Jump to content

Jaka32

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Super, najlepša hvala za odgovore!
 2. Iščem si dodatna platišča za mojo M3, kolikor sem uspel pogooglat, so original Mazda platišča dimenzij 7J x 18", ET 50. Zimske gume imam Michelin pilot alpin PA4, dimenzij 215/45/18. Zanima me, ali lahko te gume montiram tudi na platišča 7.5J x 18" ET 45 ali pa na 8J x 18" ET 43. In pa seveda če katera platišča sploh pašejo na moj avto.
 3. Meni traja kakšne pol minute, da avto pade z obratov, ki jih nabije, ko je mrzel. Takrat tudi vse ostalo deluje takoj. Če bi pa želel prej prestavljati radio, navigacijo ali pa kamero, bi mi pa vse zaštekalo tako kot tebi. Odkar imam M3, vedno počakam te pol minute po zagonu, pa četudi bi voda gorela.
 4. V bistvu sem najprej na to pomislil. Namreč, ko sem vklopil gretje na 29°C, je tudi volan bil hladen. Seveda po parih minutah, ko je res iz ventilatorjev pihal vroč zrak. No, sedeži v vsakem primeru nekako delujejo v pulzu.
 5. Zima je tu, seveda sem sprobal kako ta zadeva deluje, ker do zdaj tega še nisem imel v avtu. Se mi pa zdi, da imam problem. Oziroma dva. 1. Volan namreč po 5 minutah ugasne, čeprav lučka še vedno gori. Ugasnem lučko in ponovno prižgem, še vedno hladen. Ugasnem avto, vse skupaj ponovno prižgem in spet deluje normalno. 2. Sedeži pa mi grejejo v pulzu - se mi zdi da so 1 minuto na ON in 1 minuto na OFF. Je to normalno delovanje?
 6. Dajta raje s takšnimi komentarji preslišat kakšno vprašanje raje, ker takšnega dreka res ne rabimo na forumu.
 7. Kako pa recimo zmanjšati vsebnost goriva v olju? Vidim, da imamo vsi bencinarji rahlo preveč goriva notri.
 8. Btw, imam pa "flexible" interval, čeprav je avto EU/SLO? Po zgornjem članku sodeč imajo to USA avti...
 9. Moja M3 je 2017. Kaže pa od 100% dalje, moja je sedaj na 60% kot je razvidno iz slike. Tudi slikal sem pri ugasnjenem motorju, samo da ekran gori (samo kontakt oz. 1x stisk na gumb "zaženi avto"), pa lahko prideš do delujočega radia, kot tudi do tega olja.
 10. Hjaaa, glede vožnje je res čisto "nič po urniku". Kak dan avto stoji v garaži, kak dan naredim 200 km po avtocesti, tretji dan recimo samo 15 km "pohorske vožnje" (hrib). Bom pa v enem letu sigurno naredil nekje 20.-24.000 km, sem mislil da bom delal servis 1x letno, tako kot je predpisano. Očitno "malo morgen". 😂 Avto mi kaže "oil change" 60% in zraven 11.980 km. In smo nekje pri moji računici 1x letno mali servis 20.-24.000 km.
 11. No, tukaj je moj vzorec. G120, olje je original Mazda 5W-30, prevoženih 10.100. Ena slika brez flasha, druga pa s flashom in dodal sem malce kontrasta v "autofix Photoshop", da se vidijo lepše linije. Je pa res, da ni taka barva na vzorcu pri dnevni svetlobi. Jah, nimam najboljši telefon za slike. Celoten krog je 20mm. Območje 4 je 1mm. Območje 3 je 4mm. Območja 2 ne vidim. Območje 1 je 9-10mm.
 12. Tudi jaz bi se lotil te analize, zanima pa me, kako se odvzame olje? Mora biti avto hladen, ogret? Prvi poteg šipke obrišemo, ali kar s prve damo na papir?
 13. Hvala vsem za odgovore! Avto je nov, če si prej vozil 15 let starega, je bilo seveda skorajda vseeno kaj si mu dolil. Zdaj je treba bolj previdno z avtom, da bo še dolgo peljal tako dobro.
 14. Ker ne vem kakšna je noter. Verjetno ni samo Ravenol z oznako FL22.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.