočina 1cm pod MIN oznako. Ker niti ne vem če je bila kdaj menjana (avto je star 4 leta, tip in specifikacije v prvem postu), bi jo najraje kar menjal. Našel sem dve, eni v naslovu piše FL22, eni pa pod opisom. Katera je prava? Attention Required! | Cloudflare WWW.REXBO.SI Attention Required! | Cloudflare WWW.REXBO.SI Prav tako me zanima postopek menjave. Spustim iz hladilnika, zaprem pokrovček, nalijem novo, vžgem avto za 5 minut (avto peljem ali stoji?), dolijem po potrebi in je to to?
 11. Kdaj se pa menja olje v menjalniku? Gledam po servisni knjižici, pa nikjer ni označeno, da bi bilo menjano oziroma sploh nikjer ni te rubrike. Mogoče bi ga jaz vzel, imam M3, ročni menjalnik, bencinar 120 KM, 2017.
 12. Parkrat se mi je lučka za nalet oz. samodejno zaviranje (SCBS) prižgala po mokri cesti ponoči. Sedaj se mi je 2x prižgala sredi dneva pri 25°C. Peljal sem po regionalki 90 km/h, zakaj torej lučka "city break"? Na cesti seveda ni bilo ničesar. Je to kakšna napaka, ali...?
 13. Ima kdo knjižico z navodili, da vidimo kaj pravi proizvajalec glede menjave ketne in vseh ostalih stvari? Jaz imam M3 G120, 2017, lastnik sem komaj 1 mesec. In ja, knjižice nisem dobil zraven. Imam pa verigo.
 14. Porabo imam 6.2, tankal sem mislim da 36 litrov. Torej od polnega do lučke 556 km. Pa mi je pisalo še 63 km.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.