Kaj vam je pa prednost CX-30 napram recimo Mazda3? Višina?
Nisem vprašal iz "zajebancije", samo zanima me.
Ko sem sam izbiral, sem pri CX-30 dobil boljši občutek napram 3ki (testiral oba), ker sem sedel predvsem nekoliko višje nad tlemi in imel občutek boljše preglednosti. Ne spada pa CX-30 pod klasičen SUV, kot v zgornji debati, saj je precej nižji kot SUVi, mogoče zato dober kompromis (spada pod CUV ne SUV 😁). Medtem ko sem imel pri 3ki bolj športni občutek, bližje tlem, kar vsaj meni ne odgovarja najbolj. Tudi vstopanje/izstopanje iz CX je posledično nekoliko lažje, čeprav tudi v 3ki ni neki problem, razen če imaš res "ortopedske" probleme. Glede same vožnje pa se mi je zdelo podobno, čeprav je CX višji, seveda za normalno vožnjo. V glavnem 3ka se mi je zdela nekako bolj športno nizko vozilo, medtem ko CX-30 bolj za vsakodnevno uporabo. To je seveda moje mnenje.
Sem pred dnevi zasledil zanimiv kar šokanten podatek in sicer bomo letos po ocenah za celoten svet za razne podatkovne centre potrebovali že nekje 1000 TWh energije. Z uporabo umetne inteligence, internetom, shranjevanjem in objavljanjem vsega živega, raznih oblakov in podobno potreba po energiji samo raste..., saj se nekje v ozadju vsi ti podatki morajo shraniti. Večina uporabnikov to verjetno niti ne ve, jih ne zanima ali se ne zaveda, kaj s tem povzročamo.
Npr. naša jedrska elektrarna JEK letno proizvede do nekje 6 TWh energije. Se pravi samo za shranjevanje teh podatkov porabimo kapaciteto ca. 167 JEKov letno v svetovnem merilu, pa kot kaže bo še samo raslo.
Kaj lahko naredimo sami: ne shranjujmo vse, sortirajmo samo bistveno, shranjujmo res kaj potrebujemo, verjetno tako večino vseh teh podatkov nikoli več ne pogledamo/rabimo, shranjujmo lokalno na naših računalnikih, ne v oblakih, kar je možno in podobno (npr. print ali klasična knjiga, je dejansko precej bolj ekološka kot digitalna knjiga, pa še več generacij ali mnogo let jo lahko uporablja)...
... Mazda lepo da štiri vrste opreme in je načeloma to to. Pri VAGinah moraš pa vse lepe in uporabne stvari dodatno naročit pa kljub temu, da tako ali tako že kupiš najvišji nivo opreme....
Mogoče je pa tudi zato vseeno opcija Mazda (pa vsakega zgubljenega Mazdaša je škoda, ne Škoda 😉).
Npr. CX30, ni problem z izbiro, dober kompromis za vse, pa še ekološka je menda, razen če je res problem dolžina 😁. Čeprav včasih smo vozili 3,3m dolge fičeke, CX30 je pa celo 4,4m, 1,1m daljši
Svetlobni spektakel z droni, ki bi se moral na silvestrovo odviti nad starim mestnim jedrom v črnogorski Budvi, se je neslavno končal, še preden se je dobro začel. Zaradi tehničnih težav je okoli 600 dronov...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ko sem sam izbiral, sem pri CX-30 dobil boljši občutek napram 3ki (testiral oba), ker sem sedel predvsem nekoliko višje nad tlemi in imel občutek boljše preglednosti. Ne spada pa CX-30 pod klasičen SUV, kot v zgornji debati, saj je precej nižji kot SUVi, mogoče zato dober kompromis (spada pod CUV ne SUV 😁). Medtem ko sem imel pri 3ki bolj športni občutek, bližje tlem, kar vsaj meni ne odgovarja najbolj. Tudi vstopanje/izstopanje iz CX je posledično nekoliko lažje, čeprav tudi v 3ki ni neki problem, razen če imaš res "ortopedske" probleme. Glede same vožnje pa se mi je zdelo podobno, čeprav je CX višji, seveda za normalno vožnjo. V glavnem 3ka se mi je zdela nekako bolj športno nizko vozilo, medtem ko CX-30 bolj za vsakodnevno uporabo. To je seveda moje mnenje.
Popravljeno od goBPovezava za deljenje
Deli na druge strani